Zaujímajú sa o vás vaše dospelé deti?
Ahojte,
Veľmi ma zaujíma jedna vec. Som mama troch chlapcov, a táto otázka je smerovaná hlavne pre maminy už dospelých synov ale aj dcér - zaujímavú sa o vás, keď su uz dospelý? Samozrejme nemyslím žiadnu opiciu lásku ani každodenne návštevy, ale či vám zavolajú, spýtajú sa ako sa máte, proste či cítite že sa o vás zaujímajú…. Ja bratov nemám, nepoznám ten vzťah mama a syn.
Moj muž napríkad mame vola veľmi malo, skôr je to len na mne, ale to je skôr asi svokrinou povahou…
Ja mám s mojou maminou dobrý vztah, volam jej aj každý deň, je už staršia, tak ju len pozdravím…
A z toho je aj moja obava dobucna, či aj moji chalani budú mať o mňa záujem, alebo im to bude jedno a budem odkázaná len na telefonáty od neviest … ako to máte vy? Pripadne keď máte aj dceru a syna, vidíte tam rozdiel?
Ďakujem za odpovede 🙂
@bielasovicka prečo si to zmazala?
Ja mám dve dospelé deti , jednu dcéru a jedného syna a potom tri ešte , 16, 12 a 8. najstaršia dcéra mi zavolá tak 2 do týždňa ale píšeme si dosť, syn mi podstatne viac píše ako volá ale denne máme o sebe správy , dva až trikrát do týždňa zbehne k nám a pomôže otcovi čo treba, ale 16 ročná dcéra je na internáte a ani obraz a ani zvuk , príde v piatok z intráku domov a hodinu sedí v jedálni a rozpráva mi a rozpráva . Ja mám rodičov 10 minút od seba a píšeme si sporadicky, hlavne keď niečo vzájomne potrebujeme a to ich mám naozaj veľmi rada. Oni nie sú moc na také vypisovanie. O vnúčatá sa však intenzívne zaujímajú , najmenšieho si pravidelne berú k sebe , Mikuláš a darčeky na Vianoce sú pre nich samozrejmosťou , na narodeniny ich alebo naše alebo detí si vždy posedíme niekde v reštike . Myslím že sme dobrá rodina s kvalitnými vzťahmi , vrátane mojich súrodencov s ich rodinami .
@bielasovicka prečo si to zmazala?
@minenkaa lebo ma niečo napadlo ohľadom toho anonyma co ti písal, ale radšej som to potom vymazala.
Pamätám si, že raz tu bola podobná téma, ta nebola, či deti volajú, ale či ľudia volavajú svojim rodičom a ako často.
Tak ako vtedy ani teraz nechápem, o čom sa ľudia bavia každý jedeň deň s rodičmi.
Ja kecávam cez Messenger, žiaden pravidelný deň/čas, niekedy raz za 2 týždne, niekedy 2x do týždňa, sem tam niečo napíšeme…
S dospelou dcérou - zvyčajne 1x do týždňa dobehne, niekedy častejsie, nie pravidelne, sem tam skocime na kávu, na obed, na nákupy. Keď niečo potrebujeme, alebo sa niečo čo stojí za zmienku tak sa ozveme buď jedna alebo druhá, pošleme fotku atď, ale neviem si predstaviť o čom by sme sa akože bavili každý deň, ani jedna nemáme tak vzrušujúci život s každodennými novinkami, novými zážitkami, že by sme mohli hodiny kecať o tom, čo sme v ten deň zažili a tiež nie sme typy, čo dokážu hodiny rozprávať o ničom.
Kecanie typu - žiješ, si zdravá?, čo si dnes jedla, pila, bola si v obchode, bola si cvičiť, čo dieťa, počúva - čistá nuda neviem si predstaviť toto absolvovať každý deň 🥱
@64jarka64 možno v tom je ten problém, že by ste dali deťom prvé aj posledné, boli zvyknuté brať, nie dávať
@anonym_autor volane tak raz za dva tyzdne a vidime sa raz alebo dva krat do roka zije trvale v zahranici
Kebyze chlap vola denne svojej mame,tak to tu uz jeho zena riesi.
@anonym_autor Áno mám syNasyJeden už dospelý osamostatnený ,žije s priateľkou .
Napriek tomu, že sme rodina ktorá sa stretáva veľmi často, syn sa ledva slabine.Vzdy sa musím prvá ja.Az mi je to trápne, že chcem vedieť čo majú nové ako sa majú. Oni len pracujú a víkendy chcú byť spolu, alebo zájdu na výlet, ci ona k jjej rodine. Ale všetky oslavy sa stretávame aj mimo občas a keď treba dačo tak sa vtedy syn ozve. Ale chápem to bývajú krátko spolu iba rok a majú uz vlastný život. Ani nechodím k ním len keď sa dohodneme dopredu. Nechcem byť mama stuhačka.Ale so synom mám pekný vzťah.
Kebyze chlap vola denne svojej mame,tak to tu uz jeho zena riesi.
@maminkadeticiek To je pravda. U nás ak sa neozvem ja tak môj vôbec asi.Len keď by niečo potreboval.
@anonym_autor statisticky su na tom lepsie rodicia, ktori maju dcery. Kedze mas synom, asi by som sa snazila byt dobrou svokrou…mas tak vyssiu sancu, ze ti synovia zavolaju. Ja svojmu tiez casto pripominam, ze ma zavolat rodicom. A volam im aj sama. Ale mam ich rada. Ak by som svokrovcov „nemusela“, ten kontakt len v rezii muza by bol teda chaby 😂.
Ano zaujimaju sa o nas aj o starych rodicov.
Ked vidia tvoj zaujem o tvoju mamu, nemaj strach budu sa zaujimat.
Pamätám si, že raz tu bola podobná téma, ta nebola, či deti volajú, ale či ľudia volavajú svojim rodičom a ako často.
Tak ako vtedy ani teraz nechápem, o čom sa ľudia bavia každý jedeň deň s rodičmi.
Ja kecávam cez Messenger, žiaden pravidelný deň/čas, niekedy raz za 2 týždne, niekedy 2x do týždňa, sem tam niečo napíšeme…
S dospelou dcérou - zvyčajne 1x do týždňa dobehne, niekedy častejsie, nie pravidelne, sem tam skocime na kávu, na obed, na nákupy. Keď niečo potrebujeme, alebo sa niečo čo stojí za zmienku tak sa ozveme buď jedna alebo druhá, pošleme fotku atď, ale neviem si predstaviť o čom by sme sa akože bavili každý deň, ani jedna nemáme tak vzrušujúci život s každodennými novinkami, novými zážitkami, že by sme mohli hodiny kecať o tom, čo sme v ten deň zažili a tiež nie sme typy, čo dokážu hodiny rozprávať o ničom.
Kecanie typu - žiješ, si zdravá?, čo si dnes jedla, pila, bola si v obchode, bola si cvičiť, čo dieťa, počúva - čistá nuda neviem si predstaviť toto absolvovať každý deň 🥱
@sisaka tie témy, ktoré rozoberajú deti s rodičmi vôbec nemusia byť nudné ako píšeš.Za to, že vy to tak nemáte nemusíš byť neprijemna.
My mame rodinnu skupinku na watsapp
Sme tam prakticky vzdy, zdielame spolu vsetko, jedlo, nakupy, vylety, zazitky. Vlastne sme spolu nonstop. Syn 38, dcera 35, mamzel a ja. Ked sa stretneme, vsetko o sebe vieme, nic nemame nove 😀
Ako keby sme byvali spolu stale, pritom nas deli 250 a 550 kilometrov. Je to super
kedysi som volavala tak dvakrat v tyzdni a vobec som si neuvedomovala, ze som dost nevdacne hovado, ale potom mala mama raz zdravotne problemy a odvtedy volavam kazdy den.
Neviem no....ja mám 22, nežijem s rodičmi a nevolam im. Keď s nimi hovorím tak len vtedy keď oni volajú ...nemám tu potrebu im volať
@anonym_autor s otcom som neni v kontakte (rodičia sa rozviedli keď som mal 13 rokov) a odvtedy sme neni v kontakte a už je tomu pekných pár rokov. Nepozná ani môjho syn-svoje vnúča ani moju manželku. S mamou som bol v kontakte pravidelne, minimálne 2x za týždeň sme si volali buď ja alebo ona, chodieval som k nej minimálne raz za týždeň cez víkend(bývam 50 km ďaleko). Bohužiaľ mama mi zomrela pred niekoľkými rokmi.
@anonym_autor myslím že je to skôr o vasom vzťahu. Moja mama má okrem mňa ešte jednu dcéru a v podstate akoby jedinú. Žije jej život už roky. Ja som ju nikdy extra nezaujímala. Ona nezavolá ako je rok dlhý ak ja nezavolám. Takže volám aspoň raz za čas. Môj muž je na druhej strane maminkin miláčik. Najmladší z 3 synov. On volá aj každý deň. 😏
Mám tri dospelé deti najstaršia býva v zahraničí s manželom a so synom tie čo sú na SK chodia takmer každý deň alebo aspoň volajú tá čo žije v zahraničí tento rok bola doma cca 9 týždňov a prídu aj na vianoce s manželom sa tiež snažíme navštevovať deti spoločné dovolenku výlety deti neplánujú a ideme komplet celá rodina keď letíme za dcérou vyzeráme ako Hujerovci ale je to moooc super dúfam že navždy syn každý deň mi povie že ak budem niečo potrebovať nech zavolám vážim si ich všetkých rovnako a s manželom sa z nich tešíme
Napíšem to z pozície dcéry. S mamou nedokážeme spolu komunikovať. Celý život bola nervózna a ja som nervózna na ňu a z nej. Niekedy ju otravuje keď volám (mám pocit, že väčšinou) a mňa zase otravuje keď volá ona. Býva vedľa v dedine, mám 2 malých chlapcov, som na materskej, ona čerstvo na dôchodku. Chodí k nám na celé dni, niekedy aj spí ale vidím, že jej to už prekáža. Muž opak, mamy sa bojí, telefón zdvihne aj keby dieťa spadlo na zem a ryčala mu krv tak on bude vklude telefonovať s maminkou. Ona volá každý deň aj hodinový videohovor aj keď k nim chodíme raz týždenne na celý deň a muž tam chodí aj po poobediach každú chvíľu (pár krát do týždňa aj so synom). Mojej mame bežne nezdvihnem telefón keď niečo robím, svokre vždy 😞 keď náhodou nie, vždy volá mužovi, že som jej nezdvihla. Pre mňa je to dosť obťažujúce. Ona svojim rodičom volá denne, dokonca aj keď u nich sú celý deň tak keď večer pridu domov im volá ako sa majú a čo robia. Mám dvoch synov a minule som nad tým rozmýšľala, chcem aby ma kontaktovali aj mi ukazovali vnúčatá. Keď to vidím u bratranca, ako sa oženil tak mame nesmie ani zavolať. Jeho rodicia postavili dom asi 4 domy od neho ale vnúčatá vidieť nesmú. 2x do roka na ich narodeniny. Jeho mama je z toho hotová, lebo on bol jedináčik. Čiže veľa je o neveste. Aj preto stále rozmýšľam nad mojou svokrou a snažím sa to celé zľahčovať, lebo syn je tiež jedináčik.
@sisaka detto, ja sice chodim rodicom casto, uz sa o nich musime starat, takze som tam minimalne 4x do tyzdna. Volanie, len, ked je nieco ako vybavit lekarov, urobit im nakup, tak si dame vediet. Tiez si neviem predstavit o com sa da bavit kazdy den. Ale asi sme introverti a teda tomu nerozumieme. Ale keby boli rodicia sebestacni, tak by som volala asi raz do tyzdna.
@sisaka tie témy, ktoré rozoberajú deti s rodičmi vôbec nemusia byť nudné ako píšeš.Za to, že vy to tak nemáte nemusíš byť neprijemna.
@anonym_d14535 nemusia, preto píšem, že ak majú deti či rodičia super vzrušujúci život, kde sa každý deň niečo úžasné udeje o čom treba hneď informovať druhu stranu, tak určite to nie je nuda.
@anonym_autor nemám ešte dospelé dieťa, ale za seba poviem, že som mamine volala pár x do týždňa, ak sme nevolali, napísali sme si. Aspoň či je ok. Keď mala 54, ochorela na rakovinu prsníka, slo to veľmi rýchlo, napriek liečbe zomrela. Ale vzala som si ju domov a bola som pri nej až kým neodišla. Môj brat je iná povaha ako ja, on jej nevolal, nedvíhal jej hocikedy ani telefón, ale keď bola už u mňa, prišiel za ňou. Ale videla som na ňom, že to nedáva. Doteraz s tým nie je ok. Ale... Sú aj synovia, ktorí sú starostlivi, môj otec sa o svoju mamu stará, zaujíma sa, volá jej aj chodí za ňou. Jeho brat to isté. Kamoš čo má 32, tiež chodí za mamou, píšu si.. to už sama musíš vidieť na povahe synov ktorý aký bude, myslím že sa to dá dobre odhadnúť už teraz. Ja učím dieťa, že si máme vážiť jeden druhého, pomáhať si, atď. Uvidíme ako sa bude ozývať, alebo neozyvat v dospelosti 🙂

@anonym_autor volám s mamou každý deň. Svokra píše mužovi len keď niekto umrie alebo je niekto ťažko chorý. Keď sa dedilo,nevolala, ešte ho aj obrala o podiel z dedičstva