icon

Zakázaná láska

saska125
1. jún 2016

Dobrý deň. Mám frajera, ale tajne pretože o nás vedia iba najbližší priatelia.Problém je v mojich rodičoch , že moji rodičia mi nedovolia sa sním stretávať a vobec nie aby som sním už chodila a mala sním niečo. Vadí im to preto lebo dosť pozerajú na to čo hovoria ostatní ľudia , okolie , cela rodina, a vadí im to že je róm a že ja som biela tak by som mala na lepšieho. Viem že keby bol biely tak by im vyhovoval pretože je pracovitý, milý , inteligentný a proste dobrý. Nechceme sa rozísť lebo sa ľúbime ale ja už neviem čo mám robiť . Nedá sa snimi o tom ani rozprávať pretože hneď začnú kričať ked vedia ze sme sa stretli... Mám počúvať na svojich rodičov a rozísť sa sním aj ked sa velmi ľúbime a rozumieme si alebo mam počúvať seba ,pretože je to môj život, a ja to tak chcem? 😢 😢 😢

Strana
z4
gir
1. jún 2016

@janickacrazy Robím si srandičky. Aj ja mám syna a tiež neviem koho dovedie, možno afričanku, moslimku ... kto vie. pekný deň

anjeli_k
1. jún 2016

Ahoj, mas menej ako 18, typujem 16-17?pozri teraz si myslis, ze je to naozajstna laska, ale ver mi, nie je(samozrejmme to tak nemusi byt, kazdy je iny).rodicia ta zivia, byvas pod ich strechou, vsetko, co ti treba, to zaplatia, urcite by si mala akceptovat ich nazor.a ked ho naozaj tak milujes, tak sa s nim stretavaj nadalej potajomky, aby si zbytocne nedvihala rodicom tlak😂(myslene s humorom).mozno, ked v tom budete v tom vztahu nadalej pokracovat, sama prides na to, co je pre teba spravne.mozno vas oboch laka nieco "zakazane" a uz keby to vasi dovolili, tak by vam to vydrzalo mozno mesiac, mozno dva, pretoze by vas to omrzelo, uz by to nebolo zaujimave a take lakave pokusenie.a on ma kolko rokov?kazdopadne ti drzim palce😉

janickacrazy
1. jún 2016

@worker_falcon no ved ja netvrdím, že nie 😀

janickacrazy
1. jún 2016

@gir no ved jasné, pokiaľ nedovedie chlapa, tak je to v norme 😀

gir
1. jún 2016

Tak to radšej chcem byť dementná aby mi to bolo jedno 😀
@janickacrazy

dasenka26
1. jún 2016

@worker_falcon Príbuzenstvo je rizikový faktor, nemusí ale môže...

worker_falcon
1. jún 2016

@dasenka26 rizikový faktor je všetko. a v príbuzenstve sa násobia poruchy, ktoré rodičia majú. A nie, nie som zástancom príbuzenských vzťahov 😀

dasenka26
1. jún 2016

@worker_falcon Fuuj to mi odlahlo 😎

anjeli_k
1. jún 2016

A este ti napisem jednu vec, ja som tiez romka, manzela mam "bieleho"a vooobec, ale voooobec to nikomu neprekazalo.ano, prekazalo v prvych chvilach, ked to vtedy oznamil svojim rodicom, ze chodi s romkou.ti sa len prezehnavali, ze coto ich syn porobil.a potom ked ma videli, poculimoje nazory, spoznali, nemali absolutne ziadne namietky, vychadzame dobre, sme spolu uz 7rokov, mame synceka, manzelia sme vyse roka☺mozno by si toto mali tvoji rodicia precitat.

tobnuf
1. jún 2016

Ahoj .. nehnevaj sa na mna nechcem byt rasisticka a uz vobec nechcem Romou hadzat do jedneho vreca. Poznam uzastnych ludi Romskeho povodu. Ale poznam ovela vacsiu vacsinu Romov, ktory su aki su. Nejdem rozpisovat myslim ze vies co myslim. A tvoji rodicia su stara skola .. oni sa hanbia za to s kym sa vlacis. Aj ked to moze slusny chalan. Ja som tiez toho nazoru ze by sme sa nemali "miesat" oni su proste ina krvna skupina ako my.. ina natura. Oni su taki temperamentny a bala by som sa buducnosti s takym clovekom. Samozrejme mozem sa mylit ty vies aky je. A nemam nic proti Romom. Len ja by som takym nic nemala.

jana_eyre
1. jún 2016

a teraz citam trocha diskusiu - tak len poznamenam v spojitosti s tym, ako mnohi rodicia mali pravdu, ked ich dcery neposluchali - moja mama bola benevolentna vo vela veciach, vela veci mi dovolila a nikdy sa nesnazila riadit moj zivot nejako prehnane..

a ano, urobila som kopu chyb na ktore nie som hrda - ale boli to moje chyby, tie chyby formovali moju osobnost a ani jednu nelutujem, hoci teraz by som sa rozhodovala inak..

proste si myslim, ze kazdy jeden clovek sa ma ucit na svojich chybach a nie iba slepo pocuvat skusenejsich.. pretoze ani skusenejsi nemusia mat vzdy pravdu - pretoze do buducnosti nikto nevidi..

kazdy sice chce pre svoje dieta to najlepsie, ale treba ich nechat zit aj slobodne snazit sa pomoct radami, nie len tak bez diskusie im zakazat nejaky vztah ako ked detom zakazujeme skakat po stolicke co je nakrivo..

a teda argumenty, ze oni ta zivia a mas dodrzovat ich pravidla? to uz je co.. defacto aj teraz zivi mna moj muz, pretoze som na rodicovskej.. cize teraz keby si zmyslel, ze sa mam dat napr. vyholit dohola, alebo napr. nevychadzat von, alebo kamaratit sa so susedou, lebo mu lezie na nervy - ma na to pravo, lebo nosi domov peniaze a zijeme slusne vlastne vdaka nemu? takto sa veci riesia? bez diskusie a logickych rozhovorov?

tak isto mi je hrozne ak citam, ze niekomu nevadi ak sa niekto kamarati s romami z dobrej rodiny, ale ak by ich domov doniesol ako partnerov, uz by bol ohen na streche.. pytam sa PRECO je to tak?

moja rodina sice nie je romska, mame korene v nemecku, srbsku, madarsku a z muzovej strany to je na jednej strane slovensko, na druhej strane neviem /jeho pradedko sa objavil ako dieta odnikial a adoptovali si ho/ - ALE moj muz vyzera ako arab, ja som tmava ako moja poloromska neter a okrem nasho syna /pretoze je blond/ moze cela nasa rodina posobit ako romska, alebo moslimska ak chcete - aj tak vlastne posobi podla toho co sme sa o tom bavili s kamaratkami.. a je mi velmi neprijemne a luto ako ludia dokazu druhych akceptovat len po urcitu hranicu a pritom je to uplne bez nejakeho logickeho dovodu.. uz sa "tesim" na pubertu mojich deti, pretoze moja dcera posobi ako male syrske dievcatko... 😔

pes123456
1. jún 2016

@anjeli_k ten chlapec je môj typ
tipujem, že vyhrá Slovensko

anjeli_k
1. jún 2016

@pes123456 hmmmm??

anjeli_k
1. jún 2016

@pes123456 jaaaaj, chapem😀dakujem velmi pekne za opravu😉

zsoja
1. jún 2016

@saska125 si dost v tazkej situacii kedze si este maloleta a tvoji rodicia su za teba zodpovedni, takze ich uplne chapem ze ta chcu chranit. Ale asi by som spravila to ze by som sa s rodicmi porozpravala v klude a dohodla sa s nimi. Ked sa s nim rozides len na zaklade ze to tvoji rodicia chcu budes len ty trpiet

saska125
autor
1. jún 2016

kto sa tu pýtal že či ma jeho rodina prijala tak jeho áno .. len moja by ho v živote neprijala ... Pretože rómov hádžu do jedného vreca..

mojkamojka
1. jún 2016

@saska125 a z akej rodiny chlapec pochadza? Kde byva? Co rodbia rodicia? Co chalan studuje? Proste ak si videla rodinu, tak nam ju tu tak strucne popis, lebo zatial vieme, len to, ze ty studujes, tvoji rodicia ani pocut o romovi a ty ho lubis, je mily, inteligentny a pracovity...

sasa1310
1. jún 2016

@saska125 tvoji rodičia sú veriaci?

adel222
1. jún 2016

@saska125 ahoj saska. Nech uz vas vztah dopadne akokolvek, zachovaj sa si svoj postoj a nepridaj sa na stranu rodicov rasistov ( ano rasistov, tisic krat spomenula ze vadi proste to ze je cigan) , aby si nikdy nelutovala, ze by si o nieco prisla ak by si posluchla rodicov. Navrhujem stretavat sa potajme a rodicom nenapadne serviruj historky o tom ako tu ktoru kamosku osral biely chalan, podviedol, okradol atd atd.

No a
@tobnuf toto co si ty vypotila, ze sa nemame " miesat" ma ozaj mrzi, kvoli kocke nad tebou a dalsou kockou, co ma adoptivane romske chlapciatko

Ach smutne prispevky
Urcite aj jej rodicia vravia nieee my nie sme rasisti, jasne poznam dobreho roma, ale moja dcera s nim nebude ani v jednej miestnosti lebo sa moze zbalit a vypadnut, niee nie sme rasisti

zuzkavladko
1. jún 2016

Tiez som chodila s chalanom, ktoreho mi rodicia neodobrili. Tahali sme sa spolu 3 roky, klamala som nasich strasnym sposobom, chodievala som k nemu tajne, ked si nasi mysleli, ze som ostala cez vikend na intraku. Bola som ozaj sialene zamilovana a ozaj sialene som z toho vytriezvela zo dna na den 😀 Tazko ti teraz radit, ked si zalubena. Mozno je to laska tvojho zivota, ale skor nie podla mna. Ja si myslim, ze si tymto jednoducho musis sama prejst a snad budes mat dost rozumu, aby si sa dobre rozhodla. Hlavne si davaj pozor, aby si neotehotnela 😉 No a btw suhlasim s tym, ze rodicia maju (skoro) vzdy pravdu 😉

zuzkavladko
1. jún 2016

A vies co? Otan s nim. Ci tajne, ci verejne. Mam v zivej pamati, aka som bola v tvojom veku zalubena a citila nepravost celeho sveta, ze su vsetci proti nam. Aj tak ta nikto v tejto diskusii nepresvedci o tom, aby si sa s nim rozisla, kedze to nedokazali ani tvoji rodicia. Cas ukaze....A ak si rozumne dievca, prides na to, co je pre teba najlepsie. Ja som sa s mojou "zakazanou laskou" rozisla, ked mi trklo po letnej brigade s rovesnikmi, ze na mna caka nieco lepsie. A naozaj cakalo. Dnes som stastne vydata a vychovavame s manzelom vytuzene babatko. Budem sa opakovat, ale hlavne prosim ta si davaj pozor, aby si NEOTEHOTNELA...

figurka1985
1. jún 2016

ach jooo-... toto mi nieco pripomina! :D ja som mala kedysi chalana po mojom dllhorocnom vztahu, ktory uz bol rutinny- a rozchode- som sa zamilovala do uuuplneho opaku- taky grazlik- s dobrym srdcom. a kazdy ma od neho odhovaral. KAZDY. a ka som kazdeho presviedcala, ze sa zmenil, ze nie je taky, ako si kazdy mysli, atd... :D a to nebol rom podotykam 🙂 ale stale mi na nom nieco nesedelo, aj ked cim viac ma od neho odhovarali, tym vacsiu chut som mala ochranovat ho, byt s nim... ale moje vnutro mi nasepkavalo cosi ine, aj ked som bola beznadejne zamilovana... stale som pocuvala, co rozprava, podvedome kontrolovala, ci mi hovori pravdu. a to som nemala nejaky zaruceny dovod ho kontrolovat... mama o nom nechcela ani pocut. pred nim som mala uzasneho slusnaka, ktory by za mna zivot polozil... a teraz? takmer som zanechala skolu kvoli nemu. chcela som mu pozicat dost velky obnos penazi- aby sa dostal do prace do Cr. ja som pocas studia na VS este pracovala kde sa dalo... nastastie vtedy vsetci anjeli stali pri mne, a ja som zabudla heslo do bankomatu :D 3 krat som bola odblokovavat kartu v banke- neslo mi to.... a ked som sa s nim rozisla v najvacsej zamilovanosti. srdce mi pukalo, mesiac som nemohla pozriet na mobil, tuzila som, aby mi nieco napisal... ano pisal- rozne psychicke vydieracky- ze sa ide skantrit, atd... potom pri stretnuti plakal v bare pred x ludmi... nedala som sa... bola som rozhodnuta. a poviem ti- bolo to to najlepsie rozhodnutie v mojom zivote! keby som ostala s nim, mam deti, som sama, s muzom ktory beha za inymi milenkami, prepija peniaze, nie je doma, kradne, atd.... ale bola to uzasna skuska zivota. no tie vsetky veci o nom- som sa podozvedala asi rok po rozchode.... postupne sa mi ozyvali ludia mne sa roztvarali oci, a ja doteraz dakujem, ze som urobila tak, ako som urobila.... stastie, ze som s nim neotehotnela.... takze niekedy sa oplati posluchat aj ostatnych- aj ked sa ti to teraz bude tazko citat.... rob tak, ako citis... ale asi nie si o nom az tak presvedcena, ked nam tu pises.. nechces len sama seba presvedcit, ze ho fakt lubis? ospravedlnujes ho, obhajujes..... hm? a viacere sa ta pytali- co studuje, ci pracuje, co robia jeho rodicia, atd.... nic si nenapisala len, ze vasi kricia, neda sa s nimi rozpravat..... no- ked argumentujes pri rodicoch tak, ako tu- tak svoje si neobhajis, ani keby pravo studoval..... stoj si za svojim- ked si naozaj presvedcena, ale nie argumentami. s vami sa o tom neda rozpravat. sadni si s rodicmi- aj s nim- nech ho spoznaju- ked je naozaj taky ako pises, uznaju neskor, ze si mala pravdu. ale ked si len dupnes- a nepovies im, ako sa citis, necuduj sa, ze ti ho zakazuju... takto reaguju deti.... a deti nie vzdy vedia, co je pre nich najlepsie. bud zenou, alebo dietatom- rozhodnutie je na tebe 🙂

tobnuf
2. jún 2016

@adel222 lebo oninsu ina mentalita darmo. Nevravim ze kazdu jeden ale je to podobne ako vztah s Arabom atd. potom zeny vyplakavaju ze im decko unesie do zahranicia. Alebo ze pride a pozabija ich. Nemusis so mnou suhlasit ze to moj nazor

magic08
2. jún 2016

@saska125 viacere sme sa pytali na otazky o rodine, o nom, o tom co chalanisko robi? preco na to neodpovies? Preto, lebo to nie je az take idealne v realnom zivote? Rodicia nezamestnaný, chalanisko nezamestnany? ale hlavne, ze je mily, pracovity a rodičia ta prijali? Napises len to pozitivne a cakas, ze ti to tu vsetky odobrime a ponadavame na rodicov, aki su zli, bezcitni, nedovolia ti byt stastna? Zacinam mat pocit, ze rodicia vedia, preco pri zmienke o nom hned kricia. A ak je pravda to, co si myslim, tak sa im ani necudujem. Tiez by som kričala...

svetluska82
2. jún 2016

ja som tiez chodila s chalanom, ktoreho mi rodicia a cele okolie neschvalovali, dokonca som sa za neho vydala nakratko rozviedla, to co mi tvrdili rodicia bola pravda, totalny lajdak a nezodpovedny vo vsetkych smeroch, takze porozmyslat ci nahodou nemaju aj rodicia pravdu

Strana
z4