icon

Záleží vám na známkach detí?

10. nov 2024

Ahojte, zalezi Vam ako rodicom na znamkach Vasich deti? Predurcuju znamky buducnost deti? Poznate uspesnych ludi, ktori sa neucili na jednotky, dvojky? Dakujem.

vroni
10. nov 2024

Nie, nie a nie. Jasné, aj remeselník môže byť úspešný v zmysle, že krásne zarobí, je šikovný, ale ak nepovažujem za úspech len peniaze, ale aj uznanie, rast či všeobecný prospech svojej činnosti, tak to bez vzdelania obvykle nejde.

zuzulka558
10. nov 2024

Áno, môj brat 3,4 a teraz je pánom sam sebe mesačne oveľa viac ako VŠ, spolužiak to isté 4 a teraz nestíha robiť čo ma zákaziek 😁 nestačí mať v hlave ale vedieť robiť aj rukami a byt spoľahlivý a chcieť

gab1sol
10. nov 2024

Záleží mi na známkach mojich detí. Ale nebazírujem na samých jednotkách. Ak je zlá známka pre lajdackosť, tak s ňou nie som spokojná a riešim to. Ak je zlá známka, lebo proste nie každý musí mať samé jednotky, neriešim, pozrieme sa spoločne na to, čo a prečo to nevedeli. Vzhľadom na vek sú to zatiaľ len jednotky, jednu 3 z diktátu sme si spoločne prešli chyby. Ale tam viem, že to nebude slávne, lebo ani ja, ani muž sme diktáty nevedeli písať.

sulavikova
10. nov 2024

Ak vám to pomôže, tak šľak ma ide trafiť: ja niekoľkonásobne vš vzdelaná, červený diplom atď… muž učňovkár… lážo-plážo. Syn úplne praktický typ🥰😂

zzzzza
10. nov 2024

Nie, nie, áno

betulinka1
10. nov 2024

Zalezi mi na známkach ale iba kvoli strednej skole. Aby mal na vyber. Jedina praca deti je sa ucit. Tak očakávam vysledky. Ak sa stane sem tam 3 z písomky ale neriesim. Poznam mnoho ludi, ktori sa ucili 3-4 a su úspešní a naopak. Podla mna od tej strednej skoly uz nejde ani tak o znamky ale o to aby mali deti drive pracovat na sebe a nasli svoju cestu. Ked je niekto salamista a je mu jedno, ze ma 5, tak to je pristup aj k životu taky.

destra
10. nov 2024

Ja osobne riešim doma len 4,5ky aj to len preto, lebo viem, ze to odflakol. Keby som vedela, ze ma ťažkosti s učením tak je to iné, ale syna si poznám a viem, ze to ma na salame a tendenciu učiť sa a dobiehat, len keď " hori"

salamistka
10. nov 2024

Nám na známkach našej dcéry záležalo, ale nebolo ju treba do ničoho tlačiť, snažila sa a bola svedomitá v príprave...dobré známky jej otvorili dvere na SŠ bez prijímačiek, snaha jej umožnila dostať sa na vysnívanú VŠ a teraz na vysokej má výborné výsledky...to všetko hlavne kvôli tomu, že sama si uvedomovala, že nič nie je zadarmo, áno, horšie známky sú niekedy preto, lebo to dieťaťu nejde, niekedy je to lajdáctvo a niekedy na tom rodičom až tak nezáleží a tak to potom dieťa aj tak vníma.

rorino
10. nov 2024

@rorino oprava,v tretej otázke som sa pomýlila,má byť ano

kaktusik007
10. nov 2024

uz mi na znamkach deti nezalezi. Riesim %. A kedze trojka je u nich za 79%, tak obcasna trojka mi nevadi. Su na vybornej strednej. Dolezite je, aby si vybrali smer, kam sa budu uberat a co budu studovat na vs. A rovnako viem, ze nemozu byt vyborni vo vsetkom - takze humanitne predmety neriesim.

autor
10. nov 2024

@zuzulka558 a mozte prezradit, co robia?🙂

autor
10. nov 2024

@gab1sol ako riesite horsiu znamku? Dakujem

autor
10. nov 2024

@sulavikova ved a nie je to najviac? Hlavne, ze ste vsetci stastni a spokojni🙂

gab1sol
10. nov 2024

Ak je známka zlá kvôli lajdáctvu, musí si ju opraviť, musí sa to doučiť. Ak je zlá známka napr. z toho diktátu, tak si spoločne prejdeme tie chyby a snažím sa vysvetliť, prečo urobila chybu.

dzina007
10. nov 2024

V podstate aj zalezi ale ide o to preco zlu znamku dieta dostane.
Ak mi dostane horsiu znamku ale viem ze sa ucil a dal do ucenia vela energie neriesim, poviem stalo sa pokusime to este raz prejst ak je to naozaj potrebne a ide sa dalej. Ak je to ale znamka pretoze na to kaslal kvoli PC ci TV tak to sa mi nepaci a riesim a musi sa to doucit poriadne.
Kazdy vravi ze znamky niesu dolezite ale kym budu stredne skoly brat do uvahy priemer znamok z 8 a 9 rocnika tak dolezite su a niekde znamky tvoria az 30% bodov.
A tiez je otazne aj za co ta znamka je. Napriklad na tomto som sa vadila s ucitelkou na prvom stupni. Ze proste 3ky z matematiky za nasobilku ci scitanie odcitanie riesit budem a nepoviem dietatu ze nevadi, nakolko ak vie na 3ku nasobilku na prvom stupni, co znamena, ze ju vie na 50% tak na druhom stupni, kde sa nasobia viacciferne cisla moze byt z toho aj nedostatocna, ak sa stretnu cisla, ktore nevie.
Takze tazko je odpovedat na to ci na znamkach zalezi alebo nie lebo oni aj odzrkadluju vedomosti a chcem aby deti mali dostatocne rozvinuty vseobecny prehlad a vo svete sa nestratili.

marianarem
10. nov 2024

Ja som bola cista jednotkarka, premiantka, vitazka sutazi, oblubenec ucitelov. Manzel bol slaby ziak, zle znamky, povazovany za skor zaostaleho. Obidvaja dnes pracujeme na presne tej istej pozicii, sme matematici a ucime na VS. V nasom pripade znamky neznamenali nic. A teda povedala by som, ze vlastne manzel ma este o dost vyssie IQ ako ja a aj ovela sirsie a hlbsie vedomosti.

dory11
11. nov 2024

Mne ako dieťaťu samej záležalo na známkach už od cca 3triedy ako tak postupne som na sebe makala a ostalo mi to až na strednú školu .
Ale nie známky dieťa neurčujú jeho budúcnosť
áno môžu byť úspešný veľmi tak ako aj ty čo mali jednotky .

zuzulka558
11. nov 2024

Poľnohospodárstvo, kamenárstvo, stavebníctvo atď takých mam okolo seba, makajú rukami a ledva majú voľno

maciatkolulu
11. nov 2024

@dory11 asi tiiiiii,čo mali jednotky 😂

miadi
11. nov 2024

Znamky som mala na ZS zle vacsinou 3ky Mala som Stres z otca alkoholika na strednej som zmaturivala s vyznamenanim sla som na VS a nedokoncila lebo mà nebavila .Nikdy som sa neucila bud sa nalepilo alebo nie co bolo pre mna zaujimave stacilo vypocut prednasku.( IQ test mi vysiel nadpriemer neviem ako kedze matiku som neznasala ) poznam ludi co maju VS len koli papieru a kludne by im stacila stredna k praci co maju . A poznam aj ludi pre ktorych ta VS robi vela . Poznam aj ludi co to so 4r zakladky dotiahli dalej ako priemerni ludia . Nie je to o znamkach ale o cloveku . Albert Einstein mal take znamky ze bol druhy najhorsi z jeho triedy 😁dokonca bol vyhodeny zo strednej ze bol rebel a na vysku sa dostal na druhy pokus . Aj napriek tomu bol vo svojej sfere mega uspesny.

bobaas
11. nov 2024

Deťom som povedala, že sa majú učiť na svoje maximum. Ak je to dvojka, je dvojka. Ak trojka, trojka. Ak ale majú na dvojku a donesú štvorku, známka je pre mňa dobrá spätná väzba, že sa čosi deje. Ja som mala z matematiky vždy za tri. Celé gymnázium. Teraz mám dva doktoráty z iného odboru. Trojka vyjadrila objektívne, na čo som mala. Neznamenala, že sa inde neuplatním.

lujza123
12. nov 2024

Nie, pokiaľ to niesu 4-5 , to sa vždy spýtam dcéry kde je problém. Vždy som jej prízvukovala že nemusí byt dobra vo všetkom, nech je naozaj dobrá v tom čo ju baví, čo jej ide, ostatné nech len nejako “prejde”
Vedieť toto rozoznať je podstatná vec ktorá nakoniec ovplyvní či bude v živote úspešná alebo sa bude trápiť
Moja už je na strednej, na tých známkach už tak nezáleží, ale chce ist na VŠ a teraz presne riešime to rozoznanie a uvedomenie si na čo má, v čom je dobrá a čo zas naopak nieje jej šálka kávy, napriek tomu že ju to láka.

libusak
12. nov 2024

Zalezi mi na snahe a nie na znamkach. Priatel ledva prechadzal a ma uspesnu firmu

55marta1996
13. nov 2024

Ahoj ,ja som mala vždy 3 alebo 4 známky na vysvedčení a teraz podnikám, hrozilo mi aj prepadnutie ale komisionálne skúšky som zvládla a vidíš teraz som samá sebe pánom , keď budem mať deti nechám to na nich ale chcem aspoň aby prešli aj keď som 4kami😉

poisonblu
13. nov 2024

sem tam syna vyhresim za znamky, teda hlavne za 3 a horsie, lebo viem, ze nie je hlupy, iba lenivy...ale uz som si povedala, ze sa rozculovat nebudem...tiez som nemala idealne znamky, zmaturovala som napr. na same 2 a na VS som tiez nemala cerveny diplom....moj manzel maval 3 aj 4, ma iba strednu skolu a teraz zaraba ovela viac ako ja..manzel robi manualne, ja v kancelarii

kristulkamarulka
13. nov 2024

Nebazirujeme na znamkach, ale viem, ze ak donesie horsiu znamku, je to preto, ze sa zaujimala v tej chvili o nieco ine. Nie, nie ze by to ucivo nevedela. Stale jej to prizvukujeme, ze sa uci pre seba a nie pre znamky. S muzom sme tiez nemali 1 od vrchu po spodok, nikdy sa nikto o to ani nezaujimal (jedine dalsie skoly kvoli prijatiu 😅) poznam ludi, co ledva prechadzali z rocnika do rocnika a teraz su uuuplne inde. Sikovnym patri svet. Titul neznamena, ze dotycny je aj mudry ;)

lilitela
13. nov 2024

Zaujimave, dnes tato tema odznela na radiu tusim VLNA, takze si sem chodia radia, casopisy a dalsie redakcie robit prieskumy?

vespertine
13. nov 2024

Nezáleží mi na známkach ako takých, ale záleží mi na snahe a pracovitosti. Nemyslím si, že keď budu deti ležať pred telkou, počítačom, behať s kamarátmi po večeroch po vonku a mať štvorky na vysvedčení, že ich čaká nejaká mega skvelá budúcnosť a samotná práca im skočí do náručia, najlepšie s vysokým platom.

sono2
13. nov 2024

Samozrejme. Dcéry musia študovať. Nepoznám ľudí, študovaných ktorí sa majú zle. Štúdium využili k dobrej práci. A nepoznám ľudí, ktorí sú úspešní boz štúdia. Áno. Maju sa dobre ale musia makať ako kone, aby sa mali tak ako tí študovaní. To ostatné, sú výnimky a netreba sa na to spoliehať.

pimpa12
13. nov 2024

Nie z každého predmetu, nie a áno - veľa.