icon

Ženská pomoc pri stavbe domu: Ako byť nápomocná?

20. feb 2024

Prosím pomôžte mi, rada by som vedela vás názor, ideálne aj skúsenosť od vás či z okolia.
Rekonštruujeme starý dom nakomplet už tretí rok. Muž je v Nemecku a keď príde domov tak maká na stavbe. Začali sme keď mala dcéra asi 6 mesiacov. Práce na dome bolo dosť, zo starého zatuchnuteho urobiť nový svojpomocne je naozaj ťažký oriešok.
Ostala som doma v byte sama na MD s dcérou, staršia akurát nastúpila do 1.rocnika. muž odišiel za prácou do nemecka a keď je doma pracuje na dome, cely jeho zárobok ide vlastne do domu.
Teraz už pár mesiacov mi začal škaredo nadávať a vyčítať mi, že som v dome nikdy nebola a nič som mu tam nepomohla. Urazena som zato poriadne
Pravda je ze co dokážem, to spravím. Často som tam chodievala keď bol v Nemecku, deti sa hrali na dvore a ja som či zametala, č malovala, penetrovala, odkladala bordel, záhradu hrabala, nič zložité ale v rámci času a možnosti a počasia. Medzitým som plánovala s architektkou zariadenie, kuchyňu, podlahy dvere, požiadala som o dotáciu-cize vybavila pána na zhotovenie energetického certifikátu, dala som vyhotoviť projektovú dokumentáciu a všetko čo bolo treba. Mam tu žiadosť tak povediac pod kontrolou iba ja. Keď mal.robotnikov alebo kamošov na pomoc, varila som a nosila na stavbu teple jedlo.
Okrem toho sa starám o 2 deti a domácnosť, mam prácu a financujem seba deti a byt. A popri tom šetrím na zariadenie a nábytok..
Pýtam sa, čo ešte mam urobiť aby bol muž spokojný? Chodievali ste s mužom na stavbu aj vy ženy? Z môjho pohľadu mi velmi krivdí keď ma obvinuje ze som lenivá a nikdy som mu na dome nič nepomohla.
Rezignovala som a povedala som mu ze sa tam s deťmi nenastahujeme, kým sa mi neospravedlní. Ten jeho hnev trvá už od leta

kiki68
20. feb 2024

Ja teda osobne asi vsetko, som hlavne cez murarcinu, obklad, malovanie interierov. Co neviem robit je elektrina ( to vie ale muz). Ale ja mam umelecku skolu a tam som robila s betonom a kadecim skrz materialy. Tiez zboznujem vrtanie, to som sa naucila od tatka. Ale neviem ci by som s 2 detmi mala kedy toto robit, to by decka museli ist pekne k babke alebo kde. To sa neda robit obklad, tam tahat lepidlo a makat a deti okolo. Uz skrz bezpecnost to nejde. Ja som tiez dala maleho svokre a isla som tahat poter, potom dosla a za 15 min zas. Neviem ako si to muz predstavuje, ze co budes robit sama. Hlavne ked to asi ani nevies robit. Trosku nechapem jeho predstavu. Ma si vziat par kamosov a urobit viac .

0silvia0
20. feb 2024

Podla mna nemas plakat do vankusa a rezignovat, ale razne sa ohradit, ze ti krivdi a povedz mu jasne aj tvoj pohlad. Zarabas, staras sa o deti, makas, a moze byt rad, ze si akceptovala jeho odchod do zahranicia. 80% zien by ho jednoducho nepustilo, vid tuto temu.
Ked je frustrovany, nech si laskavo svoju frustraciu nevybija na tebe, lebo mu bude na hovno mat dom bez rodiny.

denisah6
Autor odpoveď zmazal
tinka.binka
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
20. feb 2024

Maj pochopenie.On je zrejme len vycerpany a citi sa nedoceneny.Maka ako mulica.Poznam tuto situaciu doverne a je to tazke pre manzelstvo.Asi nema zmysel sa oduvat,nic to nevyriesi len prehlbis napatie.Ja by som to nejak prekusla a pripravila mu doma pohodu a hlavne vela vela vela ocenovala co pre vas robi.Aj ty robis vela.Naozaj robis na dome ovela viac ako som kedy robila ja,klobuk dole,ale skratka evidentne si siaha na dno a potrebuje to teraz viac.Verim,ze potom oceni aj on tvoju snahu.Proste sa zachovaj ako mudra zena.

autor
20. feb 2024

@melanta moja, stále dookola opakujes ze som chcela dom. No nie, nechcela som dom. Mame byt v meste. Môj muž chcel dom, tak ho našiel a hneď kúpil, a na rekonštrukciu sa spočiatku veľmi tešil (aké naivné).
A nikdy nikdy by som ho neposlala do nemecka robiť, rozhodol sa sám skrz lepší príjem, kamarát ho vzal so sebou lebo bola príležitosť.
Nechápem ktorá normálna žena by dobrovolne poslala svojho muža do nemecka a ostala by doma s 2 malými deťmi sama
Tvoje názory sú úplne mimo realitu

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
thoughtfulweirdo
20. feb 2024

Nuž, tvoj manžel je nemé decko, ktorému nik nerozumie. Ak je vyčerpaný a chce niečo zmeniť, má použiť ústa na niečo iné ako nadávanie a navrhnúť, aké zmeny by si želal. Na tvojom mieste by som sa rázne ohradila voči jeho výčitkám a odkázala ho na naučenie sa normálnej komunikácie.

bloger
20. feb 2024

V prvom rade by si mu to mala povedať. Aby vedel ako sa cítiš. Podľa mňa robíš viac ako treba. Iná žena by ho kopla do zadku. Možno by maximálne len navarila. Snažíš sa a si mu nápomocná. Možno by si mal uvedomiť aký poklad má.

autor
20. feb 2024

@matkamirko takto. Môj muž nemá nikoho. Hocikedy mu zavolám na videohovor tak viem kde je a čo robí. Poznám sa aj s jeho partakom s ktorým býva. Mobil nekontrolujem, ale ked je doma tak ho ani nepoužíva. Cize nevera určite nie

tundra
20. feb 2024

@subartic zivot pise rôzne scenare,ale podla seba viem,ze z casoveho hladiska, je to takmer nemozne.Od rana do vecera v robote a vecer bol clovek rad,ze mu hlava nepadla do taniera s polievkou.Predpokladam,ze nie je na manažerskej pozicii,kde by mu sarmantna asistentka pomotala hlavu😁.

malasandrika
20. feb 2024

Autorka moment, on len tak kúpil dom a Ty si nesúhlasila? Dom je len jeho či Váš?

autor
20. feb 2024

@bloger všetko vie. Pozná moje pocity, pozná situácie ktoré sa mi nepáčili, hovorím s ním, kričím, vycitam plačem, všetko čo žena dokáže 😉 no bez úspechu, ba sa to len zhoršuje.

subartic
20. feb 2024

@tundra veď práve že život píše rôzne scenáre , a tam kde si človek myslí že by sa nestíhalo sa jednoucho stíha. Ale ak to zakaldateľka vylúčila je len o problém menej.

subartic
20. feb 2024

keď skončíte rekonštrukciu vráti sa domov ? ájde si prácu na SR ?

mamutka
20. feb 2024

Jedného takého poznám, tiež sa oženil s domom. Dom je svätý grál. Tiež nebude ani za nič robiť na SK, len co najďalej od rodiny. Keď príde domov, bud je stále dosť roboty na dome, alebo ho treba brat ako to maľované vajce. Nemám vôbec pochopenie pre ľudí, pre ktorých je majetok viac ako pokojný život s rodinou, byt pri tom, keď deti rastu. Byt máte, spokojný život mohol byt, ale preňho je barák viac ako čas s deťmi.
Podľa mňa si toho urobila až až. Ja by som mu vyrátala všetku robotu, čo som urobila, nech vie, koľko by to stalo. A navrhla, že dom sa okamžite predá, môže robiť kľudne na Slovensku, byt s deťmi, so ženou. Nech si vyberie, čo je preňho viac. Ocividne odpoved poznáš.

subartic
20. feb 2024

@mamutka hlavne aby potm zostal doma na SR a aby si neodvykol od žitia so ženouo a deťmi .

autor
20. feb 2024

@malasandrika dom je len jeho, áno. Vyjadrila som nesúhlas s tým, že by som radšej iný dom a na inom mieste, a v lepšom stave. Alebo vôbec žiadny dom nakupovať. Ale na druhej strasne bola to cenovo výhodná kúpa a dom má fakt krásny dvor. A otázku bývania by sme aj tak museli do roka vyriešiť, cize tak. Nakoniec som to prijala. Ale nevycitam mu nič, hoci pozná môj názor.

babulkomale
20. feb 2024

@melanta ty si to asi zle precitala, ved pises uplne odveci a zamienas pricinu s nasledkom...

subartic
20. feb 2024

dom je len jeho ? Ako si to preboha dopustila ? Vieš akému nebezpečenstvu sa vystavuješ ?

mamutka
20. feb 2024

@subartic myslím že on nechce ostať doma. Presne takýto prípad poznám. Dom je dávno hotový, on doma nebude…. Už doslova uteká po víkende preč, aby mal svoj kľud

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
subartic
20. feb 2024

@mamutka bohužiaľ som toho istého názoru , že sa bude zdráhať doma zostat.

mamutka
20. feb 2024

Tak dom je len naňho písaný a tebe vykrikuje, že tam nemakas? Sa s koňom zrazil cestou do Nemecka

autor
20. feb 2024

@subartic neboj, som s tým v pohode úplne. Žiadne nebezpečenstvo nehrozí naozaj

autor
20. feb 2024

@mamutka
@subartic aj mne to napadlo, že nechce byť doma. Už mi spomenul ze keď sa nastahujeme tak ešte rok bude chodiť do nemecka a ja sama s deťmi v dome 15km od mesta, neviem ci toto chcem

subartic
20. feb 2024

nie teraz , ale o pár rokov ť amôže vyhodiť a ulicu . Máš to nejako inak ošetrené ?

tundra
20. feb 2024

No neviem,mne z toho, co pises vychadza,ako keby s Tebou, uz v dome nepočital🤔.Dufam,ze sa mylim...

subartic
20. feb 2024

ani po roku sa podľa mna nebude chciet vrátiť. A ste manželia alebo nie ? Lebo ty plne financuješ aj jeho deti , makáš na jeho dome , vybavuješ jeho veci ..

subartic
20. feb 2024

@tundra presne tento pocit mám aj ja. A možno teda stíha .