Žiadne návyky z domu
Ahojte, možno mi date nejaký dobrý nápad lebo ja som už zufala. Nemám skoro žiadne návyky z domu, moji rodičia holdoval alkoholu, čo mi pamat siaha tak pamätám len hádky, bitky, nedostatok peňazí, dlhy a pod. Žiadne “sobotne upratovanie” sa u nás nekonalo, žiadne normálne stravovanie (keď nebolo z čoho, jedla som aj 3 dni rožky s horčicou a pod), mama sa o seba ako žena vôbec nestarala - oblečenie, makeup (ani krém), atd atd.. Toto trvalo dlhých 26 rokov môjho života, neznasala som to ale má vyber som nemala. Osobne som sa vzhľadom na detstvo dala ako tak dokopy (mám VS, dobrú prácu, byt na hypo atd). Nejako som si žila životom aj keď som spokojná nebola (upratovanie, čas som míňala na hry na PC, na seriály a pod), žila som sama tak som to až tak neriešila. Avšak teraz som už vydatá a mame malú pár mesačnú dcérku a vidím, že má minulosť dobieha.. :/ Nedokážem udržať poriadok v dome, neviem si den rozplánovať tak aby som navarila na čas dcére (nie to ešte nám), nestarám sa o seba, chodím v teplákoch aj von, nenalicena, neumyte vlasy.. Alebo ešte horšie, ani von sa mi nechce, malú dám spat na záhradu. Mám aj auto, mohla by som kdesi s malou ísť ale nejdem. Chcela som aj psa, mám, tešila som sa na výlety, no chudák na záhrade je kým ho muž nevyvenci.. Snažím sa aj zmeniť, skúšala som rôzne postupy, dám si len mini cieľ, napr že vypijem denne 1,5 litra vody (lebo ani vodu nepijem a celkovo životospráva je katastrofa), no vydrží mi to 2-3 dni a som kde som bola.. Ide mi hlavne o malú, nechcem z nej vychovať “zajka bojka” ako som ja čo bude len doma sedieť alebo takú “nezenu”.. Aj muža mi je ľúto, viem že by sa potešil kebyže ho doma čaká čosi krajšie ako strapaté strašidlo v teplákoch :/ Neberte má v zlom, že som nejaká spindira ale neviem to ani opísať.. Psychológov mám za sebou niekoľko, niektorí pomohli s niečim (najmä vzťah k rodičom) niektorí nie.. Tam už cestu nejako nevidím. Neviem či mám slabú volu alebo čo… Nemáte nejaká skúsenosť? Že ako to aspoň krok po kroku zmeniť? Možno si ani sama seba nevážim že sa nechcem o seba starať.. Neviem už :/
Kedy si bola naposledy u psychologa? Po porode sa tieto veci zvyknu zhorsovat
Autorka, napis mi spravu...
@denithestrange1993 davnejsie… možno tak v roku 2020/2021… 🤔
Moze to byt poporodna depresia/uzkost. Ta netrva len tesne po porode,ale aj par mesiacov po narodeni dietata.

ale u teba to nie je materskou..
tie dve osoby v sebe treba zlucit do jednej.. jedna si chce uzivat a byt v pohode, druha sa boji.. tak tu, co sa boji, trochu respektuj a nenut sa do veci, ktorych sa boji, ale aj napriek tomu sa daju robit veci, ktore si uzijes a budes v pohode.. a tak pomaly a postupne si na to zvyknes a ta druha sa prestane bat 🙂 .. a budes moct ist aj so psom, aj na vylet autom.. najdolezitejsie je, vediet rozlisit, co robis kvoli sebe, lebo naozaj ty to chces a co robis len preto, lebo sa to ocakava, lebo to potrebuju druhi, alebo co si myslis, ze tak musi byt, aby si bola spokojna.. toto je niekedy hodne narocna uloha.. prekopat sa cez to mnozstvo navykov sama k sebe.. ty sa stazujes, ze nemas navyky z domu - to mozes byt rada 😀 ono tie navyky, co sme prebrali od druhych, su niekedy skor zatazou.. ale aj sam sa clovek vie zatazit vecami, co si naberie, lebo je presvedceny, ze musi, ale pritom to vobec nie je to, co ozaj chce.. preco chces mat umyte vlasy? aby si sa lepsie citila, alebo aby na teba druhi nepozerali ako na 'spindiru'? keby to bolo pre tvoj dobry pocit, tak predsa nemoze byt tak tazke to urobit.. preco chces mat doma rezim? bojis sa, ze ked dceru nebudes krmit tak, ako je to 'spravne', tak jej uskodis? ale neexistuje ziadny 'spravny' sposob.. mozete si to zariadit, ako vam to vyhovuje.. nemusis preberat cudzie navyky, mozes si vytvorit svoje vlastne a tie nebude problem dodrziavat, lebo su tvoje vlastne a vyhovuju ti 🙂