Ženatý muž a vydatá žena
Nepisem pod svojim skutocnym nickom pretoze chcem aby tento prispevok ostal anonymny. S manzelom sme spolu osem rokov a postupne som zistila ze jednoducho k nemu uz takmer nic necitim, a vela krat som sa vo vztahu citila sama. Ale toto nechcem analyzovat pretoze to mnohe z vas poznate. Stretavala som aj inych muzov, citila som, ze ma pritahuju, najma ich dusevne pochody, no nikdy som svojmu muzovi nebola neverna, az raz...Pisali sme si dlho, velmi intenzivne a ani neviem ako, zrazu to uplne prirodzene vyustilo do stretnutia. Bolo to velmi pekne a skoncilo bozkami. Stretavali sme sa dalej, chodil za mnou aj kvoli par bozkom, kvoli tomu, aby ma pohladil a bolo nam spolu skvele. Pravdaze, aj on bol zenaty a na dovazok pracujuci mimo krajinu. Raz sme sa pomilovali a potom este mnohokrat. Ked sme spolu neboli, pisal mi, volal... ked bol na Slovensku, chodieval za mnou, ked mohol. Obaja sme zacali citit, ze tu pomyselnu hranicu DOTYKY A MILOVANIE zaciname prekracovat. Boli tam city. Ziarlil na mojho muza, na mojich byvalych, pisal mi krasne slova a vyznania. Na zaciatku sme si povedali, ze sa musime ustrazit a nenechat sa prevalcovat... Raz som mu povedala, ze uz nastala ta kriticka situacia a ze jednoducho nanho myslim coraz viac a viac a to si uz proste nemozem dovolit - zamilovat sa a trapit sa. Chcela som to skoncit. Presvedcil ma, aby som to nerobila. Vsetko pokracovalo, nase stretnutia, milovanie, intenzivna komunikacia, krasne slova a pocity. Potom to dolahlo na neho, cez spravy zacal mi vycitat, ze kvoli mne zanedbava rodinu, ze chce byt so mnou casto a nejde mu to vsetko zladit a chcel koniec... nechala som to na neho, prisiel a myslela som, ze sa rozideme osobne, nestalo sa tak... ked som tu temu zacala, smutna z konca tentokrat z jeho iniciativy, mal slzy v ociach a namiesto toho ma len mlcky stiskal a bozkaval. Nevedel to ukoncit ani on. Po kratkom case nastala situacia, kedy sme sa trochu nepohodli (nic vazne, hoci mierne dramaticke) a ja som zo stretnutia odisla. Napisal mi spravu, ze to bolo nase posledne stretnutie a ze je koniec. Nevedela som to rozdychat, ale on mi telefon uz nedvihol. Jeho jesitnost nemala konca kraja. Kontakt sa prerusil. Bolo mi mizerne. O mesiac sa ozval, kratkou spravou k narodeninam.... Neskor sme si vymenili par opatrnych sprav na temu "ako sa mas", dokonca pisal ze, dufa ze som mu odpustila ak mi teda ublizil... ta sprava z mojej strany pravdaze ostala bez komentara. Nasledovalo este par sprav pocas par tyzdnov. A zrazu mi navrhuje stretnutie, caj, chce ma vidiet, vraj sme sa nerozisli dostojne, pride za mnou hocikam... neviem co robit, rada by som ho vidiet, moje srdce po nom velmi tuzi no moj rozum si ho zakazuje. Tu chemiu, ktoru som s nim zazila, tu som este nezazila....mala som s nim prvy orgazmus, citila som sa pri nom velmi zensky a mal moj obdiv. Je to muz, ktory mi velmi imponuje, velmi silny, s tazkou pracou s velkou zodpovednostou, velmi inteligentny i starostlivy no i muz s velkym egom a velkym deficitom lasky... Z tolkych slov, ktore sme si povedali, bolo vzdy citit, ako potrebuje neznost a lasku a zaujem viac ako milovanie. Neviem co s tym dievcata, tak rada by som ho opat videla a bola v jeho objati. Zaroven sme vsak s mojim manzelom zacali chodit do poradne, hoci som si nie velmi ista ci vobec stojim o to dat svoje manzelstvo dokopy. Poradte...
@maciatkolulu ona práve tento názor vyvrátila - napísala, že manžel NIE JE lenivec. Napísala tiež, že istú dobu bol bez práce. Nie že sústavne nepracuje a priživuje sa na nej. Len je taký pasívnejší asi. Ale taký zrejme bol aj keď si ho brala, aj keď si robili dieťa. Vtedy netrpela?
Ad druhý odstavec - môj názor je, že nemá byť na čo hrdý. Neviem, ktorej časti nerozumieš. Prezentujem to snáď ako univerzálnu pravdu? Nie. Prezentujem to, pochopiteľne, iba ako môj názor. Si sa toho chytila ako pes kosti 😎
@alaguema k prvemu odstavcu, pisala si to priamo mne, takze som sa toho nechytila ako pes kosti 😉
To že si si začala so ženatým, je úplne evidentné...si nemusela ani písať. Nemyslím, že by si mala byť na čo hrdá. Ale...Tak nech vám idylka vydrží. Ako pozorujem okolo seba (žiaľ, u ľudí, na ktorých mi záleží) väčšinou tomu tak nie je).
Dnes o 15:25 • 2 deti • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
a k druhemu, ty vies odkial aky bol ked si ho brala a aj ked si robili dieta? Ja som nepostrehla, zeby svojho muza opisala autorka ako fajn chlapa. Ja netusim aky bol , ty asi vies, no dobre, nechajme to tak, mame svoje nazory, tak je fajn 😀
@maciatkolulu toto konkrétne napísala: "No takisto som natolko dusevne vycerpana naplnanim potrieb celej svojej rodiny, ze len prezivam... pretoze moje pocity, potreby a boliestky boli vzdy v uzadi a moje tuzby potlacane.."
Vieš koľko žien sa takto cíti, kým su deti malé a nápor veľký? Asi väčšina. Sama som sa tak cítila x miliónkrát.
Ďalej píše, že ide aj o potreby a nároky (alebo problémy?) širšej rodiny - babky, dedka a tak podobne. Aj za to môže jej muž podľa teba? Nikde nepíše, že celá starostlivosť o rodinu je len a len na jej pleciach a že manžel nič nerobí. Píše, že o problémoch nekomunikovali, lebo manžel nechcel. Takže áno - žiaľ, veľmi častý a banálny problém vo vzťahoch. Zažila to každá druhá žena...ak nie každá, aspoň raz za život.
@alaguema tak ja neviem, ci sa tak citi vacsina zien, ale ja v svojom okoli vidim skor, ze su zeny unavene zo starostlivosti o dieta, domacnost a k tomu este tahat aj financny chod celej domacnosti a vsetko vybavovat, to je uz fakt dost a chvalabohu som sa stym osobne nestretla...a moze byt z toho clovek na dne a trpiet, ked to trva dlhodobo, tak zarucene moze, ale ako som uz pisala, kazdy sme nastaveny inak, jedna vydrzi alkoholizmuz svojho muza kludne aj cely zivot, tisko trpi, druha nie,jedna vydrzi teror muzovej rodiny, druha nie atd
A navyse si okopirovala jej prispevok:
"No takisto som natolko dusevne vycerpana naplnanim potrieb celej svojej rodiny, ze len prezivam... a vzapati napises, ze nikde nepise, ze cela starostlivost o rodinu jej len na jej pleciach.... 😀 tak podla mna sa da celkom logicky z jej prispevkov dedukovat, ze sa asi starala o celu domacnost, ale myslim, ze to uz nie je podstatne, napisali sme si kazda svoj nazor a je to, ona sama sa musi vediet rozhodnut a urcite len ona sama vie, kde je pravda, vsakze 😉
@lowely pomahas celej rodine. manzel sa zda, ze ti oporu moc neposkytuje (aspon ty ju necitis). milenec tiez skor potrebuje hladkat ego, ako by bol oporou... (hoci ty si mala pocit, ze ti je oporou. ale to len preto, ze ti pisal zalubene smsky.)
mala by si s tym spasitelskym komplexom matky Terezy nieco urobit.
lebo zo samej snahy nic nevyriesis a nakoniec vsetko pokazis uplne.
cesta do pekla je vydlazdena (nedomyslenymi) dobrymi úmyslami (napr. nechcem nikomu ublizit).
milenca zatial vypust. bol hrdy a ukoncil vztah pre nedorozumenie (a to, ze ty si odisla)? tak nech si vychutna, co si narobil. hrdost nie je o noseni hlavy tak vysoko, aby vsetci videli, ze sme hrdi.
a nie si ani povinna mu vyriesit problemy minulosti.
(aj ked ono to tak dobre znie, ked ti je za to vdacny. tak pekne to hreje na srdiecku a hladka na dusi. no uvedom si, ze spociatku je to krasne. ale zit s takym clovekom, to je ako pol zivota riesit jeho a jeho mindraky. vlastne on a jeho problemy su staly temny stredobod rodiny. on sa chova takto, lebo jeho minulost, ospravedlnme ho. on urobil hento, lebo jeho minulost, pochopme ho. a vies kde skoncis? pri otazke: a kto do certa chape mna?!)
skus to s manzelom.
ale ked to nepojde, nerob to len preto, aby syn mal rodinu. lebo ho akurát naucis, ze v zaujme zachovania rodiny sa vsetci obetujeme a tvárime sa, ze sa nic nedeje, hoci sa deje.
ale najlepsie by ti teraz bolo samej, aby si si ujasnila, co chces.
v tv davali rozhovor so 107 babickou a pytali sa jej ako to robi, ze je v takej kondicii vo vysokom veku, jej odpoved bola:"ovdovela som, ked som mala 37 a odvtedy som bez chlapa, preto sa mam tak dobre" 😄
@katarinapekna vieš aj variť?
@ajka006 A Ty to považuješ za právo? Ja skôr za osobné zlyhanie... 😉
@kristinka86 niekedy, keď som nevedela o čom život je, som si to myslela tiež, teraz to už nevidím tak čierno
@ajka006 Ono to je postoj každého individuálny. Osobne neberiem život tak, že si ho treba len užívať za každú cenu, žiť naplno, myslieť len na svoje potreby, chute, atď. To bolo moje zmýšľanie počas strednej školy, už aj na vysokej som sa snažila žiť zodpovedne, čo pre mňa nevera určite neznamená. 😉 Ak si človek užíva, pokiaľ je slobodný, tak budiž. Ale keď už raz vstúpi do manželstva, privedie na svet dieťa/deti, tak by mal zmeniť priority a aj postoj k životu ako takému. Nevravím, že sa musí už celý svet točiť len okolo rodiny (aj keď podstatná časť by, podľa mňa, mala) a potreby matky/manželky nie sú podstatné, no aj tie potreby ženy a ich napĺňanie by malo zodpovedať stavu a hlavne neškodiť ostatným členom rodiny.
@maciatkolulu cely byt som si sama poskladala z ikei. Kuchynsku linku som pripravila korpusy skrin a potom dosiel chlapik a zmontoval dokopy. Aj sama takmer vsetko vynosila do bytu 🙂
@libawet Niekedy ani ten sex sám o sebe lepší nie je. Ale ten adrenalín, vzrušenie z novej partnerky je oveľa intenzívnejšie ako doma. Pri milenke si dokáže, aký je samec. Doma je to samozrejmosť. No a v neposlednom rade aj obligátne obdivné kecy milenky, chápavé prikyvovanie a celkový pocit, že je obdivovaný a velebený a to mu mastí ego neskutočným spôsobom, lebo veď ktorá žena doma visí mužovi na perách a obdivne sleduje každý jeho nádych aj po 20-tich rokoch manželstva 😀 A presne ako si napísala - tí inteligentnejší vedia, že žiadny zázrak dlho netrvá a ak majú doma zázemie, kľud a pokoj, kvality, ktoré v istom veku preklopia misky váh, tak nad rozvodom ani len neuvažujú a hľadajú len takéto epizódky. Preto, ako si správne napísala - je z chlapa "cúval".
Ďakujem vám dievcata za vsetky vase komentare, aj za tie negativne, pretoze aj tie ma posúvajú. Dopoviem par suvislosti... moj manzel sa o mojej nevere dozvedel neskor, az ked sme sa s dotycnym uz nestretavali. Odpustil mi to, aspon teda sa snazi o odpustenie, i ked ho to mozno vnutorne zerie. Uvedomuje si, preco sa to stalo a preto nam dal este jednu sancu a navstevujeme poradnu. Nie je lenivy, pracuje aj sem tam pomaha ( co vsak patricne ovzdycha a okomentuje ) ale je o trochu jednoduchsi ako som ja, nie je pozorny, predcasne sa vzdava a raz za tri mesiace sa opije a potom je sprosty... sam povie ze sa citi doma ako "zena" a ze mu je jasne ze mi "nestaci". S dotycnym sme sa podla mojej mienky rozisli naozaj kvoli jeho velkemu egu... Myslim si, ze jeho manzelka o mne nevedela. Raz sa to vraj takmer prevalilo, ale ustal to...
Myslim ze na to stretnutie pojdem a definitivne to ukoncim... Sama kvoli sebe. Toto uz o nom nebude aj keď si to chlapec mozno mysli. Vtedy sa prejavi vsetko.
@lowely ha ha...hodí tam na teba ,,oči,, roztopíš sa ako nanuk v júli mimo mrazáku ...30 teho oktobra si tu pisala ako chces byt v jeho objati ako rada by si ho videla ako ti srdce po nom túži a vlastne nevieš či stojíš o manzela a 1. novembra to mas uz nejako zazračne upratané a dodavaš si tu len odvahu ,,ako to definitívne ukončíš,, len aby si zase neskončila na jeho kolíku. 😀 😀 😀 No ved, je to tvoja vec, samozrejme, ty musiš vediet s kým a ako chces zit....
@sardinka336 Prosím aby si neposudzovala moje "zazracne upratanie sa" a "dodavanie si odvahy" takym opovrzlivym sposobom, nie si jasnovidec a nepoznas ma. Nikoho neznevazujem a som vdacna aj za negativne komentare, ale nie za urazlive. Ďakujem.
@lowely to je take pubertacke podla mna. Tym, ale nemyslim, ze zle, len ten vztah mi pride puberatacky. Chemia... , jasne, ze tam bola chemia, spoznala si novu osobu, tak je to uplne ine, s manzelom to nie je uz take, lebo sa poznate x rokov. Ja by som Ti poradila na stretko uz neist. Ten tvoj priatel tiez nevie co chce!
A ak chodite s manzelom do poradne, tak by som Ti navrhovala psychologovi, pripadne psychiatrovi povedat samozrejme osamote, co si vyviedla, on si to necha pre seba. To Vam bude tazko niekto pomahat sa davat do kopy, ked si mala, ( mas ) bokovku.
Prepac, ale to ako keby alkoholik chodil na sedenia ku psychiatrovi, bral by lieky, chodil by na terapie, ale sem tam by si hrkol pol deci do seba. Ked chces s manzelom opat najst to stratene, tak priatela posli do....
Dnes je fakt chorá doba. Ľudia si berú hocikoho, len aby neboli sa,hoci sú aj nespokojní. Nič sa nerieši, keď jeden chce, tak druhý nie a naopak. Čoraz častejšie nevery, žiadne zábrany, vždy je to len zabalené do obligatneho "s touto osobou sme duševne spätí odjakživa" (hoci sú to častokrát len týždne) a takto. Neodsudzujem autorku, len dnešné rozmýšľanie ľudí. Radšej byť v neperspektivnom vzťahu alebo veci neriešit, ako byť sám. Ach jaj.
No moje nervy. Nebol to náhodou môj bývalý? Teraz žije v ČR a má 3,5r syna.
Ak Ti môžem poradiť... nikam nechoď, zablokuj ho, kde sa dá, zmeň si číslo...
Toto sa ešte môže vliecť roky a prídeš o rozum. U mňa to trvalo cez 7 rokov a skoro ma táto "chémia" stála život. Doslova. Spoznali sme sa cez internet. Mala som vzťah, ktorý sa stal rutinou, ale bola som s tým zmierená. Ja som nehľadala nič, on áno. Najskôr som mala teda partnera ja, potom bol zadaný on, potom sme boli spolu a nakoniec bol opäť zadaný a aj sa oženil.
Celý ten čas sme sa schádzali, rozchádzali, lebo sme nemohli byť spolu ani bez seba.
Mala som pocit, že je mojou druhou polovičkou. Tak strašne boli tie bozky a objatia intenzívne, sex bol oslepujúci, milovala som ho šialene... On by ma bol nosil na rukách, tie krásne slová... ach... ale jeho najviac vzrušovalo to zakázané a bol závislý na sexe ako som si neskor uvedomila. Presne poznám tie jeho porozchodové opatrné "ako sa máš" a "poď iba na kávu". Aj tak sme nakoniec vždy skončili v posteli a celé stále do kola. Rokmi som to stále horšie znášala a bola som na ňom stále viac závislá. Vypočula som si od neho tie najkrajšie a aj tie najbolestivejšie slová v mojom živote. Bola som ochotná zhorieť v pekne len pre pár hodín s ním. Ukončila som to definitívne pred narodením jeho syna. Viac som nezniesla. Priebežne sa ešte skúšal ozývať. Teraz už nie. Zrejme má novú bokovku. Manželka o mne vedela. Poslala som jej výber zo spoločnej komunikácie keď sme sa rozišli. Viac krát! Nie že by som chcela aby ho opustila, ale aby videla, čo má doma. Stále na FB ospevovala ich vzťah. Viete čo mi odpísala? Že každý sa môže potknúť. Že on je úžasný manžel a fantastický otec a nič čo urobím na tom nič nezmení. Obaja majú svoj svet a očividne sa našli. Nech si žijú svoj dokonalý život v klamstve.
P.S. Nie som "vyliečená". Iba "abstinujem" do konca života. Závislosť na človeku je ako každá iná. Viem, že by ma opäť zlomil. Preto ho už nikdy, nikdy, nikdy nesmiem vidieť.
HOWK
@monn2t ty a on v dnesnych dnoch = bajka O liske a kyslom hrozne.
@monn2t žena, ty si charakter...Najprv bez zábran chrápeš so ženatým a potom máš po rozchode potrebu informovať o tom jeho ženu - "aby vedela, čo má doma". Zrazu ti ležalo na srdci jej dobro? Na jej mieste by som ťa úplne odignorovala. Nie je nič trápnejšie, než ohrdnutá milenka, ktorá sa takýmto spôsobom mstí. Ju si vzal, má s ňou dieťa. Teba iba sporadicky preťahoval a užíval si moc, ktorú nad tebou mal. A vieš prečo ju mal? Lebo máš slabú vôľu. To je tajomstvo celého "čara".

@lubkavargova1 to neviem...hladam nejaku podobnu stranku v zmysle hodinovamanzelka.sk..ta ponuky ziadne,alebo ubohe 😀 😀 a zas ste vo vyhode vy 😀