icon

Život s autistickým dieťaťom u svokrovcov: Ako ďalej?

panineznama16
21. nov 2024

Dobrý den potřebovala by som pomoc alebo odpoveď na otázku lebo ja už neviem čo mám robiť máme s manželom 10 ročného autistu keďže je to zle tak som 10 rokov zavretá s ním medzi štyrmi stenami kamarátky tu nemám lebo bývam v cudzom meste kde nikoho nepoznám aby ešte nebolo málo žijeme 10 rokov u svokrovcov kde som už psychicky na dne nevládzem do všetkého sa starajú celý deň iba frflú nemáme žiadne súkromie keď niečo zle spravím už je zle ona to nie tak robila malý keďže je autista zvykne mať nervy celý deň má svoj program a keď je zle tak plače a vtedy si musím vypočuť slová že som zlá matka keď neviem čo mu je aj keď viem čo je no momentálne mu v tom neviem pomôcť lebo sa to nedá dost že už som slabá od malého ešte aj oni provokujú keď si chcem spraviť aspoň 5 minút pokoj z manželom lebo celý týždeň je v robote už aj to je problém keď si dáme pusu aj to je problém že sa nevenujeme toľko malému ale tak ja sa venujem malému ale aj manzelovi aby naše city nevychladli aj keď to už není také ako kedysi keď som mu dala návrh o tom odsťahovať sa nechce ani o tom počuť lebo treba zobrať hypotéku a tu sa boji zobrať že by ostala na malého ale tak ja s financiami viem pracovať čiže čo by som nasporila by som vedela vložiť do banky tam je zas v tom problém že je to mamičkyn maznáčik od zadku sa jej ani nepohne ale ja už takto fungovať nevládzem a cítim že moje city už chladnú

panineznama16
autor
21. nov 2024

@nin12345 ďakujem pekne no tú energiu cítim že ešte horí ale už iba slabo a nemám ani od muža podporu aby som ten plamen zapálila ešte lepšie aby horela poriadne a nie len iskrila no už vie aj on o tom že už nevládzem takto fungovať on mi povedal vždy že v lete to vyrieši všetko už prešlo tomu 10 rokov a tento rok znova vravel že v lete to vyrieši no ja mu už neverím

panineznama16
autor
21. nov 2024

@zmrzlinka2021 manžel mi navrhol to že mám skúsiť ešte vydržať a on niečo v lete vymyslí no ja mu už neverím už prešlo 10 rokov a nič

pribinak
21. nov 2024

@panineznama16 som ti napísala, decko máš v škole, môžeš ísť do prace a rozhýbať sa

panineznama16
autor
21. nov 2024

@simca06022011 to viem no už aj to mu povedala jeho mamička že ona sa o neho postara pomôže mu a že na mňa na súde povedia že sa o neho nestarám že trávim čas iba pre seba tých 10 minút čo si vypijem kávu maľovať sa nemalujem len si účesem vlasy a fungujem tak ďalej

panineznama16
autor
21. nov 2024

@ahhola máme iba toto jedno dieťa ďalšie sa boji mať že môže byť rovnaké ako je teraz nas o tom to som im povedala že inú ženu určite nenájde pretože žiadna žena nechce trávit čas s mamickarom a celý deň zo svokrovcami

zmrzlinka2021
21. nov 2024

@panineznama16 pracujte na Tom spolocne

panineznama16
autor
21. nov 2024

@zmrzlinka2021 skúšala som všetko no som na všetko sama nezaujímajú ho ani moje pocity ani co má trápí prostě nic komunita medzi sebou nulová a keď sa aj rozprávame spolu ako nahle príde samostatné bývanie tak zvýši hlas začne si rozprávať svoje a koniec už je potom ticho ja si iba sklonom hlavu a som ticho lebo už ma to nebaví sa stále hádať no aj vo vzťahu už je cítiť že je tam už iba chlad sviecka už iba iskrí nehorí

liv1
21. nov 2024

Jaj zena. Postav si hlavu, vydup ai svoje, vysup si slobodu a tiez to aby sa k tebe uctivo chovali. Nenechaj so sebou zametat. Si tam v klietke. Drzi ta tam tvoj chlap aj jeho rodicia. Spamataj sa. Mohol by bojovat o syna, ale tam by ho nikto nevychovaval, on sa ti len vyhraza.

janickacrazy
21. nov 2024

@panineznama16 a čo tvoji rodičia? Nemohla by si sa presťahovať ku nim s malým? Muž ti ho nezoberie, toho sa naozaj báť nemusíš. Lebo takto sa z toho akurát časom zblaznis. Bývať u svokry, ktorá ťa nemá rada, muž ťa má takisto na salame, nepomôže s malým, do práce ťa pustiť nechce, kamošky tam nemáš, čo ťa tam drží? Nejaká ilúzia rodiny?

simca06022011
21. nov 2024

@panineznama16 tak sa boj dalej... no co ti poradiť. Svokra ti riadi život a ty sa pozeráš z opodial ako si žijú. S tvojim mužom... kým.ty sa staráš a reves do vankusa
Viem, hnusne napísané ale proste je to tak... boj sa a čakaj na zazrak.
Nemáte vzťah = lebo si tam do počtu. On stále žije v " detskej izbe" a tu domacnost riadi jeho matka. On je tam.domka a ma kľud. Co by s tebou riešil?

panineznama16
autor
21. nov 2024

@liv1 tak ja viem že som ako v klietke no z jednej časti nechcem aby malý vyrastal bez otca pretože moji boli rozvedený keď som bola malá a nechcem aby aj môj ostal tak no ani ja už nevládzem takto fungovať aby mi niekto dirigoval a staral sa mi o môj život

panineznama16
autor
21. nov 2024

@janickacrazy moji rodičia sú rozvedený u mami neviem byť lebo tam býva s priateľom a ešte dvoma súrodencami u otca taktiež neviem lebo on býva v podnájme v garzónke nie nemám ilúzie no nechcem aby malý tiež vyrastal v rozvedenej rodine bez otca tak radšej trpím ja spamätať sa nikdy nespamata lebo sám mi vraví keď chceš odísť tak choď život je krátky nedržím tá

nin12345
21. nov 2024

@panineznama16 nie on nic nevyriesi. Z toho co si napisala dalej bohuzial usudzujem ze tvoj muz je narcisticky typ a proste toho sa musis zbavit s nim nikdy v zivote stastna nebudes. Predpokladam ze aj tvoji rodicia mali zvlastne vztahy napr. ze oco dobrak tichy co nedokazal nikdy odist ani sa postavit mame dirigentke ktora bola na teba prisna vzdy. No a tak si naletela tomuto. Manzel by ti bol na zaciatku modre z neba zniesol myslela si si ze najlepsi chlap na svete, rychlo ste mali dieta sli ku svokrovcom a zrazu postupne z velkej lasky bolo hovno a doslo to az sem.. pre svokru isto synacik najlepsi najkrajsi najmudrejsi a vsetkemu si na chybe ty. On predpokladam tiez obvinuje zo vsetkeho teba lebo vsak on nemoze byt na chybe. Asi sa s nim neda ani na nicom dohodnut a vsetko chce mat podla seba. Mas totalne znicene sebavedomie od nich preto nevidis nadej ako odist ale je tam. On sa ti len vyhraza a zastrasuje ta ze ti zoberie dieta aby si uplne stratila uz aj posledne stipky sily na odchod od nich. Ten sa od materi v zivote neodlepi v to ani nedufaj on si ju bude projektovat do teba a nicit ta sustavne. Ale to cim sa ti vyhraza su sracky ktore on nebude realizovat lebo nema na to. Takyto clovek sa ani sam o seba nevie postarat nie to o chore dieta. Takze ty nepracuj na vasom vztahu ale najdi si psychologicku a pracuj na svojom odchode od tych psychopatov. Si silna zena doteraz si uz vela prekonala das aj toto. A ak je tento moj komentar uplne mimo a netrafila som sa tak sa ospravedlnujem uz vopred

panineznama16
autor
21. nov 2024

@simca06022011 ja nečakám na zázrak možno raz sa spamätá a fakt povie že dosť a už budeme iba rodinka spolu už aj on sám niekedy povie že už by išiel sám dakde preč no on sa boji postaviť na nohy ale som mu vravela že sa nemusí báť som tu pri ňom a budem stáť pri každom rozhodnutí nie som dievča čo si potrpí na drahom oblečení alebo drahé gélové nechty umelé mihalnice a kozmetika takže sa nemusí báť že keď sa uskromnime ujdem a keď treba vravela som nájdem si aj ja nejakú prácu kým je v škole no on aj tak boji sa lebo vždy vraví že mi chce dať aj malému všetko no ja nechcem nič iba rodinu kde budeme iba my a nikto iný ináč takto aj to málo vo mne vyhasne a už tie city bude ťažké obnoviť naspäť

panineznama16
autor
21. nov 2024

@nin12345 ďakujem tak trafiť si sa trafila lebo čo si napísala je všetko na neho akurát on je dokonalý ja mám plno chyb keď budem chcieť odísť spraví mi zo života peklo že od neho nikdy nemôžem odísť v žiadnom prípade lebo ja som jeho a keď mu poviem tak niečo preto správ aby bolo dobre lebo mne už city zhasínaju tak je ticho bohužiaľ nad psychológom som už rozmýšľala lebo niekedy už mám pocit že fakt sa mi nič nechce a život už nevidím ružový úsmev som už nepoužila ani neviem kedy moji rodičia boli tak že otec na týždňovky kamionista a mama si našla niekoho iného bohužiaľ no do manžela som sa zamilovala kvôli tomu pretože mi pomohol vstať s kolien kde som mala bývalého priateľa ktorý sa vyspal s mojou sestrou pred mojimi očami a aby nestačila rana ešte aj s mojou mamou tých som už neprichytila len ju videli ako išla spolu s ním za ruku a on stal jediný pri mne keď som pocítila tú najväčšiu ranu v živote a zamilovala som sa no postupne času aj tu trpím a dost tak ta iskra už zhasíná

76california
21. nov 2024

posielam tip:
veľa je toho v angličtine, ale už vyhodí google aj články v slovenčine - fekálna transplantácia autizmus

nin12345
21. nov 2024

@panineznama16 ano urcite chod k psychologovi to ti pomoze a neboj sa keby aj doslo k dakemu sudu v buducnosti o maleho tak ti psychologicka da papier podla mna ze ta tam takto nicia. Ved ani muzovi nemusis povedat presne preco tam ides povedz ze uz nevladzes zo syna alebo daco take a ze sa chces nazad vschopit. A tvoj syn nevadi ze by mal rozvedenych rodicov radsej stastnu kludnu a spokojnu matku ktora nanho bude mat silu ako sa musi prizerat tomu co ti tam robia. Ved to pre autistu ani nemoze byt dobre prostredie. Sprav to prenho aj pre seba zajtra si zavolaj k psychologicke

panineznama16
autor
21. nov 2024

@nin12345 toho sa aj ja obávam lebo malý na to že je autista keď už vycíti že som nervóznejšie a niečo nieje dobre tak už aj on je taký nekludny bohužiaľ už cíti že sa mi niečo deje no s časti sa bojím že keď ostanem na neho sama tak sa totálne zrutim a už mi fakt nebude pomoci lebo takto ako tak mi môj muž pomôže ráno keď je už skoro hore a ja ešte spím tak príde k nemu niekedy alebo keď skočím do obchodu na poštu je s ním ale inakšie som s ním zbytok dňa iba ja sama

nin12345
21. nov 2024

@panineznama16 neboj sa nenechaj sa ovladat strachom co bude (to ta tam stale drzi).. ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa uvari a uvidis nakoniec sa aj dobry ludia najdu co ti pomozu aj ty si raz este najdes dobreho muza len pre to musis spravit kroky nenechaj sa tu znicit. Ty nemas silu aj kvoli tomu ze oni ta energeticky uplne vysavaju

panineznama16
autor
21. nov 2024

@nin12345 tak v tom je pravda drží má strach co bude a ako to malý zvládne keď odídem lebo ako tak je na otca naviazaný keď ma náhodou poobednú stále ho spomína kedy príde domov lebo keď ideme do obchodu on je ten čo mu kúpi všetko ja ho tak nechcem učiť no moja psychická a energeticka hodnota je už veľmi slabá

gazpalm
21. nov 2024

@panineznama16 akoze prepac , ty si nejaka jednoduchsia, alebo ako? Mas okolo seba hlupakov a ty ides na ich uroven...nechat sa dirigovat svokrovcami a muzom co im paty lize ...paneboze kolko mate rokov ? Sa postav na nohy zena , bud s nim , alebo bez neho ...sa ti vyhraza ze ti ho vezme ? Prosim ta take kecy...to sa vyhrazaju aj tatkovia " normal " deti , a myslis , ze kolki maju decka vo vyhradnej starostlivosti ? Minimum ..pretoze to nedokazu zvladnut organizacne( samozrejme su vynimky) Ved nerev a trocha rozmyslaj . Ja byt tebou , dam dlhy rozhovor s muzom a ked nic ...hladam robotu , rozvod, vyzivne ( majetkove pomery netusim , ale tak ak su nerobila koli zdrav.stavu syna , tak tam asi nic)a ziadost o obecny byt ... mozno chvilku nejaky najom? Len to by si asi neutiahla .. ale ak by si mala pracu a vyzivne , mozno aj ano ...potrebujes aj ty byt ok , ale hlavne to dieta s diagnozou nech vyrasta v kludnom laskavom prostredi , nie s vynervovanou mamou, co ju maju za handru ...drzim palce

panineznama16
autor
21. nov 2024

@gazpalm ja na ich úroveň nejdem lebo čo sa mi nepáči tak km poviem svoje či sa odomna môže aj môj muž naštvať je mi to jedno ja len chcem udržať rodinu po kope no iba s ním a s mojím synom nie zo svokrovcami a tak ja viem že by som mala niečo urobiť no pravdu bojim sa ako budem keď budem sama a bude hľadať svojho otca a nechcem malému ublížiť

karolinakr
21. nov 2024

no ty maš vyhrady voči všetkemu a sama si aj na vsetko odpovieš prečo a ako to nejde..čo si od tejto diskusie sĺubuješ?
svokrovci na teba zhuknu, vydieraju 3 vetami a ty im.na všetko skočiš, uveriš, posluchaš..potom.nevladzeš, plačeš a sa sťažuješ
chceš niečo zmeniť alebo nie?
a ako to chceš urobiť?

panineznama16
autor
21. nov 2024

@karolinakr chcela som touto diskusiou zistiť či niekto nebol v podobnej situácii a ako to skončilo či sa muž zmenil alebo ostal rovnaký či má ešte zmysel bojovať alebo radšej naozaj odísť a ukončiť to
alebo sa to ešte dá zachrániť keď obydvaja pôjdeme k manželskému poradcovi

karolinakr
21. nov 2024

@panineznama16 ak je mamičkár, tak sa nezmení

miadi
22. nov 2024

Kokos ze “ nepusti ta za branu. “ ty zijes v Muslimskej krajine ?si muslimka ? To ze mas dieta autistu je tvoj najmensi problem . Ved ty si tyrana zena mas mozok vymyty. Strasne divna story stym tvojim ex co mal sex s tvojou sestrou a Asi aj tvojou mamou . Ok mala si otras rodinu a tak si presla z dazda pod odkvap . Asi si nikdy nezila samostatne a bojis sa . Ze vies hospodarit s financiami peniaze by si vedela dat do banky .. a kde su ? To opatrovatelske tie € teda mas na ucte ? Tvoj muz ta psychicky vydiera trepe ze dieta ti zoberie povie ze si zla mama .Tak sa mu zasmej do xichtu lebo blafuje. Uz teraz maju svokrovci problem ked maly place a to si tam , by to vydrzali tak tyzden bez teba , tvoj muz odist nechce . Ty odtial odist Musis snim ci bez neho . Ked bude vidiet ze to myslis vazne rozhodne sa . Ale Ja by som ho po tom
Vsetkom co ti nakecal ze dieta ti vezme uz nechcela. Toto dobry chlap nerobi.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
22. nov 2024

@panineznama16 nejaky denny stacionár pre dieta si nepozerala? Aby si trosku vypla aj ty? Akoze 10 rokov sa starat o syna a asi s ťažkým autizmom, to musi byt viac ako narocne.

simca06022011
22. nov 2024

@panineznama16 vsak dostan ho do poradne :DDD tam mu poradia, aj tebe ale doma mu poradi mamicka a bude vybavene :D a do ziadnej poradne s tebou ani nepojde a ak ano, budete mat doma riadny cirkus, co nosis uzasneho synacika po "psychiatroch" bla bla... Ja sa divim, ze to davas 10rokov, aj ked chapem, cas ide rychlo a hlavne ak nie je vsetko ruzove..

karolinakr
22. nov 2024

@simca06022011 neni to ta, ktorej muz po praci hned ide za mamičkou a bratom, on sama doma? a byvali v 1 dome..ja si myslim, že hej