Zdvihol na mňa ruku. Čo od neho čakať?
Maminky,dnes som večer uspávala a dojčila 13mesačnú dcéru,keď vtom som sa s manželom trošku pohádala. On ku mne pribehol a dvihol na mňa ruku. Nebolo to po prvýkrát. Moja otázka znie: Čo môžem čakať od neho?Myslíte si,že by bol schopný mi jednu ,,vraziť,,? On tvrdil, že áno. Ako mám ďalej postupovať?Nechať to tak?Sú to iba jeho silné slová???? Ďakujem za každú odpoveď a názor.
zdvihol ruku- zatial neudrel. Ono ked udre raz udrie aj druhy krat - hovorim z vlkastnej skusenosti. Niekedy to nemusi byt priama facka, niekedy ta len prudko chyti a tresne o skrinu, soti o postel, vykruca ti ruky, nohy,...zial presla som si tym a vo vacsine pripadov som bola samozrejme na vine ja 😀 som rada ze som to ukoncila, zial nabrala som silu az ked som otehotnela, a teraz len dufam ze tieto geny nezdedil jeho syn ...
viem, ze je to tazke, ale mali by ste od neho odist. nenechajte sa otlkat. ked je schopny sa na vas zahanat, tak je schopny vam aj ublizit a to nedovolte. bude bit vas i vase deti. treba na to zrejme vela sily, ale skuste ju v sebe najst a odist od neho. nech si najde na otlkanie niekoho ineho. prajem vela stastia.
nuz ja mam skusenost s mojim ex priatelom dost neprijemnu zo zaciatku ked sme sa hadali bolo to len slovne potom sladke udobrovanie no neskor uz padla aj facka nakoniec sa mi ospravedlnil. Hadky sme mali v priemere raz do tyzdna no neskor castejsie hlavne kvoli peniazom. Nechcela som si pripustit ze co hadka to facka. Az raz v jeden vecer som ho vytiahla na pivo velmi nechcel ist no nakoniec som ho ukecala. Povedala som mu len banalnu vec aby zobral smetie rozculil sa vyletel z brany a ja som sa snazila kracat po prinom a ukludnit ho. Veru viac som tym pokazila nez zlepsila vo velkych nervoch do mna sotil spadla som na zem a v tom mi strasne kopol do clenka az tak ze mi ho zlomil...strasna bolest kricala som vstala som plakala krical nech idem do brany a nech nesimulujem ja som na ten zlomeny clenok stupla doskyntala do bytu lahla na postel zacal mi strasne puchnut hodil mi nanho uterak ze to je len vyvrnute siel na zachod dala som dolu uterak a ked som videla ze je jak lopta vytiahla som mobil z vrecka a hamba nehamba volala som tatina svojho prisiel na aute nalozil ma zobral do nemocnice. Doktor mi povedal ze je to obojstrana zlomenina kotnika tyzden nemocka infuzie lieky na riedenia krvy a doteraz mam s nim problem na lodicky mozem zabudnut. Vtedy sa mi otvorili oci a ja som pochopila ze musim to skoncit. Vsetko som povedala rodicom a do tyzdna som mala zbalene veci aby som z nemocky sla rovno k nim. Teraz mam uzasneho piatela ktory ani raz na mna nekrical, nedvihol na mna ruku neublizil mi nijak na ruckach by ma nosil sme spolu skoro tri roky cakame babo je to hotovy poklad takze mozno by si sa mala zamysliet nad tym ako casto to robi akym spôsobom a hlavne kedy dovod preco a vsimat si ton kriku prajem ti vela stastia a hlavne spravne rozhodnutie
Akonahle zdvihol ruku,tak raz udrie,viem to z vlastnej skusenosti,bola som mlatena 5 rokov,kym som to neukoncila..Ma to v sebe,kedze uz sa prejavil,casom sa uz neovladne a udrie..Je jedno,ci si kojila,alebo nie,oni maju vtedy zatemneny mozog,mna kopal aj do brucha,ked som bola tehotna-okrem ineho...Mna aj nasho syna nakoniec zachranilo to,ze umrel-ano,som stastna,ze umrel,lebo by mi robil do konca zivota peklo,aj ked sme uz boli rozideni a aj syna by mlatil...Par mesiacov pred svojou smrtou ma donutil priznat otcovstvo-kedze som ho v rodnom liste neuviedla,aby mohol malemu vybavit pas a uniest ho do zahranicia,a aj mi povedal,ze ak sa opovazim ich hladat,zabije ma...U takychto agresorov sa to len stupnuje,po prvej facke velke prosiky o odpustenie,ze sa to uz nikdy nezopakuje,po druhej uz mensie prosiky,a nakoniec to uz bolo podla neho vsetko v poriadku-"zasluzila som si"...Ked sa nepostavis na odpor-on ma vyhrane a vie,ze moze vsetko...Mysli na svoje dieta,ale aj na seba...Prosim....
tak to by bolo PRVÝ A POSLEDNÝ krát čo by to urobil ...... o tom to som ho informovala hned na zaciatku
@zuzkaremiaska ahoj, moj nazor ak raz sa zazenie tak aj raz udrie. tak treba sa zbalit a ist prec. ved nechces aby tvoje deti videli ako ocko bije maminku
☹
nechapem,preco sa niekto zazenie na slabsieho, nech to skusi na chlapa a sam by potom uvidel ci je to prijemne alebo nie.
keby sa na mna mm len zahnal, tak by som do 15 minut odisla a aj zbalena a aj s detmi a nic by ma nezastavilo odist.
drzim ti palce, aby si urobila to spravne rozhodnutie ake chces
Zdravy a trvaci vztah ma velky obsah vzajomneho respektu, ucty, lasky, komunikacie este mimo dalsich veci.
To su jedny zo zakladnych stavebnych jednotiek v prvom, piatom co tridsiatom piatom roku spolocneho zivota.
Ked hociktory z tychto clankov chyba, vztah nebude trvaci a uz vobec nie utuzily a "zdravy"
no... z vlastnej skúsenosti poviem tak.... my sme sa brali z lásky, o žiadnom nesúlade, kriku či bitke ani chýru slychu.. zrazu pomaličky pomaly... komandovanie, vyžadovanie si poslušnosti atď, krik... vyhrážky, že raz dostanem... a tak som naozaj aj raz dostala, potom druhý a miliónty krát. bil ma dokonca aj pred ročnou dcérkou, ktorá pri tom plačkala. tak som našla poslednú silu, s malou na rukách, tak ako sme boli som odišla. bez oblečenia, peňazí.... čakali ma tri dlhé roky do rozvodu - uff veľmi ťažké. dnes žijem v novej rodine a odchod od bývalého muža bolo najšťastnejšie rozhodnutie aké som kedy mohla urobiť. nikdy by som viac nechcela žiť s takým agresorom za chrbtom.
Keď sa pýtaš či to nespraví ešte raz,tak je cítiť ,že máš strach.Strach sa na niečom zakladá.Už tvoje vnútro ti napovedá,že niečo nie je v poriadku,niečo ešte očakávaš.Ak sa ťa dotkol pri dojčení,nemá rešpekt ani pred dieťaťom.Pouvažuj.Držím palce akokolvek sa rozhodneš.
Ešte v tej chvíli by som mu povedale len nech to skúsi!Tak by doskúšal!!! Vlastne u mňa by to ani nestihol dopovedať a by si niečo vypočul .Ja som typ že by som ho asi ja dokázala zmastiť keby sa ma čo i len dotkol:Da to nevravím len preto že som za PC. Samozrejme pokiaľ nemáš chlapa čo by ťa dokázal aj zahlušiť. Ide o odhad situácie. Ale rozhodne súhlasím s babami že toto si absolútne nemá čo dovoliť.
ahoj...no ja neviem, mozno sa budete teraz chytať za hlavu ale napisem sem svoj pribeh...v kratkosti...poznali sme sa od 15tich, ja som bola jeho prva a jedina, a aj v mojom pripade to tak bolo....proste krasa, boli sme zalubeni, po 9rokoch chodenia sme sa vzali a teraz mame krasny dom a tri zdrave krasne deti...no ale mali sme aj my chvíľky ked to škrípalo..a to bolo v čase, ked sme stavali dom...hádky kvoli rodičom a pod... ked sme cakali nase tretie dieta, bola som asi v 4.mesiaci, sme boli na navstevena ktorej si vypil... cestou trebalo malej čurať a tak som mala zastaviť...zastavila som nahle, dost som brzdila,a on zacal na mna kricat, ze ako ničím brzdy a proste že zle soferujem....zacali sme sa hadat...ja som dostala nervy a vyplepila som mu poriadnu zaucho...on dostal strasne nervy ale strašné, povedal ze mi to nevrati, kym soferujem, ale ked sa vratime domov, tak sa mam tesit...bola som pripravena na to, ze ked vystupime tak sa budem branit a mala som v sebe dost sil na to, ze ho zbijem aj ja...(tehotna, dve male deti vzadu v aute) prisli sme domov asi po 15 minutach od tej facky..zastavila som na dvore...vytiahol ma z auta a zacal ma biť...neespoznavala som ho...a mimochodom moja sila vobec nestacila na to aby som ho premohla no z poslednyhc sil som ho bila ako som len vladala...deti v aute strasne kvičali a plakali....nikdy na to nezabudnem...hrôza...asi o mesiac nato sa stalo nieco podobne, zas alkohol a banalna hadka...no porozpravali sme sa...odvtedy presiel uz rok a nic sa chvalabohu nestalo ani len naznak...aj ked sa hadame tak sa obaja snazime vyhnut nasiliu...mozno teraz poviete co je to za tyrana ale ja priznavam ze som tiez na tom mala svoj podiel viny.....takze @zuzkaremiaska ono to nemusi byt az take tragicke..zalezi na tom, aky je, aku ma povahu, co predchadzalo tej situacii....porozpravajte sa ked opadne zlosť ak si mala aj ty chybu, vsetko si vydiskutujte...ak sa lubite, malo byt to byt ok...držím palce
bože, ivmila, čo ti musí urobiť, aby si to nezľahčovala? ☹ zbil ťa pred deťmi , tehotnú, dvakrát...ked sa nevie ovládať, nech nepije!!!"vytiahol ma z auta a začal biť.." ide po mne mráz...čokovek by si mu spravila, nemá právo sa takto k tebe správať!!! nemám rada ospravedlnenie typu, že som ho vyprovokovala...človek sa musí vedieť kontrolovať..ked vyprovokujete psa, uhryzne vás...ale manžel? ktorý vás má chrániť? milovať? ctiť? nedovolila by som, aby toto niekto urobil mojej dcére... ☹ ☹ ☹
moj nazor je nikdy by som nezostala z muzom ktora si dovolil ma udriet a este aj tehotnu pred detmi 😲 ved to je hroza 😠
@ivmila ako ja som toho názoru, že nech si žije každý ako chce, pre mňa nech sa bijete aj každý deň, hoci je podľa mňa vždy pri fyzickom útoku nepomer medzi mužom a ženou, ale ak ti to nevadí, tak ani mne.
len jedna vec mi nedá nereagovať a to, že či vieš ako sa mohli preboha cítiť tvoje deti ked videli ako sa bijete? aké mohli mať asi pri tom pocity, určite mali strach z toho, že si môžete vážne ublížiť alebo že otecko môže zabiť mamičku alebo naopak. to sa nebojíš, že niečo takéto môže zanechať na nich psychické následky? keby ste sa nebili aspoň pred nimi...
to vám fakt vtedy ani jednému neprekážalo, že to vidia deti a že ich to veľmi traumatizuje?
Pokiaľ by sa len zahnal na mňa manžel, dávala by som si na neho veľký ale fakt veľký pozor !!! Ale aj by som sa o tom s ním porozprávala, ak by však fakt siahol na mňa ruku, že ma udrel, zbil, či mi len dal facku, rozviedla by som sa s ním okamžite, lebo ja som neni jeho slúžka, aby si so mnou robil čo chcel a nemá právo žiadne !!! na mňa zdvihnúť čo i len raz ruku !!! Takže to by som ja urobila ... nervákov neznášam z duše, raz som mala takého priateľa a stačilo mi skoro 4 roky ... teraz mám manžela a som s ním nesmierne šťastná, milujeme sa a nikdy by na mňa nesiahol ruku, keď sa na mňa rozčúli, radšej odíde do inej miestnosti a zafajčí si, potom o tom pokeciame a je to už ako tak v poriadku ale každý človek je iný a tak ja som Ti napísala svoj úprimný názor a už je všetko len na Tebe ale ja Ti z úprimného srdiečka prajem len to všetko najlepšie a nech sa Ti darí v dobrom v živote Tvojom a nech si s manželom vychádzate 😉
No co mozes cakat? Ze Ti najblizsie naozaj jednu streli. Uz ked to bolo prvy krat si mala spozorniet. Dobre rano stara mama sa hovori. Pardon, ale co ine povedat. Treba mat ocka otvorene aj v stave zamilovanosti a neprehliadat zasadne veci ako prejavy agresie. A da sa to vybadat celkom isto. Uz aj z verbalneho prejavu, nemusi ani paprcu dvihnut. Len to treba trosku aj rozumcekom namiesto tam tym dolu, ak to mam tak natvrdo napisat. No co uz teraz, cakat ze jedneho dna nezostane len pri dvihnutej ruke, ale aj jedna riadna sadne alebo sa pobalit a pa pa. Sama zvaz ake mas moznosti.
Ak som dobre pochopila máte spolu 10 ročnú dcerku, tak sa nepoznáte chvíľočku. Ak to nespravil za 10 rokov, myslím, že to nespravý. Možno to malo byť len nejaké nové, hlúpe gesto, ktorým dúfal, že ťa zastraší.
No ak som pochopila zle a ste spolu nejaké 2 roky, tak by som si pozor dávala. Ja osobne by som to nezniesla. nikdy ma rodičia nebili a nedovolím aby to nejaký ...... zmenil. Takže, keby sa ti niečo nezdalo nesmieš to nechať zájsť ďaleko. A to ďaleko myslím maximálne jednu jedinu facku alebo zahnanie sa za účelom uderu.
Podla mna to je uz vyhrazanie, toto by na policii nevysvetlil, proste neexistuje argument, na ktory ma dovod dospely clovek fyzicky utocit na ineho cloveka, jedine ze je v situacii ohrozenia vlastneho zivota! Ako si moze dovolit vyhrazat sa bitkou, co je on tvoj rodic, alebo ty si jeho zviera, ktore vychovava? Ma on moralne pravo TA vychovavat? Alebo Ty si sa mu vyhrazala smrtou, alebo si nanho mierila zbranou? Alebo ako si mam vysvetlit dovod na bitku? Neexistuje normalny dovod na fyzicke nasilie, takto sa normalni ludia nedorozumievaju. Alebo je on neandertalec? Ani ku cudzim, ani k ludom, ktori nam zivot otravuju (vid susedia na Druzstevnej v Malackach) sa normalni ludia nespravaju sposobom fyzickych utokov na osobu. Je to trestne, pohroz mu policiou, neexistuje dovod, ktory to ospravedlnuje!
no toto by si nemal dovolit ani raz ☹ ani zo srandy...na moju mamu zacal dvihat ruku...a zaslo to tak daleko ,ze dnes som bez nej:(((ak by to spravil raz ,moze to spravit aj po druhyraz...to je moj nazor
necitala som vsetko, ale prva odpoved je vystizna!!! lahko sa inym radi, ze co by vsetko spravili, ked to nezazili, ale ja ti radim, UTEKAJ.... nie je to sranda.
A vies co je teraz najlepsie? kedze viem, ze je to tazke urcite sa budes snazit este ostat a po prvej facke mu das sancu a potom sa nebudes chciet rozviest tak lahko lebo deti..... A ak by si rozmyslala tym smerom, ver mi ze deti to prezivaju mozno este aj horsie ako ta zena, ktora trpí. Velmi dobre si rozmysli, co spravis. Porozpravaj sa s nim, ale ak by to zaslo dalej utekaj!!!!
pacil sa mi tu jediny ivmilin prispevok. jedina si priznala,ze aj ona mala nejaky ten podiel viny na tom,ako reagoval jej muz. sus sa zamysliet-nebola si v ten den nervozna-mozno male dost plakalo-bol uz vecer a ty urcite unavena,ktohovie,co si mu povedala ty,ze ho to vyprovokovalo takto...nechcem na teba utocit,len aby si sa zamyslela nad svojim podielom v danej a jej podobnym situaciam...moj muz mi nedavno po rozhovore s 1 susedou,ktora chce opustit partnera a kade chodi,tade na neho kyda,ze az teraz chape,ako je mozne,ze dajaky chlap strati nervy a zdivhne na zenu ruku...zeny niekedy vedia tak do muza rypat,ze ak by to robil chlap,uz davno by jednu zlizol...aj chlap je len clovek a ma svoju hrdost.a tak ako zena,aj on potrebuje uctu,respekt,ohladuplnost...
Ja som mala take detstvo.
Otec mamu bil a mlatil po cely zivot :(
A len trpela a bala sa od neho odist lebo sa jej vyhrazal.
Chodila modra ,raz s roztatym nosom raz cela modra az krvava.
Odvtedy si hovorim,nikdy viac.
Nedovolim ,aby moje deti zazivali to co ja .
Ani neviete ako trpia,ja to viem,zazila som to a neprajem to nikomu.
Preto viem,raz ma chlap udrie a konci!!!
Prejav fyzickej sily je zároveň prejavom duševnej neschopnosti alebo odchylky od normálu. Môj názor, dobre raz si sa mohol pomýliť ale ak sa to zopakuje končíme netreba to nechať zájsť do extrému. Keď si zverila svoj život do jeho rúk tím že si si ho vzala je zodpovedný aby si svoj život prežila šťastne .Jednoducho dvíha sa mi z toho žalúdok. Nejaké nezhody sú v každom manželstve to znamená aj v mojom. Som ženatý 24 rokov ale na manželku som ruku nezdvihol. A pokiaľ pán manžel sa chce obtlkať nech si nájde sebe rovného a nech sa mláti s ním ,
Prajem Veľa šťastia, manželstvo je rovnocenný vzťah takže sa nedajte obtlkať dámy.
prepáčte ale mne to príde komické. niekedy je ťažko radiť ked nepoznáme dane osoby,ich temperament, nevieme sa vžiť do ich situácie. ale ak to myslel dosť vážne a nebol to len žart (môj muž mi často vraví že ma zbije-s usmevom na tvári a potom aj dostanem po zadku ale to z lásky 😉 ) tak by som to riešila. ALE hovorím z osobnej skúsenosti vzťah ja a môj manžel, preto píšem že je ťažké radiť ked vás nepoznáme. pretože viem aký je môj muž (otlkať ma by ho nenapadlo ani v tom najhoršom sne ) a aká som ja a viem že ak by si to môj muž dovolil tak nie ja by som odišla ale on by mal v minúte zbalené kufre pretože by to bola pre nás tak neprirodzená reakcia. a to nepíšem preto že chcem byť "hustá a premúdrelá" ale preto že viem že by som určite vedela reagovať. ja neviem ale ked čítam MK v poslednej dobe tak mám pocit zo žien že sa same ponižujú ked pretrvávajú vo vzťahoch s ludmi ktorým neveria, ktorí ich podvádzajú, bijú, klamú....asi som ja divná, ale toto by som si nenechala.
ja nemam odpoved skvor by som mala otazky,neviem ako ta hadka bola,o com,preco.je to tazke odpovedat.mali by ste sa porozpravat a neprhanat to z hadkami.jedna vec je ista ze ak sa hadate uz pred detmi tak to dobre nedopadne.lebo ked nemate respekt ze tam je je dieta tak ako to dopadne ked to dieta bude prec???hm.urcite nie dobre lebo si dovolite jeden na druheho strasne ziapat a potom padne aj facka.ak nema respekt pred detmi tak bez deti budes mat modriny....neviem ako si od vtedy dopadla ale snad je vsetko ok...snad si uz bez neho,lebo zdvihol na teba ruku je to znamka zleho a buducnosti to s vami nedopadne dobre.jednou vetou NIE STE SI SUDENY.
Baby, muž nemá právo ženu biť za žiadnych okolností!!!!!! Výhovorky typu, ja si za to môžem, nemala som tak reagovať, tým som ho vyprovokovala, dobre teraz to bola hádka, "vážnejšia" vec, čo ho vyprovokovala, ale nabudúce to bude čo? To budete si dávať pozor na každé slovíčko, čo poviete???
Žijem tiež s takým, čo ma fyzicky napadol, ale riešim to odchádzam a nestalo sa to prvý krát. Ale raz ho vyprovokovalo toto: Bolo pol siedmej volám mu, že dohodli sme sa, že bude s malou, keď ja pôjdem na zumbu(začínala o 19,00) do telefónu mi odpovedal, že jasné za moment som doma. Prišiel 18,58 hod s úsmevom na tvári, že CHOĎ... a ja že a TY vieš koľko je hodín, tak silno ma udrel cez polku hlavy, že som sa našla na zemi a hučalo mi v ušiach.
Takže príklad, že naozaj som nepovedala nič také, čo by ho takto mohlo rozhádzať a to je iba jedna banálna situácia. To sa opakovalo vždy pri pýtaní peňazí a podobne. Ale teraz keď na mňa zdvihne ruku, tak chytám do ruky mobil s tým, že idem volať políciu, tak sa upokojí, niekedy odíde.
Takže dievčatá nedajte sa!!!! neviete ako sa to môže odzrkadliť na Vašom zdraví-moju tetu celý život bil muž a aj lekári jej potvrdili, že rakovinu prsníka dostala z tých úderov a zomrela.
Toľko môj príspevok.
Aj mne sa to stalo s byvalym manzelom dal mi facku ked som mu branila aby si zobral peniaze do automatu bol velky gembler a alkoholik ked sme sa brali ma to ani vo sne nenapadlo a to sme chodili spolu 3 roky pred svadbou a bola to uplna idylka. Ja som robila v krčme tak ešte nemal hanbu ani tam chodit hrat pocas mojej pracovnej doby a ziadat peniaze z kasy ked som mu ich nedala tak krical na mna že som ku..., neraz som o polnoci ked som skoncila v robote sadla na bycikel a sla k sestre spat a potom znova do roboty (a robota oproti jeho domu na dedine). Skor to bolo psychicke tyranie. Asi po troch mesiacoch sa to vyhrotilo tak ze som sa zbalila k nasim a cakala som ze sa zmeni ale nestalo sa v decembri som sa od neho komplet odstahovala vo februari som podala ziadost o rozvod a v aprili sme sa rozviedli hned na prvom pojednávaní nemali sme deti majetok takze to bolo rychle. O pol roka na to som spoznala skveleho chlapa z ktorym som doteraz mame spolu krásneho syna dufam ze v buducnosti bude aj svadba. Odišla som odtial 400km a zacala nový život. A co pocuvam doteraz sa nezmenil stale pije a hra automaty, takze strateny prípad
Ja to vezmu z opacneho smeru, pomeru i pohledu....
Je tezke odpovedet jednosmerne...nezname pocity partnera...ani situaci
("trosku pohadala" - ALE co se zatim skryva? kazdy ma slovo "trosku" nekde jinde" ☹ 😉
Jen jedno vim JEDNOZNACNE - "my zeny" umime vyprovokovat k nepricetnosti a pokud nasi snahu provokovat zneuzivame,-nasobime a prohlubujeme, muze se stat, ze zajdeme jednou hooodne daleko, az za branu trpelivosti a sebezachovy... a tak se nekdy chlapum ani nedivim...
p.s. Hormony a neuspokojena rodinna situace se stavaji zbrani..kdyz na nas zdvihne nekdo ruku a mame s nim uz 2 deti...meli bychom my samy rozpoznat, zda je to varovani nebo jsme uz vazne zasli do "nebezpecneho kouta"...Kazdopadne vidim chybu na obou stranach, pokud mam rozepri, nehadam se s nikym, kdyz mam v naruci "prisate" dite ... ☹

Moj byvaly na mna presne takto zdvihol ruku, ked som bola v 4 mesiaci tehotenstva (a to som s nim bola pred tym dlho a myslela som, že ho dobre poznam), odvtedy som ho nevidela. Nerozmyslala som nad tym co bude, vedela som len ,ze on pri tom nebude. Stalo sa to rano a na obed uz mal zbalene tasky a taxik na ceste. Ignorovala som jeho prosby, ospravedlnenia a pokusy o zmier. dobre som urobila, to co o nom do dnes nedobrovolne pocuvam presahuje vsetok zdravy rozum. Nikdy v živote som to neolutovala. Nas terajsi "tato" a moj manzel bere maleho ako svojho, kedze s nami je už nejake roky a on je v tomto uplne iny, on sa ani vadiť nevie, takže ked sa dohadujeme, tak sa smejeme, jak keby sme si vtipy rozpravali... taky chlap akym je tvoj manžel si teba a ani deti nezasluzi.