icon

Zistil som, že syn nie je môj. Čo teraz?

18. sep 2025

Zdravím, nick som si požičal od jednej známej, práve preto prispievam anonymne. Aby som ale začal s manželkou sme spolu 7 rokov a máme 7r syna. Náš vzťah začal ako kamarátstvo s výhodamy a ona otehotnela asi po tri mesačnej známosti kedy bol náš vzťah viac menej len o sexe. V tej dobe som bol šialene zamilovaný do jednej ženy, ktorá ma ale nechcela. Potom čo moja manželka otehotnela som sa jej samozrejme pýtal či je určite dieťa moje. Vždy tvrdila že rozhodne áno. O polroka bola svadba a potom sa narodil syn. Prvé roky to bolo fajn. Kaziť sa to začalo až posledný rok a ja som začal veľa vecí spytovať. Náš vzťah veľmi škrípal. Minulý mesiac sme boli s kolegami na chate a zastavila sa tu aj žena do ktorej som bol pred rokmi zbláznený, dlho sme sa rozprávali a ja som jej povedal o mojich pochybnostiach. Povedala mi že buď s tým podozrením budem žiť alebo si urobím testy otcovstva a budem vedieť. A ja som si ich urobil. Syn nie je môj na 99,8% úplne ma to položilo. Najprv som sa nechcel ani vrátiť domov. Teraz neviem čo ďalej. Neviem či hľadám vypočutie na správnom mieste. Asi to zo seba potrebujem dostať

anonym_aa223b
19. sep 2025
@reela

Mna trosku vydesila ta posledna sprava autora... akoby ona vedela, ze to dieta nie je jeho od zaciatku. A ked chcel vlastne tak mu povedala, ze uz ma "syna", tak co vymysla...
Mi to pride ako velke zlo z jej strany.

@reela No ved samozrejme, ze to vedela..

anonym_aa223b
19. sep 2025
@ivik4

@anonym_aa223b presne
Vsetky ake samaritanky takto v diskusii ale realita neviem neviem ako by sa naozaj zachovali keby ony zistili ze ich dieta nieje ich dieta .
Ja si stojim za svojim, tu zrúdu by som opustila a s dietatom by som sa sem tam stretavala teda ak by súd dovolil,nejaky ten vztah udrziavala ale ziadne take aby som ich nadalej zivila a starala sa o nich. Vrchol

@ivik4 Presne tak.

anonym_6bb32f
19. sep 2025

Najväčším zlom pre toto dieťa je jeho matka. Kurvila sa s kade kým, podstrčila mu náhradného otca a teraz bráni, aby mal chlapec naďalej kontakt s človekom, ktorého považoval za svojho otca.

puklica13
19. sep 2025
@pieksamaki
Odpoveď bola zmazaná

@pieksamaki
Zákon o rodine (č. 36/2005 Z. z.) § 86 až § 90 a konkretne § 86 – upravuje, že manžel matky môže do troch rokov od narodenia dieťaťa podať návrh na zapretie otcovstva, nesuvisi to s nijakymi testami… ergo aj ked bude mat 10 testov, papierovo bude otec

zuzanita1609
19. sep 2025
@anonym_aa223b

@zuzanita1609 Predstav si, ze som. A rozvedena. Nezostala by som s tyranom, len aby dieta malo "otca" psychopata. Nasla som ineho otca, ale ten vedel do coho ide, co tento chudak nevedel. Cize sa pytam vsetkych ktore mu radite ostat kvoli nesynovi. Ste uplne totalne proti rozvodom? Aby deti akoze netrpeli?? Aj ked ovela viac samozrejme trpia v nefunkcnych vztahoch.. ale podla toho co tu citam, to tak vyzera. Zostat za kazdu cenu v manzelstve. Ale v inych temach bezne radite rozvody, ak je manzelstvo nefunkcne a zena aj deti trpia. Cize?? Ciste pokrytectvo. Absolutne si neviem predstavit, ako by mohol dalej zit so zenou, ktora mu toto urobila (a ten vztah nefungovsal uz pred tym, nez sa to dozvedel). A uz sa mamicka vyfarbuje znovu, vyhrazkami. Jedine ona je zodpovedna za celu tuto situaciu, tak tu nehrajte na city tomu podrazenemu chudakovi.

@anonym_aa223b ja som nepísala,aby zostal s ňou! Ja som písala,aby neodstrihnu šmahom ruky svojho syna,doteraz ho ľúbil a zrazu prestane? Rozum mi to neberie...

kikiballa
19. sep 2025

@anonym_autor nečítala som celú diskusiu či to niekto nespomenul ale možno existuje mini šanca,že ani tvoja žena nie je mama dieťaťa. Veď niečo podobné sa už stalo.

anonym_aa223b
19. sep 2025
@zuzanita1609

@anonym_aa223b ja som nepísala,aby zostal s ňou! Ja som písala,aby neodstrihnu šmahom ruky svojho syna,doteraz ho ľúbil a zrazu prestane? Rozum mi to neberie...

@zuzanita1609 Ale ved on sa nevyjadril jednoznacne, ze by to urobil. ONA sa uz vyhraza ze mu ti nedovoli. A nie je to JEHO syn, pomenuvajme veci spravne!

karolinakr
19. sep 2025
@anonym_ebfa1a

@zuzanita1609 Asi je to v niektorých ĺuďoch zakorenené-opovrhovanie nemanželskými deťmi.V minulosti nebolo asi väčšej hanby.Viď Írsko napr. Tie deti boli odsunuté na okraj spoločnosti,nehodné lásky. Niekedy zavraždené,inokedy bez zdr.starostlivosti, predané do otroctva-na statky na prevýchovu, či žobrajúce na ulici.Je to hlboko v nás- povýšeneckosť a necitlivosť ☹️

@anonym_ebfa1a a najväčšia sranda, že tie deti su posledne, ktora za to môže.
nemôžu za hriechy rodičov, nepýtali sa na svet, nerozhodovali, komu sa narodia a zliznu opovrhovanie, odmietanie a šikanu,,,toto by som ako prvé zastavila

pieksamaki
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
19. sep 2025
@kikiballa

@anonym_autor nečítala som celú diskusiu či to niekto nespomenul ale možno existuje mini šanca,že ani tvoja žena nie je mama dieťaťa. Veď niečo podobné sa už stalo.

@kikiballa Ta mini šanca tu nie je, už priznala, že spavala ešte so svojím ex.

karolinakr
19. sep 2025

@anonym_autor ked ho nechceš a žena sa ti vyhráža, že ho nikdy neuvidíš, tak ti vlastne urobila službu a už si to sám pred sebou nemusíš nijak zdôvodňovať, tak sa ti uľavilo..chod za pravnikom, zbaľ si kufrík a vykroč v ústrety novým zajtrajškom

zuzanita1609
19. sep 2025
@karolinakr

@anonym_autor ked ho nechceš a žena sa ti vyhráža, že ho nikdy neuvidíš, tak ti vlastne urobila službu a už si to sám pred sebou nemusíš nijak zdôvodňovať, tak sa ti uľavilo..chod za pravnikom, zbaľ si kufrík a vykroč v ústrety novým zajtrajškom

@karolinakr cítim z toho iróniu,ale máš pravdu... nech idze k novým zajtrajšom 😏 😶.

autor
19. sep 2025

Ešte raz som si prečítal nové odpoveďe a ďakujem. Dneska manželka nedala syna do školy a vzala ho k starým rodičom že aj tak ako otec stojím za nič. Vraj mu to sama oznámi. V podstate mi nedala ani na výber a je rozhodnuté

anonym_aa223b
19. sep 2025
@anonym_autor

Ešte raz som si prečítal nové odpoveďe a ďakujem. Dneska manželka nedala syna do školy a vzala ho k starým rodičom že aj tak ako otec stojím za nič. Vraj mu to sama oznámi. V podstate mi nedala ani na výber a je rozhodnuté

@anonym_autor Aha este aj kopat do teba bude.. Chudera..

anonym_aa223b
19. sep 2025

No co teraz na to poviete teraz, vy vsetky odsudzovacky "otca" ???

lauruska_sumienka
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to krava, chuda dieta ide mu rozbit cely svet ale aj ked mu to ona oznami, ty mu mozes povedat co pre teba znamena a ake je jeho miesta v tvojom zivote a co budes pre neho robit, co sa bude asi diat. bud lepsi clovek nez je ona, aspon ty bud pre neho oporou, ked ona svojim jedom ide znicit tu malu dusicku
az ma tlaci ti napisat aby si ziadal plnu opateru nech ho aspon ty ochranis od takej, slusne napisane, hnusoby jedovatej-toto nie je mama, milujuca mama by nikdy naschval neublizovala svojmu dietatu

anonym_687bf7
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď ste za 7 rokov nemali ďalšie dieťa, správala sa k tebe zle. Dieťa nie je tvoje. Rozvod bude rýchly. Tak síce to teraz boli, ale časom sa ti uľaví. Nájdeš si ešte dobrú ženu. Kus si oddýchni, daj sa dokopy a možno o rok dva už budeš na tom úplne inak než teraz a budeš mať novú fungujúcu rodinu.

grof_monte_christo
19. sep 2025
@anonym_aa223b

No co teraz na to poviete teraz, vy vsetky odsudzovacky "otca" ???

@anonym_aa223b Ja to vidím tak, že chlapec je na tom poslednom mieste. Jeho mater mu bráni v kontakte a autor o neho bojovat nebude a vlastne sa mu aj uľavilo, ze to takto dopadlo.

lenagawel
19. sep 2025

ach jah chuda dieta….taki ludia ako vy by sa radsej nemali mnozit…jeden chrape so zenou a mysli na druhu, druha klame chlapa a decko si spravi s druhym…no grcam. A zas nato doplati nevinne dieta.

unicornlady
19. sep 2025

@grof_monte_christo Tiež som si všimla, že tu ani raz nezaznelo od autora, že či syna ľúbi, či ho chce stretávať alebo či má k nemu súcit. Iba to, že nebude dotovať cudzie decko

lenagawel
19. sep 2025
@unicornlady

@grof_monte_christo Tiež som si všimla, že tu ani raz nezaznelo od autora, že či syna ľúbi, či ho chce stretávať alebo či má k nemu súcit. Iba to, že nebude dotovať cudzie decko

@unicornlady on je podla mna este rad ze konecne moze bezat za dalsiou do ktorej bude “sialene zalubeny”

grof_monte_christo
19. sep 2025
@unicornlady

@unicornlady Nechcem to teraz prepisknut, lebo je to náročná situácia, ale asi radšej žiadny otec ako nevlastný s takýmto nastavením.

really8
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a nakoniec ani jeden z vas nie je ten lepsi.

diaamax
19. sep 2025
@lenagawel

@unicornlady on je podla mna este rad ze konecne moze bezat za dalsiou do ktorej bude “sialene zalubeny”

@lenagawel no ja som sa za tie roky naucila, ze zivot ma zvlastny zmysel pre humor. Aby ho ta jeho vysnena princezna este nepdkopla, lebo bude chciet dieta a on jej ho nebude vediet “spravit”

Samozrejme mu to neprajem.

zuzanita1609
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak,už môžeš "zjemniť ego",aj hnus k nej...ako dospelí by ste obaja mali myslieť na syna a ...a ty potom neskôr na tú svoju životnú lásku, s ktorou si znenazdajky zrazu v kontakte 🙄. Ja len dúfam,modlím sa,aj keď sa nemodlím,že malý chalan to vezme ako-tak a nebudeš mu ani veľmi chýbať,autor,že vyrastie z neho vyrovnaný, dospelý, vyzretý muž a aj budúci otec. Že proste,šmahom ruky nezabudne tiež,ako si zabudnú tiež,pre "papier" jeho nebiologický otec...

really8
19. sep 2025

Inak rozmyslal si aky priklad chlapa si a budes pre svojho syna? Aj ked to nie je tvoj syn aky muz chces aby z neho bol?

anonym_c674b9
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor o chlapca by si mohol trošku zabojovať,k nej sa vyjadrovať nebudem.Zúfalí ľudia robia zúfalé činy.

mandzula
19. sep 2025

Pani bude evidentne ten veriaci, ktorý všetko robí len naoko, ale skutek utek. Keď už v živote narobila také závažné chyby, do ktorých ťa v nádeji, že na to nikdy neprídeš, namočila, mala by teraz šúchať nohami a váš vzťah ukončiť korektne s tým, aby ti v čase tvojho pochopiteľného tápania celú situáciu so synom uľahčila. Ale tam zrejme jej morálka nesiaha. Nie ty si ten, čo syna pripraví o otca, bude to ona.

zltalienka
19. sep 2025
@unicornlady

@unicornlady ktovie, ci autor vobec je schopny realnych citov. Ked dokazal zit 7 rokov so zenou, ktoru nikdy ani len neplanoval vztah. O laske nebola vobec rec. Ved to musela byt pretvarka (z jeho strany) cely cas. Ci niekomu naozaj staci mat sex a domacnost vystaranu?

bielasovicka
19. sep 2025
@ivik4

@anonym_aa223b presne
Vsetky ake samaritanky takto v diskusii ale realita neviem neviem ako by sa naozaj zachovali keby ony zistili ze ich dieta nieje ich dieta .
Ja si stojim za svojim, tu zrúdu by som opustila a s dietatom by som sa sem tam stretavala teda ak by súd dovolil,nejaky ten vztah udrziavala ale ziadne take aby som ich nadalej zivila a starala sa o nich. Vrchol

@ivik4 presne takto by som to urobila aj ja.