icon

Žiarlivosť partnera

richardp2509
2. máj 2021

Ahojte,idem si k vám po radu . So snúbencom sme spolu tri roky máme 2 malé detičky. Náš problém je žiarlivosť,z jeho strany . Miestami je to už naozaj neúnosné. Žiarli keď sa namalujem, neustále ma podozrieva dokáže si namyslat také hlúposti , ktoré sa v živote nestanú ani nestali. Na žiarlivosť mu nedávam žiadne dôvody proste ma takúto povahu . Pracuje v zahraničí a vtedy je to najhoršie. Veľmi psychicky to vyčerpáva. Viem ,veľa z vás napíše aby som od neho utekala ,ale ja by som tento problém chcela riešiť. Ľúbim ho ,viem že aj on mňa a už keď tak máme spolu maličké detičky (1rok ,2roky). Prosím vás viete mi poradiť ako sa to dá liečiť ,podľa mňa to je na psychológa už alebo aj na nejakú poradňu,ochota ísť za odborníkom je aj z jeho strany. Viete mi poradiť na koho sa obrátiť,ako to prosím vyriešiť. Som naozaj bezradná. Ďakujem za rady

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova naše telefonáty niesu denno denne o hádkach to vôbec . Ale napríklad situácia z veľkej noci : bola som doma a namaľovala som sa proste som mala taký deň že som chcela byť pekná a cítiť sa lepšie aj keď som bola len doma .nemalujem sa výrazne dávam si make-up a špirálu občas linku na oči,no a keď ma zbadal hneď začal kričať že som namaľovaná že zrazu sa aj doma malujem určite prídu chlapi nejakí a proste hlúposti . Ja som sa mu snažila vysvetliť že nie namaľovala som sa len tak ,ale neprešlo to u nho absolútne . Takže sa urazil a ja som sa cítila previnilo vlastne za to že som sa upravila. To isté včera bola som s deťmi von zbadal že som namaľovaná tak mi napísal že zase mám na sebe kilo make upu a že je úbohé že už idem baliť chlapov a že snáď sa niekto chytí .. proste sprostosti

kitycat
2. máj 2021

To je chora hlava a to sa nezmeni!
Ja som robila v zahranici a nasla som si milenca (zebaty a 2 deti, sudit ma nemusite). Potom som bola preradena inde a on mi aj tak volal a pisal a podozrieval ma, ze uz som si davno nasla ineho... To ale nebola este vtedy pravda :D Skratka tvoj uzasny snubencek, ktory ti rychlo urobil dve deticky si ta kontrolzje, buzeruje a zakazuje sa ti malovat. Si normalna? S takym este aj do manzelstva? Tento tvoj dobry chlap v sebe zivi to, ze ty ho podvafzas kade chodis. Za chvilu mu budes cez ten videohjovor otvarat skrine aby sa prresvedcil, ze tam neukryvas milenca

makova333
2. máj 2021

@panelacikova velmi sa mylis, ale ze velmi....

richardp2509
autor
2. máj 2021

@nistika ďakujem veľmi pekne určite do toho pôjdem a viem že aj on . Bavili sme sa o tom pýtala som sa či je ochotný sa liečiť tak najprv zahmlieval že on nieje chorý ,ale keď som mu pekne vysvetlila že môže prísť o rodinu tak povedal že pôjde za odborníkom

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 ries to urgentne, nie je to v poriadku. Toto je jo sakra velky problem: "To isté včera bola som s deťmi von zbadal že som namaľovaná tak mi napísal že zase mám na sebe kilo make upu a že je úbohé že už idem baliť chlapov a že snáď sa niekto chytí .. proste sprostosti"

richardp2509
autor
2. máj 2021

@kitycat a čo mám robiť? Mám ho odstaviť nechať ho, nechať deti bez otca bez toho aby som sa pokúsila pomôcť mu?

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 tak potom už neviem :( a predtým si sa maľovala alebo nie? pri akých príležitostiach? v bežný deň alebo keď ste šli niekam vyraziť? keď bol v práci a ty doma, maľovala si sa? vieš, u niekoho hoci len malá zmena môže navodiť pocit, že prečo zrazu táto zmena? a prečo teraz, keď som preč?
@makova333 v čom sa mýlim? ja píšem sama za seba, pretože som si prešla niečím takým a teraz som fakt že úplne iná. ale mám aj iného muža, ktorý nie je egoista a chce, aby som bola šťastná a hlavne, chová sa tak, ako chce, aby som sa chovala ja k nemu...

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 pokiaľ súhlasí, že pôjde za odborníkom, tak OK... možno je to fakt niečo, s čím sám nedokáže "bojovať"...

kitycat
2. máj 2021

@richardp2509 prestan pristupovat na jeho hru. Prestan mu o sebe hlasit vsetko co robis. Obom vam to prerastlo cez hlavu. Manzelsky zvazok bt tebou neuzatvaram. Kedy sa planuje natrvalo vratit domov?
A na ako casto chodieva domov?

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova keď ma spoznal maľovala som sa ,potom som od toho opustila z toho dôvodu že som mala ťažké tehotenstvo a nevládala som tak som hneď otehotnela druhýkrát a teraz som sa k tomu vrátila opäť ,on sám mi kupuje drahé parfémy ,dokonca aj make up mi kúpil tešil sa že mám radosť. On ako keby nechcel aby som sa o seba starala keď je preč. Pritom on sám je ten typ chlapa ktorý o seba dbá, chodí stále upravený nahodený vyobliekany..

panelacikova
2. máj 2021

@richardp2509 bojí sa o teba 🙂 to je milé 🙂 len by to mal dať najavo trochu inak....

richardp2509
autor
2. máj 2021

@kitycat dobre . Chodí na 4-6 týždňov a 2 týždne býva doma. Pred tým bol doma v kuse polroka kvôli corone a bolo to úžasné nehádali sme sa všetko bolo pekné ,ale keď odíjde preč je to tak zakaždým...

richardp2509
autor
2. máj 2021

@panelacikova ja si myslím že v tom hrá veľkú rolu aj vekový rozdiel. Ja mám 26 on 39 aj keď na to vôbec nevyzerá . Ja som si mladých chlapov nikdy nehľadala pretože som si s nimi nerozumela . Strašne ma štve že chlap v rokoch sa správa ako dieťa

makova333
2. máj 2021

@richardp2509 musis si urcit hranice, nehrat jeho hru. A teda on sa liecit musi. Nie je to o tom, ze to robi len preto, ze je dalej od vas. Vies si predstavit, co bude robit ked pojdes do prace?

richardp2509
autor
2. máj 2021

@makova333 tak to teda naozaj neviem

mischy00
2. máj 2021

Vadi mu, že si primalujes, potom bude vadiť výstrih, krátke nohavice a nakoniecmu budeš ukazovať, že nie si vsade aj oholena, lebo isto ideš niekde za chlapom.....Skús ísť na neho rovnako, otoč to na neho a tiež povedz, jeeee aký si vyfinteny, nagelovany isto niekam ešte ideš....ja tu doma s dvoma deťmi a ty tam máš isto rande....Ja viem, že je to blbosť, takto robiť len nech si to uvedomi, že ako sa asi cítis ty

richardp2509
autor
2. máj 2021

@mischy00 skúšala som ,tak hneď povie či mi šibe čo trepem za somariny ,a povedala som mu že keď to robí on tak je to v pohode ? .

retatka
2. máj 2021

@richardp2509 A keď sa takto nastve pri telefonovaní ,kolko je urazený?Kto vola prvý?Ja by som sa mu nepchala , naopak nechala čas aj týždeň ,na rozmýšľanie kde urobil chybu .A mal by sa ospravedlniť .Dalsia vec,veľká chyba že mu zvestuješ každý krok,kajaš sa.Bud sama sebou a on to bude musieť akceptovať /popracuje na sebe/Inej cesty niet ,lebo vaše cesty sa rozídu časom ..

richardp2509
autor
2. máj 2021

@retatka trvá to väčšinou len víkendy v pondelok zavolá ako keby nič aj sa ospravedlní aj vidim že to chce napraviť . Len on proste bojuje sám so sebou ako keby ,a vieš ako to víkendy chlapi partia dá do toho dve tri piva a konečná.

mariejenka
2. máj 2021

@richardp2509 je mi ta ľúto,tak úprimne, píšeš ze okrem tej žiarlivosti je dobrý, pozorný.
Moj muž neziarli,ale raz sa stalo ze v robote som mala kolegu, ktorému asi siblo a zacal si dokazovať nico, všetky kolegine začal harasmentovat, a nejako sa to dostalo mojemu do ucha, dosiel domov a v kľude sa opýtal,ci si dovolil ten kolega aj na mna, .. hej,ale vylepila som mu takú po papuli,ze sa zatackal,a povedala ue ešte raz, dostane päsťou. Nasratý bol,a chcel ist riešiť do roboty,ale nedovolila som to,...koelga potom odišiel z roboty. Cize muz je takto zdravo nastavený. Neviem si ani predstaviť,ako sa musíš cítiť,ze vravíš pravdu,a on neverí,je to na nervy...ved by som mu povedala,kedy,kedx by som mala cas na frajera ved pri tak malých deťoch na to neni ani cas,ani pomyslenie,a najdôležitejšie je ue nepotrebujem myslieť na ineho,mam teba ty mas mna, spolu mame nase deti, zijeme si spolu ... navrhla by som presťahovanie do Nemecka, ked byva na ubytovni, nech to poriesi podnajom blizko roboty, a budete spolu, alebo nech si najde robotu tu, deti si vidí malo a navyse osocuje teba, ja by som sa aj urazila,ze co si o mne mysli, ze som nejaká ľahká korisť,zato ze s nim som sa dala dokopy,a po roku vzťahu uz deti ,alebo co!!! No drzim palce, kľudne nech ide on k psychológovi, alebo spolu.

gazpalm
2. máj 2021

@richardp2509 🙄🤦‍♀️preboha ,mne taketo individua tak dvihaju tlak ...no smer dr s nim ,lebo sa zblaznis

0silvia0
2. máj 2021

@richardp2509 to nie je o vekovom rozdiele, ale o vyzretosti jedinca. Na tvojom mieste by som sa razne prestala obhajovat pri naznakoch ziarlenia. Ak by s tym zacal, preco som namalovana a schudnuta by som razne povedala: s tymito kravinami na mna nechod, toto pocuvat nebudem, nebudem na to odpovedat. Moje svedomie je ciste a ked mi neveris, tak sa nad sebou zamysli. Ked sa chces oduvat, mozme skoncit telefonat a zavolaj mi, ked sa budes mat chut normalne rozpravat bez ziarlivostnych naznakov. Cau...
Toto je jeho problem, on sa s tym musi vysporiadat bud sam alebo s pomocou terapeuta.

mischy00
2. máj 2021

@richardp2509 pozri, neboj sa že ťa opustí, keď mu dáš najavo že si ludska bytosť, nie jeho tovar. Normálne s ním komunikuj, ked znovu začne nezmyselne trepať, ukončí telefonát s tým, že nemas náladu na takéto reči....kľudne sa namaľuj, ak má pripomienky, povedz, že to budeš robiť naďalej, lebo sa chces cítiť aj ako žena nie iba ako matka....rovnako ako aj on nechodí v ogrcanom tričku celý deň a s mastnymi vlasmi. Nevidíš dôvod na to, aby si mala doma vyzerať ako strašidlo....hlavne rob to, ako to cítiš... absolútne nerobíš nič zlé. Ak sa mu nepáči, tak nech si najde nájsť tučnú, škaredu a starú ženu a problém ma vyriešený...

nistika
2. máj 2021

@richardp2509 staci mi napisat sukromnu spravu a dohodneme sa na termine 🙂

makova333
2. máj 2021

@nistika ty si tiez psychologicka?

nistika
2. máj 2021

@makova333 este nemam ukoncene studium.

makova333
2. máj 2021

@nistika tak drzim palce k uspesnemu ukonceniu, je to velmi pekne studium 🙂

stanulienkat
2. máj 2021

@mondolina nieze ona nema problem. Ona problem ma a sakramentsky. Tito chlapi su vacsinou psychopati,neda sa argumentovat. Byvaju aj agresivni. Problem je,ze sa prilis skoro nechala zbuchnut,ani ho poriadne nepoznala a hned kratko nato druhy krat. Mat "snubenca" a mat dve deti nie je v poriadku. Okrem toho ona je slobodna matka bez opory muza a bez pomoci so starostlivostou o deti. Do takeho vztahu by som nepriviedla ani jedno dieta. A ked pride muz nastalo domov,potom este len bude peklo.

richardp2509
autor
2. máj 2021

@stanulienkat my sme dieťatko plánovali nedala som sa zbuchnut ako ste to nazvali vy ! Viete koľko žien je vydatych tiež majú deti a takéto problémy? Prosím vás pekne ...čo sa týka starostlivosti to by som mu krivdila keby som napísala že je zlý otec ,je vynikajúci otec keď je doma stará sa o nás pomáha mi od varenia upratovania až po starostlivosť o deti,takže do slobodnej matky mám ďaleko. Ja tu píšem o jeho žiarlivosti nesťažujem sa na nič iné .

richardp2509
autor
2. máj 2021

Ďakujem vám ženy za všetky vaše rady veľa som si z toho zobrala ❤️