icon

Zdrobneninky a hatlaniny, ktoré používa babka

31. máj 2022

Ženy som iba ja divná a prehnane citlivá,alebo aj vám lezú tieto veci na nervy. Akože návšteva rodičia dôjdu k nám a mame niečo napr hovorím a ona do toho začne na malú povedz babka..a to je schopná povedať aj 10x behom polhodiny. Na horúcu šálku s kávou to je šsss 😂A kadejaké výrazy,hatlaniny, nenechá ju ani sami najesť diva sa na ňu cely čas keď je a pritom nepotrebuje pomoc. A keď je s nami ,s ňou niekoľko hodín tak celú tú dobu hovorí suslavi. Mňa ide d.bnut z toho. Už som párkrát povedala že toto sa nedá počúvať no žiadny efekt. Odpoveď bola-ale veď to je dieťatko😂😂

lilyianka
1. jún 2022

Tiež neznášam to šlšlotanie na deti.. pripadá ako by sa bavili .... no to je jedno.... zdrobneniny tiež extra nepoužívam, ani u nás v rodine. Co ma išlo rozdrapit, tak keď niekto malému vysvetľoval, že svetlo/lampa je žiža... kurník,veď to je svetlo. Alebo mačka je cica... alebo sa s ním bavili ako s hlúpim, že pozerali naňho a takým tahavym zdĺhavym hlasom a slovami.... A keď prišli 10x ho pozdravili.... možno som len fajnovka 😁

ichbinich
1. jún 2022

Joj, neznasam zdrobenniny. Par ich pouzivam, ano, ale ja som dokonca vybrala detom take mena, ktore sa nedaju skomolit a zdrobnit 😀

Moja teta raz zacala na syna tak tutuli-mutuli, tak jej hovorim, prosim prestan, lebo si bude mysliet, ze nanho rozpravas tretim jazykom 😀 (deti vyrastaju dvojjazycne)
Pochopila a odvtedy rozprava celkom normalne 😀 Nejake zdrobeniny pouziva, ale nesusle a nehovori jak na dementa 👍

snehulienka639
1. jún 2022

Doteraz nemam rada, ked s Juli bavia niektori clenovia rodiny ako s babatkom. My sme odmalicka na nu hovorili normalne, akoze zdrobneniny hej, to pouzivam, ale akoze take normalne si myslim. A taky ten hlupy afektovany prizvuk, s ktorym maju potrebu ludia hovorit na deti, tak z toho ma ide porazit.

tykat
1. jún 2022

Co babka tam sa to da prekusnut, nech si posusle od radosti ...ale skolitel na kurze 🙈 ...poslite mi mailik, ...napiste si ciselko, ...kludne dajte otazocku, ...odpovedam trosinku neskor... akoze chlap ako buk a mna az krutilo ked som to pocula alebo videla.
A raz som bola s deckami na ihrisku a tam druhy "extrem" ...mamicka "Jozef tebe smrdia nohy" a Jozef v kociku nie vacsi ako morca 😁

mimi2120
1. jún 2022

Moja mama je schopná povedať “povedz baba” nie 10x za polhodinu ale za minútu. A v kuse na neho vola menom, za desať minut aj 100x povie jeho meno. Alebo moje obľúbené “No čo mi povieš?” a v kuse dookola. No čo by ti povedal keď nevie rozprávať? Chudák on je z nej taký hotový po chvíli.

michellemary
1. jún 2022

Vlastné deti ešte nemám, ale často prichádzam s deťmi do styku, zdrobneliny používam, v rozumnej miere, ale šušlanie na deti by malo byť trestné, vážne! 😂

simca06022011
1. jún 2022

No vytesuje sa z nej, zdrobnelinky neznasam, ale napr babka nie som a deti do 3-4r zboznujem, čiže chudence ich mamy😁 ked to neprejde budes riesit, lebo teda u nbas na dceru aj v 10r isli tutuli mutuli, to by si ešte bola na nervy z toho 🤦🏻‍♀️

autor
1. jún 2022

@vilma7 no kakane a bebene to je katastrofa🤦 2 roky

autor
1. jún 2022

@fajnova vieš čo pri zvieratách to nejak neprežívam,ak to je v medziach a nech sa rozpráva kto chce ako chce so svojimi psíkmi/mačkami aj deťmi. Jasné,že mi to pili uši keď počujem premotivovanu mamičku ale ide o to,že na moje dieťa takto hovoria a nerešpektujú to,že mi to vadí.

kormino
1. jún 2022

Milá autorka,ja mám 4 mesačného vnúčika a tiež naňho šušlem,rozprávam zdrobnelinky a všelijaké sprostosti,že daj babke pusu,zakývaj babke atd,čo samozrejme nevie,lebo ma 4 mesiace☺Mňa dcéra tiež upozorňuje,že rozprávaj s ním normálne.Ale to sa proste nedá,človek od samej lásky nevie čo robiť,a to ja som celkom racionálny človek,ale vnúča je vnúča☺

modraslamka
1. jún 2022

@andreafa to aj ja🙈a raz som sa miesto psa spytala priatela "cikuskal si?" on v krcoch ze coo🤣🤣🤣🤣

autor
1. jún 2022

@eva233 už som jej to hovorila,oco ten sa celkom krotí ale ona nič. Keď som aj ja povedala nech povedia napr fuj tak sa začali rozčuľovať že to sa hovorí psovi a nie dieťatku. Podľa nich je lepšie povedať bebene a kakane ako fuj. Takže to asi nepotrebuje koment. A čo sa týka žiza a žííí 😅🤦to tiež malej oco zahodil na lampu tak sa ho pýtam že to čo bolo?a on spokojný že tak sa hovorí detičkám že to je svetlo. Ja to nechápem fakt...

autor
1. jún 2022

@lilyianka áno toto tiež 10x paaapaaa urob paaa

autor
1. jún 2022

@tykat 😂😂😂😂😂tak toto je odpal s tými nohami,si ma pobavila. Ja zas poznám jednu dr čo sa takto baví afektovane s pacientmi aj mne zapojila vezmú vám krvicku, vase cisielko máme zavoláme vám výsledky😂😂Ja tiež hovorím malej na nohy -nohy,nie nožičky no to sa ešte dá takéto zdrobneninky stráviť ale tie cez čiaru s maznavym hlasom a tým s prepáčením dementnym vyrazom

mariejenka
1. jún 2022

Liezť na nervy to lezie, ale hlavne je,ako sa.vy rozprávate s dieťaťom. Babku by som nechala,ved ju to prejde casom

autor
1. jún 2022

@mimi2120 presne😂na tých deťoch to ešte aj vidno že nacitavaju že to babka hovorí😂

maciatkolulu
1. jún 2022

@maciatkolulu preboha my vieme, nie mi....

0silvia0
1. jún 2022

My zas mame antizdtobneninovu pediatricku, ona roky rokuce pouziva: zoberieme tu krvisko, ukaz, pozriem sa do krciska. Ukaz rucisko, ake mas ociska atd.

ichbinich
1. jún 2022

@0silvia0
No ale toto je tiez chore, iba opacnym smerom 🙄

0silvia0
1. jún 2022

@ichbinich ale ona je velmi zlata, s detmi to vie a povie to takym svojskym dobrotivym stylom, ze to znie v pohode

ichbinich
1. jún 2022

@0silvia0
OK, tak to je nieco ine. Napisane to znie hrozne 😅

lujza123
1. jún 2022

Tiež to neznášam keď sa niekto prihovára deťom ako dementny. Niektorí to este vyšperkuju tým ze ani R nehovoria, to už je čistý des. Potom sa divia ze decko ma problém s rečou, tak kde sa to ma naučiť keď všetci naokolo žvatlaju

U nás bol vzdy pes a nie havko, jedlo a nie papanie, tak isto sa snažím používať spisovnú slovenčinu.

zanka777
1. jún 2022

Bože ja ťa úplne ale úplne chápem 😂😂😂😂mám pocit že sme rovnaká krvná skupina... Keď moja mama hovorila malému keď mal asi rok a pol alebo aj menej že to je ŽIŽI nechytaj tak ma išlo poraziť!!!vždy som jej povedala....."bože mami...normálne povedz že je to horúce a nie ako šalenemu 😂 ale mala som riadne nervy na to a keď teraz mám syna druháka a vidím a vnímam (počúvam)niekotre mamy kľudne aj štvrtákov piatakov ako sa bavia s deťmi noooooo ahooooooj Lukáško (príklad)ako bolo v škole???čo ste robkali???aaaaanoooooo?(doslova to naťahujú ako pri ročnom dieťati)a celý cestu od školy také debaty tak ja len stojím ako trúba a prekrúcam očami a príde môj a ja normálne čau ako bolo ? Čo ste robili čo nové atď 😂sa cítim ako krkavcia matka pri týchto niektorých "presladenych mojkacikoch "😁

zoeeoz
1. jún 2022

Hlavne aby náhodou deti neboli deťmi a ani svet okolo nich nebol detský...ideálne montesory eko bio raw dospeláci s dvomi jazykmi už od plienok

autor
2. jún 2022

@zoeeoz riešime tu úplne niečo iné,ale nevadí. No na dvojjazycnej výchove nevidím nič zle,práve naopak. Dnes už je to dosť bežné.

kvetinka75
2. jún 2022

moja svokra 20 ročnej dcére, čo si papkala? Ideš už spinkať? 😅 No mňa vystiera. Ale snažím sa vyhnúť sa kontaktu, lebo sú tam aj iné prolbémy a tak to tak často nepočúvam. Ale neznášam zdrobneniny.

senta_sofia
5. jún 2022

Ovela viac mi vadi, ked im chytala ruky a bozkavala, lebo take male si ruky stale pcha do ust a chyta s nimi vsetko a robi to doteraz a tie chudence su take laknute, ze jej ani nic nepovedia

meg_junova
5. jún 2022

@svetlonos konečne perfektne vysvetľuje niekto ❤️👌

meg_junova
5. jún 2022

@senta_sofia dobrá drblina prepáč. Aj moja to robila, išlo má preraziť cez stenu od hnevu...

taily30
5. jún 2022

Ja som maminke mojej povedala, nech sa s malou normalne rozprava...a vacsinou sa to darilo 😁. my s muzom sme sa od uplneho zaciatku rozpravali normalne s malou, ziadne babatkovske nezmysly. Dieta je uplne rovnaky clovek ako dospelak, rozumie, vnima, len nedokaze este recou povedat.