icon

Zaľúbili ste sa a opustili manžela?

kikaski
3. jan 2017

Ahojte, chcela som sa s niekym poradiť, kto toto zažil...V okolí sa neviem o tom s nikým porozprávať, nik nič netuší, len manžel. V jednoduchosti, spoznala som iného muža, láska vôbec nebola v pláne ale je obojstranná...teda, poznáme sa len 2 mesiace, čiže znie to ako sci-fi, preto som opatrná, žiadne rozhodnutia nerobím, ale cítime obaja že je to vážne...a teraz čo...mám skvelého manžela, možno sme sa mierne odcudzili, alebo neprejavovali lásku, ale stará sa o nás vzorne, je to rodinný typ, máme s dcérkou všetko čo potrebujeme...ale ako z tohto von? nedokážem s tým nič urobiť...len čakám, a verím, že ma to prejde...prosím píšte tie, čo ste niečo podobné zažili, alebo stretli sa s tým...lebo toto tažko pochopí niekto kto to neprežil 🙂

mamamima
4. jan 2017

@miluna777 fuha, tak klobuk dolu fakt...mas si ho preco vazit...

miluna777
4. jan 2017

@mamamima Ja viem. Nie je to on, kto je ostražitý a má to na pamäti, ale ja. To, ako láskavo sa ku mne zachoval, bola paradoxne ta najhoršia facka, akú mi mohol dať, lebo mi len ukázal, ako veľký slaboch som bola a zároveň mi ponúkol možnosť to napraviť.
No na riešenie takéhoto problému musí mať obaja odhodľanie a v neposlednej rade aj povahu, lebo ak je niekto taký, že to nedokáže zabudnúť a znovu dôverovať, je to veľmi ťažké. Vôbec sa nečudujem, že sa po tomto vzťahy rozpadajú. Aj ja som čakala, kedy mi moje veci poletia von oknom a vôbec by som mu to nemala za zlé.

terezka1947
4. jan 2017

@kikaski najlepsie by bolo zalubit sa do svojho manzela nanovo,hmmm

terina25
4. jan 2017

baby, už nemusíte písať odpovede. Autorka je už vymazaná...

magic08
4. jan 2017

@miluna777 je fakt, ze na toto musi mat chlap, ale vo vseobecnosti clovek, povahu. To sa uz dnes nevidi toto, naozaj, drzím vam palce... 🙂

terez26
4. jan 2017

Zena potrebuje asi fakt niekedy poriadnu facku od zivota aby si vazila,co ma doma...milenec je tiez ,,charakter"ked rozbija rodinu...

nemo1111
4. jan 2017

Hormóny sú fantastické, ale realita je iná. U chlapa niekde v nohaviciach a presunutý je tam aj mozog s nimi a to doslova.
Prvý vzťah je aj tak najkvalitnejší.
Ak ti to pomôže.

A vieš prečo lebo ja nie som žena...ale sa mi tu páči.

anickaa123
4. jan 2017

@nemo1111 ty si chlap??

libawet
4. jan 2017

@anickaa123 ako v Sexmisii....🙂 🙂

anickaa123
4. jan 2017

Nieje to náhodou stránka pre ženy ??? 😂😂😂

libawet
4. jan 2017

@anickaa123 ako vidíš a čítaš nie, občas sa tu vyskytnú aj muži a je celkom fajn ich názor a triezvy pohľad, možno veľakrát lepší ako mnohých žien tu....oživujú diskusiu.

philipha22
4. jan 2017

predpokladam, ze po 2 mesiacoch nevies uplne vsetko o tvojom novom zazraku..... takze bacha na to..... tam este mozu prist prekvapenia a budes gulat ocami..... a ako tvrdis este si s nim nespala.... tam tiez mozes ostat dost nemilo prekvapena 😉 kazdopadne napisala si len jeden prispevok v diskusii a z toho mi vyslo len jedno..... fesak ma LOOOOOOOVE....a to ta fascinuje....ano mozes ist kam chces, dovolenky, restauracie a neviem co vsetko mozne.... ale.... jedneho krasneho dna ta to moze omrziet...alebo jeho a ostanes s holou..... a potom ti neostane nic ine ako cupkat rychlo k exmanzelovi a prosikat ho o odpustenie, ze sa vsetko napravi a ze uz vies, ze si spravila velku chybu ked si ho opustila.... moze byt, ze mas doma dobraka a napriek vsetkemu si povie ok....stalo sa.....a budete fungovat spolu....ale laska tam uz nebude a budete spolu zit len z povinnosti..... takze byt tebou dam spiatocku, ukludnim hormony a skor vymysli nieco doma.... viem ze taky obycajny zivot vie byt nudny....ale...... vzdy lepise, ako si uzivat a byt v oblakoch a potom padnes na hubu....

daniel69
4. jan 2017

@anickaa123
A možu tu prispievať chlapi, čo sa priznajú, že sú chlapi ? 😊😊 lebo teda ak nie, tak ja už budem len čítať, a nič písať. Veď tie moje komenty za moc nestoja tak či tak😀

mamamima
4. jan 2017

@daniel69
@miluna777 a je podla vas spravne zatahovat do toho deti? muz vsetky sms ukazal malej, tak si viete predstavit ako sa citim, viem ze som mala na to mysliet predtým, kym som nieco take vôbec robila, ale aj tak by som to asi nikdy nevedela tomu dietatu takto urobit. Myslim, ze to ma zostat medzi partnermi a ked bude zrela vekovo, tak povedat, ze ocko nie je najhorsi,lebo krici na maminku, ale polopate vsetko ukazat sms, fotku, vsetko...boze moj, ale som zavarila...

mamamima
4. jan 2017

vek 12 rokov.

philipha22
4. jan 2017

@mamamima kazdopadne...toto nie je pre deti...a ak sa tak rozhodol partner...tak si potreboval siloumocou ulavit...ale na zlom mieste...mensie dieta si to nevie vysvetlit a ani pochopit!!!!

philipha22
4. jan 2017

@mamamima pri veku 12 rokov by som to asi tiez neriesila s dietatom, nakolko im zacina puberta a prskaju na vsetky strany a moze sa stat ze vytiahne tu temu vo fakt nevhodnej situacii...lebo ....ved pubertiak..... ak tak by som to riesila s dietatom co je vo veci...ale tak vo eku 16.... 18..... ked uz chape realitu, okolie a vsetko co sa deje....aj ohladom vztahov....

mamamima
4. jan 2017

@philipha22 neviem sa s tym stotoznit, posalil si ju a zacal ukazovat sms ako ma miluje ten dotycny a tak, ukazal vsetko, vsetko, mala ma odhanala, nemam taku autoritu momentalne, uz sa to zlepsuje, musi si to v tej hlavicke upratat, bola na mna zla, nechapala, chudatko moje. Chcel si ju dat asi na svoju stranu. Ale ja som s nimi doteraz bola stale sama, na vsetko, ved ako mama a teraz takto...ale tak sama si za to mozem. Len takto jej znicit detstvo.

miluna777
4. jan 2017

@mamamima rozhodne nie deti do toho ťahať!

miluna777
4. jan 2017

@mamamima Toto už je jeho vina, chcel odpustiť, zabudnúť, ale keď robí toto, tak toho asi nie je schopný. Toto už si naozaj nevyčítaj, že ty si to zničila....

tanecnica82
4. jan 2017

@mamamima a toto ti pride ako odpustena nevera? taketo podpasovky? aj mne dal moj muz sancu mali sme par rozhovorov, kde sme si odpustili a odvtedy sa to uz neriesilo. Syn o nicom netusi a dovera sa postupne pomaly obnovuje

okrob
4. jan 2017

@marina24 neradi jej zle, mozno trochu zvratene, ale logiku to ma...az ked ju ten druhy da dole, tak zacne rozmyslat aj nad ostatnymi vecami...ak to neurobi, stale to v nej bude hlodat

oldman50plus
4. jan 2017

@miluna777 Ja si myslím že roky sú to schopné tajiť len ženy v prípadoch ak je 100% jasné že s tým novým nemôžu spolu žiť - a ešte sa veľmi obávajú ako/kde/z čoho budú žiť ak manžel odíde. V inom prípade nenájdu dosť sily na kontrolu seba samej v každej sekunde aby sa neprezradili.

@mamamima Silne odsudzujem že niečo také deťom ukázal - pokiaľ si nevytvárala dojem že ocko je žiarlivý blázon podozrievajúci nevinnú nevinnú mamičku. Ak o tom vôbec nevedeli tak naozaj mal čušať. Chcel ti to odplatiť, zraniť ťa, nehovorím že si si to nezaslúžila ale nemal zraniť dieťa. Myslím že už sa za to hanbí, také by nemal urobiť ani v hroznom psychickom stave.

Ohľadom objatí, účasti, pomojkania atp poviem ti čo robí moja súčasná, a tá ako psychiater má o tom zrejme lepšiu predstavu ako ktokoľvek iný. Som presvedčený že 90% mužov je menej empatických ako ja, ale ak potrebuje povzbudenie, pomojkanie atp ktoré jej nedávam sám od seba lebo v pomerne zriedkavej situácii som neuhádol jej náladu, jednoducho si ho priamo vypýta. Pravdou je že ja sa okamžite chytám, ale ak nie, tak v pár situáciách kde som to neodhalil mi povedala: "V takomto prípade máš robiť-hovoriť toto ...", "chyť ma kolo pliec, hladkaj ma po hlavičke...". NEČAKÁ že ma to napadne samého ale ma "edukuje". A to hovorím že v porovnaní s inými som žiak možno nie na 1* ale aspoň na 1- .😇 .

Podľa seba ak by ti tvoj mal odpustiť tak aby to znovu fungovalo nutné predpoklady sú nasledovné:
1. Musíš mu vysvetliť všetko na čo sa pýta, nech sa ti akokoľvek zdá že ťa do toho nič nie je. Žiaľ, musíš mu umožniť ak kontrolu do miery ktorá bez nevery by vola absolútne neprijateľná. Ak dobrovoľne neobmedzíš svoju slobodu aspoň na čas ťažko sa to podarí.
2. Musíš ho presvedčiť že dotyčného nemiluješ, netúžiš po ňom stále atp. Ak by si mu nejako dostala do hlavy že to že si s ním mala sex bolo vzhľadom na čaro "novosti a vzrušenia z neznámeho" (to muži vieme pochopiť) tak to dostane reálnu šancu.
3. Neobviňuj ho príliš hoci určite má tiež hodne za ušami. Síce si mu vysvetlila že ti chýbali nežnosti ale aj tak mu povedz že hlavná vina je na tebe, nemala si to riešiť takto ale pokúsiť sa nejako dohodnúť s ním.
4. Nerozprávaj mu veci že si sa do toho druhého zamilovala na smrť, že bol tvojou jedinou pravou láskou, že len pri ňom si žila a nie vegetovala, že len on ťa vedel pochopiť a podobné kraviny. Informovať ho máš o tom čo sa skutočne dialo, o faktoch, o svojich pocitoch tak detailne nie. V tomto zatĺkaj.
5. Popros ho o odpustenie a povedz mu o svojich pocitoch, popíš ako sa cítiš a hlavne mu naznačuj že máš stále záujem aj o neho samotného, nielen o udržanie rodiny.

Na záver ti ako chlap hovorím že kým máte spolu sex má to šancu. Povedal by som že čím lepší a častejšie tým väčšiu. Ak cíti že do toho dlhodobo nevkladáš ozajstné nadšenie tak bude zle. Proste sex nesmie byť horší ako bol pred tým ako ťa odhalil, snaž sa.

daniel69
4. jan 2017

@oldman50plus
Ad utajenie roky trvajúce - súhlas. Mamina kolegyňa to tajila 27 rokov. Jej celoživotná láska mala rodinu a ona tiež vychovala tri deti, muža mala super dobráka. Boli to prosto takí ľudia, prevalilo sa to až po smrti dotyčnej dámy. Šok svojich detí a aj manželky celoživotného utajeného partnera už nestihla vidieť. Konštatujem, nehodnotím, na to nie som povolaný.

Odstavec mojkací nechám bez komentára, k tomuto sa absolútne neviem vyjadriť, považujem však v istých situáciách takéto "edukovanie" za poněkud bizarné😊

K bodu 3 : absolútny súhlas. Každý chlap, brané z celoživotnej perspektívy, má "za ušami".

Zvyšné body sú inšpiratívna teória, ale aká je prax vieme. Závisí to do značnej miery na chlapovi, on je usadený do pozície velebného odpúšťajúceho, to že aj on može mať potenciálne za ušami, na to sa "história nepýta"🙂

A odstavec o sexe, čo ti ja viem pane, to je taký príspevkový folklór zakončiť to malým sexuálnym expozé. Ako sa má snažiť, keď je mentálne aj telesne nastavená na druhého ?
Inak peace, z Tvojho príspevku ide skúsenosť a erudícia.

libawet
4. jan 2017

@oldman50plus oldmanko, kde si bol? Tvoja téma, však? Ale tentoraz 100% súhlas.

janickacrazy
4. jan 2017

@mamamima To bolo od neho ozaj hnusné, ked do toho zatiahol 12ročné dieťa. Asi ti chcel proste ublížiť, ale ozaj na zlom mieste. 12 rokov je veľmi citlivý vek a takéto veci ešte nie je poriadne schopná pochopiť. Ak ti teda chce odpustiť, tak takto by sa správať nemal, aj ked aj prenho to musí byť ťažké. No takéto správanie mi pripadá od neho úplne nezrelé. Taká hnusná podpásovka. No budeš to mať ťažké ešte.

libawet
4. jan 2017

@daniel69 oldman je fajn, len keby trošku ubral tomu svojmu " mačo,mačo" ...máva trefné pohľady na vec...ja som celkovo rada, že sem občas zablúdi aj chlap a vyjadrí sa, cením si to, málo je takých.

emilia25
4. jan 2017

A preco vystiskanie pohladenie by malo byt len ked je zla nalada alebo nejaky problem.proste zena pohladenie potrebuje kazdy den bez tychto lutosti a o to viac z lasky ze ju muz lubi a ked sa na nu pozrie ma ju chut drzat v naruci stale.mna vcera muz chytil za tvar a proste nezne pobozkal a to preto ze je stastny ze ma ma uz 11 rokov.a vidi ma vysmiatu a ked som smutna tak proste vie lebo ma pozna co mi vytvori usmev opet.

janickacrazy
4. jan 2017

@emilia25 Veru máš pravdu a ja ľutujem také ženy, čo majú takých chladných mužov, čo ich celé roky ani objať nevedia poriadne, je to smutné. Žena je ako kvetinka, potrebuje objatie, pohladenie a to každý den. Hlavne, že ked oni potrebujú dačo, tak to im je tá žena dobrá. Ale ked ona dačo chce, tak to netreba, lebo on je taký a onaký. Potom sa čuduje, že ho podvedie. Ked zasadí kvet a 2 mesiace ho nepoleje, tak tiež uvadne. Nenadarmo sa hovorí, že na žene vidno, či má dobrého manžela.

oldman50plus
4. jan 2017

@daniel69 Pozri, moja aj keď nie je psychológ stretáva sa s tým profesionálne a má určite skúsenosti s tisíckami prípadov. Ak sa nad tým logicky zamyslíš dáva nasledovné zmysel:
Veľmi často ten muž nie je dosť "túlivý a mojkavý" v situáciách kedy nemá záujem o sex. Väčšina žien tým trpí a často to spôsobí v manželstve problémy, dokonca jeho rozpad. Lenže chlapi sú (aspoň boli) vychovávaní v duchu že prílišné prejavovanie citov je nežiadúce. Mnohých ani nenapadne že je nejaký problém, prípadne to berú tak že tá ich si vymýšľa problémy kde nie sú. A ak aj nie, často nevedia vystihnúť ten správny moment a spôsob. Takže ich to treba naučiť (na to sú dobré psychoterapeutické skupiny) a keďže tá moja učí iných tak aj mňa, aby bol zo mňa ešte dokonalejší mačo 😉

@emilia25 Samozrejme, nie len keď je zle. Ale väčšina mužov to nevie tak dobre ako ten tvoj a možno aj ten sa to musel učiť. Väčšine to tak samo od seba nejde, musia sa to naučiť. Niektoré ženy ich neučia, respektíve nie sú tak dobré učiteľky aby toho svojho tĺka vzdelali. Ešte sa to komplikuje tým že ak niekedy ten muž dostáva po nose a nevie prečo tak sa môže stiahnuť a prestať snažiť.

Okrem takého toho prvotného obdobia dvorenia, väčšina mužov by uprednostnila nasledovný model: Mojkáme sa potom to postupne prirodzene prejde k sexu, ak sex nehrozí tak zbytočne sa nebudeme dráždiť alebo strácať drahocenný čas.