Ženy, ako si vážite svoje svokry?
Existuju este nejake nevesty, ktore si vazia a su slusne k svojej svokre? Abo dnes vsetky mlade zeny uprednostnuju len svoju mamicku a svoju rodinu a muzovu rodinu by najradsej vymazali? Preco to tak je?
Vážim si ju tak ako si ona váži mňa, čiže nijako. 😄 Je to pre mňa cudzí človek, s ktorým sa nepotrebujem kamarádičkovať, len pre to lebo je to slušné.
Áno, vážim. Navštevujem ju aj sama, častejšie ako jej syn 🤣
Aj u náš to tak je žial.Najprv nevestini rodičia,bližšia rodina,kamaráti,známy a až potom niekde na chvoste sme my.Já teda osobne velmi javím záujem pomáhať ako sa dá,starať sa o vnúčatká,len teda žial na prvom mieste je mama pri každej príležitosti a já možem iba snívať😪
Ja som s mojou svokrou v pohode, sice sa malo stretavame, kazda sme aj ina povaha, ale vzdy vzajomne komunikujeme v dobrom a s respektom.
Jasne ze si vážim. Vychovala veľmi dobrého muža a aj ďalších dvoch dobrých mužov. Nie sme najlepšie kamarátky a nesúhlasím s nou vo všetkom, ale to nemení nič na tom, že si ju vážim. A keď čítam príspevky tu, tak mam ozaj dobrú svokru.
Moja svokra je moja druhá mama, je úžasná babja a bývanie spolu a vážim si ju
Uprednostnujem svoju mamu. So svokrou nemam taky vztah, aby som ju povazovala za svoju druhu mamu. Mame casto odlisne nazory, nehadame sa, nevedieme ziadnu skrytu vojnu, porozpravame sa, ale nejake take napatie tam je - myslim, ze ani jedna z nas nie je uvolnena, ked sme spolu. A aj ked teda je nas vztah taky, tak si ju vazim a respektujem ju, nebranim jej stretavat sa s vnucatami, nesnazim sa ju vymazat zo zivota. Ale jednoducho, mama mi je blizsia.
@basulaak nemusí byť hneď zatrpknutá ani já nie som iba mi to je lúto a teda nieje to ani spravodlivé,pretože sme vám vychovali mužov ktorých ste si vybrali,tak trochu úcty a rešpektu by sme si ozaj zaslúžili,já napríklad keď chcem vidieť svoje vnúčatko musím si pýtať od nevesty povolenie a pritom jej dom je rovnako dom mojho syna,tak nejdem cudzím a je to velmi ponižujúce
Svokru si vazim,aj ked zo zaciatku to bolo rozpacite,nesuhlasila somnou ako s nevestou a davala mi to patricne pocitit,nic nebolo dobre co som urobila,mohla som sa aj pokrajat..az casom ked videla,ze jej syn je stastny,tak sa to zlepsilo.ale manzel si ma vzdy zastal a aj teraz,ked ma svokra blbe reci,tak nema problem jej od srdca povedat svoje.vazim si ju ako matku mojho manzela,ako babka je skvela,detom sa venuje.jej povaha a zmyslanie mi sice nesedi,ale respektujeme sa navzajom.vztah svokra-nevesta a mama-dcera je vsak neporovnatelny.
Ja mám super svokru. Mám ju veľmi rada. Ona je skvelá ženská. Inteligentná, šikovná, rozhľadená, vychovala super deti, ktorým sa absolútne nemontuje do životov, vždy pomôže, keď treba a je s ňou sranda ❤️.
@64jarka64 slusnost a respekt by mal byt na oboch stranach!vam by sa tiez nepacilo,ked by k vam vasa svokra napochodovala,vzala bez opytania dieta alebo by chodila bez ohlasenia..tak ako to je domacnost vasho syna,tak je aj jej,neznamena to automaticky ze mozete vsetko.a hlavne treba aj sukromie respektovat
My sme sa so svokrou hľadali. Mali sme rovnaký zmysel pre humor, podobné názory na život a identicky pohľad na jej (jediného) syna a môjho muža. Mali sme sa veľmi radi, bolo to viac, než "len" úcta. S mamou som taký vzťah nikdy nemala a nemám. Včera bolo 10 rokov, čo svokra zomrela a chyba mi dodnes.
@64jarka64 je úplne normálne sa opýtať, či si môžete prísť po malé, ten dom je domom novej rodiny a nie váš. Takže je úplne normálne si prevolať, či sa môžete zastaviť - moji rodičia majú kľúče od nášho domu, majú ich aj svokrovci a nikdy by tu nevstúpili bez môjho vedomia - to isté ja k nim. Takže najskôr sa skús pozrieť na seba, či nemáš mylné predstavy o tom, na čo máš právo. A ďalšia vec - tá nevesta sa vám neprosila, aby ste mali deti a vychovali jej manžela, tak nechápem tej požiadavke na automatickú úctu a povolenie starať sa do nich. Deti by ste snáď mali bez ohľadu na to, či sa niekedy oženia/vydajú.
@vevesh to je pekne napísané....
ano vazila som si moju svokru, bola to mila osoba, do n icoho sa nam nestarala, ak sme poziadali, tak pomohla. Zial uz nezije....
No hlavne to takto nie je vždy, všeobecné to neplatí.
Vždy je to o ľuďoch.
Svoju svokru si vazim a rešpektujem ju, aj keď v niečom s ňou nesúhlasím. Zato svokra si nevazim a keď nemusím, ani sa s ním nerozprávam,keďže je to pomerne toxický človek.
Ale je pravdou, že aj deti a dokonca aj môj muž, všetci uprednostňujeme mojich rodičov. U detí je to najmä z dôvodu, že o ne majú úprimný záujem a vzťah si s nimi budujú odjakživa, na rozdiel od svokrovcov. Muž zase vidí, aky život si jeho rodičia dobrovoľne zvolili a tak ho tam, okrem príležitostných , zdvorilostnych návštev nič neťahá.
Každého si vážim ako človeka, aj svokrovcov, aj bezdomovca na chodníku. Nikto nie je z ľudského hľadiska viac, ani menej. "Vyššiu" úctu si zaslúži ten, kto si ju niečím zaslúži. A medzi to určite nepatrí, že nám svokry "vychovali manželov". Vychovali svoje dieťa, ktoré mali povinnosť vychovať, žiadny rešpekt, úcta tým automaticky navýšene nevzniká. O tie sa treba snažiť a zaslúžiť si ich. V každom vzťahu. Aj v tom svokra/nevesta.
@64jarka64 a tvoj syn to ako vnima?
@simona92101 súkromie plne rešpektujem,klúče od ich domu má iba jej mama a ona tam može chodiť ako na klavír od rána do večera bez opýtania no a já keď chcem vidieť vnúčika raz za týždeň na jednu hodinu musím mať od nevesty povolenie,keby som sa opýtala svojho syna už by bol oheñ na streche,inak vzťahy máme dobré
@la_dolce_vita ten je pod vplyvom nevesty
@64jarka64 neda sa porovnavat vztah matky a dcery a vztah svokry a nevesty.vy mate tiez iny vztah k synovi nie?predpokladam,ze jej mama chodi pomahat.tie kluce by som nedala nikomu,ani mame ani svokre..ked sa spytate nevesty ci mozete prist tak co povie?predpokladam,ze je na materskej nie?
@64jarka64 nevesta je svojprávna a ma snad pravo poziadat o pomoc cloveka ktory jej je citovo blizsi a ty si to beries vztahovacne ze je to namierene proti tebe. A co sa tyka navstev, je snad prirodzene sa vopred ohlasit a dohodnut kedy sa dá.... ci k tebe tvoja svokra vtrhla bez oznamenia lebo vsak polka domu bola synova? Osoba ktora ma taketo zmyslanie, by si ku mne tiez cestu nenasla.
@64jarka64 tak to je smutne.. inak ja som si tiez vsimla u svokry, ze vrelejsi vztah bol k vnucatu jej dcery, ale vtedy mi moja mama vysvetlila, ze je to bezne, tak som to aj brala a neriesila som. Mas este ine deti, dceru?

Ja mam dobru svokru. Vazim si ju. Ona je taka vyhra v loterii.