Žiarlivosť manžela
Ahojte dievčatá, niesom tu nová, chodievam sem každý den, čítam a radím, ak viem, len kôli teme som si radsej zvolila "novy nick". Mám manžela, sme 3r manželia, 5r spolu a od svadby začal byť veľmi žiarlivý, podľa mna uz bol predtým, len to skrýval, aby som to nezistila a nezdupkala. Ked sme spolu začali chodiť, boli sme normálni mladí ludia, všetko vyzeralo ok, bol veľmi milý...ja som sa spravala ako normalna mlada baba, mala som vela kamaratov, kamaratiek, chodili sme /aj spolu/ na diskoteky, obliekala som sa ako mlade dievcata, sukne, tricka s výstrihom, vysoké podpätky...líčila som sa...nechápem, ako ma mohol chciet, teraz odo mna vyzaduje presny opak...od svadby sa to zacalo, zo zaciatku len tak postupne, hovoril, ze som pekná, nenalícena a ze sa mu páčim aj v teplákoch...ale teraz tie jeho obmedzenia cítim skoro vo vsetkom. Hlavne musim napisat, ze mame pekny vztah, máme sa radi, len ta jeho ziarlivost. Nemôzem sa licit, vyrazne obliekat, to znamena najlepsie, keby som chodila v teplakoch a mikine, nemôzem si cesat vlasy, ako chcem, lebo asi aj to je podla neho prilis sexy " a asi chcem zaujat". Všetko si vie tak "milo" vydobyt, nieje ako iní žiarlivci, co biju, kricia, hadaju sa, on to vie milo , ale razne, proste mi povie , ze si to nezela. Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/. Ta jeho ziarlivost sa ukazuje vo vela veciach, napr. nemôzem pracovat v kolektive, kde su aj muzi. Teraz ma nenapada vsetko, ale je toho vela. Napr. nemôzem nosit saty, ani sukne, leginy, alebo velmi obtiahnute rifle, tricka len s minimalnych vystrihom a vzdy kontroluje, ci nepresvita...musim napisat, ze nema ziadny dôvod na ziarlenie, odkedy som s nim, tak som sa snad s inym cudzim muzom (okrem rodiny) ani nerozpravala. Sme obaja mladi /ja26/on 27 rokov, nemame deticky, zatial, este sa na to manzel neciti, ja by som aj chcela, ale este "musime" aspon dva roky pockat,lebo si to tak zela...neviem, ci budem vediet tolerovat jeho spravanie cely zivot...len nechcem, aby vyzeral ako zly clovek, naopak je velmi dobrý, milý, kazdemu pomôze, mame rovnaké zaujmy, konicky, inak si rozumieme, nebyt jeho ziarlivosti na 100%! Ale rozhovory na tuto temu koncia uplne o nicom, on si to uvedomuje, ale nechce to menit, ani ist ku psychologicke. Uvažujem, ze zajdem sama a uvidim, co mi poradi, ale ja si myslim, ze mam len dve moznosti, bud s nim ostanem a "zvyknem si", alebo od neho odidem, aj ked to by som nerada, lebo sa mame naozaj radi. Ak je niekto v takejto situácii, budem rada, ak mi napise, ako to riesite, najlepsie, ak mi poradia tí, co to zazili, dakujem pekne!
a este jedna vec...kazdy potrebuje okrem partnera aj kamaratov a je uplne smiesne si mysliet ze tebe staci len ten tvoj chlap a jemu len jeho zena...kazdy sa potrebuje trosku odreagovat a pokecat aj s niekym inym ako len so svojou polovickou...ale to mozno casom pochopis.
@lenuska089 ja mám takého otca, presne toto všetko čo píšeš, nakoniec on bol, ten čo mal milenku a on bol ten, kt. moju maminu, svoju ženu škrtil, lebo si dovolila mu oponovať, sú rozvedení "už" 6rokov, boli zobratí 30r. a dodnes má psychické týranie na dennom poriadku, takže si to "uži" čo najviac, lebo ty to asi zmeniť moc nechceš, ako to čítam
@danielahamar ano toto je pravda, velmi casto sa stava ze prave takyto ziarlivec si nakoniec aj tak najde milenku a zo zeny ostane uplna troska
mna by len zaujimalo ak by autorka mala vystudovanu napr medicinu, kde by sa podla neho mala zamestnat lebo nedajboze by vysetrovala chlapa...asi len ako gynekologicka 😎
@sherynkamalinka ani to, náhodou by sa z nej stala ináč orientovaná a to by už bolo v p... úplne 😀
@lenuska089 ani necitam vsetky prispevky.. ja som mala doma podobne mileho pana uzasneho... a ver, ze casom prestal byt aj mily, aj uzasny. Ked som musela byt dlhsie v praci, tak hned z prichodu mi vysvetlil, ze on aj tak vie, ze sa tam iba kur.... licenie, obliekanie.. vsetko mu vadilo.. ale zas na druhych babach si to vsimal ako nieco uzasne... on chodil s kamosmi po diskotekach, ja doma s malym dietatom, lebo ved som vydata zena a mam sa starat o dieta.. no a hadaj ako to skoncilo... nasiel si mladu kolegynu bez zavazkov. A ja som jej doteraz vdacna, lebo to s nim nebol zivot. Ak mozem poradit.. bud nech okamzite nakluse k psychologovi, alebo ty daj ziadost o rozvod. Casom sa to iba zhorsi.. a ani nemusim asi pisat, v ci neprospech.
@danielahamar 😀
ja myslim ze sa tu uz ani neoplati diskutovat...ako sa hovori ,komu niet rady tomu niet pomoci...
@lenuska089 váš rozhovor dopadol presne tak,ako som predpokladala ☹
Dievča máš dobre našliapnuté na Stockholmský syndróm.len tak dalej.
A daj túto diskusiu zmazať prosím ťa.
@anatalia77 nerozumiem?!! co ma mal zabit, aby si bola spokojná?
@lenuska089 😀 dievča ty si mimo,viac ako som si myslela.
A áno-každá obeť si hľadá svojho vraha-keď už si to načala.
Staršie pochopia 😉
@anatalia77 nikto Ta nenutil citat to a reagovat, tak ma tu neosočuj, ano a pozri sa na seba
@sherynkamalinka tak nediskutuj!!!! prosila som o radu tych, co to zazili, ostatni sa nemusia starat!!! a teraz sa vsetky do mna pustite 😠
@lenuska089 Ja si tiez dovolim zrekapitulovat, co si sem napisala a pravdu povediac si myslim, ze problem VOBEC nie je v tvojom manzelovi..... (Ospravedlnujem sa za velke pismena, chcem iba oddelit jej prispevky od mojich komentarov)
.teraz sa snazim postupne "vsetko dostat do normalnych kolaji", napr, ze si namalujem slabo mihalnice, kedysi by urcite bol najstvany, ale dnes len chce, aby som sa hned umyla, ked som doma.
A PRECO SA MUSIS UMYT, CO BY TI VYSKRIABAL OCI? VED PISES, ZE JE KLUDNY, NENADAVA, NEKRICI...
ak by som aj chcela odist, tak nemam kam a nemam zaco...lebo môj ucet je "minaci" a jeho na setrenie do buducna...
PRECO BY SI SI NEMOHLA ZALOZIT DALSI UCET...SETRIACI?
kde môzem pracovat len tam, kde niesu muzi
A CO SA STANE, AK SI NAJDES PRACU, KDE SU MUZI?
Kamaratov som musela hned zrusit a kamaratky mi schvaloval, az mi ostala len jedna /ktoru mi schvalil/.
AKO SI ICH MUSELA ZRUSIT? CO STE SA ODSTAHOVALI DO DRUHEJ KRAINY?
tiez mi pozmenil vsetky maily, telefone cisla, odkedy sme spolu, vsetko kontroluje
PRECO SI MU DOVOLILA MENIT TVOJE HESLA A CISLA?
on povedal, ze nedokaze zit s takou zenou, ktory by bola "fiflena", (podla neho je kazda, ktora sa o seba stara-fiflena)
ZAUJIMAVE, ZE AKO SLOBODNEHO HO PRITAHOVALI FIFLENY....
ja si nemôzem dat kratasy nad kolena...o satach nehovorim :(
CO BY SA STALO, KEBY SI SI KRATASY DALA? ZLOMIL BY TI NOHU?
..on na mne nikdy nesetril, kupi mi co si zelam, chodime po vyletoch, dovolenkach a inak sa mame velmi dobre...
KUPI TI CO SI ZELAZ, AZ NA TIE KRATASY A SUKNE...ZE? CHODITE PO DOVOLENKACH, KTORE VYBERAS TY, ALEBO ON? MATE SA DOBRE V AKOM ZMYSLE?
aj ked som bola dlho bez prace, nikdy mi nic nepovedal na to, bol ku mne mily a minal a mina na mna stale dost...a kupi mi, co mi na ociach vidi..
KED SI BEZ PRACE, ASI MA VACSI DOHLAD NAD TEBOU..TO TA NENAPADLO?
Myslim, ze tvoj manzel vobec neziarli.........muz, ktory ziarli robi sceny, bucha, krici, nadava, hresi............ak manzelka odmietne jeho pokyny.
Jediny problem, ktory vidim vo vasom vztahu si TY. Zabudla si kto si, zabudla si, ze ty mas tiez svoje potreby, svoje zasady, svoj sposob zivota.......On iba vyuzil tvoje neustale pritakavanie a usluzne posluchanie.... TY si priviedla vas vztah do tohto stavu......bohuzial. 😔
Poradim ti 2 veci
1. Najskor vyries svoj problem, do deti sa vobec nezen
(vies si predstavit, ze ty by si chcela kojit svoje dieta a pre neho by to bolo prilis sexi??? 😖 😖 😖 )
2. Zajdi za psychologom a nauc sa povedat NIE.
(Zisti, ako zareaguje, ked pojdes za kamaratkou, ktoru ti neschvalil, ked prijem pracu v spolocnosti muzov, ked si v lete das riflove sortky do polovice stehien, ked sa namalujes do kina...... tam skutocne zistis, aky je dobry, ako nekrici, aky je kludny.....................)
@lenuska089 ja sa na seba pozerám každý deň a vyprosím si od teba tento útočný tón.Šliapla som ti na kurie oko...
@lenuska089 to ze o sebe nepisem neznamena ze som si nieco podobne nezazila...neradila by som ti nieco co by ti poskodilo az taka zakeracka nie som. a myslim se za v tejto diskusii nenasla ani jedna zena co by ti chcela zle..neviem co by z toho mali...radili ti tu zeny mozno starsie, skusenejsie a mozno aj mladsie ako si ty, ktore si tym presli. Pisala si tu zjavne preto lebo ta to trapi a chcela si pomoct resp vypocut si aj iny nazor. lenze mam pocit ze pre teba je ten spravny nazor len nazor tvojho manzela. Tak druhy krat si tu nechod po rady a rob tak ako ti radi ten ktoreho si si vzala a snad raz pochopis, ze vsetko co sme tu chceli bolo otvorit ti oci a pomoct ti
@sherynkamalinka určite vieš,čo tieto útočné reakcie znamenajú-popieranie a zľahčovanie problému,píše sa to všade v dokumentoch o domácom násilí.
Je to jedna z fáz celého procesu.
@anatalia77 Ja viem, ze to tu nieje vôbec myslené zle...ja len ze ak mam teraz hned odist, ako vsetci radia, tak najde sa tu niekto ku komu môzem ist byvat??? preto si musim vyriesit tieto veci a potom môzem uvazovat o tom, ze odidem...len sa mi zda, ze tomuto tu nikto nerozumie, nemam kam hned dnes odist!
@sherynkamalinka ja to chapem, viem, ze tu nechcu radit zle..len rychlo odist nic neriesi, treba premysliet a rozhodnut sa..
@digysa presne tak...ja som to uz pisala, ze som problem JA, Ja sa musim zmenit,nie jeho menit!
@lenuska089 nikto ti neradi uz aj zbalit kufre a ist pod most...ale zariad si to tak aby si mala z coho vyzit sama...a to by som radila asi vsetkym zenam...aj ked maju momentalne uplne bezproblemove manzelstvo lebo ako sa hovori clovek nikdy nevie...robim s tym tak viem ako potom take zeny dopadnu
@lenuska089 Urcite mas ku komu ist,zavolaj niektorej kamoske,ktoru si roky nevidela vdaka tomu obmedzovaniu a vysvetli jej situaciu, ja mam kamosov,ktorych aj ked som nevidela roky,tak keby si zavolame a zasvieti cerveny alarm,tak to hned riesim aj o polnoci. Mozno taku kamosku nemas,tak skus nejakeho z tych kamosov gayov,ak mas na nejakeho este kdesi zahrabane cislo v nejakej starej simke od telefonu alebo co. Moja kamoska ked bola 600km odomna a konecne sa dostala po dlhom case k netu,tak ked mi napisala,ze je zle,ze ju chlapek drzi vo frankfurte v podobnej situacii,tak som jej okamzite pomahala,bookovala vlak atd. vzdy su moznosti,len clovek to sem tam nevidi v tom zufalstve. 😉
@sherynkamalinka ano, najskôr si to musim zariadit a potom riesit, len casto , ked tu citam diskusie, vsetky zeny vzdy radia skoro vzdy , utekaj , bez...rychlo,, len niekedy nieje kam a to je podstatne, nie sa zbalit a potom riesit...
@kiki68 dobrý napad 😉 cloveka vsetko nenapadne 😉
@lenuska089 ja som ti len napísala ako to može prebiehať,ja ti nič neradím,ani útek ani odpor,nič...
Podstatné je že to vidíš,a chceš to riešiť.Akokolvek.
neviem,či ma tu už ex nevypátral,mám od neho prezvonenie,ale tlf neberie ☹ doriti
@anatalia77 ja tuto temu dam radsej zamknut, ale keby som vedela ako...uz mi tu zeny aj tak dost poradili a staci mi to 😉
Utekaj od neho čím skor! Ani sa nenazdáš a bude ti dávať vychádzky, všade chodit s Tebou...ak Ťa teda niekam pustí! To je ten lepší scenár...v tom horšom Ťa bude doma zamykať a nepustí Ťa vobec nikam.
@lenuska089 ja som si spomenula na seba, raz sa mi stalo nieco s cim som vobec neratala,partner mi spravil z nicoho nic strasnu scenu, bol mierne naliaty,vtedy som tiez zdrhla,zdvihla telefon a zavolala naj kamosovi. Ten o pol jednej rano naklusal co to dalo a ratoval mi kozuch 😉 O tom su pravi priatelia,ci muzi,ci zeny,ze stoja pri cloveku,ked mu natieklo do bot 😉
@lenuska089 zamykať nemusíš,aspoň sa tu budú mocť aj iné ženy poradiť,táto téma je vlastne stále aktuálna len v roznych obmenách..

ach jaj zena...zijes vo velkej bubline naivity, keby si nenapisala svoj vek myslela by som si ze mas nejakych 17 a ruzove okuliare na ociach. Tu sa zeny dost casto osocuju, jedna druhu, ale tieto zeny ti napisali pravdu bez toho aby nieco zavideli alebo vzdy radili len rozvod ako sa to tu vzdy tvrdi pri takychto diskusiach o chlapoch. Mala by si si rozpisat co ti povoluje a co ti zakazuje. Mierne ma pobavila veta ze ti kupi co ti na ociach vidi...ale skutocne to co ti kupi sa ti aj paci?. Alebo sa ti to jednoducho pacit musi lebo sa to paci HLAVNE jemu a je to do spolocnosti "prijatelne" ? Mam pocit ze ty si uplne stratila samostatnost a sebauctu a to je aj jeho cielom, aby si bola od neho zavisla vo vsetkych smeroch. a ze ta zivil ked si nepracovala? preco si nepracovala? lebo bol problem najst si pracu kde nie su muzi? Zijes s otrokom, psychickym tyranom.zeny nie su tyrane len fackou ale aj psychicky a ty si toho jasnym prikladom a ako sa ubezpecis ze nie je v poriadku? Staci mu povedat ze ides s kamaratkami na noc na chatu. Ako zareaguje normalny muz? a teda nastastie aj ten moj? Draha chod a oddychni si od kazdodenneho kolotoca. Ako zareaguje tvoj? Pohrozi rozchodom alebo ti jednu streli...? porozmyslaj alebo rovno vyskusaj