Zakazovanie lásky rodičmi
Ahojte, mám tu jeden taký problém s priateľkou ja mám 28 mám robotu vlastný dom takže omna je postarané .. ona ma 17 na budúci týždeň má 18 .. a máme problémy vo vzťahu sice nie my ale jej rodičia jej nedávajú priestor žiť podľa vlastného života ... Ich rodičia nechcú aby sme spolu boli a my sa milujeme veľmi že bez seba nedokážeme byť ani jeden deň nemáme nikoho žiadnych kamarátov sme len dvaja vo všetkom sme každý deň pri sebe aj keď sme od seba 40km ... No začalo to tak že najprv sme spolu začali len chodiť chodili sme spolu možno cca2-3 mesiace každý deň sme boli spolu spoznávali sa, veľmi sme si sadli a vo všetkom chápali spolu si rozumieme ako manžel s manželkou ... No potom som ju zobral domov prvý problém bol ten že som ju zobral domov jej mama začala vrieskať že načo chodí k cudzím atď atď sprosté veci aj keď vedela že spolu sme prešlo to potom som bol aj ja tam .. prešlo cca 9-10 mesiacou rozhodli sme sa že chceme pýtačky no jej mama stále nedá pokoj a nám to len sťažuje teraz nechodím ani ja k ním a nerozprávam s nimi ald ona je ku mne pravidelne každý deň niekedy aj prespí no aj tak jej mama píše úplne debilty že je kúr*a že či sa nehanbí atď nevieme už čo spraviť aby bol pokoj môžte my poradiť?
@patkof za mňa si nejaký moc hrr. Nedal si základné info o sebe, na ktoré sa ťa už baby pýtali. Prečo nenapíšeš ako si na tom s tým domom, ako dlho pracuješ, akú máš školu? Tvoja priateľka ešte len bude mať 18, tak zrejme ešte študuje. Tiež si myslím, že rodičia si jej pubertu predstavujú trocha inak. Zaľúbenost k tomuto veku patrí, ale načo hneď pytačky, kam sa ponáhľaš? A tiež mi príde váš vzťah "chorý". Byť vo vašom veku len dvaja, ako si napísal, bez kamarátov. Mali by ste mať každý svoj priestor, svoje záľuby a nielen byť zavesený jeden na druhom. Celkom chápem, že sa jej rodičom vás vzťah nepozdáva
Nemusíte sa tak rýchlo brať. Vy chcete svadbu asi kvôli tomu, aby ste mohli spolu byť, že? Skús sa lepšie spoznať s rodičmi,možno,keď získajú v Tebe dôveru,budú pokojnejší. Ja som mala 17,keď som sa spoznala teraz už s mojim manželom, a mne, vďakabohu,nikdy rodičia nič nezakazovali. On mohol prespať u nás,ja u neho. Držím palce!
A aj uvádzajú nejaký dôvod prečo zakazujú váš vzťah?
@patkof vies, mozno jej brania preto, lebo sa k tomu staviate ako tlci. Na kieho certa v 18 pytacky? Keby ste spolu prisli k jej rodicom a povefali, ze sa lubite, ale prvorade je pre vas dokomcit skolu a nasledne VS, kedze ide o gymnazium, ze dieta neplanujete v najblizsich rokoch a nehnali sa do spolocneho byvania, tak by to mozno chapali inak
nahodil na steny brizolit to vyzera lepšie.
@elizabet173 možno, avšak keď sa o dcere vyjadrujú ako o kurve za to že ma v 17tich vzťah, asi to nejako extra inteligentni rodičia nebudú a môžu mať na ten prístup aj iný dôvod ako je to, že sa kamsi mladí hrnú..
@elizabet173 neplánujeme svadbu a o týždeň má 18 spolu sme už rok a 2 mesiace v škole už nepokračuje všetci vedia že sme spolu najprv to bolo fasa všetko bolo dobré .. ale potom všetko zakazovali a nechceme svadbu chcem len ju mať doma nič viac ale oni nam nedovolia ani ísť niekde na dovolenku s ňou sa nerozprávajú vôbec sú na nej hnusný ešte aj vtedy boli keď som snou nebol ich rodičov nevie pochopiť nikto s nimi sa nedá ani pekne rozprávať ani ich to nezaujíma
@jana_eyre_2 dôvod není len sa tak proste rozhodli bol som k ním taký že som im stále všetko kupoval keď niečo potrebovali bol som tam ako prvý stále som podával pomocnú ruku .. len z ničoho nič my dôvod tiež nevieme aj ona sa stále pýta že prečo z ničoho nič taký sú a keď sa spýta len jej nadávajú ... Jej oco je iný on nehovorí nič len jej mama
@diewcatqoo my sme sa spolu rozhodli ze to tak chceme ja som na ňu nikdy netlačil 🙂 ani nebudem
@patkof dňom 18-ich narodenín,sa stáva tvoja priateľka dospelou osobou, a môže si zbalit saky-paky a ísť bývať k tebe. Pokiaľ ani nepokračuje na VŠ, a teda nebude potrebovať finančné prostriedky od rodičov, neni na nich závislá. Budes ju živiť ty? Je dievča schopné viesť domácnosť?
@lija22 a co, zw je z vychodu? Sme snad horsi? 🤦♀️
@mariejenka je šikovná vie variť pratať aj všetko vie sa postarať o domácnosť poznám ju dosť dobré .. a nie není na nich vôbec závislá nechce tam byť lebo ju psychický týraju
@petulda333 ta ňe? Šak tu nič ňit,jak skazal súdruh Fico🤣🤣
@patkof nuz potom co? Dovŕši 18,a môže ist k Tebe. Ak sa máte radi,a chxete sa po čase vziať a mat rodinu, ... ono aby o rok sa nemusela vracať k rodičom sklamaná a možno aj s dieťaťom... A prácu ma? Co je vyučena?
o týždeň má 18, zbalí sa nasťahuje k tebe a môžete sa rovno vziať, rodičov do toho už nič.
Kedze od 18r bude dospela tak sa moze nastahovat. Ako si predstavujes vasu buducnost a financne zabezpecenie?
Hadam nie ze ona ti za to bude, prat, zehlit a obskakovat..
Tvoja priatelka má skončenú len základnú školu, keď píšeš v komentári, že na strednú nešla? Ty máš akú školu a kde pracuješ,ked máš tiež len 18? Nieje toto ten problém, že ste bez vzdelania a budeš musieť živit aj ju?
@lija22 domy na východe nemajú omietku. Tam sú postavené len zo slamy a práve sme zliezli zo stromov.
Autor - ak je to všetko tak ako píšeš tak budis. Mala som tiež 17 a frajera ktory sa tváril aký je slušný k mojim rodičom, ako mi chce dobre a rodičia ho nemohli ani cítiť, mama mi vo vzťahu bránila. Samozrejme som bola zduta lenže pravda bola taká že to bol fakt len obyčajný drzý vagabund a keby mi vlastná dcéra doniesla takého dilina domov tak nemám toľko trpezlivosti ako moja mama ani náhodou.
Podľa mňa ste hrozne mladí, kašli na spoločné bývanie. Na spoločné nákupy, varenie, starostlivosť o domácnosť mate more času. Vy si užívajte vzťah v podobe malých výletov, dobrého jedla a nejakého rande v meste.
Mne by sa tiež nepáčilo keby moje vlastné decko sa bavilo len s frajerom, žiadni kamaráti, záujmy..nepríde mi to zdravé vo vzťahu.
@patkof v škole už nepokračuje? A čo chce dokázať so základnou školou?
@patkof ako je to s tou skolou? Lebo ak bezdovodne odisla zo skoly, teraz prakticky nerobi nic, rozumiem ze rodicia neskacu meter dvadsat,. Najma ak maju obavu ze teraz sa nastahuje k tebe, tam ti bude robit zienku domacu, pripadne pojde rovno na matersku.. Asi si pre nu predstavovali iny zivot.. Mozno by som sa ich to pytala takto bie neurcitou otazkou preco...
@janeninka nie o týždeň má 18 a berem ju k sebe do výroby takže doma bi nebola ... Ukončila vzdelanie ešte vtedy keď som snou nebol a tak isto ani jej to nedovolili už keď jej nedovolia vzdelávať sa tak sa vás pýtam čo to je za rodič ... Teraz keď uvidíte mladé mamičky 18.19 ročne tak ja problém nevidím je to jej život

@lindusss2016 A ešte k tomu, čo si písala, že či som bola schopná sa o seba finančne a AJ INAK postarať: bola to veľká škola života, po tejto stránke mi to dalo veľmi veľa, lebo hoci som, samozrejme, vedela, že veci sa samé neurobia, až keď som si zažila na vlastnej koži, že ak si nenakúpim, neoperiem, neumyjem riad... nie je tam nikto iný, kto by to urobil, tak až vtedy si to človek tak naozaj uvedomí. 😁