icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

sopkape
24. sep 2013

@katy31 povedal mi teraz ze ma nenavidel po porode dvojek to na upresnenie a sorry za pravopis, ale pisem cez mobil

victory1
24. sep 2013

@ella555 Nepodsuvaj mi, co som nenapisala...nadvazujem na prispevok sissmiss a svoj prispevok, ktory je na predchadzajucej strane...
Chapem, ze sa clovek prisposobi, len by sa nemal prisposobit az tak, ze to nakoniec uz nebude on...

sopkape
24. sep 2013

A dievcata ja viem ze uz spolu nie su ale pomyslenie ze to zacal na vianoce... ako mam snim zit? S tym vedomi, ze to dokazal urobit, teraz lutujealenie je mi lahsie, kiezby som mihla byt sama s detmi aspon na cas, lebo neviem ako sa na to pozerat aby to nebolelo

ella555
24. sep 2013

@victory1 Myslim, ze tu sa nikto neprisposobuje, odpustenie, nie je prisposobenie, nechapem aku to ma suvis, ja som sa nijako nezmenila, nikoho som neprosila aby ostal, nikomu som neslubila, ze schudnem, zmenim sa, ci budem robit to ci ono. Myslim, ze tu ani nikto neradil. Odpustit neznamena prisposobit sa.

ella555
24. sep 2013

@sopkape Tak si povedz preco si s nim, mas na to urcite nejake dovody, ved manzelstvo, partnerstvo, rodina to nie je len sexualna vernost. Najdi to dobre na vasom vztahu.

katy31
24. sep 2013

@sopkape sama si mi priznala, že si sa sústredila iba na deti a trošku si ho odstrčila na vedľajšiu koľaj... nemyslím si, že v tvojom prípade to bola chyba, sama by som to asi neurobila inak.. v tvojom prípade jednoznačne zlyhal muž.. zaslúžila by si si metál za obetavosť... mal Ti byť oporou a stáť pri Tebe... a nie situáciu riešiť neverou.... ja viním z nevery hlavne mužov, lebo ako to bolo v mojom prípade, dokázal vykúzliť ilúziu na tri strany.. ilúziu, ktorej sa nedalo neuveriť.... On je ten, čo to má hlavne v rukách.... 😠

katy31
24. sep 2013

@kveta @sopkape A prečo by sa mala milenka ospravedlňovať manželke? Veď neukradla psíka, alebo tanier z kuchynskej linky. Chlap je samostatne zmýšľajúca ľudská osoba, sám za seba rozhoduje, čo urobí a čo nie... a má možnosť voľby... Manželka pri nevere predstavuje tú najhoršiu osobu.. no ktorá rozumne zmýšľajúca žena by si začala s mužom, ktorý jej povie, akú má doma skvelú a chápavú manželku... Manželia urobia ilúziu nefukčného stroskotaného vzťahu.. tak pochopte, že Vám nikto nepovie pardon, keď sama nevie celú pravdu.

sissmiss
24. sep 2013

@ella555 nie nie, nestratila. To sme pisali len zovseobecnenie na to, ze niekedy sa jeden vo vztahu moze snazit akokolvek, a aj tak to nestaci, ked obaja nejdu vedno. To je o tych chronickych nevernikoch, klamaroch, kedy proste nie je ziadna kriza, ziadne posmyknutie sa, ziaden kiks...a ich manzelka by sa darmo aj rozkrajala, nepomoze si, nie je to o nej, v nej, nie je to jej chyba. A ak by robila veci len aby mu ulahodila, presne na to pasuje ta veta z N.B. co ak sa aj rozkrajam a aj tak to nebude ok

sissmiss
24. sep 2013

@ella555 cicaaaaa, to vobec nebolo tak myslene, opakujem, len som inymi slovami napisala to co pisala victory a ona chcela preklad a obe sme sa uistili ze chapeme o com pise ta druha. Vobec to nesuvisi s ziadnym odpustenim

adri266
24. sep 2013

@sopkape pozri, ak sa uz dopredu bojis tych Vianoc, ze sa Ti to bude pripominat, alebo co, skuste si naplanovat nieco ine, chodte na vylet, na vikend prec...a tes sa na to...zmenis tak ten rytmus, ze aha, minuly rok tu bol pri veceri, pod stromcekom boli darceky, ale myslel na nu...vymysli nieco nove, co sa bude tykat len vas dvoch...

adri266
24. sep 2013

@katy31 nesuhlasim s tym, ze su vinni traja ludia z nevery. Je to hlupost na n-tu. Vinni je podvadzajuci s tym, s ktorym podvadza...ak Ty si vedela, ze on je zenaty, a napriek tomu si s nim spala, si vinna. Ak on spal s Tebou, je vinny. Ak mal problemy, mal ich riesit. Ak si bola zalubena, mala si mu povedat, ze sa vyspite az po rozvode. Jednoduche....

sissmiss
24. sep 2013

@adri266 ja si zase myslim ze je to mozne, ze vinni su traja alebo styria, alebo dvaja. Je viac moznosti. Je moznost ze zena sa stara, je spokojna, vyrovnana, stastna, obetava, ale aj zdravo sebecka, doma je dobry sex, manzel sa tvari spokojne, nedava najavo ze mu nieco chyba, manzelka si to z prsta nevycuca. Ak zahne, tak manzelka asi na vine nebude. Ale ako pisala @ella555 napriklad (velmi sa mi paci ako pekne pises, mudro, s citom, s laskou...) ze manzelstvo moze byt pekne v haji a jeden zide z cesty lebo uz nevie kudy kam a nie je to to najhorsie k comu doslo. Je to len vyustenie horsich veci.Tam su na vine obaja. Alebo pripad ze manzel ublizuje svojej zene, nema ju rad, ekonomicky, psychicky ju tyra, ona nevidi vychodisko v rozvode, je presvedcena ze by to bolo este horsie, ze by ju nadalej tyral cez deti...proste dostane sa do situacie z ktorej nevie ako dalej a co je mensie zlo a niekto ju ocari a uveri ze to je laska a kradne si aspon nieco pre seba. Doma odudraveny muz ktory jej dava najavo nelasku a pritom steklivy pocit ze niekomu na nej zalezi. To tiez povazujem za nieco kde skor je na vine ten chlap nez ta zena. Ale stale si nemyslim ze vzdy za to mozu dvaja. Ale niekedy ano

katy31
24. sep 2013

@adri266 asi máš pravdu, asi sa to nedá takto zovšeobecniť... ale poväčšine prípadov je za tým aj niečo viac... to tretie... netvrdím, že to musí byť vždy manželka... Ja svoju vinu priznávam... bola to chyba začať si so ženatým... ale už aj vieš, čo ma k tomu viedlo... no v mojom prípade.. ak by som to nebola ja, bola by to iná... A ja som už svoj trest za toto dostala, tak to s pokorou príjmam... ale tiež jediní, komu sa môžem a chcem ospravedlniť sú moje deti a moji rodičia.. nik viac...

sopkape
24. sep 2013

@katy31 a mne milenka nalidala ze muz na mna krive slovo nepovedal...

adamuska
autor
24. sep 2013

@maminuska ty, aj ja som rozmýšľala, že by som sa mohla zamestnať u nich vo firme a tej úžasnej sa s ním predvádzať, takto sa snažím to trochu odľahčovať, však čo....musíme sa trochu aj zasmiať
@ella555 aha takže sa mám vlastne tešiť, že nežal klasický sex, ale len sex ako tínedžer. . Mal výčitky preto to nedotiahol 😝 . Aspoň toto ma teší, že si to riadne neužil 🙂 🙂 🙂
@adri266 zoženiem si tie testy a dám vypracovať, na nejakej českej stránke som ich našla....
...pozerám teraz jeden seriál, tá dotyčná krúži nad hlavou spiaceho muža s nejakým amuletom a pýta sa ho čo robil v noci, umieram....

sopkape
24. sep 2013

Napisala nie nalidala:D

ella555
24. sep 2013

@sissmiss Uz chapem ako si to myslela.

moonlight1210
24. sep 2013

@kveta pri milenke aku mal tvoj muz naozaj cakas ze sa bude osoravedlnovat? Alebo bola ironia?

kveta
24. sep 2013

@moonlight1210 Nebola to ironia. Matka stetky pracuje na socialke. Stetka sa zenacmi netajila.. Tak trapne ocakavam, ze jej niekto /matka?/ vysvetli co sa patri..

katy31
24. sep 2013

@kveta si sa pomýlila? 🙂

moonlight1210
24. sep 2013

@kveta a naco ti bude to ospravedlnenie? Chystas sa ho prijat?

kveta
24. sep 2013

@moonlight1210 Asi stale citim potrebu povedat jej v com vsetkom zmenila moj zivot.. Ze ho doslova vyhodila do vzduchu.. Aby si uvedomila, ze kym ona sa niekde vrha na prachaca, jeho zena moze prave bojovat o zivot.. ako v mojom pripade.. A kym ona zila svoj vesely zivot s dalsim chlapom, ja som sama bdela pri miminku.. Proste dufam v to, ze sa uz zastavi a dalsej zene neublizi.. 😖

kveta
24. sep 2013

@katy31 Nepomylila. Sopkape je naozaj hrdinka, ked bojovala aj s nedonosenymi drobcekmi..

moonlight1210
24. sep 2013

@kveta chaoem. a vidim ze mas o nej zistene dost. No dosah nemas. Nepoznas zrejme nic cim by si ju mohla dostat do uzkych. Preto ta bezmocnost.
Mozno by pomohol pocit ze ju mas v hrsti. Ale nezneuzijes to. Darujes tej chudinke zivot. Tak aby o tom dobre vedela.
Napriek vsetkej nenavisti k nej si totiz myslim zeby si ju nechala ist.

Kazdopadne si myslim ze sa nemusis bat. Aj ona je clovek, aj ona ma svoje strachy a nepomenovane hrozy. A zivot taketo veci cloveku vrati prave cez splnenie tych strachov. Tebe sa mozno bude zdat ze je to nic, no ona bude trpiet.
Pozri jedna kolegyna z roboty kde robili moji rodiacia okato a pred mojou mamou zvadzala mojho otca. Neuspela, lebo mama zakrocila. Dne sje to bohata sikovna krajcirka s vlastnym dobrym salonom, kde si davam sit veci aj ja. Mama sa na to hneva, lebo ma pocit ze ta zena ma vsetko a za tu drzost (moj oco nebol jediny, kde to skusala), ju zivot nijak nepotrestal. Ale potrestal. Je sama. Kazd partner jej casom odide. Nikto ju nepoziadal o ruku. Nikdy. Vzdy ked sa k tomu schylovalo (a ona to naznacovala), dotycny si to pre nieco rozmyslel. Nikdy nenosila ani len zasnubny prsten. Ma svojich psov a hovori o slobode ako o zmysle zivota. No citit z nej ze nechce dozit sama, bez deti (co uz zanedlho bude pre nu nesplnitelne, lebo vysoky vek). Niekto si povie prkotina, to ma byt trest? Je bohata, casto dovolenky, luxus, sem tam milenec. No pre nu je. Prazdno v dusi. Kamarati, znami, milenci, vsetko je len nahrada. Ona chce partnera. A nema.

p.j.jacky
24. sep 2013

@moonlight1210 krasne si to vystihla!!! milion x Lajk .

kveta
24. sep 2013

@moonlight1210 Luxus je absolutne o nicom, ked clovek nema zakladne veci..

p.j.jacky
25. sep 2013

@adri266 tie scenare mam od neho aj stoho co som sa dozvedela..Vies a cloveka nedonutis aby povedal pravdu.Skusali sme manzelsku poradnu,cez urad prace,on snou suhlasil na rozvodovom pojednavani.Ale problem bol,ze ta psychologicka videla veci ako ja!A to sa mu nepacilo.Aj ked mu dala nieco za "domacu ulohu" on to nebral vazne!

@adamuska, to iste povedal aj mne moj mm,ze nech mi povie cokolvek a nech je to pravda ,neuverim mu.A ked mu poviem preco neverim,co robi zle,napriklad mazanie hovorov a sms v mobile,nech mi ukaze vypis.Urazi sa ,ze to je jeho sukromie a nic nerobi zle! NO a potom mu mam verit?!

@maminuska to ze su muzi jednoduchsie stvorenia ,si vobec nemyslim.Su dobre vycurani a dost velky manipulatory.A naozaj u mna nepochodi ani to ze bol z manipulovany lebo...bla bla bla..u mna plati proste to ze CHCEL,ak by nechcel povie NIE a nepodvedie.

@bipsy len ja mam napriklad taku skusenost ,ze chlapom je nakoniec luto tych mileniek,ze im tie zeny "pomohli" robili vrby,nakoniec ich ten chlap namotal ,spaval snimi a muz sa vrati k zene.Ako by chlapy nechapali ze ublizili svojej zene,ale vidia len opustene milenky.Ved manzelka nema byt preco utrapena,rozhodli sa pre nu!Milenka ostala odkopnuta so zlomenym srdcom..... a mam pocit,ze takto to vnima aj moj mm.

@ella555 vies,mna uz ani nejako netrapi to ze podviedol,ale ze stale klame,nieje uprimny a hra divadlo(teraz viem ze nema nikoho,je stale doma).

Niektora sa ma pytala ci ostavame po rozvode spolu,to neviem vobec ako to bude po rozvode.Lebo aj co on povie je dost na zamyslenie ...

ella555
25. sep 2013

@p.j.jacky Moj tiez lutoval milenku, asi najtazsie bolo toto, presvedcit ho, ze ju nema preco lutovat, ona isla do toho a vedela, ze je zenaty. My(manzelky) sme nemali na vyber, on samozrejme lutoval aj mna, v podstate si vycital a bral ako svoje zlyhanie, ze vobec dopustil ten vztah. Len oni to asi tak beru, ze ved su s manzelkou a tak milenka je na tom horsie, lebo je sama (on si namyslal, ze snad bude za nim nestastna cely zivot), len aj to casom pochopil resp. videl, ze zivot jeho milenky sa netoci len okolo neho a na svete su aj iny chlapi a nie je pre nu jediny na svete.
Vo vasom pripade uplne chapem, ze nevies najst opat doveru k nemu.

ella555
25. sep 2013

@ella555 Ja som mu este povedala, ze cim dlhsie s nou bude v kontakte, tym ona dlhsie bude verit, ze je nejaka nadej, ze ho ziska spat a tym dlhsie si nenajde novy vztah a nebude moct byt stastna s niekym inym.

p.j.jacky
25. sep 2013

@ella555 moj lutuje obe dodnes,lebo su obe nestastne, ale uz nevidi dovod preco asi! A obe mu velmi pomohli... 😔