Ženské myšlienky: Je sebectvo nechcieť deti?
Ahojte, stretli ste sa už so ženami alebo ak tu náhodou aj nejaké sú, že ste rozmýšľali nad tým že nechcete mať deti? Napríklad kvôli tomu, že po pôrode to telo je také aké je samozrejme nie u každej. Napríklad že už nemáte to sebavedomie a hanbíte sa pred chlapom po pôrode. Pretože videla som už aj také ženy ktoré mali také nie pekné brucho plus do toho strie. Alebo také nepevné prsia po kojení a plus tých dalších negatívnych vecí ktoré môžu nastať. Veľmi ma to odrádza a asi by som sa ja psychicky zrútila keby som mala tak skončiť po pôrode. Snažím sa dosť o seba starať a samozrejme chcem dobre vyzerať a tieto veci ma strašne odrádzajú mať raz deti. Nestretla som sa ešte s takýmito “sebeckými” ženami pretože už aj taký názor som na to počula. Do toho skoro žiadny voľný čas a postupom času neviem či by som chcela toto všetko obetovať kvôli dieťaťu. Teraz to nepíšem v zlom kto je spokojný je spokojný nikoho nesúdim len chcem vedieť či sú tu aj také ženy ktoré majú presne takéto myšlienky ako ja. Dúfam, že nie som jediná ktorá je taká “sebecká” 🙂
PS: Chcem len vaše názory, prosím žiadne hádky 🙂
Nikdy som nemala také sexy telo ako teraz po troch deťoch. Žiadne strie, žiadne zranenia. V živote by si nepovedala, že som rodila. Priprav sa na pôrod už pred otehotnením. Cvič, jedz zdravo, posilňuj panvové dno, natieraj pokožku, pi kolagén, veľa vody a vyber si dobrú pôrodnicu.
Nechcem byť zlá dnes...🙄 Napíšem len to, že po 4 deťoch mám postavu lepšiu ako v 16- tich...to je hlavne o Tvojom celkovom prístupe k životu, ako si to v hlave nastavíš, tak to budeš mať...
Poznám niekoľko žien, ktoré nechcú mať deti, určite nie si prvá ani posledná, dôvody sú rôzne a nie každý ich vždy pomenuje pravým menom, ale keď to takto cítiš je to okej, ži svoj život podľa seba, nemusíš sa nikomu spovedať ani vysvetľovať.. určite lepšie akoby si mala mať deti len kvôli očakávaniam spoločnosti a trápiť sa
Na fore pre mamicky, tehotne a zeny, co sa snazia, ja ti neviem, ci tu najdes vela pochopenia. Drviva vacsina ak tu deti nema, je to bohuzial nedobrovolne trapenie. Tie, ktore deti skutocne nechcu, na taketo stranky ani nepachnu, lebo cela ta tema proste ide mimo nich.
vzdy je tam to riziko, zalezi na tom ako velmi deti chces, ci nechces, ak nechces nie je na tom nic zle, tak ich nemaj
Noo, len si uvedom, že raz to telo nebude vždy také krásne, ako ho máš možno teraz ... A Ty s tým nespravíš nič a budeš sa s tým musieť tak, či tak zmieriť a navyše budeš ešte aj bezdetná, čiže sama, max s partnerom ... Neviem, či je toto dôvod nemať dieťa, ale ak to tak cítiš, tak nepotrebuješ počúvať názory iných, kto si čo o tom myslí ...
Podla mna ci uz su dovody na nechcenie deti financne, zachovat si slobodu, zachovat si postavu, mne je to jedno, je to tvoja vec. Nikomu sa nemusis spovedat.
Nie je nic horsie ako ked maju deti ludia co ich nechceli, pripadne to lutuju, nedaju potom detom to co potrebuju. A terapie tych deti potom v dospelosti su dost drahe 😉
@mamamasama tak to ste z tých žien čo mali asi šťastie 🙂
Áno, tehotenstvo, pôrod ženské telo zdevastuje ... keby som sa mala ešte raz rozhodnúť, nešla by som do toho ... je to zo strany ženy obrovská obeta ... na druhej strane byť mama je, aspoň pre mňa, najsilnejší cit, tá láska je bezhraničná ... pozri, je jedno, aký máš dôvod, je to Tvoja voľba, žiadna žena nie je povinná mať deti ... čítala som nedávno rozhovor s jednou herečkou, povedala, že nechce mať deti, "lebo by ho milovala viac ako seba a to by ju ubíjalo, ten strach, že o to dieťa príde, že sa mu čosi stane atď., že by potom viac nedokázala normálne žiť".
@daduska28
Nie, nepoznám. Nakoniec zastaraneš a zomrieš. S dieťaťom či bez.
@daduska28 ano, osobne poznam kamosky, ktore z tychto dovodov nechcu deti odkedy sme sa o tom bavili pred 15 rokmi, stale maju tento nazor a to su vekovo 35 a vyssie a maju partnerov. Ja som nedavno rodila, pribrala som v tehotenstve cca 23 kil, z celkom peknej postavy som teraz tučika, ale vobec neriesim. Nemam ziadne strie, prsia ako pred porodom, mozno preto, ze krmim umelym a uz aj cvicim, predpokladam ,ze do roka som naspat na povodnej vahe, schudnem. Co ma prekvapilo je skor to ake narocne to je, 3 hodiny spanku v noci, cez den ziaden, unavena som jak kon a to su len prve mesiace s babom za mnou. Je to velka obeta, fyzicke telo je na druhom mieste, ale je. Ale ja som vzdy musela vela driet a jest rozumne, aby som si drzala vahu aku potrebujem a dost mi na tom zalezi.
@daduska28 nebolo to šťastie, ale príprava. ✌🏻
@daduska28 Jeziiis, s takymto myslenim a pristupom ty fakt radsej deti nemaj. Naco by ti vlastne boli ? Na ostaru ? Aby si im cely zivit vycitala, ze koli nim mas pokazenu postavu , prsia ? Ze si pre nich musela nieco obetovat? Niecoho sa vzdat ? Fakt, zi si svoj zivit bez detí s dokonalou postavickou, dokonale a len podla seba zariadenym casom, programom. Drzim prsty nech ti to nakompletku vyde presne podla tvojich predstav.
@mamamasama no práveže poznám ženy ktoré sa pripravovali, kupovali všelijaké prípravky proti striam, cvičili a bohužiaľ tie strie tam sú a plus k tomu aj diastáza
Každá jedna stria ktorú mám stála za moje deti 🙂
Ak ich nechceš tak ich nemaj, je to tvoje rozhodnutie tvoj život, no toto je stránka o materstvo, rodinnom živote prioritne, tak neviem načo tu také ženy hľadáš. Chceš sa uistiť že nie si sebecká?
@misinka0611 nie uistiť ale bola som zvedavá. Spýtať som sa mohla a koho to napríklad rozčuľuje tak vôbec odpisovať nemusí a môže to ignorovať 🙂
Najúžasnejšie na ženskom tele je, že dokáže vytvoriť nového človeka a priviesť ho na svet. Je to dar a som rada, že moje telo to dokázalo dvakrát. Moje deti už majú takmer 14 a 16 rokov, sú to parťáci, netreba vnímať materstvo len ako tehotenstvo, pôrod, dojčenie a bábätká. Deti vyrastú a sprevádzať ich cestou od narodenia po dospelosť je skvelé, nikdy by som sa o to dobrovoľne nepripravila, kašlať tam na kilá, strie atď. Prajem Ti v živote správne rozhodnutia ❤️
Veď tak keď nechceš, nemaj a zomri pekná bez detí 🤷♀️ je to tvoja vec
Urcite su zeny, ktore nechcu deti, ale nemyslim si, ze zmena postavy je ten najvacsi dovod.. 🙂
@daduska28 Podľa mňa si buď:
1. na materstvo ešte dostatočne nedozrela a nie si naň zatiaľ pripravená alebo
2. netúžiš po dieťati z viacerých (vážnejších) dôvodov ako je výzor alebo
3. chorobne sa obávaš toho, že raz svoju krásu stratíš. A to vôbec nemusí súvisieť len s tehotenstvom a pôrodmi. Raz zostaneš, môžeš napr. vážne ochorieť...
Za seba ti napíšem, že mne materstvo sebavedomie zvýšilo, ako žena sa cítim viac dôležitá. Rodičovstvo posilnilo aj naše manželstvo a celkovo ma posunulo o level vyššie.
Tak ja nemam ziadne strie a deti 5, kamoska ani jedno (v puberte rychlo narastla) a ma ich takmer vsade.. ja ti neviem, ci zrovna toto je argument... ked ti na postave zalezi, tak si ju das dokopi aj po porode. Moj maly ma 5 mesiacov, mam 50 kil ako pred tehotenstvom, skutocne tam problem nie je, proste nevyjedam blbosti...ano brucho je maksie, prsia mega velke, lebo kojim... mam 40ku na krku, nemyslim, ze by som bez deti vyzerala nejako vyrazne lepsie, vek neobabres...
Nikto ťa nenúti mať deti keď nechceš. Odsudzujem jedine ženy, ktoré si deti narobia lebo sa to má a pritom ich vôbec nechceli. Je úplne jedno aké máš dôvody, prevažujú proti tak sa podľa toho zariad a nenič život deťom.
@daduska28 ja som mala po bokoch strie a to ani nemám deti.Proste som cvičila na rotane a vytvorili sa mi v tých miestach ale dala som laserom odstrániť a nič tam nemám.Ako tieto vady na tele sa dnes už bežne dajú poriešiť aj diastáza atd.A na tvoju otázku ja deti neplánujem tiež ani nechcem ale nie kvôli telu,skôr kvôli kludu už by som sa tomu nechcela prispôsobovať a rokmi sa mi do toho nechce viac a viac.Plus nemám k tomu ani vzťah
myslim ze toto je asi to najmenej podstatne, pretoze darovat zivot je asi ta najcennejsia schopnost zeny
poznam zeny co su matky a vyzeraju lepsie nez predtym, to znamena ze im teho prispelo.
a muz by ju mal milovat aka je. neviem ci mi zrovna strie dako vadia, ci navyse kila.
pozriem sa na malu a naplnima to niecim, co nematky nikdy nespoznaju.
a ano jasne kazda sa tuzime dostat s5 do formy. zase nehovorim o tom aby sme sa zanedbavali.
Jedno dieta zvacsa nie je problem. Aj telo sa po jednom tehotenstve dobre regeneruje. Napr. take 3 rocne dieta uz je v pohode. Da sa s nim uz skoro vsetko ako ked si bola bez neho. Viac deti uz je problem uz je to ozaj o prisposobovani.
Mám dve deti.Mám krajšie prsia a väčšie sebavedomie ako v 18 tich.A hanbiť pred mužom? Sex je čím sme starší,tým lepší.
Autorka bez urážky ale ty musíš mať nejaký veľký problém sama so sebou hlavne a je veľmi dobre,že nechceš mať deti.Lebo s takýmto zmýšľaním by si veru moc dobrá matka nebola.
@daduska28 Ahoj, ja som presne takto “ sebecká” ako si ty…A plus k tomu iné dôvody…Nikdy nechcem mať deti…

Tieto umele diskusie tu