icon

Ženatý muž verzus slobodná kolegyňa

angelalone
7. feb 2013

Ahojte! Včera sme s mužom riešili jeden problém, preto by ma zaujímal názor iných žien. Môj manžel má čisto mužský kolektív, do ktorého odrazu prišla mladá, slobodná a veľmi atraktívna kolegyňa. Keďže v meste býva krátko, dokonca v podnájme, nemá tu ešte veľa priateľov. Môj manžel nevidí nič zlé v tom, aby jej pomohol vyplniť voľný čas a občas ju vzal na bicykel, lyžovať, posedieť si do baru a podobne (podotýkam, že sa bavíme iba o kombinácii môj muž a jeho kolegyňa, so mnou nepočíta, lebo som tehotná a tieto aktivity vykonávať nemôžem). Tvrdí mi, že v tom nemám hľadať nič sexuálne, jednoducho ju ľutuje, že je stále sama a aj keby chcela ísť medzi ľudí, nemá s kým. A ak mi nevadí, ak ide napríklad bicyklovať s kamošom, prečo by mi malo vadiť, ak pôjde sám s kolegyňou. Nie som stíhačka, ale toto sa mi jednoducho nepáči. Podľa mňa, akokoľvek nevinne by sa dvaja ľudia opačného pohlavia začali stretávať, ak spolu trávia veľa času, človek nikdy nevie, do čoho to môže prerásť. Ani sa mi nezdá vhodné, aby ženatý muž chodil niekam sám so slobodnou ženou (ani opačná situácia by sa mi nepáčila, teda, ak by sa vydatá žena pričasto stýkala so slobodným kolegom, akože kamarátsky). Nemôžem vedieť, čo tým táto slečna sleduje (aj keď jej možno krivdím) a aké "zbrane" môže použiť. Okrem toho, dotyčná dáma bez problémov zavolá aj inému ženatému kolegovi neskoro v noci, len aby sa opýtala, ako strávil večer. Ani jeho žene sa takéto "kamarátske" telefonáty nepáčia a chlapi v nej vidia stíhačku. Som naozaj paranoidná, ako tvrdí môj muž, alebo by ste namietali rovnako ako ja?

didi44
7. feb 2013

@sisaha ...varit..prat, zehlit...a..vraj chlap .. 😀 ...nuz mne doma vyperie pracka...Nic v zlom, ale ak ma muz doma okrem praci na dome robit aj tieto typicky zenske prace, tak zeny by mali pracovat v bani, byt vodickami kamionov a tazkych tahacov,..praovat ako pomocnicky v stavebnych firmach..murarky,..tesarky..drevorubacky...Alebo muza potrebuje zena na to, aby splodil a cely zivot drel..na to , aby sa ona mohla ako uradnicka pelesit s p. riaditelom, namestnikom v kravatke..ktorych manzelky obrabaju murari v monterkach?...Super..zenske nazory, ale takto to nikde nefunguje...

duracelko
7. feb 2013

takýchto chlapov je napríklad na pokeci neúrekom. on trávi čas s mladou kolegynou - iní chlapy vyhládavajú ženy prostrednictvom internetu. netrápy ich ze maju spokojné manželstvo, vraj lubia svoju manželku svoje dieta /deti/ ale kludne sa priznajú ze hladajú na internete známost - sex s inou ženou. nepodcenuj stretávanie sa svojho muža s inou 😝

80472
7. feb 2013

@viera27 z môjho príspevku je to celkom jasné, treba vedieť čítať 🙂)))myslíš si že ja potrebujem mať doma niekoho? akože muža??? 🙂))) a načo, prosím ťa? ked sa pohrám, odložím "autíčko na diaľkové ovládanie" do poličky 🙂))) ale určite nie vo svojom byte, tak by som o to "autíčko" zakopávala a padal by naň zbytočne prach 🙂))

tomiholjubavi
7. feb 2013

@soporova mne by teda cudziu zenu oslovovanu ako zlatko nevysvetlil... 😕 najskor je to len zlatko, drahusik...potom je to len pusinka, potom je to len sex... ☹ taketo aktivity treba zatrhnut hned v zarodku...mm ma kopu kamaratiek, ale ziadnej zlatko nehovori a od kazdej si drzi prijatelny distanc. ma svojich kamosov chlapov, s tymi sa kulturne vyziva, chodi na poker, na futbal, na pivo, mavaju panske vecery...ale ziadne zenske zlatko k tomu nepotrebuje. ja tiez nemam ziadneho "miláčka". kazdy clovek ma svoje meno a zdrobneninky su urcene pre zalubencov...neviem si predstavit, ze by som hocikomu hovorila zlatko...to je uplna dehonestacia toho oslovenia. ako moze byt zlatko hociktory moj kamarat a potom aj mm? to ho rovno mozem volat kámo, alebo vole.. 😒 nepaci sa mi to tvoje zlatko ☹

80472
7. feb 2013

@tomiholjubavi zverské pudy môžeš chcieť potlačiť, akurát, že 99% chlapov to nedokáže 🙂))))))) kruté, ale realita 🙂

duracelko
7. feb 2013

@80472 to sa mi páči.. treba vedieť využívať chlapov - tak ako oni využívajú ženy 😀

tomiholjubavi
7. feb 2013

@80472 prave preto som sa nevydala za 99% z nich. aj podla tvojej prehnanej statistiky stale existuje to 1 %... a myslim si, ze v optimalnych podmienkach aj z tych 99 % este takych 40 % moze viest plnohodnotny zivot verny jednej zene...

viera27
7. feb 2013

@80472 ale anooo, samozrejme, ako povies, byt single je uplna bomba vyhra 😀

sirinka
7. feb 2013

@80472
@duracelko len asi musi byt obcas tazke hladat na zabavku nezadane auticka....alebo ked tak doverne poznas situaciu, asi ti nevadi, ked auticko uz vlastnu garaz ma?

mracik
7. feb 2013

@80472 syndróm kyslého hrozna ako z knižky 😀

tomiholjubavi
7. feb 2013

@mracik 😀

verenal
7. feb 2013

Fuuu tak mu polož opačnú otázku 😀 Ako by sa mu páčilo keby si jedného dňa povedala: "Drahý, idem s mojim pekným slobodným kolegom na kávu, do kina, na večeru!! Nie, drahý, určite za tým nehľadaj nič sexuálne, ja ho len ľutujem, že je sám!
Isto iste sa mu to bude páčiť. 😉 Ale na jednej strane chápem aj jeho. Ja som zadaná, a chodím von s mužmi, kamarátmi. Ale toto je iná situácia, má doma teba, tehotnú manželku. Nech sa trocha zamyslí. Mal by sa v prvom rade venovat Tebe!!!

fallingstars
7. feb 2013

@tomiholjubavi Ono největším omylem člověka jako takového je, že si myslí, jak se tím svým slavným rozumem odlišuje od zvířat 😉 Hormony a chemické reakce budou ve většině případů vždycky mít tendenci nás ovládat silněji než rádoby rozum, jinak by nebylo tolik zločinů z vášně, válek o teritorium, nevěry, apod., a jinak by se taky přece ženské neodvolávaly v těhotenství nebo s malými děcky na bouři hormonů 😉 Nebo je to jinak a ženské hormony a biologické pochody se respektovat musí a když jim podlehne chlap, je to důkaz slabosti? 😝 Ten dvojí pohled na věc je úžasný 😀

Takže myslím, že v tom, co píše @80472, je určitá pravda...

duracelko
7. feb 2013

@sirinka poznám aj opačné prípady - mladý nezadaný chlap a vydatá žena ktorá si nájde milenca. ale ženy si niekoho nájdu naozaj len v nefunkčnom vztahu -manželstve. na rozdiel od chlapov, tí tvrdia ze majú ideálne manželstvo - lúbia svoju ženu, dieťa ale potrebujú bokovku na sex ☹ preto sa čudujem ked niekto verí takému manželovi - ako tu zakladatelka témy)

samantha223
7. feb 2013

@angelalone prave teraz moju kamosku opustil muz s rocnym dievcatko, pre novu kolegynu, tesne pred svadbou. Toto neni normalne...

eaka
7. feb 2013

@fallingstars Porovnávať vzbúrené hormóny v ženskom tele počas tehotenstva a v akomkoľvek tele počas prítomnosti fyzicky atraktívneho potenciálneho partnera sa mi nezdá úplne v poriadku.. keď už ide o ten dvojitý meter.. Inak názory @80472 vôbec neodsudzujem a neznížila by som sa k vysmievaniu, len by som si želala, aby sa ľudia s týmto názorom mixovali navzájom a tí, ktorí hľadajú lásku a vernosť navzájom, ale to by sme asi boli v rozprávke 😉 Ale myslím, že sa dá fungovať štýlom, aký tu predstavila 80472 a pritom nerozbíjať fungujúce ani trochu krivkajúce manželstvá a rodiny 😉

tomiholjubavi
7. feb 2013

@fallingstars este ani jedna vojna na svete sa neviedla kvoli hormonalnym zmenam alebo vykyvom nalad, ci vasni...vsetky vojny su otazkou zisku, delenia moci a su prilis drahe a logisticky i organizacne narocne, aby sa viedli kvoli obycajnemu testosteronu. verte mi ze, ani jedna vojna v dejinach (dokonca ani praveke otlkačky sa sekeromlatmi) sa neviedla bez rozumovych pricin. Zlocinov z vasne je taktiez mizive percento...pozrite si statistiky, vacsina zlocinov ma materialny motiv. Ak sa aj jedna o to, co ste nazvali " zlocin z vasne" napr. pomsta, tieto su vacsinou dlhodobo planovane a najvacsiu ulohu v nich tiez zohrava racionalne jadro. Dalsie caste "zlociny z vasne" spadaju pod kategoriu alkohol...skutocnych vrazd v afekte je velmi malo.
Vobec nemam dvojity pohlad na vec, v obdobi velkych hormonalnych zmien (tehotenstvo, primarna puberta, adolescenica, chorobne zmeny...) ma clovek vacsiu slabost byt naladovy. Ale porovnavat dake pudy s hormonalnymi vykyvmi sa mi zda scestne... 😉

sirinka
7. feb 2013

@duracelko to je blbost, aj medzi zenami je dost takych, co hladaju popri manzelovi prilezitostny sex 😉

jabadaba
7. feb 2013

No, ja Ti poviem uprimne - ja som velmi tolerantna a neziarliva osoba, ale po precitani tvojho prispevku zasnem! Nad drzostou tej kolegyne a nad sprostostou tvojho manzela! Nikoho nemusi zaujimat, ze je ona nova v meste a zatial nema ziadnych priatelov, s ktorymi by travila volne chvile. To je vyhradne jej osobny problem, ktory nesuvisi absolutne s jej pracou a preto to jej kolegov nema co zaujimat! Najma ak ti maju uz s kym travit volny cas a maju rodiny, partnerky, deti!!! Nie je povinnostou spolupracovnikov vyplnat niekomu nudiacemu sa cas a priestor! Je nova v meste? No nech sa paci, nech ho objavuje, nech nadvazuje znamosti, ale mimo zenatych kolegov! Ze si zajdu spolu vsetci, podotykam vsetci, nie v tandeme, do baru v ramci team buildingu a raz za mesiac alebo aj zriedkavejsie, to je OK. Uplne v poriadku, toleraovatelne a akceptovatelne bez vyhrad. Ale, ze tvoj manzel ide s nou travit volny cas, mimo pracu, na bicykel, t.j. prepodkladam cez vikend, to je uz chore a nepripustne. A to ja znesiem teda vela, v zivote sme s muzom nemali ziarlivostne mecheche. Ale toto by si on nedovolil, co nedovolil, jeho takato chujovina ani nenapadne! Mna by rovnako nenapadla. A to som bola slobodna v inom meste, v inej krajine, s inym jazykom a uplne sama, po vikendoch po mne pes nestekol. A nemal ani dovod. Kazdy mal svoju rodinu, svoje zazluby a mna by nenapadlo vo sne cakat, ze mi spravia zabavku!

Kolegyna mi nepride normalna, to bude ten druh, ktory ma nejaky zakoreneny mindrak menejcennosti a potrebuje si dokazovat aka je ziaduca, olbetovana, ak osa z nej posieraju zenati chlapi a nechaju v stichu svoje manzelky doma brucat do steny". Chudera, ktora uplne s kludom anglicana rozbije rodinu, vychrape sa na lucke s kolegom a ani jej nedocvakne ako nepatricne je je spravanie. V praci zrejme skuci chlapcom aka je chudinka osamela, ako ju nikto nema rad! A trotli na to skocia. Normalny chlap mrdne plecom a odporuci jej nech si zabavku najde. Blbec jej skoci na medove motuzy a bude jej tajtrlikovat na ukor svojho vlastneho vztahu. Holt, stretli sa tu somar a riadne vychcana buchta. Nebezpecna kombinacia! A ze jej je tvojmu muzovi luto? Blb korunovany, ved o to jej ide, vzbudit lutost, to su profi placky! Jak su sprosti ti chlapi podaktori....

andulka86
7. feb 2013

@angelalone teda mě to, co jste napsala dost hnulo žlučí a uplně mě to vystresovalo, jsem také těhotná a ta představa mě úplně deptá. Vůbec se Vám nedivím, že jste znepokojená. Váš muž je třeba jistě slušný člověk, který Vás nechce primárně vůbec podvést, ale je teda s prominutím najivní, že se domnívá, že by mohl být snad imunní vůči potenciálnímu snažení své kolegině, kdyby něco zkusila ona. Ach jo. Držím Vám opravdu upřímně palce, ať to ten Váš muž brzo pochopí. Já bych se demonstrativně odstěhovala k rodičům nebo alespoń urazila na hodně dlouho. Možná jsem mladá a hloupá, ale nedovedla bych čekat, až ho to přestane bavit.

duracelko
7. feb 2013

@sirinka nehádam sa ale nie je to 50 : 50 - viac to praktizuje a láka mužov ako ženy 🙂

didi44
7. feb 2013

@duracelko ...hm..zaujimavy nazor..to znamena, ze ak ti manzel vravi milujem ta a kazdy den...haf..haf..ta vyprasi, ty mu neveris.. 😀 ...
...on casom otrnie...prestane si ta vsimat a kontrolovat svoje city..a zrazu zena.. najde odovodnenie...preco sa picha s inym... 😀 ..a zacne tu kydat na muza, aky je despota..a ona chuda si musela najst milenca z donutenia..." skratka ju len svrbela aranka...a laska je predsa na prvom mieste".... 😀
...tomu sa z muzskeho pohladu vravi..."super zivot"...chlapci..chlapi...mate sa na co tesit ak stretnete viac takych neveriacich... 😀

fallingstars
7. feb 2013

@eaka Podle mě je to to samé, pokud tedy odhlédneme od jakési posvátné aury vytvořené v moderní společnosti kolem těhotenství, pořád se jedná o stav, který prostě vyvolává fyziologické a biochemické procesy v našem těle, stejně jako přítomnost jedince opačného pohlaví, který je schopný reprodukce...to je prostě fakt, feromony hýbou světem 😉 Možná je to přehnaný příklad, ale já patřím k těm, kteří si o lidstvu nic moc dobrého nemyslí a rozhodně si nemyslím,že bychom byli o tolik lepší než zvířata, jen máme oproti nim dar řeči, takže jsme jen všemu mohli dát honosný název a všechno si navenek pěkně vysvětlit... 😒

A úplně souhlasím, v takovém pohádkovém světě, o jakém píšeš, by se žilo krásně 🙂, ale to asi není moc reálné...

didi44
7. feb 2013

@duracelko ...ak chces..dam ti nick na pokec..a mozeme tiez..ved vies...ja tiez milujem svoje deti...

duracelko
7. feb 2013

@didi44 no ty si riaden inteligent 😝 od teba určite tá tvoja žena odišla a našla si toho milenca čo spomínaš...

duracelko
7. feb 2013

@didi44 to by si musel mať charakter a inteligenciu. zabudol si napisať že miluješ aj svoju manželku 🙂

maminuska
7. feb 2013

@duracelko to si presne odhadla, zhrdené ego 🙂

sisaha
7. feb 2013

@didi44 a ty kde zijes moj mily? v 18 stom storoci? Kedy muzi robili zväčša narocne fyzicke prace? Ja nedelim prace na typicky muzske a typicky zenske. Cudoval by si sa ako dobre dokaze chlap navarit, dokonca aj ozehlit...Kolko takych banikov, tesarov a vodicov navesov poznas? Co je tazke na praci sofera? Len preto, ze je to niekolko tonovy kolos? Ved on ho nedviha na rukach..Su profesie, ktore zeny nerobia, ale mohli by...a s takymto nazorom, ktory si predviedol mam pocit, ze si riesis nejaky komplex...Kolko zien sa podla teba v praci "pelesi" s riaditelom? Otvor oci..

stano4000
7. feb 2013

sledujem silnu nedoveru niektorych zien vo svojich muzov?

a naco ste si ich potom brali?

maminuska
7. feb 2013

@sisaha každý jeho príspevok končí - aj v iných diskusiach - ako sa ženy pelešia, ako otrčajú arane.
Netreba to riešiť. 🙂