icon

Život je zvláštny, nenormálny

tinacho
23. aug 2016

Ahojte. Niekedy si kladiem otázku ako ďalej? Určite poznáte viaceré.....každý na inú tému....telenovelu či scifi by sme poskladali na oskara....ale dnes som s manželom začala tému: chceme druhé dieťa? ak chceme kedy? a prečo? plus a mínus?.....no jasné skončilo sa to hádkou a on už spí a ja sa tu snažím s niekym o tom pokecať.....Takže v skratke. Dlho sme sa snažili o bábo....tým čím sme si prešli, neprajem zažiť nikomu, snažilkovanie, potraty, ak už potvrdené tehu ....zamlknutý potrat nebilo srdiečko.......niečo hrozné...do toho moja mami mi ochorela na rakovinu už je tomu 4roky a pomaly končíme 4 štádium a pomôcť jej nemôžem iba sa prizerám ako mi odchádza pred očami, ale narodila sa nám naša Nell, ktorá jej myslím predĺžila túto životnú púť a máme z nej všetci neskutočnú radosť, budeme mať 2rôčky. Do tohoto vštetkého sme si teda s manželom sedli, že či chceme mať druhé dieťa .......normálna debata. Hovorím mu, že či by chcel? Jasne chcel by druhé. Hovorím mu že ja neviem......a snažim sa vysvetliť plus a mínus. Plus že chcem určite ale až tak min. za 3roky keď malá odrastie, s mojou maminou sa to nejak vyrieši.........a ja naberiem silu na ďalšie bábo, lebo teraz pri 2ročnom dieťa a mamine takto strašne chorej, pri rakovine 4štádia keď neviem kedy mi odíde....nie som schopná niečo riešiť a neviem či by to aj šlo.....................................nepochpená, neschopná, neuveriteľné......ako sa človek ktorého ste pred rokmi neuveritešné ľúbila zmeniné na necitlivého, arogantného.......NEVLÁDZEM......AKO TO ĎALEJ ZVLÁDNEM BEZ PODPORY.......ach o čom tento život je....najcennejší človek mi z tohto života odchádza a nemá ma kto podržať ☹ ☹ 😒 😒

simik14
23. aug 2016

To ma velmi mrzi mas to tazke urcite dietatko nie.je teraz ta vhodna volba realisticky ked to vyzera s maminou zle (drzim prsteky snad sa stane zazrak co nie je nemozne) a ty si teraz v strese v smutku mas teraz tazsie obdobie a dietatko by to citilo a ked mas tie tehu asi rizikovejsie tak mal by to manzel nejak chapat mate jedno robi vam radost myslim ze na teraz aj dost to jedno kedze si asi na vsetko sama ,,, chce si to sadnut a porozpravat sa ako dvaja dospeli ludia a poriadne to prehodnotit aby ste zbytocne netrpeli

mirro
23. aug 2016

Prajem Ti veľa sily. Pozerať ako odchádza najbližšia osoba je strašne ťažké. Tá bezmocnosť... a druhé dieťa? Nechaj to na "vyššiu moc",keď bude mať prísť,príde.

kale13
23. aug 2016

ak ty este nechces, tak naco si tu temu otvarala? sak neries..

jeennyv
23. aug 2016

@tinacho ak sa na dalsie dieta necitis, comu sa pri situacii aku mas necudujem, ale mna skor zaujima dovod preco ste sa s manzelom pohadali, vlastne na com, ze on chce hned ty nie adt..moja rada, ak sa na dieta necitis a vies, ze by si to tazsie zvladala, tak sa chrante, resp. chran a venuj sa mame rodine a uvidis co prinesie buducnost...

dominika6
24. aug 2016

@tinacho
Vies ked nueco chces od chlapa tak sa vyjadri strucne,jasne tak aby pochopil,vyhodnotil a jednoznacne ti odpovedal...
To aj urobil...dieta chce...
ale na dalsie tvoje dlhosiahle argumenty uz vypol usi...
Cize ak nabuduce chces odpoved tak potom to uz nerozoberaj..
Ak odpoved nechces,tak sa nepytaj...
😀

evkakorcek
24. aug 2016

@tinacho No to tažko. My sme neboli pri vasej debate o druhom dietati. Ty vidis rozhovor z tvojej strany a tvoj manzel debatu vidi z tej jeho strany. Nemozme posudit ci sa naozaj zmenil na necitliveho a arogantneho ako pises.....mozno ho vnimas iba ty tak. a na co vlastne zacinas temu o druhom dietati,ked aj tak to neplanujete v blizkej dobe, ale az tak cca za tri roky? Niektoré slovné vymeny su naozaj zbytocne....... 😒

mamulka211
24. aug 2016

Prepac,ale nie on je nenormalny,ale ty. Necitis sa este na dalsie dieta, ale otvoris tuto temu. On sa vyjadri,ze dietatko chce,ak ho ty chces,ale ty samu seba naseries,ze ty ho chces,ale nie teraz este a pohadas sa...no, bud rada,ze ste sa len pohadali a on este s tebou je.

emilia25
24. aug 2016

Pre tieto filozoficke otazky co keby bolo keby by clovek nemal moc rozmyslat nad daleku buducnost lebo je to zbytocne.clovek mieni pan boh meni.zivot je naozaj nevyspytatelny.jeden den si tu druhy byt nemusis.preto si vaz a uzivaj si vsetky dni co ti boh dava este s mamou.na co take uvahy.mala si sa len spytat ci chce a hotovo nie rozoberat ale aj tvoj muz zas na druhej strane ta mal ukludnit ze vsetko ma riesenie nic sa neje take horuce nieco co by ta ukludnilo.moj muz ma casto ukludnoval pri 4 tehu hlavne kvoli praci a vsetko sa super poriesilo v moj prospech.drzim palce az toto poriesite a naozaj netreba co by bolo keby bolo.zi tak ako by ten den bol ten posledny.

karolinka2010
24. aug 2016

@tinacho zacala si temu ty? Ak ano,tak on sa zjavne snazil vyjst ti v ustrety,ked povedal ze druhe dieta chce. Mozno sa na to ani on neciti,ale chcel ta podporit-myslim. Nechapem,naco s chlapom zacinas rozoberat veci,co neplanujes hned. Obrat si to z jeho strany. Mohol si pomysliet,aaaaaaa,chce druhe,ok nenaserem ju,suhlasim,mame zle obdobie,naco sa hadat. A ty co urobis? Hadas sa aj tak. Keby suhlasil,povadis sa tiez? Nechap ma zle,myslim to v dobrom,ja sama som taky viacmenej samonasieraci typ,ale treba porozmyslat,ci tieto umele hadky sj niekam vedu

ivett1
24. aug 2016

@tinacho Tak toto som nepochopila, sorry...ty chceš dieťa o cca tri roky a začneš debatu s tvojím mužom teraz? ... 😅 a načo...
aj my sme si prešli svojím-pri snažení o prvé dieťa a tému, či druhé dieťa teraz alebo neskôr, som začala s mojím manželom rozoberať až keď som bola ja v pohode a rozhodnutá, že áno, cítim sa aj na to druhé ... ale my sme neriešili, či ešte chceme aj druhé dieťa, lebo v tom sme mali jasno vždy - vždy sme obaja chceli dve deti...
otázkou bolo len kedy? a to nechal môj manžel na mňa, lebo okrem problémov s otehotnením a vôbec vynosením (zamĺknutý potrat...atď.), som mala aj rizikové tehotenstvo - celých 9 mesiacov s občasnou hospitalizáciou v nemocnici a sekciou na konci... druhé dieťatko sa nám "podarilo" hneď ako sme sa porozprávali a som vééééľmi šťastná, že som to neodkladala, že som si trúfla cca rok po tom všetkom...ako sa poznám, už by som nenabrala odvahu ani silu, ak by som "odkladala" pokusy o druhé tehotenstvo o tri roky ...🙂

natalym
24. aug 2016

Však ho aj tak nebudete mať už aj hneď. On chce Ti odpovedal. Ty sama rozhodneš kedy, lebo Ty môžeš.
Držím palce.

lucinka511
24. aug 2016

@tinacho je mi luto tvojej mamky ale deti netreba odkladat.mozmo ti to doda prave vatsiu silu bojovat .rakovina je hrozna vec ale vidis ked raz lride.neda sa odlozit..ten odklad dietata tomu aj tak nepomoze a ak ste mali take trampoty prvy krat.moze sa to opakovat ale anu nemusi aby si si potom zasa nieco nevycitala.

unicornlady
24. aug 2016

Ja si tiež myslím, že ti automaticky odpovedal, že chce druhé dieťa, lebo predpokladal, že o to ti ide. Získať jeho súhlas. Prečo to z neho robí zlého človeka?

Navyše, keď ste sa tak dlho snažili o prvé. Možno druhé tiež nepôjde tak ľahko, tak možno nie je najlepšie odkladať to o niekoľko rokov. A možno by ti to dodalo väčšiu nádej do života, že by si videla nejaký cieľ a nebola by si tak veľmi sústredená len na odchod svojej maminy. :/

eeffka
24. aug 2016

@tinacho kto nema problem vyrobi si.... je uplne normalne ze ak niekto zacne debatu a najma zena co ma male dieta a choru mamu ( co mi je luto) ze co ty na druhe dieta, partner ma tendenciu ti vyhoviet a povedat jasne... ak by som dieta v danej situacii nechcela ani by ma nenapadlo taku debatu zacinat. Muz reagoval standardne, snazil sa ti vyhoviet.

lalinko2010
24. aug 2016

@tinacho
- Do tohoto vštetkého sme si teda s manželom sedli, že či chceme mať druhé dieťa .......normálna debata - keby to bola normálna debata tak postavíš muža k názoru - dieťa druhé chcem, ale o 3 roky, prosím rešpektuj to. a nie plusy mínusy a hotovo, prípadne nezačnem tému pokiaľ sa necítim na diskusiu!
a teraz o tejto diskusie čo čakáš? že niekto virtuálne rozhodne miesto teba či mať alebo nemať druhé dieťa?????

lalinko2010
24. aug 2016

@eeffka presne si to vystihla!

seahorse27
24. aug 2016

Nemala si debatu na tuto temu vôbec zacinat, muza by to ani nanapadlo riesit. Mne z toho celého vychadza, ze ty by si to druhe dieta aj chcela, ale sama sa na to necitis...zatial. Mozno si chcela od neho chcela pocut viac slov o podpore, pomoci a pod. a nedockala si sa. Nasralo ta to a hned bola hadka na svete...myslim, ze tam ani neslo o to dieta, to bola len zamienka.

hipuska
24. aug 2016

Neviem ako to cele prebieha u Vas, ale mam z toho pocit, ze tvoj manzel ziarli na tvoju mamu. Mat takto chorého v rodine, je velmi narocne. Je mi luto, lebo mama je len jedna a mala by tu byt tusim navzdy. Ale najcennejsi by ti mal byt manzel. Jeho samozrejme neospravedlnuje sa takto spravat, ale co ak aj on uz nevladze byt ti neustalou oporou? Odkial ma brat silu? Moj manzel takto reaguje, ked sa citi na druhom mieste, ked zlyha alebo ked mi nedokaze pomoct. Ja si naopak myslim, ze dietatko by ti dodalo silu. A mozno by si aj ty myslela na nieco ine.

ivetkab.
24. aug 2016

@tinacho nerozumiem niekedy keď tu niekto píše, že sa hádame, či ďalšie dieťa a či psík alebo dieťa. A vy ste sa napríklad nikdy pred manželstvom nerozprávali koľko detí si plánujete a napríklad aký vekový rozdiel si predstavujete? Také normálne snívanie, že chcete dom a psa a také veci? A to druhé dieťa nechceš len kvôli mamke? Myslíš, že ona by bola šťastná ak by si jej povedala, že nechceš dieťa kvôli tomu že ona zomiera a že sa kvôli nej hádaš s manželom? Treba sa trošku spamätať a vytriezvieť. Vieš, aj Tvoj manžel možno potrebuje oporu. Viem, že je to ťažké, keď Ti mamka pred očami zomiera, ale tak ako Vám bolo povzbudením prvé bábätko, možno bude aj to druhé. Skús si predstaviť, že by mamka bola oki, dali by ste sa na druhé teraz? Nesmieš svoju "novú" rodinu postaviť bokom a hlavne nie manžela. S manželom sa nesmieš hádať. S ním si musíš veci vykomunikovať. Tak ako Ty teraz máš pocit, že nemáš oporu, tak musíš byť oporou manželovi a uvidíš, že bude oporou aj on Tebe. Drž sa a rob všetko pre zachovanie a pokoj svojej rodinky.

libawet
24. aug 2016

@tinacho si nejaká zmätená, aj Tvoj príspevok a ani sa nedivím...v tak ťažkom období ako momentálne prežívaš, dieťa určite nie.

isis
24. aug 2016

@tinacho plne ta chapem, zazivala som presne to iste. Pochopi len ten kto toto zazije. Male sme jedno dieta, mamina uz bola chora a mali sme aj druhe, po narodeni druheho mamina za 4 dni zomrela. Ani som jej nemohla povedat ze sa jej narodil vnuk. Bolo a je mi to velmi luto. Aj teraz placem ked to pisem ale akosi som citila ze ked sa ma zadarit babo ze Boh alebo cokolvek comu veris ti da aj silu to vsetko zvladnut. A ver ze by si to zvladla aj ty.

anetkaadamko
24. aug 2016

mne práve naopak druhé tehu hrozne pomohlo.............to ma vtedy "zachránilo"

luciannka83
24. aug 2016

@mamulka211 nepreháňaj,....

luciannka83
24. aug 2016

ak necheš hneď druhé dieťa preto, že sa musíš (chceš) starať o svoju mamku, lebo nemá kde byť a nemá sa kto o ňu postarať, tak to chápem. Ale v opačnom prípade by som asi nečakala tak dlho. Dieťa ti pomôže sa rozptýliť a nebudeš mať toľko času myslieť na to negatívne. Budeš mať novú radosť zo života. Viem podľa seba. Mali sme strašnú rodinnú udalosť z ktorej som sa nevedela dostať hádam rok. Stále som mávala nočné mory, úzkostlivé stavy a až po narodení druhého dieťaťa som sa dala nejak do kopy, lebo som už nemala toľko času na to myslieť.