icon

Zistila som že moj budúci manžel je zadlžený , čo dalej? 🥺

sima789
1. jan 2020

ahojte dievčatá , vcera som zistila že moj priateľ s ktorým som už 9 rokov , zobral pred 5 rokmi vysokú pôžičku . Za tretinu tejto pôžičky kúpil auto ostatne s prepáčením preflakal , zistila som to keď mi tvrdil že odkladá na spoločný zivot a keď som chcela aby mi ukázal koľko už odložil tak sa priznal že nic lebo spláca pôžičku . Vraj ju musí splácať ešte 4 roky .... o 4 mesiace by sme sa mali brat . Lenže !!! Ako prvé , našu dôveru to tak nastrbilo že sa bojím že budem v kuse v strese čo zas vyvedie , no na druhej strane bol mladý a sprostý a ľutuje to ( veď kazdy robí chyby) sľúbil že si nájde ešte jednu pracu aby to bolo čím skor splatené . Za ďalšie neprejde dlh aj na mna po svadbe , aj keď ho bral ako slobodný ? Zažili ste nieco podobne ? Mam ho rada , ale neviem ako budeme fungovať .... čo ak ho zase napadne zobrat pôžičky .... a ja budem v problémoch ... a je tu ešte jeden háčik dosť vela tipuje ... keď Som zistila koľko zato dáva mesačne peňazí tak som myslela že ho zabijem .... povedala som mu že zruším svadbu že toto neni možné !!!! Tak mi povedal že dá posielat vyplatu na moj účet a všetkými peniazmi budem disponovať ja !!! Inak je to super muž stara sa o mna , je chápavý , pomáha s prácami , nepije .... nemozem vidieť len chyby . Ale naozaj neviem ... zrušiť svadbu ? Alebo veriť že sa to zmení , na to tipovanie by nepomohol psychológ ? Poraďte 🥺

catherine1989
2. jan 2020

@sima789 my sme teraz zistili, že švagor tipuje... Po takmer 3 rokoch sa priznal, lebo prehral všetky svoje peniaze... Dokopy asi 35000€ - pracoval v zahraničí a keď sa vrátil domov, ubytoval sa u rodičov a "šetril" si na vlastné bývanie a reštauráciu, ktorý si chcel otvoriť. A keď sa zrazu u nich v meste uvoľnili vhodné priestory, všetci sme sa ho začali vypytovať, prečo to nejde omrknúť, prečo nezačne podnikať, veď kapitál musí mať po toľkých rokoch - tak sa priznal. Nepomohol psychológ, ani psychiater - bral aj nejaké lieky, ale po nich celé dni len spal, bol úplne oblbnuty - tak teraz ide na liecenie.... A sám sa s plačom priznal, že sa mu veľmi uľavilo, že to už nemusí tajiť, lebo on už plánoval, ako rodičom knižku vezme, že to proste nedokázal ovládať a stále veril, že to vyhrá späť

karolinakr
2. jan 2020

Ja som zila v rodine, kde bol zavisly ale iinym sposobom.Kazda, ktora ti radi ostat je hus.Zaplatis najom jedlo saty z bazaru a zvysok vyplaty ide na zavislost.Je jedno, ze nemas na chleba.Pozicky uvery sazky nekonecny kolotoc.Ziadne dovolenky drahe saty restiky ani ispotrebice do domacnosti.Ziadny novy nabytok ani malovka.Droga je c.1.v takomto manzelstve. Ziadne dovolenky.Za 20 rokov mozno presazkuje 1 byt.Takze ak je hlupy a ma slabu vólu, nic nezmozes.Moja mama skoncila na liekoch pluca si vykricala a tatko si isiel svoje.Dedicstvo zanechane v sume 0€ na ucte. Takze hor sa do manzelstva so zavislym, caka ta cesta chudoby odriekania a deti vas budu preklinat.Ja som otcovi odpustila ale za manzela by som ho nechcela. Co si nezarobim to nemam.Tatko minul prniaze na svoje hobby za 30 rokov v sume 3izboveho bytu.Kolke to šťastie.Preto zavislakov neznasam a hnala by som ich kade- lahsie

mogaa
2. jan 2020

@sima789 ono kludne môže posielať peniaze na tvoj účet a potajme si vezme ďaľšiu pôžičku....ak s ním chceš ostať, tak ostaň - ale neber si ho....ak budete čokolvek kupovať - nech je to na teba, lebo kedykoľvek môžu prísť vymáhači z nejakej nebankovky....no a ak je aj gamblér - majetok získaný počas manželstva je spoločný, takže kedykoľvek oň môžete prísť....svadbu by som minimálne odložila na niekoľko rokov pokiaľ si získa nazad tvoju dôveru, môžete spolu žiť.....vždy je ľahšie vycúvať z partnerstva ako z manželstva, rovnako tým chrániš seba a prípadne vaše dieťa.....ved môže nastať situácia že sa zoberiete a poza tvoj chrbát si vezme ďaľšiu pôžičku - dlh získaný počas manželstva bude aj tvojim dlhom...ak ťa má rád, musí sa spokojiť s tým že spolu budete žiť a zatiaľ bez papiera....po pár rokoch sama uvidíš, či stále hráha, rovnako by sa prevalili ja ďaľšie potencionálne pôžičky...

fem
2. jan 2020

Necitam vsetko, ale psychicky to tipovanie a branie požičok spolu suvisi, nie je to cele dobre. Ked je clovek chudobny, ale nema nic je lepsie, ako mat dlhy. Ak aj nemas doslova nic, tak vsetko, co zarobis, patri tebe. Ak mas dlhy, vsetky peniaze,co zarabas ti v podstate nepatria. Vela zavislych splaca dlhy dlhami. Situacia na SVK pravne, je nastavena proti manzelstvu a zene, ty nemusis o nicom vediet, SVK je krajina s najvacsimi dlhami, doslova SVK je krajina ako experiment s dlhami, co to robi s ludmi, s psychikou, s trhom atd. Tu je inak vela ludi uspesnymi s pozickovymi firmami, je to ich neumerne vela na tak maly stat. Dokonca sme tu mali hlavu statu. Osobne si mylim, ze liecba moze alebo nemusi zabrat, tiez aj pochopenie financnej gramotnosti. Pomoze jemu aj vam len zazrak.Poviem to na rovinu, aj keď sa to moze zdat divne, ale vela ludi sa z takych veci dostali prostrednictvom az Boha. Tiez existuje 12 anonymnych alkoholikov, kde je to zakomponovane, da sa to pouzit na vsetky zavislosti. Oproti klasickej odvykacke, to ma aj väčšie percento uspechu vo svete.

karolinakr
2. jan 2020

@fem ano tomu verim, aj tatkovi som ponukala modlitbu ako nastroj vyslobodenia, ale to odmietal i ked nemusel

ivca88
2. jan 2020

@srandujete BSM nie ?
Neviem.
Keď bol chlap schopný zobrať taky veľký úver a nepovedať ani slovo o tom niekoľko rokov, tak nie je zrovna najspolahlivesi.

lucyluv
2. jan 2020

@z1984 ale podla mna toto je iny pripad, cele roky ju klamal, ze setri a na miesto toho urobil dlhy, preflakal peniaze..

jeliz59
2. jan 2020

@sima789 ja dúfam že nie,že neostaneš sklamaná....ak si sa rozhodla mu pomôcť tak nech sa mu to s tvojou pomocou podarí a ste šťastný,nech ti všetko vyjde v tvoj prospech....🤗🤗🤗

deti95060810
2. jan 2020

s týmto človekom veľa v živote nedosiahneš. Neustále ťa bude ťahať dole. A že ho máš rada? No láska je síce pekná ale exekútor neberie ohľad na nikoho....ani na lásku.
Svadbu by som zrušila...

agata18
2. jan 2020

@majkeel ty fakt poronavas zadlženosť na celý život z dôvodu hypotéky, a z dôvodu tipovania?
😁😁😁

karolinakr
2. jan 2020
majkeel
2. jan 2020

@agata18 Ludia najskor zoberu hypo na domcek pri meste, potom leasing na jedno auto, aby mohol dochadzat jeden, potom na druhe, potom na zariadenie,... z drobnych si kupia mobily, dovolenky. A zvysok zivota splacaju … Tento chlapec isiel na to od konca, z druhej strany … Najskor obliect, auto, mobil,... A kym boli peniaze na minanie, autorke to nevadilo. Cim nehovorim, ze maju spolu zostat.

majkeel
2. jan 2020

@agata18 Vzdy platilo, ze nasuchorene perie samceka laka samicku. Kym ona (… po rokoch) nepride na to, odkial a za co bolo to perie. 🙂

agata18
2. jan 2020

@majkeel s týmto nemôžem súhlasiť. My mame hypo na byt v novostavbe, pretože 150tisic naozaj nemame v hotovosti. Všetko ostatné sme kúpili v hotovosti z úspor, mobily, 2 auta, a ideme aj na tú dovolenku. V živote by som nešla na dovolenku z pôžičky. A aj auto mám priemerné, take, ktoré som si dokázala sama kupit a sama zaplatiť. Prepáč, ale ľudia, ktori majú pôžičky 'na zivot' a 'radovanky', sú pre mňa nezodpovední a mám na nich svoj názor. Keď na nieco nemám, tak si to nekúpim (výnimka byt a lieky, akákoľvek liečba vseobecne)
Alebo som nepochopila, že to je irónia - naozaj ten príspevok neviem správne zatriedit. Ale aby mladý išiel od konca a ešte aj tipoval a míňal peniaze týmto spôsobom, ďakujem pekne, ruky preč.

valerya
2. jan 2020

@sima789 Nepomohol. Svadba je v podstate zmluva, stanete sa právne jedným. Všetky jeho dlhy budú aj tvoje, všetky jeho peniaze by boli tiež aj tvoje. Môžete žiť spolu a nebrať sa, tým sa vyhneš tomu, že pri rozchode neostaneš zadlžená. Ak by to fungovalo, tak môžete spolu žiť aj do smrti. Len nič nepodpisuj.

kvetinka75
2. jan 2020

Ja len tolko k tomu. Ano kazdy robi.chyby ale mal ti to povedat. Ja.by som.mu uz neverila asvadbu odlozila. Casom.by sa uvidelo co.sa z neho.vykluje

lucinkab
2. jan 2020

Takeho co zije na dlh by som si za muza nebrala...moj exnanzel.zase nic nerobil.a zil z dochodku rodicov a gemblil tiez no grc,ruky prec,svadbu mozes posunut ak sa nezmeni o rok zbadas ze to nikam nevedie rozist sa je lahsie ako rozvod

eeffka
2. jan 2020

@sima789 utekaj kade lahsie kym sa da

srandujete
2. jan 2020

@ivca88 ved BSM je prave bezpodielove, tj, spolocne- jedna k jednej . . . . 😉 ona potrebuje podielove, kde sa urcit dopredu, co bude cie . . . riesi to predmanzelska zmluva

ivik111
2. jan 2020

Ja som 8 rokov lubila a cakala,ze si vyplati dlhy a konecne "dospeje"....viac minal ako zarabal,pravidlene zapasy tipoval(zapieral),furt ho rodicia tahali z poziciek...poslednou kvapkou bolo,ked sa mu ozval exekutor a on chcel,aby som mu pomohla auto vyplatit....adios....nelutujem!

virginia
2. jan 2020

Skus mu pomoct, ja suhlasim. Svadbu na chvilu odloz, nerozchadzaj sa (to mozes hocikedy) a nech na sebe zapracuje. Poznam chalana, ktory bol presne to iste a dostal sa z toho, poznam aj jeho manzelku a tiez to bol pre nu velky sok, boli spolu od strednej skoly a nic netusila. Ale zvladli to, len musi chciet aj on. Daj mu sancu a uvidis.

veronikastrickova
2. jan 2020

@sima789 po svadbe som aj na splacala jeho dlhy a narobil dalsie ktore budem splacat este par rokov. Sudit sa neoplati, trvalo by to dlho a za tie nervy mi to uz nestoji. Nastastie mam tolerantneho priatela, ktory to pochopil a pomaha mi. Ruky prec od takeho muza.

mirgenah
2. jan 2020

Moja milá toto sa nezmení. Celý život budes mať s tým problém. Ono to je v človeku a vykoreniť sa to nedá ľahko ak vobec. Prechádzam si podobným v dlhorocnom manželstve. Sú z toho len zbytočne hádky a problémy. Ver mi, skús šťastie inde, ak máš silu s tým žiť, rataj že to bude rovnaké aj o 20 - 30 rokov. Ja som chcela, mala silu, ale zápasim s tým každý týždeň, deň už dlhé dlhé roky. Neznášam nerozumné správanie, kedy sa minie celá výplata bez rozumu na blbosti, ktoré nám netreba, sú len na zábavu, sú zbytočne, alebo uz máme doma pár kusov a toto je ďalší a ďalší, keď sa hromadia haraburdy na jednorazové použitie, ktoré sú nanič a pritom stali kopu penazi... A to len preto že jeden chce, lebo ho oblbne akýkoľvek skuseny predajca.... Ja by som rovnakú chybu už neurobila. Nikdy. Ver mi, nikdy viac.

adelkaa159
2. jan 2020

Môj dedo bol tiež gembler kvôli dlhom sa odstrelil lebo mal toľko ze to psychicky nedal môj otec vraj niekedy to robil mama mi o tom hovorila naložil mu odstrihla ho od kamarátov potom sme sa presťahovali a teraz nepije nefajčí negembluje pracuje a živí mamku aj mojho neplnoleteho brata podľa mňa by si mu mohla dat šancu určite odlož svadbu ale daj mu ešte šancu keď ti chce všetky peniaze zveriť ber a neváhaj aj u nás v manželstve sme to tak spravili všetko ide na môj účet mame uz len jeden môj môj nevie vôbec robiť z benkingom viem co mame a kde dávame môj manžel tiež pil a dosť ale negembloval takže bolo to trosku ľahšie ho vysekat z toho alkoholizmu

kassandra25
2. jan 2020

@sima789 ja som mala tiez rovnakeho priatela a presne rovnaky pripad s rovnakou pozickou, rovnako kupenym autom za tretinu pozicky a rovnako prehajdakanymi peniazmi. Ked to citam, pytam sa sama seba, ci som to pisala ja a zijem paralelne dva zivoty. O tejto pozicke som sa dozvedela ale od jeho kamarata, lebo sa omylom prekecol a tento moj priatel mu este predo mnou vynadal a 9 rokov som to s nim netahala. Ked som sa o tomto dozvedela, onedlho nato sme sa rozisli a nadalej si zije svoj zadlzeny zivot s opat novymi a novymi pozickami nadalej.

sissy27
2. jan 2020

@srandujete predmanželská zmluva na svk neexistuje. Môžu si dať akurát tak zúžiť bsm. Ale v tomto prípade je aj tak najlepšie neuzatvárať manželstvo

pepa1995
2. jan 2020

Určite si ho neber za muža.
Vodil ťa za nos, že odkladá peniaze. Pritom klamstvo. Mal ti to povedať na rovinu..
Never tomu, že si dá peniaze na tvoj účet. Aj keby zachvíľku to zmení. To ťa chce isto len obalamutiť.

kika52621
2. jan 2020

Tu pôžičku by som ešte pre páčila ale tipovanie je zavyslost. My sme mali tiež každý pôžičku nie veľké úplne malé ale mali... Brali sme si ich ešte keď sme neboli spolu no a keď som otehotnela prvé čo sme riešili, že všetko splatíme aby sme šli do manželstva s čistým štítom a tak aj bolo. Odvtedy už máme len jednu pôžičku a to na nás dom, ktorý sme kupovali spolu.

mani228
2. jan 2020

Ja mám tiež podobné skúsenosti a ver že to neskončí. Aj som sa preto rozišla s priateľom, odišiel aj robiť do švajčiarska a aj tak stále bez peňazí. Predtým aj automaty hrával, to som sa dozvedela náhodou a proste klamstvá, pôžička natajnasa. Tak si to dobre rozmysli...

sima789
autor
2. jan 2020

Mne tvrdí že začal podávať preto lebo chcel vyhrať peniaze a splatiť pôžičku pred svadbou aby som o tom nevedela , vraj sa bál mi priznať že ju má , lebo ja som mu vždy vravela ako nepochopím ľudí čo berú pôžičky a sa zaslúžia a tak by som žiť nechcela , ja som typ čo sa snaží ušetriť čo najviac .... aj sa mi to podarilo za 3 roky čo pracujem pekne ušetriť , preto som nahnevaná lebo kým ja som si odopierala malé radosti aby som ušetrila na spoločný a ľahší štart do manželstva on mi klamal o pôžičke ...🥺 a poniektorí čo tu píšete . Že sme tie peniaze Minsku spolu tak nie . Ja som v tej dobe študovala a keď tu pôžičku zobral tak som bola v zahraničí na študijný pobyt . Bývali sme oddelene ešte dlho , a nebadala som zeby zrazu dajak vela peňazí míňal alebo že bolo nieco inak . Áno kúpil auto ale nebolo to nic drahé tak som myslela že si nato ušetril . Ja som mala taku apatiu na pôžičky a hovorila mu to že aj chápem prečo sa bál mi to povedat ... ale nie je riešenie si myslieť že to splatí stávkovanim... čo mam robit , čo ak v budúcnosti by prisla dajaka kríza a riešil by to podobne a bez môjho vedomia 🥺