Zaľúbili ste sa a opustili manžela?
Ahojte, chcela som sa s niekym poradiť, kto toto zažil...V okolí sa neviem o tom s nikým porozprávať, nik nič netuší, len manžel. V jednoduchosti, spoznala som iného muža, láska vôbec nebola v pláne ale je obojstranná...teda, poznáme sa len 2 mesiace, čiže znie to ako sci-fi, preto som opatrná, žiadne rozhodnutia nerobím, ale cítime obaja že je to vážne...a teraz čo...mám skvelého manžela, možno sme sa mierne odcudzili, alebo neprejavovali lásku, ale stará sa o nás vzorne, je to rodinný typ, máme s dcérkou všetko čo potrebujeme...ale ako z tohto von? nedokážem s tým nič urobiť...len čakám, a verím, že ma to prejde...prosím píšte tie, čo ste niečo podobné zažili, alebo stretli sa s tým...lebo toto tažko pochopí niekto kto to neprežil 🙂
@daniel69 Ešte som zabudol odpovedať na toho:
" Ako sa má snažiť, keď je mentálne aj telesne nastavená na druhého ?"
Je to začarovaný kruh. On cíti, že to robí z povinnosti (alebo nerobí vôbec). Teda vie, že (ešte stále) miluje toho druhého. Rozumom chápe, že to asi nejaký čas potrebuje - ale trpezlivosť mu rýchlo dochádza. Až dôjde, rozbije manželstvo definitívne. Takže jednoducho sa musí snažiť lebo alternatívou býva rozchod.
@oldman50plus to mas pravdu moj muz mal 30rokov ked sme sa dali do kopy ja tesne pred 20tkou pozeral telku videl pocul preco sa vztahy rozpadaju a preto je taky aky je.a preco sa len tak nepodrazdit ved aj ten vztah je o niecom inom a nemusi to byt len v posteli a skoncit sexom.aj vo vztahu manzelstve by mal muz zenu dobijat o to to bude vzrusujuce ked vecer sa ulavi.haha
@janickacrazy ja mám muža, ktorý- keď mám problém, hneď navrhuje riešenie, čo mi niekedy vadí a hovorím mu : " ale ja nechcem, aby si to riešil. Chcem len pochopenie, objatie, to je všetko. " Pozrie na mňa : " Zasa som to nepochopil. " A objíme ma, lenže už mi to objatie vadí, lebo nie je spontánne od neho. Proste ani tak, ani tak....ťažko je to s nami, ženskými, ani Boh nám nerozumie 🙂.
@libawet Tak toto je úplne normálne, muži sú proste inak naprogramovaní než my ženy. Aj mojmu sa toto občas stane, ale teda veľmi zriedkavo už, lebo už ma pozná dobre a vidí na mne, čo potrebujem. Ale moj muž ma objíma niekoľkokrát za den len tak a to na nom proste milujem. Kamaráti sa z nás smejú, že sme stále ako dve hrdličky, ale ja som tomu rada. Neviem, či si čítala tú knihu Muži sú z Marsu, ženy z Venuše, tam je to celkom fajn vysvetlené a veľa vecí tam spomenutých ozaj funguje.
@libawet Presne toto je problém ktorý aj tí najinteligentnejší a najempatickejší muži pochopia až po mnohých rokoch: "Ak sa žena sťažuje nechce riešenie, ale pomojkať". Malo by sa to propagovať širšie, nielen v odbornej literatúre, dajte to prečitať tým svojim.
Ak sa sťažuje muž jednoducho chce počuť návrhy na riešenie problému. Väčšinou to robíme len ak predpokladáme že tí ktorí to počujú majú väčšie vedomosti/skúsenosti v danej oblasti.
@oldman50plus ešte k bodu 3. :
"Neobviňuj ho príliš hoci určite má tiež hodne za ušami. Síce si mu vysvetlila že ti chýbali nežnosti ale aj tak mu povedz že hlavná vina je na tebe, nemala si to riešiť takto ale pokúsiť sa nejako dohodnúť s ním. "
- ak je aj manžel na vine, že svoju ženu zanedbával a je si toho vedomý a uzná svoju vinu a pochopí, že - áno prišiel ktosi, kto ma v tomto nahradil a dal mojej žene to, po čom prahla - je stále hlavná vine na žene a má to manželovi stále tvrdiť? Nemyslím si.
@oldman50plus lenže - niekedy to riešenie chcem - problém je to rozlíšiť...vedieť tak, po čom ženy túžia...
@kikaski Príbeh znamej: dve deti, milujúci manžel a prasacinky s milencom, ktorý sľuboval hory doly. Keď na to manžel prišiel, tak ona, ze sa rozvedie a pôjde za milencom. A milenec? Dal od nej ruky preč. On sa rozvádzať nebude. Nehovoriac o tom, že nebola jeho jedinou milenkou a ako bonus dostala od neho par pekných chorôb. A na Záver? Vytriezvenie. Manželstvo to vydržalo, ale... Jazva ostala. Z manžela zlomený chlap. Z nej hlupana. Deti to ťažko niesli a nesú. Zamilovanosť prejde. Príde ďalšia. Keď sa zamerias na klady svojho manžela, dokážeš sa opäť doňho zaľúbiť. Nepozeraj na jeho chyby. Aj ty máš svoje. Držím palce, nech si šťastná akokoľvek sa rozhodneš.
@libawet áno, vždy je hlavná vina na tom kto bol neverný. Mala o tom s ním hovoriť, mala ho skúšať zmeniť, ak by to nešlo alebo nechcela tak sa s ním rozísť, ale ak bola neverná nič sa nedá robiť hlavným vinníkom je ona, maximálne sú poľahčujúce okolnosti.
To by mohol povedať každý neverný chlap: chýbal mi kvalitný, dosť častý a vzrušujúci sex, tak som si našiel takú čo mi dala po čom som prahol, hlavná vina nie je na mne.
@andromeda_ja Tie príbehy sú ako cez kopirák. Moja známa tiež dve deti, milujúci a ešte k tomu aj dobre zarábajúci manžel, len po rokoch asi nuda, tak si našla mladého milenca. Pobláznená bola statočne, rozviedla sa s manželom, ktorý na to prišiel. Chvíľu bola s milencom, ale po pár mesiacoch ju okašľal. Zostala sama s deťmi, bývajú v malom bytíku, musí pracovať, ledva má na prežitie. Predtým mali krásny veľký byt, chodili po dovolenkách, pohodička. Už dávno to oľutovala.
@oldman50plus ak tá žena skúša, rozprávajú sa o tom, no nič sa nezmení, a hrozí rozpad manželstva, ak je tu už dieťa, deti a príde muž, ktorý takto vyprahnutú ženu zásobí tým, čo potrebuje, ona sa cíti uspokojená, zničiť manželstvo nedokáže, lebo je tam dieťa, deti a zrazu manžel, ktorý otvorí oči a o svoju ženu zabojuje, bavia sa o jej nevere, rozoberajú to spolu, každý z nich pochopí, kde urobil chyby, žena vzťah s milencom ukončí a paradoxne - nevera ženy zachráni ich vzťah - je aj tak na vine tá žena, resp. ten kto bol neverný a má to stále tvrdiť?
@libawet No povedal by som že nevera ženy 10x častejšie rozbije ako zachráni vzťah.
Okrem toho ja som napísal návod čo má robiť (nie kto je vinný a z akej časti) aby sa jej vzťah opäť dostal do normálu. Určite nie to že bude muža obviňovať že to on zapríčinil, to je červené súkno na býka a najlepšia cesta aby to ukončil okamžite. Ak bude tvrdiť že hlavný vinník je ona tak ten muž jej skôr odpustí. Takže je to správna taktika.
@kikaski nemáme spolu deti a mam len 21 a za sebou 4rocny vzťah sme mladý ale zažila som to tiež a neodišla som pretože by som pri tom druhom nemala istotu tak ako pri prvom 🙂 teraz je asi dva roky od toho a som rada ze som ostala pri prvom a neodišla som 🙂 teraz ten druhy je len ako platonicka láska ale snažím sa mu vyhýbať stále pretože stále v sebe niečo ma :D
@oldman50plus
Človeče normálne som urobil niečo, čo by som sám do seba nikdy nepovedal, a síce pozrel som si niekoľko tvojich príspevkov. Vieš, zasa zámerne zjednoduším, to je pri debatách nutné, ale to čo píšeš, sa krásne hladko číta, realizácia je však často nepriechodná, spravidla kvoli tomu, že každý partnerský vzťah je unikátnou kombináciou dvoch jedinečných pováh, čistá kombinatorika. Povahy však na rozdiel od kombinatoriky nie sú čísla, ale ľudia, to sa nedá vtesnať do kombinatorickej matrice, že vložím údaje , bum bum, notebook apple zavrčí a vyhodí nám riešenie. To, čo píšeš, má v sebe určite skúsenostný a racionálny základ, ale je v tom aj notná dávka krasorečnenia. Niečo na sposob žartu, to by som bol ešte dokonalejší macho😊
Machom sa človek nestáva ako absolvent terapie či člen terapeutickej skupiny, machom sa človek rodí, je to určitá suma daností a vrodených vlastností. Byť machom sa nedá naučiť, to nie je jazda na bicykli😊, a ak sa aj niekto snaží štylizovať do úlohy macha, je to skor tragikomické ako efektívne. No a macho o sebe nikdy nebude tvrdiť že je macho😊, naopak esencia hranej krehkosti a machovského jadra to je to, čo ženy dostáva zvyčajne do varu. Toľkok tomu. Ak sa nenahneváš, už k tejto téme nenapíšem nič, lebo správne ženy by si mohli pokojne myslieť, že si tu my dvaja, prepytujem, honíme ego😀. Skutočné rady je potrebné dávať face to face, alebo minimálne mimo skla. Riešenie takýchto naozaj výsostne intímnych problémov len cez sklo je kontraproduktívne, človek sa tu može dočkať tak pochopenia, ako aj odsúdenia. Summa summarum, asi sa stanem terapeutom, aj tak nič lepšie na práci nemám😊
Prajem príjemný večer
Dan
@daniel69 hlasim sa na terapeuticke hodiny 😀 😀 😀 .. Ale super napisane,kazdy nazor je subjektivny..ja vzdy stojim za prislovim,kto chce kam,pomozme mu tam... A k zakladatelke..Posun v zivote je vzdy na 99% na zaklade preziteho,tieto diskusie,prispevky ju neposunu,nikam...ona skusi,ona pochopi,...mozno olutuje,mozno nie,..to je zivot....
@daniel69
@darkabarka23
@oldman50plus aj tak si myslím, že téma je len vymyslená, autorka sa už dávno vytratila z celého Koňa. podľa mňa chcela len vymyslenou témou rozvíriť prach a emócie u diskutujúcich a teraz si ticho číta a dobre sa baví... 😈
@oldman50plus
@daniel69 zaujímavá je aj téma "Niekto s podobným príbehom - pobláznená z druhého...", kde sa už do diskusie zapojil aj pán manžel, ktorý sa dozvedel o ženinej bokovke, aj o tom, čo tu píše.... možno by ste mohli presmerovať svoje terapeutické poznatky tam, keď už je aj manžel na dróte (síce nie face to face, ale možno chlapská rada sa zíde, evidentne nevedia kam z konopí).
Dakujem vam vsetkym. Velmi si vazim vas cas a odpovede.
@tamtamka26 čítala som celú tú diskusiu, nejako mi ušla, čo dosť banujem...sila, že sa ozval aj jej manžel, reagovala som až na toto Tvoje upozornenie...tí dvaja volajú o pomoc, preto napísali....
Máš sa dobre a chceš sa mať lepšie, ale nakoniec to dopadne tak, že bude oveľa horšie a nebude sa to dať vrátiť späť...
@oldman50plus dakujem za dlhu odpoved. Nikdy by som mu nepovedala ze milujem ineho. Ja by som ineho kvoli sexu nehladala nikdy. Ten sme mali doma ozaj kvalitny. Len on ma uz tazko prijme spat a ja neviem ci o to stojim...
Asi tri tyzdne dozadu som v jednej skupine pisala svoj prispevok ako sa moj snubenec rozhodol pre inu a bol schopny zahodit 3,5 rocny vztah pre svoje rozburene hormony a jej pekny usmev. Vysledok je taky ze ona jeho aj tak nechce a on je zjavne uplne sam lebo denne co idem okolo jeho bytu sa tam nonstop svieti a on je nonstop online. Cize co sa stalo? Ja som od neho odisla lebo takeho chlapa nechcem a nema ani ju...toto sa velmi lahko vie stat aj tebe. 2 mesiace su nic. Teraz sedis na ruzovom oblaciku ale pride to vytriezvenie.
Navyse ak pises ze mas uzasneho chlapa. Co by za to ine zeny dali, aj ja napriklad. Je neuveritelne ako si clovek nevie v zivote veci vazit. Ak nieco vo vztahu chyba tak to treba rozdiskutovat, je velmi jednoduche to hladat inde ;)
@anickaa123 Uz sa idem odhlasit.🙂 a to sa vraj uprimnost....😂
Maminky prepacte ale zaujala tato tema. Som zenaty 4 toky stastne a mam pocit ze moja zena s niekhm nieco ma. Je tu osobka ktora by ma vedela navygovat v oblasti posudenia pravdivosti mojho podozrenia? Vopred vrela vdaka
@kikaski ja pracujem vo velkej firme kde sa za tie 4 roky popretahovali kolegovia s kolegynami navzajom na firemnych vecierkoch a akciach co firma organizuje..vela mojich kolegov aj kolegyn ma doma manzelky a manzelov,druhov,druzky..aj ,,laska,, bola..a mozem ti s chladnou hlavou povedat ze ani jeden z tychto pracovnych vztahov nevydrzal,skor naopak,zbytocne sa im niektorym rozpadlo manzelstvo,alebo opadla dovera..deti vyrastaju v nekompletnych rodinach a to uplne zbytocne,kvoli takymto rozhodnutiam..je to smutne..ja stale tvrdim ze ak mam doma vsetko co potrebujem,nepripustim si k telu nikoho..ale ze absolutne..a moznosti aj boli,ale jednoducho doma caka moj uxasny manzel a ja ho nikdy neopustim..milujem ho aj pp 14 rokoch rovnako a dokonca stale viac a neviem si predstavit zahodit to pre nejaky kratkodoby vztah..kde nemam ziadne istoty.
@ferko10000 na zaklade coho mas podozrenie?
Nuz chova sa odmerane. sex mame na silu a stale sa vyhovara ked jej navrhnem sexik aj som romantik vsetko ...dokonca vyslovila ze ju len znasilnujem a to 10 dni predtym sme spolu nespali. Nebola taka milovala ma vsetko sa jej somnou pacilo a zrazu je uplne ina
@ferko10000 nuz potom ako sa k nej spravas sa cudujes ? sa najprv pozri do zrkadla si myslis ze zena ma chut na sex a nebodaj na tehotenstvo s chlapom co sa chova ako debil ?

@janickacrazy ja vzdy vravim ze zijem raj na zemi a to preto ze moj muz je presne taky ake ho som si vysnivala.tieto zeny si myslia ze ja som sa s tym zmierila nie keby prisiel druhy objal ich a povedal by slova ktore chcu pocut podlahli by hned.