icon

Život po nevere

adamuska
10. aug 2013

Chcem od vás reálne príbehy ako ste žili po nevere z manželom alebo bez..... žiadne kedy sa to stalo....
prosím píšte iba tie ktoré to máte odžité, ktoré ste naozaj zažili partnerovu NEVERU. Či ste ďalej vydaté, alebo rozvedené, čo s deťmi, čo s dotyčným manželom.... myslím, že nevera je novodobý problém a teraz kade chodím a vidím páry tak premýšľam "podvádza ona, podvádza on?! Ja som prišla na to pred dvomi týždňami, je to čerstvé, ale riešime to s chladnou hlavou, máme 2 deti 4r., 7r., práve dorobený dom a sme spolu 13 rokov, manželmi 9 rokov. Manžel sa s ňou hneď rozišiel, žiaľ pracujú spolu v jednej firme, nevidia sa stále, ale.... Mali sme klasické rodinné problémy, domácnosť, deti, hádky a my sme na seba nejako zabudl /sex pravidelný aj nepravidelný/, manžel zmenil robotu a tam si ju našiel, trvalo to cca 8 mesiacov. Manžel bol obyčajným manželom, žiadny sukničkár, teda až doteraz. Sme objednaný do poradne, ale neviem, on nekomunikuje, a to je náš hlavný problém. .... fakt nemá problém, je veľmi zhovorčivý v spoločnosti, ale doma čo sa týka našich životoch, ach....
Budem rada, ak sa zo mnou podelíte o vaše skúsenosti .....

adri266
21. aug 2013

@ella555 pozor pozor, nie kazdy chlap, ktory ma milenku, ma doma manzelku, ktora je hasteriva, atd...lebo takto mi to potom pripada, ze davas najavo, ze je to chyba manzelky, ze on si hlada inu partnerku...a preco si najprv hlada inu partnerku a neriesi najprv rozchod??? 😠 Lebo je hajzel jeden vypocitavy 🙄
A su aj chlapi, ktore svoje manzelky uprimne miluju, ale potrebuju si nieco dokazat, nevedia povedat nie, chcu nieco vyskusat...Su zeny, ktore okolo svojho manzela skacu, urobia mu, co mu na ociach vidia, a aj to je dovod, kedy muz zahne...lebo on do vztahu nic nedava 🙄 🙄 🙄 Takze tak...chlapom staci len prilezitost, nepotrebuju pricinu...teda aj niektorym zenam, aby som im nekrivdila 😔
A su chlapi, ktori su zenati 10 15 rokov, ako pises, a zrazu pride vo vztahu zmena, dieta ide do skoly, na strednu, na vysku, chlap strati pracu, kolega mu povie o jeho milenke...ludia sa menia...nehovor, ze Ty si stale taka ista ako pred 10 rokmi, neverim...

ella555
21. aug 2013

@adri266 Nie nie som rovnaka. Nikde som nepisala, ze je to chyba manzelky, iba pohlad muza na vec. Prilezitosti je vela a predsa ten muz podlahne, napr. az po 15 rokoch, takze pre mna to znamena krizu vo vztahu a nie ze muz nevie povedat nie, lebo 15 rokov ho vedel povedat aj napriek prilezitosti. Nebavime sa tu o chronickych suknickaroch.

kveta
21. aug 2013

@ella555 Moj muz podviedol po 17 rokoch. Nikdy nebol suknickar. Stacil pokles testosteronu, laicky "muzska menopauza", a je to. Opustal ma so slovami, ze ma miluje, ale stetku viac.. A ze som bola dobrou zenou.. Takze bohuzial aj verny muz sa moze radikalne zmenit.

ella555
21. aug 2013

@kveta Ja som len chcela povedat, ze podla mna je za neverou aj nieco viac, ako len sex, nieco co si muz neverou kompenzuje, riesi. Asi su muzi, co su schopni odolat a potom ti co pocas zivota, pocas roznych kriz, problemov alebo napr. ten pokles testosteronu, neodolaju. Nie je to cisto len o prilezitosti.

adamuska
autor
22. aug 2013

@zeleny_cajik čítam si čo si predtým písala 13.8. rozdýchavam to všetko, včera sa mi potvrdilo, že ho dotyčná kontaktuje "čo je s tebou".....
to čo si napísala si stále opakujem, lebo si to napísala ako keby o nás.... už včera na mňa vyletel, že sa cíti ako na výsluchu, že čo raz povedal, to platí.... ale ja to chcem aby mi to v tých zlých chvílkach opakoval, to je asi sprostosť....
Takže žena, ktorá je tá obeť, napriek tomu musí na muža opatrne, po špičkách, nesmie sa nič opýtať čo sa mu nepáči, ona sa musí doprosovať..... Možno že sa nikdy ani neospravedlní, neoľutuje....
Keď ho bude tá dotyčná stále otravovať, tak sa to nikdy neskončí tá ich "zamilovanosť" /úlet, alebo ako to nazvať/
Ale čo je divné u mňa, stále necítiť hnev voči nemu, cítim strašné sklamanie, ľútosť čo sa to s nami stalo. Ale to, že by som mu jednu vrazila nie, no ja sa v tých mojich citoch nevyznám!

adamuska
autor
22. aug 2013

@ella555 podobne rozmýšľam ako ty. Ale ten môj sa mi z toho nejako vyníma. Totiž on ju mal ako bútlavú vrbu, nie na sex /ten tam nebol/, zaláskoval sa a stále sa nevie od nej nejako odpútať. Doma sa zdalo, že je už super s nami vžití, krásne sa správal aj voči mne aj deťoch. Ale včera keď som odhalila že mu zase písala, sa naštval! On sa naštval a ja potom čo mám robiť....

ella555
22. aug 2013

@adamuska No je to tazke, to si musi on uvedomit co chce. Ked chce ostat s vami nema zmysel predlzovat vztah s milenkou. Ale tie milenky sa nevzdavaju, u nas to najhorsie trvalo 2 mesiace. A musi sam prist na to, ze s nou dalej komunikovat nema vyznam, lebo ten koniec nepride, kym s nou neprestane uplne komunikovat. Nech s nou komunikuje, ale nech sa drzi toho, ze je koniec,mne bolo jedno, ze spolu komunikuju, ak sa drzal toho, ze je koniec a nic viac nebude. Ono to chce cas, aj ked viem, ze nervy pracuju riadne. Ak to nahodou nedokaze ukoncit, tak to zistis a potom sa mozes zariadit podla toho, aj rozviest. Dala si mu sancu, ako si zachranit manzelstvo on ju musi vyuzit a drzat sa jej, ak chce vas vztah zachranit dokaze to s nou vyriesit a ukoncit, len to chce cas.

adamuska
autor
22. aug 2013

@ella555 on mi hovorí, že si to uvedomil, že je koniec.... len neviem, veriť-neveriť? A tvoj s ňou komunikoval aj potom?

kveta
22. aug 2013

@adamuska Nepoznam jedineho exneverneho, co by po ukonceni mileneckeho pomeru a navrate k manzelke s milenkou vobec nekomunikoval. Bohuzial je to tak. :(

ella555
22. aug 2013

@adamuska Kveta to napisala presne.

adamuska
autor
22. aug 2013

@kveta
@ella555 je to na hlavu postavené, tak to som v tomto riadna naivka!

misinka26
22. aug 2013

Baby ja Vám chcem len povedať, že Vás obdivujem, ostať pri mužovi, ktorý ma podviedol...musíte byť naozaj veľmi silné ženy a to obdivujem ... ja viem, že som možno ešte mladá a málo vydatá ale ja by som mu to nikdy neodpustila ani kôli malému ... proste keď niekto sklame moju dôveru už nikdy mu nebudem veriť ... Mne sa zatiaľ nič také nestalo a do diskudie sa zapájalem len preto aby som Vám popriala veľa síl, nech sa všetko urovná a vy nájdete to pravé šťastie ... Myslím na Vás ...

ella555
22. aug 2013

@adamuska Ako, casom prestali komunikovat uplne, ale nebolo to hned.

adamuska
autor
22. aug 2013

@misinka26 no aj ja som pred pár týždňami myslela, že nám sa to stať nemôže.... treba v dnešnej dobe byť obozretný na každom kroku, teda aj doma! díkes za povzbudenie 🙂

zeleny_cajik
22. aug 2013

@adamuska Hm, no rozmýšľala som veru ako sa máte 😒 Želám ti pevné nervy, teraz ti ich treba. Idete ešte ku psychologičke? Keď má taký blahodárny vplyv na vašu komunikáciu, ešte ho tam nejako dotiahni. A daj tomu čas... teraz to je ozaj najťažšie, pre teba a aj pre neho (aj keď on si to narozdiel od teba zaslúži).

basenka7677
22. aug 2013

ja osobne mám skúsenosť s neverou. Pred 1,5 rokom prišla za mnou priatelova kolegina z práce, že mali spolu pomer, že sa to stalo viac krát, že to už skončilo, ale mi to musela povedať, lebo on by mi to nepovedal a mala by som vedieť pravdu. Ukázala mi sms, ktoré jej písal a popísala všetko čo sa stalo.... zostala som ako obarená, pozerala ako puk a nezmohla sa ani na slovo. nechcela som tomu uveriť, myslela som, že sa mi to len sníva. Nikdy som si nemyslela, že sa mi po 8 rokoch môže toto stať, no stalo sa. Priateľ sa ospravedlňoval, plakal, kľačal na kolenách aby som mu odpustila a ostala s ním. Vyhrážal sa mi, že si niečo spraví.... Keď som sa ho pýtala prečo to spravil, nevedel mi povedať, hovoril že sex bol otrasný (tak nechápem, prečo za nou opätovne liezol), že keď zistil aká je a čo všetko by mohol stratiť nechal ju a ona to nemohla zniesť, vyhrážala sa mu, že mi to povie... a tak sa aj stalo... chcela som odísť, aj som sa pobalila, potom som pobalila jeho nech vypadne, no ľúbila som ho a nedokázala som to... tri mesiace sme sa trápili, plakal on, ja, obaja. Dal hneď výpoveď v práci....
o pol roka som otehotnela a narodila sa nám nádherná dcéra... nikdy som mu neodpustila a ani nezabudla, časom som sa s tým ale naučila žiť... keď sa to prevalilo, som mu povedala, že si ho nikdy nevezmem a raz mu to všetko vrátim aj s úrokmi.chcem aby aj on zažil tú bolesť, čo som zažívala ja.,, Keď ma však pred mesiacom požiadal o ruku, nevedela som povedať nie...
Ubehlo 1,5 roka od kedy som sa to dozvedela a myslím na to stále. stále sa pýtam sama seba, čo ak sa to stane znova. keď partner vidí, že som smutná hneď vie nad čím rozmýšľam...
som si istá, že nie sú v kontakte, lebo som mu dala jasne najavo, že ak by to ešte trvalo, alebo ak by sa to opakovalo zbalím seba aj malú a odídem...
viem že ma ľúbi,ľutuje to čo spravil a dáva mi to každý deň najavo, no ja mu to nedokážem odpustiť, stále to bolí, menej ale bolí... neviem koľko času musí uplynúť aby som zabudla, snažím sa žiť ako by sa nič nestalo, aj keď je to niekedy ťažké... žijem s človekom, ktorý mi najviac na svete ublížil, no neviem si predstaviť byť bez neho...
ak poznáte niekto liek menom ZABUDNI, predpíšte mi recept...

zuriva
22. aug 2013

@adamuska pozri, ak Ti slubil, ze pomer skonci, nech napise sms alebo email tej svojej ex-milenke, ze to s nou konci, ze Teba lubi a nechce opustit svoju rodinu a nech Ti ho ukaze pred odoslanim. Pretoze ak on jej nic nevysvetlil, tak je potom jasne, ze mu stale vyvolava a pise spravy...skus mu aj vysvetlit, preco je to pre Teba take dolezite...pre pokoj Tvojej mysle...a tiez musis pochopit, ze aj pre neho je to blbe obdobie. 1, prisla si mu na pomer, ktory pred Tebou tajil.2, musi sa prestat vidat s osobou, ktora mu bola blizka. 3, musel sa rozhodnut medzi vami dvoma. 4, snad ma vycitky svedomia, hanbi sa /teda dufam, ze tomu je tak/. On si to chlapec tiez musi usporiadat v hlave...je lahke sa zalaskovat, pobluznit, ale myslis, ze sa to len tak da, odmilovat sa od niekoho? Aj keby mal stratit svoju rodinu? A este k tomu vsetkemu vie, ako velmi Ti ublizil
...pokracujte v terapii...a este jedna vec, verit mu uz nikdy nebudes ☹ A to Ti vravim z osobnej skusenosti. Budes ho vzdy upodozrievat. Niekedy to bude lepsie, niekedy horsie 😔 Ja som mala vcera blby den, manzel siel na cely den prec na fusku s tym, ze nevedel, kedy sa vrati...a ked mi potom vecer hovoril, ze boli traja, ja som nechapala, ze preco im to trvalo cely den 😠 😠 😠 bolo mi az do placu, lebo som si uz hocico namyslala...no on ma objal s tym, ze ho nemam preco podozrievat...ale chapes? To uz bude naveky v TEbe...pretoze raz uz Tvoju doveru sklamal. Mne psychologicka vysvetlovala, ze teraz je to uz na mne, ci sa mu rozhodnem znovu verit, alebo nie, pretoze nikto mi tu istotu,ze to nespravi znovu, neda a nezaruci...ani on sam. A ze si mam zvysovat sebavedomie...ale podla mna je toto blud, tu neide o moje sebavedomie, ale o jeho rozhodnutia.

zuriva
22. aug 2013

@basenka7677 velmi pekne si to napisala. Vies, keby si bola chlap, tak uz sa zo dva tri razy opijes na mol a si vyliecena...ale my zeny to nedokazeme, budeme to v sebe dusit a rozpitvavat to a trapit sa...
Skusila si ist na psychoterapiu? Alebo hoc aj na hypnozu?

adamuska
autor
22. aug 2013

@zeleny_cajik @zuriva máme termín u psychologičky, jasne, ale až o mesiac, dovolenkuje, len dúfam, že dovtedy si návštevu nerozmyslí.
Dotyčnej povedal, že to čo má -rodinu nepustí za hlavu len tak, že mu to -vzťah s ňou nestojí za to. Toto je jeho veta. Ona to zobrala, že je koniec, ale.... Včera som mu vysvetľovala a on na mňa, že dookola to rozoberám, raz mi to povedal a za tým si stojí. No ale nám ženám to nestačí raz povedať, že ano. Dávam mu ešte čas, vidím na ňom ako sa snaží, ako nás hlce očami keď niečo pekné pre ňho urobím, aj deti hlce pohľadom, je na ňom vidieť že je rád, že je s nami. Ale tá moja nedôvera, juuuuj, fakt sa to niekedy nedá..... dnes budem opäť peknou, usmiatou žienkou, nech chlapec vidí čo má doma 🙂
díkes za podporu, neviem ako by som to bez vás riešila, díkes dievčatá fakt úprimne 🙂

adamuska
autor
22. aug 2013

@zuriva inak dobré vedieť aký vplyv by mala tá hypnoza...

adamuska
autor
22. aug 2013

@basenka7677 ked nájdeš recept aj ja si prosím 😉 držím ti palce, ten tvo aspon plakal, prosíkal a vie čo ťa trápi, ale ten môj sa na mňa pozerá, že už zase?! lebo on si myslí. že jedným rozhovorom sa to urovná

zuriva
22. aug 2013

@adamuska a este co sa mi dnes stalo. Telefonuje manzel z prace a spomenul nieco, co sa stalo kolegovi a hovori, vsak som Ti to uz hovoril, nie? A ja na to, ze nepamatam si...a on, ze dnes mu to ten kolega telefonoval...a to som s manzelom hovorila po 1x az teraz pred chvilou, tak kedy mi to mohol povedat??? A ak to nepovedal mne, povedal to nejakej inej zenskej??? ☹ ☹ ☹ A takato situacia sa nestala po 1x...este aj niekedy na mna vybehne, ze vsak on mi to uz povedal...a vies si predstavit tie moje myslienky potom 😔 😔 😔

zuriva
22. aug 2013

@adamuska to asi kazdy chlap to tak berie, ze raz stacilo a co este otravujes 😠 😠 😠 A tu hypnozu by som asi povinne nariadila vsetkym chlapom, a aby sa aspon na 24 hod vzili do nasej koze 😝

adamuska
autor
22. aug 2013

@zuriva je to na nervy, ale som rada, že neriešim to sama, ale je nás tu spústa.
Aj ja som presna taká ako ty, niečo vo mne začne blikať, že no pozor, stále spájam, dávam si do súvislostí, v kuse..... kašlime na nich... idem si niečo kúpiť na seba!

zuriva
22. aug 2013

@adamuska len vies, ja som si doteraz nic take nemyslela, manzelovi som verila, ked povedal, ze ide do prace, tak siel do prace, ked za kamosmi na pivo, tak v pohode, pusa na rozlucenie a bav sa...a teraz neustale, blik blik blik...az ked sa prevalil ten pokec, davam si vsetko do suvislosti a idem zosaliet 😖 😖 😖
Ale aspon ze ten moj mi nevycita to, ze sa pytam, on pochopil, ze je to pre pokoj mojej duse a vie, co spravil a ze musi chapat,z e ho budem navzdy upodozrievat 😔
Jaj, mne by tak bodla dovolenka, len ja a siroko daleko nikto...

maminuska
22. aug 2013

@zuriva čo ti bráni ? 🙂 🙂

adamuska
autor
23. aug 2013

@zuriva to si aj ja hovorím, že potrebujem dovolenku sama zo sebou.... a potom pošlem aj jeho samého

kveta
23. aug 2013

@adamuska Preco ho chces posielat potom sameho? Sla by som potom s nim.. Teda.. na Tvojom mieste.. Nehlasim sa ist s Tvojim mm. :D

adamuska
autor
23. aug 2013

@kveta ... kvôli tomu aby mal čas sa konečne spamätať.... včera som pozerala taký film, takú hlúposť, pištol ktorou keď si mierala na dotyčného, tak začal hovoriť a prežívať to čo si myslíš.... také niečo potrebujem aj ja 🙂 už mi hrabe

adamuska
autor
23. aug 2013

@kveta a ako dlho máte po tej nevere?keď ste sa stihli aj rozviesť a znovu dať dokopy? ako si to prežila moje nervy... musíš byť silná, ja som chvílkami na zrútenie ☹