Zaujímajú sa o vás vaše dospelé deti?
Ahojte,
Veľmi ma zaujíma jedna vec. Som mama troch chlapcov, a táto otázka je smerovaná hlavne pre maminy už dospelých synov ale aj dcér - zaujímavú sa o vás, keď su uz dospelý? Samozrejme nemyslím žiadnu opiciu lásku ani každodenne návštevy, ale či vám zavolajú, spýtajú sa ako sa máte, proste či cítite že sa o vás zaujímajú…. Ja bratov nemám, nepoznám ten vzťah mama a syn.
Moj muž napríkad mame vola veľmi malo, skôr je to len na mne, ale to je skôr asi svokrinou povahou…
Ja mám s mojou maminou dobrý vztah, volam jej aj každý deň, je už staršia, tak ju len pozdravím…
A z toho je aj moja obava dobucna, či aj moji chalani budú mať o mňa záujem, alebo im to bude jedno a budem odkázaná len na telefonáty od neviest … ako to máte vy? Pripadne keď máte aj dceru a syna, vidíte tam rozdiel?
Ďakujem za odpovede 🙂
Ja aj môj brat voláme mamine každý deň . Ja mám síce iba dcéry, aj ta dospela síce býva ešte so mnou , chodí na VŠ , ale keď ide s kamoškami na viac dňovú dovolenku / výlet , tak mi každý deň zavolá a cez deň hocikedy pošle správu .
@anonym_autor moje dospelé dieťa ešte býva doma kým študuje. Keď nie je doma sme v kontakte cez messenger. K mame chodím niekoľko krát za týždeň a tiež jej volám, je členom aj rodinnej skupiny. Svokre som nikdy v živote nevolala (nemala som jej čo povedať)hoc som na ňu mala v minulosti číslo, ona mi tiež nikdy v živote nevolala
Ja aj brat byvame relativne blizko rodicov, takze chodime pokecat, brat chodi asi castejsie ako ja
ja mame nevolavam nikdy, lebo nerada telefonujem ale piseme si cez messenger, dakedy stale, dakedy raz za par dni. Syn - moj brat jej telefonuje ( ten zas nerad pise, lebo nevie pravopis haha). Nezijeme v rovnakych mestach. Manzel volava skor otcovi a kazdy druhy hovor olutuje
Mám 2 dospelé dcéry a syna v puberte. Voláme si v podstate denné, návšteva raz týždeň. Dcéra s bábom príde aj na viac dní. Ja môjmu otcovi zavolám tak raz za mesiac, navštevujeme sa vždy na všetky sviatky (všetci súrodenci sa zídeme). Môj muž svojmu otcovi napr. nevolá vôbec, ide zablahoželať max. Nemajú žiaden vzťah, takže od vzťahu ty-synovia a aké "vyfasuješ" nevesty sa bude odvíjať kontakt.
Dcéra je vyše 6 rokov v zahraničí. Píšeme si každý deň. Voláme ak nie každý, tak každý druhý deň.
Vobec nejde o pohlavie, poznam vela muzov co volaju denne/pravidelne a su stale v kontakte na whatsapp, fotky, navstevy. A je aj vela zien co v kontakte moc nie su, raz za cas napisu, zavolaju, navstivia. Tam ide o nieco uplne ine ci je to muz alebo zena. A preco by ti mala volat nevesta? Ja som nikdy nevolala s matkou muza, nie som kontaktny typ. Muz s nou vola denne/pravidelne.
Ja mame volávam sporadicky, tak raz za 2-3 mesiace, ona mne rovnako. Napíšeme si raz za mesiac. Máme sa radi, vždy si navzajom pomôžeme, keď treba ale ma život máme opačné názory, takže je to náročnejšie. Za to babke volám tak 2x mesačne, vždy je o čom pokecať, poohovárame celú jej dedinu (aj keď netuším o kom hovorí 🤣).
@anonym_autor viem, pýtaš sa rodičov dospelých detí , ale odpoviem ja ako dcéra a už ako nevesta
Ako dcéra volám s mamou raz do týždňa, za to na WhatsApp sme v kontakte denne, niekoľkominútové nahrávky
Z pozície nevesty, áno vybavujem všetko ja so svokrou , jej syn (môj manžel) je schopný jej nezavolať mesiac
Verím, že naše deti na nás nezanevrú a budeme mať všetci pekne vzťahy až do konca, aj s ich partnermi, deťmi a všetkými naokolo
Pekná rozprávka čo? 😁 Dúfam sa mi to splní
@anonym_autor ja som dospelá dcéra a ja aj môj brat sa o mamu aj otca zaujímame, voláme im často, urobíme nákup, vybavíme, pomôžeme, ak treba. Rodičia nič nežiadajú, pre mňa s bratom to je úplne prirodzené. Rodičia sú plne sebestační, ešte pracujúci, ale zaujímame sa o nich, o ich zdravie, aj o to, ako sa majú, čo robia, aký mali deň. Boli sme tak vychovaní. Môj manžel svojej mame takmer nevolá a ona jemu tiež nie. So svokrou komunikujem viac ja než on, ale ona o nás nemá nejak záujem, takže vzťahy sú také vlažné.
@anonym_autor ja mame nevolám, ale keď je niečo nové, napíšeme si, pošleme fotky. Môj muž so svojimi rodičmi volava. S otcom v pohode, ale s mamou sa mu veľmi volať nechcelo, prišli mu tie témy nudne, že co nové v susedstve a čo otec vyviedol a také. Potom som mu raz povedala, že mi je jeho mamy ľúto, dvaja synovia, ktorým utierala zadky a teraz im lezie na nervy, keď sa chce porozprávať. Bol prekvapený, nikdy to takto nevnímal. Ale zmenil svoje nastavenie a teraz volava s mamou trpezlivo a nechá ju vyrozprávať sa. Teším sa tomu. Ja mám moju svokru rada a tiež si občas napíšeme, ale ja nie som jej dieťa, myslím, že pozornosť, ktorú jej venuje on je pre ňu viac ako by bola tá moja. Takže moja odpoved, nemusí to byt s tými chlapcami také zle, len je niekedy dobre keď ich ma kto postrcit.
Dcéra dospelá študuje na VŠ mimo domu, volá mi každý deň cez WhatsApp... ja volám mame alebo ocinovi 3-4 krát do týždňa, moji bratia raz v týždni...
svokre nevolam, ani mm lebo tam chodí každý deň...
@anonym_autor mozno ti budu pisat spravy v rodinnej skupine.
@anonym_autor závisí to od veľa vecí, aj od povahy detí, ale hlavne od toho, aký máte vzťah. Ja som mame volala tak dva, tri krát týždenne, ale my sme sa často videli, bývali sme neďaleko, bola mojou najlepšou kamarátkou. Moje dieťa keď bolo na strednej alebo vysokej škole, tak sme volali raz, dva krát týždenne, zo strednej chodil domov každý týždeň, z vysokej aj za tri, lebo to bolo ďaleko. Paradoxne, teraz voláme častejšie, aj sme v častejšom styku. Myslím, že je u detí obdobie, keď sa potrebujú akoby odpútať a zistiť, že zvládnu všetko aj bez rodičov, ale potom sa to zase uhádže. Keby mi volal denne, tak by mi to pripadali nepriridzené, akože na čo? Neprerušená pupočná šnúra? Niekedy voláme raz týždenne, niekedy tri krát, ale my sa každý, alebo takmer každý týždeň vidíme.
Môj muž rodičom volal tiež tak asi tri kát týždenne, ale tiež sa každý týždeň videli raz, dva krát, keď boli starší, tak denne zbehol pozrieť, ako sa majú, či niečo nepotrebujú
@anonym_autor ahoj u nas mam este len male dieta, ale s rodicmi si pisem kazdy den, hlavne vnuka chcu vidiet, posielam fotky, videa, aj sa stretavame min 1x za tyzden, muz si pise s mamou v podstate kazdy den a tiez sa casto stretavame, hlavne kvoli malemu. Ked som bola bezdetna min. 3x do tyzdna som volala s rodicmi a stretavanie cca 1x za 2 tyzdne, byvame od seba ale len 35 km. 😊 velmi zalezi od vztahov v rodine, ale v mojom okoli by som si trufala povedat, ze su lepsie ked su deti dospele, ako ked boli napr v puberte
Volam malo, raz za 7-10dni..a nie je to o tom, ze sa nezaujimam, ved si spomeniem na rodica niekedy aj viackrat za den.. ale ten den leti tak velmi rychlo, 3/4 dna v praci, potom doma akcne 3 hodiny, vecer unavena, mne sa fakt nechce s nikym uz rozpravat a hlavne som typ, co nebude kecat o nesmrtelnosti chrobakov 🙈😃ani rozoberat druhych.. vies predsa poslat spravu vecer, ze, cau, ako sa mas, co nove. Staci niekedy vymenit aj par viet. A teda tym chcem povedat, ze zaujem nie je o pocte telefonatov. Aj ty mas svoj zivot, aj oni.
@anonym_autor volavam mame tak 1x za dva-tri tyzdne. A aj tak sa nemame o com bavit. Stale to iste, poohovara susedov, politiku, ja si postazujem na pracu, takze nemam velmi motivaciu jej volat.
Ano, sme v kontakte denne cez whatsapp, posielame si fotky,pesnicky, volame si, mam 3 dospele dcery... Najblizsi vztah mam s mojou najmladsou, ma 23 a je to moje ❤️, na buduci tyzdeñ idem na par dni za ñou do Madridu.
Ja volám mojim rodičom tak tri krát do týždňa ,môjho muza ,jeho mama už nezaujima
Mne decko vola malo,ale ma tri prace ,raz za týždeň sa ale spojíme
@minenkaa tvojho muža nezaujímajú ani jeho deti, ani mama? No tým by som sa moc neschválila. Je to otrasné.
Momentalne byvame so svokrou v rovnakej mestkej casti a vidavame sa osobne niekolkokrat do tyzdna. Ale pred par rokmi ked este byvala v zahranici, tak jej moj muz volal denne. Volal jej vzdy pocas cesty z prace.
Moji rodicia byvaju na opacnom konci SR, volame si 1-2x do tyzdna.
Synom mozes zavolat aj ty, nemusis cakat Len na to, ze sa oni ozvu. Mne rodicia za 20rokov odkedy u nich nebyvam volali asi Len raz, dva krat, vzdy to bolo na mne a veru ma to aj omrzelo, ze oni si nedaju tu namahu a nezavolaju.tak im uz asi rok dva ani je nevolam, Len si piseme a ja par krat do roka navstivim. Ten vztah by mal byt obojsmerny.l, nie Len ze jedna strana (dieta) si da tu namahu prejavit zaujem.
Ja si dodnes pamatam ked som niekde v obchode pocula pani niekomu hovorit, ze idem domov, zavolat dcere, uz sa nemozem dockat co ma nove, a mne to bolo tak luto, ze taku mamu nemam co by mi aspon obcas zavolala.
@anonym_autor môj muž volá so svokrou denne a minimálne raz za týždeň sa u nej aspoň zastaví- 60km od nás, ja si píšem s mamou denne, niekoľkokrát za týždeň sa vidíme - 500m od nás.
Sme v kontakte s dcérou celý deň, radí sa, konštatuje, posťažuje sa, chváli sa a zdielame spolu všetko cez Whattsapp správy, voláme len v súrnych veciach, odpisujeme si a reagujeme ako máme čas.
Čo ja pozorujem, tak dievčatá s mamami volajú /píšu podstatne častejšie, ako chalani. Podľa mňa to je úplne prirodzené a mne samej by vadilo, ak by môj muž vyvolaval mame kazdu chvíľu.
Moj muž tiež svojej mame nevola, ani ona jemu, ale s otcom si rád píše.
pokiaľ mi žila mamina tak volali sme každý deň bud ja jej alebo ona mne ale bývali sme od seba takmer 260 km tak každý deň som domov ísť nemohla ale chodila som.Zomrela už a svokra žila v tom istom meste ako my tak sme sa videli aj každý deň aj ked len v meste.
@anonym_autor Máme tri deti,dcéru a dvoch synov.Dcéra volá strašne málo,sem tam si píšeme na sociálnych sieťach velmi sa nezaujíma ako sa máme😒starší syn ten tiež iba cez sociálne siete ale raz za týždeň sa aj aspoň opýta či sme zdraví a ako sa máme.Najmladsí býva v dedine kde aj my ale moc sa nezaujíma.Vo všeobecnosti deti kašlú na nás aj velmi málo k nám chodia iba keď gratulovať.A to by sme im s mužom dali aj prvé aj posledné,deti si berieme na prázdniny,tomu najmladšiemu strážime syna keď je chorý.
@anonym_autor Máme tri deti,dcéru a dvoch synov.Dcéra volá strašne málo,sem tam si píšeme na sociálnych sieťach velmi sa nezaujíma ako sa máme😒starší syn ten tiež iba cez sociálne siete ale raz za týždeň sa aj aspoň opýta či sme zdraví a ako sa máme.Najmladsí býva v dedine kde aj my ale moc sa nezaujíma.Vo všeobecnosti deti kašlú na nás aj velmi málo k nám chodia iba keď gratulovať.A to by sme im s mužom dali aj prvé aj posledné,deti si berieme na prázdniny,tomu najmladšiemu strážime syna keď je chorý.
@64jarka64 možno v tom je ten problém, že by ste dali deťom prvé aj posledné, boli zvyknuté brať, nie dávať

Ja volám mojim rodičom tak tri krát do týždňa ,môjho muza ,jeho mama už nezaujima
Mne decko vola malo,ale ma tri prace ,raz za týždeň sa ale spojíme