icon

Ženatý muž verzus slobodná kolegyňa

angelalone
7. feb 2013

Ahojte! Včera sme s mužom riešili jeden problém, preto by ma zaujímal názor iných žien. Môj manžel má čisto mužský kolektív, do ktorého odrazu prišla mladá, slobodná a veľmi atraktívna kolegyňa. Keďže v meste býva krátko, dokonca v podnájme, nemá tu ešte veľa priateľov. Môj manžel nevidí nič zlé v tom, aby jej pomohol vyplniť voľný čas a občas ju vzal na bicykel, lyžovať, posedieť si do baru a podobne (podotýkam, že sa bavíme iba o kombinácii môj muž a jeho kolegyňa, so mnou nepočíta, lebo som tehotná a tieto aktivity vykonávať nemôžem). Tvrdí mi, že v tom nemám hľadať nič sexuálne, jednoducho ju ľutuje, že je stále sama a aj keby chcela ísť medzi ľudí, nemá s kým. A ak mi nevadí, ak ide napríklad bicyklovať s kamošom, prečo by mi malo vadiť, ak pôjde sám s kolegyňou. Nie som stíhačka, ale toto sa mi jednoducho nepáči. Podľa mňa, akokoľvek nevinne by sa dvaja ľudia opačného pohlavia začali stretávať, ak spolu trávia veľa času, človek nikdy nevie, do čoho to môže prerásť. Ani sa mi nezdá vhodné, aby ženatý muž chodil niekam sám so slobodnou ženou (ani opačná situácia by sa mi nepáčila, teda, ak by sa vydatá žena pričasto stýkala so slobodným kolegom, akože kamarátsky). Nemôžem vedieť, čo tým táto slečna sleduje (aj keď jej možno krivdím) a aké "zbrane" môže použiť. Okrem toho, dotyčná dáma bez problémov zavolá aj inému ženatému kolegovi neskoro v noci, len aby sa opýtala, ako strávil večer. Ani jeho žene sa takéto "kamarátske" telefonáty nepáčia a chlapi v nej vidia stíhačku. Som naozaj paranoidná, ako tvrdí môj muž, alebo by ste namietali rovnako ako ja?

jabadaba
7. feb 2013

@tykat prosim Ta a ta kolegyna je nesvojpravna? Co ju kto ma nasmerovavat niekam? To som este nepocula, aby sa niekto zatazoval v praci tym ci ma alebo nema kolega alebo klegyna ako travit volny cas! Kaslat na nu. Nech si cas vyplna ako chce. Ak nema s kym, tak sama. So zenatymi nema co travit vikedny ci vecery, ak to nie je nejaka akcia z prace. A hladat jej slobodne nahrady hadam nema nikto v popise prace.

lubina
7. feb 2013

@angelalone tvoj muz by mal byt hlavne s tebou, kedze si tehotna a robit program tebe a nie sa venovat maldej nezadanej kolegynke, ta si urcite dokaze urobit program aj sama.Ale mozno ma zaujem o program s tvojim muzom,.........ja by som vynadala najskor jemu a potom aj jej, co chce rozbit rodinu?? Ved cakate dieta a manzel ma pomahat tebe a nie sa tarat kade take s inou

axa5
7. feb 2013

Jednoznačne mu daj najavo, že si tu TY a vaše dieťa, nie slečinka kolegyňka.. každý normállny milujuci chlap sa predsa nestara o atraktivne kolegyne viac ako je nutné, ale o svoju manželku...kludne mu to zatrhni a povedz na rovinu, ze sa ti to nepaci, ze to zavana podrazom, a ak sa zacne vyhovarat , tak je jasne, ze to bude nieco viac...ani dost dobre neviem pochopit, co za chlapa by bol toto schopny spravit, keby mne toto povedal, tak by som vazne rozmyslala nad tym, o co mu ide a naco ma mna...jasne mu ukaz hranice, toto si nemoze dovolovat a slecna kolegynka nech sa prace preč alebo nech ide zvadzat sefa, ked je schopna sa zavesit na zenateho, asi nebude mat vysoku moralku...

tykat
7. feb 2013

@jabadaba v popise prace nie ale vramci pudu sebazachovy a zachovy mojho vztahu by som to urobila. cim skor ju zamestnat inymi ludmi nech nie je odkazana na zenateho ochotneho chlapa ktoremu robi dobre ze ju chudinku malicku zachranuje v neznamom svete a poskytuje chapavu naruc a mozno aj ine sluzby po ktorych jej osamele srdiecko pisti.

mamavera
7. feb 2013

že má kopu času manželova kolegyňa a ako ho bude tráviť, to je jej problém. Ale ak nevie čo s časom tvoj manžel, tak mu ho treba vyplniť - môže prevziať vedenie domácnosti, aby sa nenudil. Keby mi takéto niečo povedal manžel, prehodnotila v´by som, či má zmysel s ním byť. Tak primitívne výhovorky môže mať puberťák, ale nie zrelý muž...

paris3
7. feb 2013

Neverim velmi na nevinne kamaratsva medzi zenou a muzom. Robot nie ak to nie je dlhorocna kamaratka, ale nova kolegyna. Uz mam muzov trochu prekuknutych. Su schopni neskutocne klamat, vyhovarat sa a este zo zeny spravia sibnutu stihacku. Moja rada: nenechaj si ti nahovorit! Mas uplnu pravdu. Co robi nie je ok a rozhodne mu to netoleruj. Bud na pozore, bojuj, aby nemuselo dalsie dieta vyrastat bez otca.

lucinka2ho
7. feb 2013

Nejde o to,ci si tehotna,aj keby si nebola a bola len jeho frajerka,ale toto nie!Nedovol mu to!Ved ste sa rozhodli o spolocny zivot a ked chce kamaratku,tak nech vas zoznami.Mozete jej raz za cas v ramci spolocnej prechadzky ukazat "krasy mesta",ale nic viac!A nech sa venuje milovanej polovicke a nie nejakej fuchtle.Kolegovia su v praci a po praci sa ma venovat tebe a vyplnat tvoj cas.Drzim palce nech dostane rozum...

kacenka1111
7. feb 2013

jeste me tak napadlo - a jsi si jista, ze jde vazne o kolegyni? jakoze ciste muzskej kolektiv a naraz nejaka pipka? nema proste tvuj manzel milenku???

misaha
7. feb 2013

ahoj tiež ta asi nepostešim..moj byvali tiež hovoril že darceky su zbytočne,že to ide do penazi a bla bla....4roky to tak bolo až kym som neprišla na to že ho to stoji velaa penazi ked milenka kupuje kvety !!!..aj kamaratkam a zakusky babam do roboty abla bla...to je kravina...dalši priatelku čo al tak ta bola asi ta prava lebo s nou oslavuje kzdy jeden sviatok aj valentina a to su spolu už 5rokov!...takže podla mna nie je presvedčeny že chce aby ste spolu boli až do smrti,čo je ale super lebo chuda babatko.nechaj ho ta,lebo ked mu nestojiš ani za to aby sa ti každy ned ozval, ked mu je už zatazko prist.pride babatko a ver že ti da tolko lasky že ani chlapa nebudeš potrebovat...ak planuješ s niekym zostat 50rokov tak určite nie z takou kreaturou....a podla mna ma aj dlhy,mam taky pocit tak daj mamu meno po tebe!!!

fra
7. feb 2013

@irriss k dnesnemu komentaru 16:59 ... a ešte nesmie byť príliš bohatý lebo vtedy pojde na dračku nech by vyzeral akokolvek 😅

jabadaba
7. feb 2013

@tykat hm, a nie je to smiesne? Robit taketo opatrenia lebo niekto nevie kde je jeho miesto?

p.j.jacky
7. feb 2013

@angelalone premyslala som o tvojej situaci,a ja si myslim,ze on ta uz podvadza.Ze nejde len o koleginu,ale o milenku-koleginu...ale to je len moj pocit.... ☹

maruska24
8. feb 2013

kolegyňa, ktorá si nevie nájsť kamarátky ani len cez chat /predpokladám že je z vychodu a prišla za "lepším" životom do Ba tu má iste kopec svojich spolužiačok/ je rovno na love a asi sa na ňu chytilo viac kolegov a nielen tvoj muž. No asi len ten tvoj jej robí spoločnosť dosť atraktívne a asi aj dlho bude, keďže ty budeš zaneprázdnená starostlivosťou o dieťa. Mojej kamoške sa presne takto rozpadlo manželstvo, lebo ten jej sa dal zlákať na atraktívne krivky a kľud bez deckého vresku, to mu už manželka prirodzene neposkytovala.
Ty mu to teraz budeš vyčítať, dokolečka naznačovať že ti to vadí pre neho týmto budeš stíhačka a paranoidná a ešte ťa aj obviní že to tie hormony, cica to zamozrejme využíva že si tehotná a tak poskytuje tvojmu mužovy pocit akejsi slobody a štandardu na ktorý bol zvyknutý. Nemáš to ľahké, ani neviem čo by som ti poradila, asi tej fuchtle z očí do očí vytmaviť že ty ako manželka si neželáš aby trávila voľný čas s tvojim mužom ktorý sa pripravuje na otcovské povinnosti a ak je taká zadubená že to nevie pochopiť, tak sa ani nečuduješ že si nevie nájsť slobodného chlapa. A treba jej rovno vytmaviť, že ženatý a ešte aj otecko jej žiaden komfort platiť nebude ak si to myslí.

asfodelka
8. feb 2013

@angelalone dala som sa citat rady co Ti pisu, ale stratila som sa v zaplave urazok, tak len strucne napisem svoj nazor. ja nevidim jeden problem v tom, aby (ked Tvoj manzel tak hrozne lutuje kolegynu ktora nikoho nepozna a je tak malo spolocenska aby niekoho spoznala) ju voviedol do svojho kruhu priatelov a znamich a tam si sama vybrala niekoho vhodneho na volny cas. a nemusi to byt hned on sam. tym by sa jeho lutost zmensila a aj Tvoje obavy. ja neviem, ale keby mne manzel povedal taku somarinu asi ho zabijem. nasho maleho vidi denne 3hodiny a keby tie hodiny venoval nejakej kolegyni velmi by ma nasral. ale je pravda ze iny muzi chodia z prace aj skor 🙂
a z opacneho pohladu. ak by som bola ja ta kolegyna a hladala si znamich tak by som si hladala slobodnych ludi a nemiesala sa do vztahov.

moucha
8. feb 2013

Tak ti napíšu, jak jsem dopadla já....Přítel začal chodit k naší známé na angličtinu a letos to budou 3 roky, kdy to spolu táhnou....Tvůj manžel má třeba jasno, že od toho nečeká víc, než opravdu to pobavení, ale jí bych opravdu nevěřila..... 😠 Sama ve městě, bez přátel.... Snaž se mu to nedovolit, ale pokud se už rozhodl, tak tě lituju. \Z toho nic dobrého nekouká 🙂 Pochybuju, že ona od toho nebude chtít víc.....To je blbost.

matozazzo
8. feb 2013

@angelalone Jednoznacne manzelovi poblaznila hlavu, a tym, ze ti to povedal chce, aby si mu to "odobrila", ked ta podvedie. Ved si o tom vedela, a dovolila si mu to. Razne nie, inak uz bude neskoro. A bud sa tvoj manzel spamata, alebo... To je uz na tebe.

gepe
8. feb 2013

@angelone muj i manzela nazor - mel by byt s Tebou a venovat se Ti, muj muz to uz na zacatku nejak nepobiral co ma co chodit s kolegyni kamkoliv 😕 muzsky kolektiv a taky tam maji v administrative par "ztracenych" velkoprsatek. 🙂) Nemluve o tom, ze ja vzdy byla v muzskem kolektivu a temhle prototypum - viz. ta kolegyne, rikavam Kudlanky. Vetsinou jsou to rekrutky z HR/personalistiky, marketing, asistentky. Co nejlip umi tak kozit se, usmivat, hovno umi, ale pany zpracuji velkolepe. Nerikam ze vsechny jsou takove, ale to jsou oblasti co mam ja zkusenosti z kterych nejcasteji takove jsou.
Rozhodne co jsem cetla tady par nazoru a co mam i osobni zkusenost s neverou, neresila bych to tak, ze bych ze sebe delala chudinku samotnou tehotnou, nebo nejak razne zakazovala atd.
Rekla bych mu pouze, at si ujasni co vlastne on sam chce a co chce od zivota, tim bych to asi dal nerozvadela. Pokud neni blbej anebo uz ztracenej v naruci kolegyne tak mu to dojde ze asi dela chujovinu, pokud nedojde tak je blbej anebo uz zpracovanej.
V kazdem pripade by bylo dobre si to vse sama nejak ujasnit a vyjasnit nez prijde na svet babo. Protoze pak to bude o to tezsi pro Tebe.

didi44
8. feb 2013

@duracelko ...... 😀 ..ty si mi nejaka skusena ked vies ako chlopi...nahanaju zubrienky na zoznamkach..snad nepatris medzi tie, co maju v nohavickach zlatu banu..ked to tak poznas 😀

gepe
8. feb 2013

pardon, bylo to pro @angelalone, uklep. A jeste bych pro pripadne rejpaly tady podotkla ze moje zkusenost s neverou byla v kdysi jednom letitem vaznem vztahu.

stastnevydatam
8. feb 2013

@angelalone tak ako poznam svojho manzela, jeho by taketo ani nenapadlo.. 😉 bola som od 5 mesiaca na rizikovom, ale volne chvile travil pri nasej posteli.. ved po porode sa k manzelovi a k aktivitam mozes pripojit, potom co s kolegynou ? 😕
mne osobne to pride zvlastne..mozno ale nema bocne umysly, nepoznam ho, nemozem sudit..

barcelona94901
8. feb 2013

@80472 ja si dovolím troška oponovať,príkladom mojej známej ,ktoru muž opustil
a od pani dokonalej,ktorá sa o seba ukážkovo starala ,nemali deti,zumba,kozmetika,kaderníčka,solárko,beh,plávanie,do teraz je cica ,no jej muž odišiel k pani "domácej" s dvoma deťmi ,ktorá nosí veľkosť 44 ,rozviedol sa s cicou a vzal si "puťku"
tým som chcela povedať,že nie je zlato ,všetko čo sa blyští 😉

a takých podobných tebe , je tiež veľa ,dobre vyzeraju,su slobodné,ale ešte v 40tke žiju samé ,alebo venčia psa s mamičkou ,zatrpknuté ,dufaju,že niekde na pokeci,či v obchodnom centre , sa nájde princ a ten nejako roky nechodí,
chlapy s ktorými prášili za mlada,su už ženáči ,netreba sa posmievať kočkám,mamičkám,tehulkám ,
treba sa troška aj zamyslieť nad tým,prečo si sama a nezhadzovať svojim sklamaním z nejakeho nevyzretého šaška čo ti zlomil srdce ,všetkych chlapov do jedneho vreca ,naozaj si to nezaslužia a možno svojim postojom automaticky ,odhánaš od seba niekoho kto by o teba stál 🙂

zamyslena41
8. feb 2013

S manzelom by som sa porozpravala a vysvetlila by som mu, ze si rozhodne nezelam, aby s nou travil cas, ze s tym zasadne nesuhlasim. Ze mu to nezakazujem, rozhodnut sa musi sam, ale nech sa vazne zamysli nad moznymi nasledkami a vaznym rizikom pre buducnost nasho vztahu. Cas, ktory venuje na prehlbovanie intimity {rozhovormi} s cudzou zenou, by mal venovat Tebe, na prehlbovanie vztahu s Tebou, svojou manzelkou. Kolegyna nech sa laskavo hoji na slobodnych a nezadanych.

Tehotenstvo a ranne materstvo je pre zenu najzranitelnejsim obdobim. S muzom by som zacala otvorene hovorit o svojich pocitoch, obavach, neistotach ... ktore vnutri v tejto situacii urcite mas. Ze potrebujes jeho oporu, pomoc a boli Ta, ked to, co by si potrebovala Ty, jeho zena, ktora cakas vase spolocne dietatko, dava cudzej.

Muzovi by som povedala, ze aj ked jemu mam snahu doverovat, cudzej slobodnej zene, ktora rada travi cas so zenatymi muzmi v ziadnom pripade neverim a myslim si o nej svoje. Je to prilezitost, ktora robi zlodeja ... a chlap je len chlap - pravidlom je, ze aj ten, co sa skutocne snazi byt verny, je "v rukach lovkyne" skor ci neskor jednoducho uloveny.

tyssa
8. feb 2013

ja len stucne -nie je to normalne podla mna,..a nie je to normalne ani podla mojho manzela /precitala som mu uvodny prispevok/ nepovazujem sa za stihacku a ani moj manzel nie je ziarlivy, napriek tomu to nie je normalne a nie je normalna ani reakcia slobodnej babenky-nebudem predsa svoj volny cas travit so zenacom /ovsek ak nechcem od neho viac../

gepe
8. feb 2013

@zamyslena41 @tyssa tak tak, u nas taky stacil jen uvod a koukal na me a hned se pomalu nazlobil co to jako je 😕 a to mam doma fakt hodne introverta 😀

didi44
8. feb 2013

@duracelko ..dievca milene..ak ta moja odo mna odide, tak ja jej doprajem a ako spravny muz doprajem aj chlapovi, co si ju uviaze na krk....a inteligente odooviem, ze nemam preco napisat, ze milujem manzelku lebo som vdovec a manzelka je uz 13 rokov mrtva...a sucasnu priatelku s ktorou mam 3 deti..ktore lubim a velmi som ich chcel a chcem som miloval a robil som pre nu maximum...tym maximom bolo, ze som ju nielen lubil, miloval..ale staral sa o deti v case ked studovala na vyske oopri materskej..platil jej skolu..zaplatil vodicak...a vdakou od nej bolo, ze ked som ju priviezol do porodnice aby porodila mojho ocakavaneho syna, tak v opojeni ked s roztiahnutymi nohami absolvovala protekcne 4 mi prstekmi predporodne vysetrenie...pri oohlade na ludskeho amladeho gznekologa zabudla ma ako otca cakajuceho na porod zavolat k porodu... 😀 ..skratka na mna hodila kakac..a uprednostnila cudzieho...Nuz a ja som v sucasnosti zostal milujucim oteckom mojim detom a uz nikdy nebudem milujucimpartnerom pre tu, co o to nestala ked mne na tom zalezalo...ale to s tebou urcite riesit nebudem...o tebe uz obrazok a vyhraneny nazor mam...

didi44
8. feb 2013

@tomiholjubavi ...ak sa jedna o teba , tak naozaj zbytocny...a vedz, ze nie si sama... 😀

kveta
8. feb 2013

@didi44 Si si isty, ze v tej faze porodu bola este pri plnom vedomi? Poznam zeny, co boli tak znicene, ze od istej fazy porodu si nic nepamataju a houby vedia, kto bol pri porode..

didi44
8. feb 2013

@zamyslena41 ...nuz hlboko si sa zamyslela a uz si predstavujem tvojho manzela, ktoru keby nahodou on prasil dotycnu, ako da na tvoje ..vysvetlenia...rady...Uz si predstavujem ako vedie tie dlhonocne monology...kde mu ozrejmujes dovody, abu neprasil tu, co mu bez akychkolvek zabran otvori svoje.."srdiecko". 😝 ...uz vidim ako muz...plny a nevyprazdneni lezi pri studnicke..ci bystrinke a vody sa nenapije...... 😀

didi44
8. feb 2013

@moucha ...a co ty?...tvoj manzel to uz 3 roky ako uvadzas taha s inou...je stale manzelom...Pricom ty si mu bola urcite vzdy verna manzelka..a nikdy si ho pocas manzelstva neoklamala..ci nepodviedla?...Skus aj ty s pravdou von...Vies ja nemam rad neuprimnost vo vztahu... tam kde neuprimnost zacina, tam vztah aj skonci..

ruzenkas
8. feb 2013

@angelalone Ahoj, buď je tvůj muž takový dobrosrdečný a skutečně jí chce pomoct a nebo v tom bude něco jiného. Osobně bych viděla, že manžel chce skutečně jen pomoct. Je tady jedno "ale". Sama dobře vím, co dokáže udělat jen tak s někým někam chodit a jak rychle se člověk "zakouká". Partner/partnerka doma je "okoukaná" a jak se říká, "nové koště dobře mete". To se člověk zakouká ani neví jak. Určitě bych mu to ale nezakazovala. I když to bude pro tebe těžké, tak bych takovou věc nedělala. Je s ním nějaká řeč? Prostě mu říct, že by tě potěšilo, kdybyste čas trávili spolu...osobně bych teda nic nepřikazovala. Jak jsem ale psala, manžel v tom skutečně nemusí vidět nic špatného a to je pak "těžké"...

Jen co mám vlastní zkušenost - manžel neskutečně žárlil, nesměla jsem ani s kamarádkou na kafe, měl vyčítavé řeči typu: "já sedím doma a ty si chceš jít na kafe". Já jsem to vždycky odřekla a byla doma s ním, ale věřím, že je spousta lidí, kteří "na just" jdou a pak ještě řeknou, že to je vina toho druhého, že ho k tomu svým chováním "donutil".

Každopádně přeji hodně štěstí, aby si manžel uvědomil, že má doma poklad a nepotřebuje a nechce trávit volný čas jinde.