Zdieľanie polohy s dospelým dieťaťom
Ahojte,
Je to problém alebo choré alebo nejaké patologické ak rodič zdieľa polohu cez mobil s 19ročným synom? Rok má VP, priateľku pol roka za ktorou dochádza 50km každý týždeň, vyberú sa aj na výlety kľudne aj 250km. Auto nie je ktovie čo- 15ročné.
Bolo mi vytknuté že ako matka sa už nemám čo starať kde chlapec je, aj keď teda býva u mňa, starám sa o neho, periem mu, varím, aj prispievam keď potrebuje nejaké peniaze, alebo čokolvek.
Vytkol mi to jeho otec, sme rozvedení, vraj je dospelý a mňa do toho nič nie je kde a s kym sa chlapec pohybuje. V podstate áno ale zase na druhej strane je to také zlé keď ako matka chcem vedieť či moje dieťa dorazilo v poriadku do cieľa? Inak sa nestarám, nevyvolávam prehnane, snažím sa v rámci možností nemontovať sa mu do života.
Manžel zdiela polohu s rodičmi a opačne, nepride mi to zvlaštne, lebo vie si to kedykoľvek vypnuť.
U nás to funguje tak, že sa ozývame svokrovcom a aj mamine, akonáhle niekam dorazíme, ale napr. maminu a svokrovu manželku mám tak, že zdieľame polohu, takže nesledujeme, ale ak ide mamka k nám, viem kedy asi dôjde. Žije sama ďalej od nás, má zdravotné problémy, rada zabúda telefón aj v záhrade.
Ked to synovi nevadi je to v poriadku. My si s manzelom zdielame polohu, vdaka tomu.som zistila, ze mal nehodu a bol v nemocnici. On si aj so svokrou zdielal, uz je starsia a bolo to fajn, aj ona sa citila pokojnejsie ked sme vedeli, kde je, najma ak cestovala za dcerou do zahranicia alebo isla na dlhsi vylet autom.
Mam 33 a vždy davam mame vedieť keď niekam ideme ci sme dorazili v poriadku. Aj ona nám. Rovnako svokrovcom. Aj oni nám
Ja mám 28, už 7 rokov bývam 250 km od svojej mamky a zdieľame si polohu. Ja vidím jej, ona moju. Absolútne mi to nevadí, nemám žiadne tajné biznisy a pochybujem že ma sleduje len tak vo voľnom čase. Ani ja aplikáciu neotváram denne. Iba ak viem, že cestuje za mnou autom, alebo odo mna domov, pripadne keď som teraz u nej na návšteve a požičiam si jej auto, tak vie kedy sa vraciam a otvorí mi bránu, nech nemusím vystupovať a otvárať si sama 😂 nemusím sa strachovať ak sa zabudne ozvať keď docestuje, lebo si čeknem či došla.
Ak s tým súhlasí aj syn a naozaj mu to nevadí, vy to nepreháňate s kontrolou, tak nevidím žiaden problém.
Ahoj, podla mna, ked ti to navrhol sam syn, tak potom je to ok. Tiez je ale otazne do kolkych rokov bude ta appka medzi vami fungovat? Mozno raz nejakej jeho nastavajucej nebude prijemne,ze buduca svokra vidi kazdy ich krok a predsa zavolanie je take za mna osobnejsie a menej spehovatelne "mami dosli sme ok, cesta bola v pohode,...." Som dospela a dodnes vzdy, ked idem na dlhsiu cestu sa mame ozvem,ze som/sme dorazali v poriadku. Na takychto veciach nevidim absolutne nic zle z hladiska bezpecnosti zvlast, ked sa v dnesnej dobe kadeco stava. Len mozno do buducna pozvazovat, ci by nebolo predsa to zavolanie lepsie z hladiska nejakeho sukromia🙂 lebo v appke vidno vsetko, este aj keby si odbocili a teraz ozaj len tresknem do hodinoveho hotela😄 Zatial kym ti to takto navrhol sam to neries🙂ocividne je mu to tak lepsie...skor pre taku tu buducnost, ked bude starsi...ale to mate este cas riesit🙂
A ako vies ze dieta je v poriadku? Z toho bodu na mape?
Za mna je to divne co robite.
Nieje krajsie pocut ahoj mami dorazili sme na chatu vsetko OK, pocasie nadherne, ozvem sa zajtra z tury, ako mrkat na mapu a spendlik?
Môj má skoro 20 a zdieľa dobrovoľne. Nevidím na tom nič zlé. On to využíva tiež. Vidí, kde som, keď niečo potrebuje, píše mi. Keď ja potrebujem odvoz, vidí, kde som, nemusíme sa dohadovať.
Ja ho zas ale nekontrolujem, používame to z čisto praktických dôvodov, nie na špionáž
Ak s tym tvoje dospele “dieta” suhlasi, tak je to za mna ok a poznam aj viac parov, kt si polohu zdielaju. Ak ho ty do toho nutis, tak to v poriadku nie je a mohla by si prestrihnut pupocnu snuru 🤷🏼♀️ to ze ti zdiela polohu este nemusi znamenat, ze je ok…trosku treba nechat dieta vyletiet z hniezda, lwbo dobre 19r je teraz a do kolko rokov podla teba nebude dost skuseny vodic atd a bude sa ti musiet hlasit ked niekam ide?
Ak s tym tvoje dospele “dieta” suhlasi, tak je to za mna ok a poznam aj viac parov, kt si polohu zdielaju. Ak ho ty do toho nutis, tak to v poriadku nie je a mohla by si prestrihnut pupocnu snuru 🤷🏼♀️ to ze ti zdiela polohu este nemusi znamenat, ze je ok…trosku treba nechat dieta vyletiet z hniezda, lwbo dobre 19r je teraz a do kolko rokov podla teba nebude dost skuseny vodic atd a bude sa ti musiet hlasit ked niekam ide?
@milanemila treba čítať príspevky, písala som že to sám navrhol, je to pohodlnejšie. O pupočnú šnúru tu vôbec nejde, ale budem rada, ak aj v 50tke bude natoľko uvedomelý, že mi zavolá keď napríklad príde s rodinou na návštevu a budú sa vracať domov, ovšě ak to budú mať ďaleko, nie o panelák ďalej. Ja by som ho nútiť už ako mohla? To sa dá 19ročného donútiť? Neverím, že existujú ľudia, ktorým je jedno, kde sa nachádzajú ich deti alebo či štastne dorazili na dovolenku alebo na výlet, alebo len po dlhej ceste domov. A nechápem ani tie deti, že vôbec nerozmýšľajú nad tým, že mama určite myslí na to, či sme dorazili v poriadku, ale tak každý sme nejaký.. zas ak to iným vyhovuje, rešpektujem, musím
A ako vies ze dieta je v poriadku? Z toho bodu na mape?
Za mna je to divne co robite.
Nieje krajsie pocut ahoj mami dorazili sme na chatu vsetko OK, pocasie nadherne, ozvem sa zajtra z tury, ako mrkat na mapu a spendlik?
@natalka13 áno ja som to tak chcela, ale bolo to pre neho otravné. Chce si užívať s priateľkou, veľakrát má robotu- vykladanie vecí, ubytovať sa atď, takže zavolať mame je v poriadku ale aby si mama pozrela polohu nie je v poriadku? A akú má výpovednú hodnotu, že niekto mame zavolá keď dorazí do cieľa to tiež nie je zárukou, že ho v najbližších minutach po skončení hovoru neprejde autobus
Ahoj, podla mna, ked ti to navrhol sam syn, tak potom je to ok. Tiez je ale otazne do kolkych rokov bude ta appka medzi vami fungovat? Mozno raz nejakej jeho nastavajucej nebude prijemne,ze buduca svokra vidi kazdy ich krok a predsa zavolanie je take za mna osobnejsie a menej spehovatelne "mami dosli sme ok, cesta bola v pohode,...." Som dospela a dodnes vzdy, ked idem na dlhsiu cestu sa mame ozvem,ze som/sme dorazali v poriadku. Na takychto veciach nevidim absolutne nic zle z hladiska bezpecnosti zvlast, ked sa v dnesnej dobe kadeco stava. Len mozno do buducna pozvazovat, ci by nebolo predsa to zavolanie lepsie z hladiska nejakeho sukromia🙂 lebo v appke vidno vsetko, este aj keby si odbocili a teraz ozaj len tresknem do hodinoveho hotela😄 Zatial kym ti to takto navrhol sam to neries🙂ocividne je mu to tak lepsie...skor pre taku tu buducnost, ked bude starsi...ale to mate este cas riesit🙂
@motylik2559 jasne však možno časom dojde do takého bodu, že mi radšej zavolá a áno možno to bude jeho priateľke vadiť, aj keď momentálnej to nevadí pretože ona svoju polohu tiež zdieľa so svojou mamou. To zdieľanie sa dá kedykoľvek vypnúť a znovu zapnúť a ak sa tak syn rozhodne tak to zdieľať nebudeme. Ak bude mať svoju rodinu je jasné že sa nebude hlasiť mne ale svojej manželke a svojim deťom. Či ani to nebude v poriadku? Aj teraz si s priateľkou zdieľajú polohu tak čo teda to je ok? S partnermi môžeme a s rodičmi nie?
Ja si myslím, že je to úplne v poriadku. Ako som sa aj vyššie vyjadrila, tiež zdieľame polohu s mamkou a aj svokrovou manželkou. Nekontrolujeme sa, ale proste chceme vedieť, či je ten druhý v poriadku.
V našej rodine je to bežné... Máme rodinnú skupinu na whatapp a ak niekto ide niekam ďalej, zdiela tam svoju polohu.. tak som sa napr. včera dozvedela, že synovec ide na dovolenku.. 🤪
Podľa mňa je to úplne ok, ak sú s tým ok aj všetci zainteresovaní.
Akurát tu má každý inu primárnu rodinu, iné skúsenosti, iné vzťahy a podľa toho k tomu aj zaujme postoj...
@motylik2559 jasne však možno časom dojde do takého bodu, že mi radšej zavolá a áno možno to bude jeho priateľke vadiť, aj keď momentálnej to nevadí pretože ona svoju polohu tiež zdieľa so svojou mamou. To zdieľanie sa dá kedykoľvek vypnúť a znovu zapnúť a ak sa tak syn rozhodne tak to zdieľať nebudeme. Ak bude mať svoju rodinu je jasné že sa nebude hlasiť mne ale svojej manželke a svojim deťom. Či ani to nebude v poriadku? Aj teraz si s priateľkou zdieľajú polohu tak čo teda to je ok? S partnermi môžeme a s rodičmi nie?
@autor Ale ja som nikde nenapisala, ze to nie je v poriadku, praveze som pisala o opaku, ze som za kedze ti to syn sam navrhol a ako to bude do buducna mate este kopec casu na to riesenie🙂 Neviem, kde v mojom komentari si videla opak🤷♀️ Ved ja ako dospelacka ked idem niekam-na dovcu, na turistiku, na vylet zavolam na chvilu mamci,ze som tam dorazila ok kam som mala a ked dojdem domov jej tiez zavolam a este jej aj poviem ako bolo. Praveze som ZA! S tym zavolam som pisala len tak, do buducna,ze mozno to tak bude lepsie (lebo nevies ci bude mat rovnaku priatelku a nie kazda zena znasa take veci ok),ze zavolat...a to ako si pisala ze ked bude mat rodinu, aj ked ja som az tam nezasla, predsa je este mladucky, tak ano bolo by na mieste keby dal manzelke vediet ak nebude s nim a ona da prip.vediet tebe, ale nic by nevadilo aj na tom, keby da aj tebe vediet. Neviem co si sa do mna obula takymto stylom zvlastnym😄mozno uz kvoli niektorym komentarom inym, tot netusim...No ten moj si asi neprecitala tak celkom s porozumenim🙂 Takze mier...som skor toho nazoru co ty. Jaj a este 1 vec...kedze ste vy dvaja dohodnuty ako som uz pisala v prvom komentari, tak tvojho exmuza do toho nic. Mozno sa len skus syna opytat, ked sa vrati, ci sa otcovi nejako postazoval alebo co na to, lebo odkial by to inak tvoj ex vedel?skus s nim hodit v dobrom rec o tom🙂
Preco to tvojmu exovi vadi? Ublizujes mu tym nejako? Alebo si podla do teba za kazdu cenu rypnut?
@autor Ale ja som nikde nenapisala, ze to nie je v poriadku, praveze som pisala o opaku, ze som za kedze ti to syn sam navrhol a ako to bude do buducna mate este kopec casu na to riesenie🙂 Neviem, kde v mojom komentari si videla opak🤷♀️ Ved ja ako dospelacka ked idem niekam-na dovcu, na turistiku, na vylet zavolam na chvilu mamci,ze som tam dorazila ok kam som mala a ked dojdem domov jej tiez zavolam a este jej aj poviem ako bolo. Praveze som ZA! S tym zavolam som pisala len tak, do buducna,ze mozno to tak bude lepsie (lebo nevies ci bude mat rovnaku priatelku a nie kazda zena znasa take veci ok),ze zavolat...a to ako si pisala ze ked bude mat rodinu, aj ked ja som az tam nezasla, predsa je este mladucky, tak ano bolo by na mieste keby dal manzelke vediet ak nebude s nim a ona da prip.vediet tebe, ale nic by nevadilo aj na tom, keby da aj tebe vediet. Neviem co si sa do mna obula takymto stylom zvlastnym😄mozno uz kvoli niektorym komentarom inym, tot netusim...No ten moj si asi neprecitala tak celkom s porozumenim🙂 Takze mier...som skor toho nazoru co ty. Jaj a este 1 vec...kedze ste vy dvaja dohodnuty ako som uz pisala v prvom komentari, tak tvojho exmuza do toho nic. Mozno sa len skus syna opytat, ked sa vrati, ci sa otcovi nejako postazoval alebo co na to, lebo odkial by to inak tvoj ex vedel?skus s nim hodit v dobrom rec o tom🙂
@motylik2559 prepáč asi som to teda nepochopila celkom, aj to sa stáva
Písala som predtým, že s ex komunikujeme a ja sama som to exovi spomenula, že teraz sa už nebudem tak strachovať a tŕpnuť keď zdieľame polohu, preto sa ex do toho obul, inak by o tom ani nevedel
Súhlasím s tebou, že si zaslúžiš vedieť, kde je tvoj syn. Aj keď je už dospelý ,stále sa oňho bojíš. Moja dcéra má 22 rokov a stále, keď niekam ide na dlhšiu cestu, tak sme dohodnuté, že napíše. Nevidím v tom problém, že zdieľa s tebou polohu. 🥰
Preco to tvojmu exovi vadi? Ublizujes mu tym nejako? Alebo si podla do teba za kazdu cenu rypnut?
@0kristina0 tak on rýpe stále, on nevie čo znamená vychovávať dieťa, pre neho je to dať decku najesť oprať veci, v 18tich ho poslať kadeľahšie a nestarať sa. Alebo lepšie, poskytovať stále kompletný servis ale nezaujímať sa o to dieťa ďalej lebo veď je dospelé. On to asi podľa seba súdi, ale jemu napríklad vadilo aj keď som ja volávala takto svojmu otcovi, čiže toto zrejme vychádza z neho a z jeho tráum, ale dožralo ma to ako riadne
@motylik2559 prepáč asi som to teda nepochopila celkom, aj to sa stáva
Písala som predtým, že s ex komunikujeme a ja sama som to exovi spomenula, že teraz sa už nebudem tak strachovať a tŕpnuť keď zdieľame polohu, preto sa ex do toho obul, inak by o tom ani nevedel
@autor Jasne, oki, beriem🙂 Mozno si to exovi ani nemusela hovorit, ked ma nazor aky ma a so synom si dohodnuta. Ale nevadi, stalo sa, druhy krat budes vediet. Jeho pripomienky si nevsimaj. Ked jeho nezaujima ako syn prisiel niekam na vylet ci dovcu je jeho chyba, je lepsie byt informovana ako nevediet. Lebo vies, nechcem malovat certa na stenu, ale tak som to aj ja vravela mojej mamine, ze lepsie ked si dame vediet, lebo keby sa nedajboze nieco stane, tak aspon by vedela, kde ma ist...Je to aj o takej zodpovednosti, ale ved to urcite aj sama takto vnimas🙂 Kvoli takejto veci si vobec nerob tazku hlavu, ze si zavisla na synovi a ine nezmysly...prave naopak toto v rodinach ked je velmi kvitujem🤗
Autorka
Tu to príde mnohým divné preto, lebo na tejto sieti sa preferuje čo najskôr sa odsťahovať od rodičov, volať im raz do týždňa max., navštíviť ich max. raz za mesiac.
Nevsimaj si ho a ani na to nereaguj. Ak si ty so synom s tym ok nepotrebujes mu nic vysvetlovat.
Moja bude mat cochvila 19 a mame zdielanu polohu, aj ona sa citi bezpecnejsie, ked napriklad ide na prve rande. Ja vidim, kadial sa pohybuje a keby som videla, ze je dlhsi cas niekde v krikoch pri Dunaji, asi by mi bolo jasne, ze nie je ok a bezim po nu. A, nie, nie je to o tom, ze ju potrebujem smirovat.
Necitala som 4 strany komentarov a ani to neplanujem, stacilo napisat do prispevku, ze syn s tym suhlasi…v tom pripade ak je s tym ok, tak nechapem navo riesit nazor exmanzela 🤷🏼♀️
Ak to obom vyhovuje tak nevidím problém, kamoška ma 2 dospelé deti a vidia sa všetci navzájom.
Necitala som 4 strany komentarov a ani to neplanujem, stacilo napisat do prispevku, ze syn s tym suhlasi…v tom pripade ak je s tym ok, tak nechapem navo riesit nazor exmanzela 🤷🏼♀️
@milanemila a uz vôbec by ma netrapil názor cudzích žien na nete
@natalka13 áno ja som to tak chcela, ale bolo to pre neho otravné. Chce si užívať s priateľkou, veľakrát má robotu- vykladanie vecí, ubytovať sa atď, takže zavolať mame je v poriadku ale aby si mama pozrela polohu nie je v poriadku? A akú má výpovednú hodnotu, že niekto mame zavolá keď dorazí do cieľa to tiež nie je zárukou, že ho v najbližších minutach po skončení hovoru neprejde autobus
@mandzula to ju potom musis smirovat aby si zistila ci nieje kolko? hodinu? V krikoch pri Dunaji? A pri tom Dunaji jej moze byt nahodou akurat s niekym velmi fajn.
Autorka a ked zistis ze je na chate v Besenovej ako vies ze je v poriadku? Ked sa o 10 minut vzdiali na luku vies ze je v poriadku?
Nieje divne ze mu nestojis za 1 blby telefonat denne?
@mandzula to ju potom musis smirovat aby si zistila ci nieje kolko? hodinu? V krikoch pri Dunaji? A pri tom Dunaji jej moze byt nahodou akurat s niekym velmi fajn.
@natalka13 nesmirujem v zmysle mat pod kontrolou a nieco zakazovat, ale vediet, ze je v bezpeci, to je rozdiel. Netusim, ci a ake mas deti, ale mozno ak ti raz dcera zacne randit s cudzimi muzmi, pochopis. Ak nie, nevadi, kazdy to moze mat inak.

Ak to jemu nevadí ok. Ale ak vadí prestaň s tým. Ty by si chcela byť niekým sledovaná v kuse? Vieš aký to je pocit že ťa stále niekto sleduje? Už je dospelý nechaj ho dýchať. To že niekam dorazil v poriadku ti aj môže napísať alebo zavolať.
Ja mám pocit, že niektoré absolútne netušia, ako to zdieľanie funguje.
Je to app, keď sa potrebuješ pozrieť, kde niekto je, tak si otvoriš a pozrieš. O neustálom sledovaní nemôže byť ani reč. Keď vidím, že je na ulici xy, netuším s kým tam je, ani načo, ani čo tam robi.
Niektoré ženy tu lezú mužom do telefónov a bez ich vedomia, to je asi ok, ale zdieľať polohu s manželom , dieťaťom, vedieť, že muž je 15 km od domova je špehovanie a zasahovanie do súkromia
@kvietok1233 tí ľudia s tým “sledovaním” musia súhlasiť, oni musia zdieľať svoju polohu. Si to predstavuješ ako nejaký tajný tracking device pripichnuty na aute, či niekoho peňaženke 🤦♀️