icon

Ako povedať rodičom, že môj vzťah s mužom končí?

10. jan 2023

Ahojte. Rozhodli sme sa s mužom ďalej nepokračovať vo vzťahu. Zatiaľ však spolu stále bývame, ako sa opýtať rodičov či sa k ním aj s deťmi môžem na tri mesiace nasťahovať spat ? Nedokážem si predstaviť vrátiť sa do detskej izby v mojom veku. Rodičia Už majú vlastne pohodlie, vyšší vek... Ako vôbec začať ked ani nevedia že sme sa rozišli ?

anjelicek26
•
10. jan 2023

Taka blba otazka - preco neodijde zo spolocneho byvania muz a ty neostanes tam kde si s detmi? Nech nemenia vsetko zname prostredie? Miesto platenia vyzivneho bude platit hypoteku a byt raz deti zdedia? Len ma tak napadlo...

Ale k otazke - normalne si s nimi sadnut a povedat im to, si dospela a ked si dokazala povedat muzovi, ze je koniec a ustat to v normalnej rovine, tak rodicov zvladnes tiez. Navyse je to len docasne riesenie... najdete ine, lepsie.

autor
•
Autor odpoveď zmazal
•
veronika33
•
10. jan 2023

myslím, že 3 mesiace to rodičia s tebou a deťmi vydržia, nie je to až taká dlhá doba, normálne im povedz, čo sa stalo, že ste sa rozišli, presne ako si to napísala tu

h2
•
10. jan 2023

To nedokážete tie 3 mesiace spolu vydržať za žiadnych okolností? Ak je to teda také zlé, tak povedz vašim, že sa s mužom rozchádzate a že s ním už nemôžeš vydržať. Možno ti sami ponúknu, aby si k nim prišla. Ale ak sa naozaj jedná len o tie 3 mesiace, tak by som nejako vydržala v tom jeho byte, pokiaľ ťa vyslovene nevyhadzuje. Držím palce, nechcem si ani predstaviť, v akej ťažkej situácii sa nachádzaš. ☹️

katka700
•
Autor odpoveď zmazal
•
anjelicek26
•
10. jan 2023

Ved aj on moze tie tri mesiace ist k svojim rodicom...ci je byt jeho - nie je jeho je irelevantne...ide o pohodlie jeho deti momentalne.

h2
•
10. jan 2023

@anjelicek26 Bohužiaľ, podľa toho, že s ním autorka nevydrží ani tie 3 mesiace, to zrejme nebude otec roka, pre ktorého by bol záujem detí na prvom mieste. ☹️

ukulela
•
10. jan 2023

Otazka nie je ako to povedat rodicom, ale ci deti zvladnu 2x stahovanie a zmenu za 3mesiace.... naozaj sa neviete kvoli detom dohodnut?

ukulela
•
10. jan 2023

... a teda ked dohoda nie je mozna, povedat rodicom rovno. Rozvadzame sa, dovod a mozem na 3 mesiace prist? Zmestite sa do izby? Co tvoje a detske veci?

luccija
•
11. jan 2023

@anjelicek26 väčšinou aj chlap niekde potrebuje bývať a nedajú mu ďalšou hypo, keď by platil prvú.Mozno to je jeho byt...aj, keď ide o deti nie každý je tak nad vecou.
Autorka a čo po 3m?ako vieš, že to budu 3m?
Je to krízová situácia nerieš, že sa vrátiš do detskej je to dočasne jasné, že komfort budete mať všetci horsi

h2
•
11. jan 2023

@luccija Neviem, prečo autorka svoj ďalší príspevok zmazala, ale písala tam, že byt, v ktorom bývajú, je manželov, nadobudnutý pred manželstvom. Ona má svoj byt, len v ňom má nájomníkov, tí majú odísť do 3 mesiacov.

liljana
•
11. jan 2023

Co tak sa dohodnut a tie 3 mesiace este vydrzat v starom byte potom?

luccija
•
11. jan 2023

@h2 aha, tak ten lepší prípad, že má k ísť.Tak by som to tak povedala rodičom, alebo sa snažila deti nestahovat 2x a vydržala doma, ak sa dá...

alenka551
•
11. jan 2023

s tym, ze sa na nejaky ten cas vratis, rodicia isto nebudu mat ziadny problem. hlavne by si ale zasluzili vediet pravdu. a ked sa to tak vezme, treba im to povedat aj co najskor, lebo by ti mohli vycitat to, ze si im to zamlcala

ejmi25
•
11. jan 2023

Ja som mala ten isty pripad zostala som u ex ,3 mesiace prejdu ako nic ,ale ja som mala s najimnikmi zmluvu v pripade ,ze budem byt potrebovat 2 meaiace maju na vystahovanie.Neda sa vam s najomnikmi to poriesit?

mirco50
•
Odpoveď bola odstránená
•
mk1111111111
•
16. jan 2023

Ved aj tak.im to budes musiet povedat 3 mesiace aj deti prezradia, ze ste sa stahovali, to nedokazes tajit donekonecna, povedz teraz a mas pokoj