Zatiaľ nenarodené dieťa je otcom nechcené
Chcem sa opytat ako by ste reagovali a co by ste urobili ak by vam tesne pred porodom otec vasho nenarodeneho dietata len tak v pohode povedal ze on dieta nechcel ????
@danjelca len vies, niekedy mam pocit pri niektorych paroch, a aj tu som podobne prispevky citala, ze to dietatko je skor snom tych zien... muzi len "asistuju" pri ich plodeni... Mozno si zeny aj uvedomuju, ze ti muzi su skor "ich velkymi detmi", ale s tuzbou po dietati tieto veci prehliadaju.
@mima4 ja si skôr myslím, že mladej mamičky - @wadja sa dotkla necitlivá poznámka jej inak milovaného partnera - rybára - (ktorí sú vo všeobecnosti zvláštne povahy 🙂 ) a proste si potrebovala trošku vyliať zlosť naňho..... v tehu sme všetky precitlivelé....ale dúfam,že to nebude riešiť na škodu mladej rodiny a bábätka.
@rolak podla mna ak niekoho milujeme, vnimame jeho zivot, jeho pocity, jeho potreby... vidime inymi ocami. Ak muz nachadza cas na rybacke ale nie s vlastnou priatelkou/manzelkou... aj to o niecom hovori. Nechcem hovorit aka bude autorkyna buducnost, to nevidim, skusim vsak pomenovat moj predpoklad pre viacere take zeny s takymi exotmi, co vidim vo svojom okoli. Chlap si uziva nadalej mladeneckeho zivota, az na to, ze ma doma full servis a pysi sa titulom "tatko". Zije si svoj zivot, v praci od nevidim do nevidim, potom vyjazdy s kamaratmi neviem kam...vsak nech zregeneruje..a zena ubyta jak pes, domacnost a deti na jej pleciach... nulova vyhliadka na vlastny zivot, moznost aj profesne rast vo svojej praci... proste "slobodna" matka, ktora sa okrem vlastneho dietata stara aj o jedno dospele decko...
cakam uz len na poslednu vec ci sa zmeni ked sa narodi ale po tom ako sa sprava tak asi ani nemam snahu verit , nieje to vec ktora trva momentalne trva cele tehu , prepacte damy ale nechat tehotnu zenu doma a ist vonku v piatok a prist v sobotu rano a tvarit sa este urazene lebo ja s tym niesom stotoznena a nemienim tolerovat to a on sa spolieha ved ked nieco sak su rodicia jeho doma ,je ako velke decko ja mam uz uplne nervy na konci z neho , lazo plazo zivot gombicka . A najnovsie si ide na pretek ked maly bude mat cca tyzden dva ale ved co pohoda ved cely vikend bude somnou jeho matka ..Ja zurim zurim a zurim lebo je to ako snehova gula cm viac sa gula ym je vacsia , mozno len potrebujem ventil ale tak je asi jedno co poviem v konecnom dosledku som ja ta zla ale povedala som mu jasne a strucne na plne usta a upozornila som ho ze ak to pojde takto dalej zbalim seba aj maleho naco zit s niekym kto nema o rodinu ziaden zaujem len sa rodinou vychvaluje .Donekonecna sa neda kompromis robit len na jednej strane
@mima4 podľa netu ťažko hodnotiť,ako spolu niekto žije, určite je mnoho mužov takých,ako opisuješ. ja celkom chápem,čo chceš povedať a na aký obraz muža naraážaš,no ťažko povedať,že aj tento je úplne presne taký....to už musí vedieť wadja...
@wadja mne napríklad to konrétne posledné,čo píšeš,že išiel von v noci a tehu si zostala doma,nepríde až také strašné, určite by som mojmu mužovi dopriala nejaký poriadny nočný záťah,bude oslavovať 35ťku,tak nech si ide konečne s kamošmi vyhodiť z kopýtka....samozrejme,neviem,ako často to ten tvoj robí a či berie ohľad na to,že sa napr. zle cítiš.... alebo pproste ti to vadí z princípu, že ty pre to malé robíš viac a on sa len zabáva... fakt je,že ty pre to malé budeš vždy robiť viac.... taká je realita a normálny chlap je ten,čo to pochopí a pomôže a vyhovie ti vždy,keď to potrebuješ....
@mima4 a úprimne ti poviem,že moj muž je v robote od vidím do nevidím,občas ho v tej robote navštívim a som celá šťastná,že ja som na materskej.... je to určite aj tým,že mám len jedno dieťa,a tá starostlivosť nie je až taká hrozná drina.... a ja som rada,ke´d muž ide na huby,alebo bicyklovať, ja mu predám do rúk malú,ke´d dojde z lesa a šup na prechádzku do centra. 😀 😀 😀 😀
@mima4 tak to máte šťastie,moj muž pracuje vo firme mojich rodičov a ke´d treba byť do siedmej,tak treba byť do siedmej...ale nie je to našťastie (alebo bohhužiaľ - lebo tým pádom je menej roboty a menej peňazí pre celú rodinu) vždy... vzťah otca s dcérou tým rozhodne nijako netrpí,lebo ak sa chce,tak sa dá....
@rolak no on si chodi dost cato , aj kazdy piatok to byvalo ja som sedela doma a ak som sla von aj ja uz bolo zle , tiez nemam nic proti tomu ak chlap ide von ale prepac ale ist von o siestej vecer a prist o nejakych desat hodin na druhy den trano niesom ochotna tolerovat , ja idem k nasim a vyvolava kedy mienim prist naspat , tak ako sorry kde sme a zas on ma pracu kde sa naozaj nenarobi staci ak pridem teraz za nim ked idem okolo a chlapci si pozeraju telku , kazdy vysi jeden na nete a pride domov a ide spat lebo je straaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasne unaveny , ale myslim ze jeho tupe zmyslanie a jednanie a postoje su aj vdaka vplyvu jeho rozvedenych kolegov kedze asi taka minimalne polovica je rozvedenych a kazdy sa medzi sebou dohaduje ako vydrbat zo zenskou aby neplatili , proste on si zije dalej svoj bestarostny zivot mladeho slobodneho cloveka .No iuvidime co bude po porode , jasne som povedala ak to takto pojde dalej nevidim ziaden dovod na to aby sme boli spolu dalej
@wadja Je mi ľúto, že to mesím napísať, ale jednoducho zlý výber 😝 😝 😝 😝 😝 tvoj priateľ nie je vhodný typ ani na otca, ani na partnera. Nie je ti oporou a silne pochybujem, že niekedy bude, aj keď si želám, aby som sa mýlila. Zrejme si to tých šesť rokov nechcela vidieť, pretože sa nevšímavo k tebe určite správal už dávno. Pripadá mi ako rozmaznaný fracek, ktorý vidí iba sám seba. Na tvojom mieste by som asi počkala, či s ním ešte dieťatko nezamáva, novorodenec asi nie, až keď troška podrastie, ale keby sa to týkalo mňa, bola by som už pobalená. Deti sú mojím životom a neviem si predstaviť, že by sa ich otec na ne netešil, neriešil už v tehotenstve, ako sa budú spolu hrať, nekúpil ešte miminku v brušku nejakú hlúposť - plyšáka, knižku...taký si nezaslúži, aby mu dieťa hovorilo otec 😠
@wadja počuj, a toto všetko,čo si nám tu napísala,si povedala aj jemu? normálne,bez zlosti, bez hádky? riešili ste to? lebo samo od seba sa porodom nič nezmení, určite na to treba normálnu debatu bez kriku a obviňovania... už ste o tom hovorili? napr o tom,že odíde z domu a nepovie,že príde až na druhý deň...
@rolak samozrejme ze povedala , ci uz v klude ci uz s placom ci uz s kikom , vo vsetkych variantach to mal povedane , ano rozpravali a sa opytal ze co je na tom nepochopitelne .bud sa spamata alebo dovidenia , o vztah sa musia snazit ci stat obaja a nie stale ja kompromisi robit a vo vsetkom ustupky
@wadja ahoj, ja by som sa normalne este pred porodom zbalila a piatok co milostivy by isiel von by som bez hamby odisla ked mas kam k rodicom, a bola by som zvedava ci bude vyvolavat kedy sa vratis atd, napisala by som mu odkaz a ci sa smapata ked tam nebudes tyzdna dva, a bola by som zvedava ci za vami pride do porodnice, ale isto bych sa nevracala, musel by dat najavo ze ma o nas zaujem, pomaly by som sa zacala stretavat atd a po urcitom case az bych videla zmenu by som zacala premyslat o tom ci sa vratim, a nech sa postavi aj na hlavu, ked sa tak chova, to nieje len tak, ze tehotnej citlivej zene povie nieco take, ako nechcel? vela ludi nechalo necakalo stalo sa, predpokladam ze vy ste aj chceli kedze toto je uz 3 tehotenstvo. Mozna sa ozaj zlakol vychovy, ale pokial sa chova tak ako si pisala to je neospravedlnitelne, zober sa a chod, ja viem ze to pise lahko ked to neprezivam, ale po porode sa predpokladam nic nezmeni ozaj aby nedoslo k niecomu horsiemu.... vela stastia a odvahy :D
@wadja hmm velmi zly vyber partnera 😖 Bohuzial, lepsie to asi nebude, stareho psa novym kuskom nenaucis. Takze mas len dve moznosti. Bud to budes tolerovat cize si zvyknes alebo odides. Ja osobne by som netolerovala. pri takom blbovi by ma nic nedrzalo. Prepac za tvrde slova, pisem z vlastnej skusenosti.
@wadja - to, ze si si nevybrala starostliveho vzorneho buduceho otecka je ti uz asi jasne, ale co teraz. Ver mi, ze po porode tie prve mesiace to bude kolotoc a tebe sa bude hodit akakolvek pomoc 😖 Otazne je, ci by predsalen pomohol - aspon v domacnosti, siel s malym von atp. , alebo ci by si mala viac prania, upratovania, varenia 😝 Zvladat byt sama s mimi je narocne nielen financne, ale hlavne psychicky, nemat sa s kym porozpravat, podelit o tu zodpovednost je tazke 😖 Ja som s detmi sama len druhy mesiac a uz sa citim paradne unavena 😖 U nas je to len docasne, drahy sa proste stahuje neskor, ale co tym chcem povedat... klobuk dolu az po zem pred maminami, ktore takto dokazu fungovat den po dni, mesiac po mesiaci a nescvoknut 🤐
@wadja suhlasim s @cecil36 tiez by som to netolerovala. Mnoho zien sa snazi "nasilu" udrzat taketo vztah, za kazdu cenu mat kompletnu "rodinku" (hlavne vydate, slobodne skor odidu), a takto prezije dlhe roky svojho zivota a ked deti vyletia z hniezda....podaju si ziadost o rozvod ☹
Nezabijaj zivot s clovekom ako je on. Si slobodna zena, mozes sa s nim rozist z minuty na minutu... a zabudnut na neho.
necítala som diskusiu ale poznala som takyto prípad ze otec povedal ze on dieta nechcel a tiez mamicka bola po potrate a toto bolo druhe tehotenstvo zaver po 10rokoch MANZELSTVO ROZVEDENE a mamicka ma na krku dve deticky

@mima4 veru nik sa nezmení...je to taký pekný predpoklad: že kvôli dieťatu prestane, piť-fajčiť, začne sa starať..akože logický pre ženu ale nie tak logický pre muža.