Ženatý muž a vydatá žena
Nepisem pod svojim skutocnym nickom pretoze chcem aby tento prispevok ostal anonymny. S manzelom sme spolu osem rokov a postupne som zistila ze jednoducho k nemu uz takmer nic necitim, a vela krat som sa vo vztahu citila sama. Ale toto nechcem analyzovat pretoze to mnohe z vas poznate. Stretavala som aj inych muzov, citila som, ze ma pritahuju, najma ich dusevne pochody, no nikdy som svojmu muzovi nebola neverna, az raz...Pisali sme si dlho, velmi intenzivne a ani neviem ako, zrazu to uplne prirodzene vyustilo do stretnutia. Bolo to velmi pekne a skoncilo bozkami. Stretavali sme sa dalej, chodil za mnou aj kvoli par bozkom, kvoli tomu, aby ma pohladil a bolo nam spolu skvele. Pravdaze, aj on bol zenaty a na dovazok pracujuci mimo krajinu. Raz sme sa pomilovali a potom este mnohokrat. Ked sme spolu neboli, pisal mi, volal... ked bol na Slovensku, chodieval za mnou, ked mohol. Obaja sme zacali citit, ze tu pomyselnu hranicu DOTYKY A MILOVANIE zaciname prekracovat. Boli tam city. Ziarlil na mojho muza, na mojich byvalych, pisal mi krasne slova a vyznania. Na zaciatku sme si povedali, ze sa musime ustrazit a nenechat sa prevalcovat... Raz som mu povedala, ze uz nastala ta kriticka situacia a ze jednoducho nanho myslim coraz viac a viac a to si uz proste nemozem dovolit - zamilovat sa a trapit sa. Chcela som to skoncit. Presvedcil ma, aby som to nerobila. Vsetko pokracovalo, nase stretnutia, milovanie, intenzivna komunikacia, krasne slova a pocity. Potom to dolahlo na neho, cez spravy zacal mi vycitat, ze kvoli mne zanedbava rodinu, ze chce byt so mnou casto a nejde mu to vsetko zladit a chcel koniec... nechala som to na neho, prisiel a myslela som, ze sa rozideme osobne, nestalo sa tak... ked som tu temu zacala, smutna z konca tentokrat z jeho iniciativy, mal slzy v ociach a namiesto toho ma len mlcky stiskal a bozkaval. Nevedel to ukoncit ani on. Po kratkom case nastala situacia, kedy sme sa trochu nepohodli (nic vazne, hoci mierne dramaticke) a ja som zo stretnutia odisla. Napisal mi spravu, ze to bolo nase posledne stretnutie a ze je koniec. Nevedela som to rozdychat, ale on mi telefon uz nedvihol. Jeho jesitnost nemala konca kraja. Kontakt sa prerusil. Bolo mi mizerne. O mesiac sa ozval, kratkou spravou k narodeninam.... Neskor sme si vymenili par opatrnych sprav na temu "ako sa mas", dokonca pisal ze, dufa ze som mu odpustila ak mi teda ublizil... ta sprava z mojej strany pravdaze ostala bez komentara. Nasledovalo este par sprav pocas par tyzdnov. A zrazu mi navrhuje stretnutie, caj, chce ma vidiet, vraj sme sa nerozisli dostojne, pride za mnou hocikam... neviem co robit, rada by som ho vidiet, moje srdce po nom velmi tuzi no moj rozum si ho zakazuje. Tu chemiu, ktoru som s nim zazila, tu som este nezazila....mala som s nim prvy orgazmus, citila som sa pri nom velmi zensky a mal moj obdiv. Je to muz, ktory mi velmi imponuje, velmi silny, s tazkou pracou s velkou zodpovednostou, velmi inteligentny i starostlivy no i muz s velkym egom a velkym deficitom lasky... Z tolkych slov, ktore sme si povedali, bolo vzdy citit, ako potrebuje neznost a lasku a zaujem viac ako milovanie. Neviem co s tym dievcata, tak rada by som ho opat videla a bola v jeho objati. Zaroven sme vsak s mojim manzelom zacali chodit do poradne, hoci som si nie velmi ista ci vobec stojim o to dat svoje manzelstvo dokopy. Poradte...
@maciatkolulu mas pravdu, moze to byt ine, ale nemusi...a to si treba starostlivo zvazit, ci to stoji za to
@malabiba kazdy vztah je vlastne risk podla mna, lebo nikdy nevies co sa oze stat, aj s tebou, nie len s partnerom 😉
@maciatkolulu no len tu sa nabaluju problemy v podobe minulosti a ex obidvoch...takze vacsie riziko
@mawka ja som rozvedena. Nemali sme deti. Rozisli sme sa pretoze sme nebojovali, vykaslali sme sa na to. Ked sa na to pozriem spatne tak si myslim, ze stacilo par veci urobit inak. Druhy krat tu chybu neurobim, mam novy vztah, dieta...Nemyslim si, ze rozvedene zeny su nieco menej. Ale nechcem aby si zo mna niekedy moja dcera brala priklad v tom, ze budem svoj problem riesit neverou. To bol cely moj odkaz. Myslim si, ze ten kto priamo vyhladava neveru tym, ze si zacne chatovat ma vo vztahu problem a takto od neho uteka. Neviem ci autorka riesila svoj problem s mazelom a ci ma doma lenivca.
@lowely Rozchody stoja zbytocne vela sil, vy ste ten svoj uz absolvovali, 2x. Ak jeho mrzi nedostojnost toho konca, nech sa vari na vlastnej stave, ale umoznit mu, aby sa situacia opakovala, len dostojnejsie, ...pochaby honor. To, ze mas preplakane dni za sebou (aspon z casti) ber ako svoju vyhodu. Ked sa na skripajuci paralelny vztah pozries ako na choreho pacienta, ktory uz umrel, naco ho znovu ozivovat, aby tou agoniou prechadzal znovu a znovu umrel, len slusnejsie..
@maciatkolulu veď nejde o to, či chodia, alebo nechodia do poradne. Tou vetou som iba poukázala na to, že pani je namotaná na svojho milenca a keď ju pošle do čerta, je ochotná aj poradňu skúsiť, ale keď sa jej zas ozve, tak už ani nevie, či jej to manželstvo ešte stojí za to. Podľa mňa nestojí. Klobúk dole pred ženou, ktorá si to uvedomí a požiada o rozvod bez toho, aby si najprv predtým musela vrznúť s iným a namotať sa ako puberťáčka. Čo je totiž obvyklý scenár, ale nemyslím, že príliš dobrý. Na klamstve a podvodoch sa ťažko buduje niečo pravdivé. A ako bolo napísané - keď prvé očarenie opadne, bude mať doma len celkom obyčajného chlapa (ak vôbec bude ochotný sa kvôli nej rozviesť) a bude žiť s vedomím, že rozbili rodinu a že on je schopný bez väčších zábran podvádzať. Ja by som to takto nechcela, ale tak každému podľa zásluh 😉
Jééminenky...vztah čiste o sexe a taranice o ,,nežnosti a laske ktoru on potrebuje,, Potrebuje zasunut vtaka a kedze je inteligentny tak na to pojde ,,o lesa,, kecaním o neznosti a lasky, ktoru potrebuje viac ako milovanie...ha ha..zeny spamätajte sa. Nasyti sa vas a skončí sa to.
A ja vediet ze mi zena zahyba a nechce to ani zmenit tak ju tak kopnem do prdele ze mi nohu osere...fuj...keby to robil chlap tak uz je hovado a neviem čo všetko ešte...
Asi takeho strašne zleho manzela nema ked jej toto toleruje...ako poznám chlapov tu na okolí tak by letela po čase jak špinava hadra, decko nedecko...
@lubkavargova1 bože,aj ty? 😀 a je tu nejaka nefeministka? 😀 😝 😎
@salfusco zeby ty? 😀
@mtsl mám pocit, že zakladateľka nemá doma nič, kvôli čomu by musela trpieť. Má muža (ktorého si sama vybrala) a ktorý je pasívny a asi nie veľmi mužný. Tieto vlastnosti asi žiadnu ženu nejak extra nepriťahujú. Ale majú spolu dieťa a manžel jej podľa všetkého nijak neubližuje. Tak aké utrpenie? Nikto z nás nežije v ideálnom vzťahu. Keby sme všetci mali kvôli tomu tak hrozne trpieť, tak po svete chodia len samí utrápení jedinci. Každý je občas z partnera unavený, každý toho má občas plné zuby. Keby sme všetci naskákali do postele niekomu inému len preto, to by to tu vyzeralo 😀 Čo si kto vybral, to má. Ak je so svojou voľbou naozaj veľmi nespokojná, tak stretnutie s frajerom jej problém nevyrieši. To, že jej manžel je ochotný odpustiť a pracovať na ich manželstve svedčí o tom, že mu na nej asi záleží. Zatiaľ čo ten jej mačo, ju len namotáva a keď sa zas vyskytne čo len malé riziko, ktoré mu ohrozí manželstvo, pošle ju zas do hája a potom zas zavolá, ako ho to mrzí... Taký chlapík by ma teda nebavil ani ako záloha, nie to ešte objekt romantických citov. Má ju evidentne v paži, ak sa jej celý mesiac neozval a akonáhle manželka prestala byť ostražitá, skúša to znova...ozaj charakter.
@salfusco no ta ne???? Len moj feminizmus skonci tam ked pride skrina z Jysk a ja kukam jak puk po tych sickycj skrutkach a maticoch... 🙂 🙂
@lubkavargova1 ale aj to sa da 😉 ja som si hrdinsky dovliekla kedysi i ikei lavicku a tiez som kukala ako vydra a dotycny nabytok stoji dotera a je to uz dobrych par rokov a dokonca som si ho aj namorila a bola hrda ako edy ked som lego postavila 😀 😀
@lubkavargova1 že si to ty 😀 😀
http://www.hodinovymanzel.sk/
@lubkavargova1 prídem ti poskladať? Jysk je brutálne jednoduchy,som mala aj väčšie haluze.
@alaguema prepac, ale trosiiiicku prehanas, ja som si vybrala prveho muza, ako mileho mladeho chlapca, staral sa, kym jeho rovesnici behali po disco, zarabal, byvali sme sami a vyklulo sa z neho nieco uplne ine po 8!!rokoch a momentalne som so svojim vztahom absolutne spokojna a som v idealnom vztahu. Nikdy by som si ,ale nedovolila tvrdit nieco o vztahu druhom a toboz nie o vztahu priamo na fore,"ze ona netrpi" atd, to by som si nedovolila tvrdit ani o susede vedla, pretoze k nim nevidim a podla toho co pisala, tak trpela. z mojho pohladu napriklad vyplyva, ze dotycny manzel naozaj realne chce vztah udrzat pretoze by musel dajme tomu zdvihnut rit a zacat makat aj na vyzivne napriklad, ved my k nim nevidime a hned z nej robit kurvu, ktora ma drzat hubu, lebo jej muz odpustil nie je ok. Neviem, ci ju namotava, alebo nie, mozu sa fakt milovat. A ver tomu, ze manzelka, ak o tom vedela, tak urcite po mesiaci neprestala byt ostrazita 😀 to urcite nie. A ver tomu, ze ked je nespokojna, tak jej moze/nemusi problem pomoct vyriesit, moze jej otvorit oci, ze takto -s muzom uz zit nechce, moze vselico. Inak si rozvedena, alebo ta tvoj muz kedysi podvadzal, pretoze vo vsetkych prispevkoch podobnych tejto teme sa vyjadrujes dost ironicky a zatrpknuto. Ja som si zazila oboje, mna muz podvadzal a si predstav, ze som si aj zacala so zenatym a tvorime teraz stastnu manzelsku dvojicu s mojimi detmi a nasim synom a sme stastni, moj ex je trochu burlivejsie stastny, ale je to jeho zivot a manzelova ex si zije tiez so svojim priatelom. Takze uzle so rozuzlili a sme ok 😉 nikto z nas nie je zatpknuty, aspon pokial viem, moje deti si po nasej svadbe a ukludnuni vztahov s mojim ex super vychadzaju s otcom a my sa vieme v klude dohodnut na vsetkom, nic krajsie nepoznam a kebyze dame nas vztah vtedy dohromady, tak by sme sa minimalne pozabijali a inak po prevaleni nevery som cihala ako sup az do nasho rozchodu a nie, ze po mesiaci som uz lazo plazo ok 😉
@lowely vies co, ty sama vies co citis a co nie, ale naozaj umelo udrziavany vztah je o nicom a deti su stastejsie, ak neziju v nervozite a napati, radsej dvaja rozvedeni rodicia a stastni a kludni, ako hadky, nevrazivost, obvinovanie na dennom poriadku, to je moja osobna skusenost. Ty musis vediet, co k sebe s manzelom citite, ty musis vediet na kolko mate vztah nastrbeny aj tvojou neverou, aj vsetkym cim ste si presli. Ty musis vediet, citit, ci tvoj "milenec"to s tebou myli vyzne, alebo nie, ale ja vo svojej vtedajsej situacii s mojim ex, kebyze som na tom ako ty teraz, tak ja by som na to stretnutie isla....nech ma tu aj zozeru 😀
@maciatkolulu toto nie je o tebe (aspoň pokiaľ viem 😉 ). Sama zakladateľka neopísala svoje manželstvo ako otrasné, ani ako hrozné, ani manžela ako tyrana, alebo násilníka. To sú vzťahy, kde sa trpí. To ostatné je len pasivita, neschopnosť komunikovať, alebo úplne zlý výber partnera. Áno, pre každého je ten jeho problém najväčší - to chápem. Ale trpieť je u mňa silné slovo. Možno preto, že som zažila vyššie opísané. Pasívny, nechápavý, alebo ľahostajný partner je téma na rozhovor. Ak sa nechce rozprávať, tak ok poviem - buď ideme od seba, alebo sa preber! Ale sex so ženatým chlapom to nevyrieši! Všetci, ktorí máme už zopár rokov manželstva za sebou, sme si prešli krízami. Takže love and peace...hádať sa nemusím, viem o tom svoje 🙂 Mala som počas jednej poriadnej manželskej krízy možnosť nechať sa utešiť skvelým, všímavým, samozrejme úžasným a pozorným pánom...nevyužila som ju a som dodnes veľmi rada, dokonca som na to tak trocha aj hrdá 😉 Bez ohľadu na to, ako dopadla naša kríza.
@maciatkolulu... a nie som rozvedená, ani ma muž nepodvádza (myslím 😉 )...Bolo to takmer naopak..ale len takmer 😉 To že si si začala so ženatým, je úplne evidentné...si nemusela ani písať. Nemyslím, že by si mala byť na čo hrdá. Ale...Tak nech vám idylka vydrží. Ako pozorujem okolo seba (žiaľ, u ľudí, na ktorých mi záleží) väčšinou tomu tak nie je).
@alaguema kazdy ma inak postavenu latku toho kedy trpi..... A ticho trpi, nikto to nemusi vidiet, ani vnimat, o tom viem zase ja... 😉 kazdy okolo moze vnimat dotycnu rodinu ako skvleu, muza super a pritom to tak vobec nie je. A raz to praskne, tiez kazdemu inak, niekto podvedie, niekto zacne slopat a kadeco, takze pausalizovat sa to neda.
@alaguema v prvom rade som bola podvadzana zena a dlhodobo som zila sama s dvomi malymi detmi a uplne bez prijmu. Presla som si velmi tazkym obdobym, pocas ktoreho som si uvedomila vselico.... A svojmu ex partnerovi dakujem za to, ze sme sa rozisli a on mal tie gule to urobit prvy, sice neverou, ale uz sme si to vysvetlili, odpustili a sme slusni voci sebe a svojim partnerom, sme v prvom rade rodicmi a nas vztah by skor ci neskor na niecom zahucal a chodili sme spolu do poradne, najhorsie spomienky na to mam... A nemyslim, zeby si mala posudovat to, ci mam, ci nemam byt na co hrda, lebo o mojom zivote nic nevies, uz z tohoto vyjadrenia nieco vyplyva 😀
@maciatkolulu a ako prosim ta trpela? jednoducho nič ,,necitila,,? No to mi je utrpenie...fakt do neba volajuce o pomoc. Zamilovala sa do nejakej fasady...lebo sa stretavali za učelom milovania a pisali si pekné textovky...ale keby spolu realne zili tak rýchlo vytriezvie. O tom ze by jej milenec sluboval rozvod som sa tiez nedočitala...takze skor sa priklanam k tomu ze to utrpenie na nu len čaka....alebo teda ešte len zistí čo to je.
Sex so zenatým jej problém nevyrieši, len ho zhorší...aj tak kolko chce sediet na 2 stoličkách? Mat doma muza a inde milenca? Je to minimalne nefer voči jej muzovi...ked ho teda nechce tak nech ho necha..ale podvadzat a tvarit sa ako ukrivdena chudinka je mi proti srsti. Tak jasne, kazda mame zaludok na niečo ine...ty si si to aspon vyriešila a kazdy ste si išli za svojim ale ona tu hra na dve strany uz dlhu dobu, najprv len vo flirtoch a teraz takto..
ďalší román od Rosamunde Pilcherovej
@sardinka336 ja som len pisala, ze neviem posudit co a ako, nevieme nic, ale trpiet sa da aj kvoli takemuto, tomu ver. Ja som mala vsetko v predchadyajucom vztahu, vsetko, luxusne dovolenky, nakupy, auta, byvanie, nerobila som a pritom som bola nestastna...a hej trpela som. ono sa to da. Preco? Asi preto, ze sme k sebe proste nepatrili, boli sme mladunki ked sme sa brali a prd som vedela o zivote a teraz to vidim, co vsetko nam vtedy chybalo, potvrdene aj exom.
Takze spat k autorke, trpiet mohla a ona sama vie, nakolko jeich vztah v tahu a na kolko su si ochotni odpustit vsetko a obaja, na kolko su silni prekonat vsetko negativne, co si OBAJA navzajom urobili. To je to dolezite, ked toto vie, tak je dobre, potom sa bude vediet rozhodnut co a ako nadalej aj s jednym chlapom a a j s druhym 😀
@maciatkolulu ale sak to je v pohode, ze dvaja zistia ze teda k sebe nepatria...a riešia to. Ale tuto očividne davno vedela, ze k ,,nemu nepatri,, a flirtovala s inymi a nakoniec si našla milenca...paralelne s manzelom.
A tak ti poviem...kolko muzov ma zeny čo si ich tiez nezasluzia...su taky dobry az su sprostý...nehovorim ze to je pripad tejto dámy ale aj take byva.
@sardinka336 ano, ale moze trpiet preto, ze proste vsetko robila sama, ona to pisala, nie je moj vymysel, to je fakt dost na prd, aj vybavovat, aj zarabat aj sa starat, to ze prisisel muz o pracu a vsetko tahala, je ok, ved stat sa to moze, ale zase ta zena musi vidiet, citit, ze ten muz pomaha zatial v ostatnom a snazi sa...ked to nevidela a ticho to trpela a robila, tak kludne mohla pritom trpiet, rovnako teda neviem ako to tam bolo, ale ked ju nepovzbudil, neodakoval, nepritulil, nedal najavo, ze si ceni, co robi, tak opat mohla trpiet. Ja neviem ako to u nich je, bolo, ale trpiet mohla, samozrejme je to tak aj opacne, zena sa vala doma a chlap vsetko zabezpecuje, tiez mu mozu prdnut nervy a nieco vyvedie...
@salfusco jaaaj to poznam...chlapci sikovni a s dobrym vercajgom 🙂
@maciatkolulu toto fakt nie je o tebe. Neviem prečo máš neustále potrebu sa obhajovať. Áno, máš pravdu - niektorí ľudia trpia aj kvôli banalitám a "nikto im to nevezme", tak veľmi sa toho svojho trápenia držia.
To, že človek, ktorý sa podieľa na rozbíjaní rodiny, nemá v tomto smere byť na čo hrdý, je moje presvedčenie. Stáva sa...aj mne veľmi blízke osoby, ktoré mám rada, tiež vhupli do takých vzťahov...nesúdim. Iba konštatujem.
@alaguema ja uprimne nerozumiem, podla coho ty usudzujes, ze mat doma chlapa, ktory sa vala a na vsetko kasle, mat na svojich pleciach cely chod domacnosti, nevidiet ziadnu snahu druhej strany, jedinu tu o prizivenie sa, ze to je banalita, lebo podla mna nie je....
A ja nema vobec snahu o obhajovanie sa 😀 pretoze nemam dovod a to absolutny. 😉 A to, ci niekto druhy, teda nie ty sama, ma byt na co hrdy, alebo nie, prenechaj tym, ktorych sa to tyka, ale nazor samozrejme mozes mat, rovnako ako ho mam ja... 😉

@lowely No draha moja, on ked takto brutalne klame svoju manzelku, kde mas zaruku, ze nebude aj teba.A ty si myslis, ze so svojou manzelkou nespava?Podla mna je to taky odron co sedi na dvoch stolickach, a ked uz videl ze moze spadnut, tak to chcel ukoncit, co aj urobil,ale uzivat sex mu chutilo aj mimo manzelstva.To je podla mna taky chrapos, lebo keby ta tak strasne lubil, tak najde ine riesenie.Ale aasi nema tak zlu manzelku, aby ju opustil.,ale ty naivna si mu naletela.No ja buda teba by som ten romanik s nim ukoncila.Nie je to ferovy chlap.Nemali ste ziadne starosti, nezdielate spolu rodinne problemy,tak preco by ste si spolu nerozumeli.Ved chcel s tebou zazit romanik, co sa mu aj podarilo, ti predsa bude hovorit same komplimenti,ved nema ti preco robit zle, sex mal isty.No ja na tvojom mieste by som sa takto neznizila,nevolala by som mu, ani stretnutie, ved uz ta raz odkopol