Život s gemblerom a klamárom
Ahojte,
Vytvorila som túto diskusiu pretože by som potrebovala vedieť názor niekoho objektívneho, pretože stále počúvam rady iba od známych.
S manželom sme spolu 5 rokov, zobrali sme sa pred rokom. Týždeň pred naším prvým výročím som zistila, ze je gembler a 5 rokov mi vo všetkom klamal.
Žili sme s našimi rodičmi a všetko bolo v poriadku. Kým našim nezmizlo 2000 eur. Po pár dňoch sa manžel priznal, že ich zobral. Priznal sa, že má finančné problémy, ktoré chcel vyriešiť tým, že stávkoval.
Manžel sa priznal, že na začiatku nášho vzťahu, si zobral 2 úvey a pôžičku v nebankovke kvôli svojim kamarátom aby im pomohol. Jeden kamarát mu úver spláca a druhý úver na cca 15 000 eur + nebankovku na 800 eur mu ďalší kamarát nespláca. Ja som vedela iba o úver na tých 15 000.
Cca po pol roku nášho manželstva mal manžel 2 autonehody v práci. O jednej som vedela o druhej mi nepovedal. Keďže sme pracovali v jednej firne tak som sa o druhej autonehode dozvedela náhodou od šéfa ( čo bolo dosť nepríjemné). Manžel sa potom priznal a povedal mi, že to je vybavené a všetko preplatí poisťovňa.
Keď našim zmizlo 2000 eur, tak sa priznal k tomu, že poisťovňa mu autonehodu nepreplatila a všetky úspory aj ukradnuté peniaze minul na stávky aby vyhral na poškodené auto. Taktiež minul aj 12 splátok na úver, ktoré mu dal kamarát dopredu.
Po tom ako sa všetko prevalilo, tam som sa s manželom chcela rozviesť. Ale sľuboval mi že sa to už nikdy nezopakuje, že si užnikdy nepodá, že ma miluje a nechce o mňa prísť. Tak som ho zobrala naspäť. Dohodli sme sa, že budem mať prístup k jeho účtu, že mi bude dávať bločky keď pôjde na nákup.
Vydržalo to iba 2 týždňe. Našim znovu zmizli peniaze ( bolo to iba pár eur ale zmizli), a ešte sme zistili, že mame zobral prsteň, ktorý dal do záložne, stalo sa to ešte pred tým ako sa ku všetkému priznal, ale o tomto nám nepovedal, aj keď mi prisahal, že už viem úplne všetko.
Neviem čo mám robiť, manžela milujem a nikdy som si nemyslela, že sa budem po roku rozvádzať ale neviem či dokážem žiť s človekom ktorý mi klame, kradne a stávkuje. Stále mi sľubuje, že sa to už nikdy nestane, že si uvedomil všetky chyby, že ma miluje a nechce o mňa prísť, chce ísť aj psychológovi ( ale iba na individuálne sedenia, na žiadne liečenie nechce ísť, pretože on už nepodáva a nikdy nebude). V minulosti mal problémy s automatmi ( vraj kvôli zlej partii) ale keď sme spolu chodili tak celý čas tipoval ( vraj kvôli úverom aby vyhral a nemusela som sa trápiť kvôli jeho úverom). O problémoch s automatmi som nevedela, nepovedal mi to on ani jeho rodina, ktorá o tom samozrejme vedela.
Stále hovorí, že väčšie sumy začal podávať až keď mal autonehody, ale to nie je pravda, pretože som zistila že minul aj 1500eur, ktoré mu banka vrátila z úveru a to bolo ešte pred nehodami.
Neviem čo mám robiť, nechcem sa rozvádzat, ale neviem či dokážem žiť v neustálom strachu, že sa to môže zopakovať. Že prehrá všetko. Deti zatiaľ nemáme.
Bojím sa, že rozvod budem ľutovať pretože mi sľubuje, že sa zmenil, a taktiež by som to vnímala ako svoje zlyhanie, pretože by som ho opustila keď je chorý ( pretože gemblerstvo je vážna diagnóza). Nedokážem žiť s ním ani bez neho.
Ďakujem za rady.
Ďakujem.
Utekaj
@12evka12 jedna vec je ze je chorý a treba mu pomôcť, druhá ci on o tu pomoc stojí, zruš to spoluvlastníctvo a ostaň sním len za podmienky liečenia.. Nechcem ta strašiť ale podľamna o veľa veciach nevieš a nepriznal sa, ten úver co mu zevraj kamoš neplatí môže byť jeho.. Mal by požiadať o výpis z registra úverov nech viete na com ste.. Kým je to v štádiu že je ochotný spolupracovať tak musíš konať, prehovoriť na liečenie, na vyplatu tvoj účet, ten výpis z registra, nech sa prizná ku všetkému a podobne.. A never rečiam že on sa od zajtra zmení.. Pokiaľ poriadne nepadne na hubu nezmení.. Je chorý a nevie sa ovládať..
Pozri, ak ti to vedel tajiť doteraz, tak je chorý, závislý človek. Jasné, že nasľubuje hory doly. Never mu. Ty si tá, čo si má teraz dať podmienky. On ich už raz nedodržal a nič sa mu nestalo. Ako ho tým motivuješ, aby to bral vážne?
Psychológ je síce super nápad, ale na začiatku je proste potrebná aj skupinová terapia, a hlavne liečenie.
rozvod bude síce negatívna, ale predsalen motivácia. Klamal ti, zatajil ti kus svojej osobnosti. Kto je teda ten človek? Chceš s ním mať deti? Budeš mu veriť, že kým nebudeš v pôrodnici on neprehajdáka úspory? A čo ak si niečo spraví? Bude vaše dieťa niesť jeho úvery?
Všetko, čo je postavené na klamstve raz padne. Brala by som to ako životnú šancu začať odznova. hovoríš, že ho miluješ, avšak nemala si šancu ho skutočne milovať, lebo ti nikdy nukázal celú svoju tvár..
Spomenula som si na jednu kamarátku z mladosti, ktorej manžel bol gambler a v kasínach prehajdákal celý ich spoločný majetok. Najskôr prehral všetky výplaty, potom svojej manželke zobral zlato a založil, potom si popožičiaval peniaze od rodiny a keď mu už nikto nechcel požičať a narobil sebe aj svojej rodine obrovské dlhy, tak museli predať ich 3-izbový byt a odsťahovať sa k jej rodičom..... ich dcérka mala vtedy iba 4 roky, keď som pomáhala kamarátke ho hľadať po kasínach....nikdy nezabudem na pohľad, keď sme ho v jednom kasíne našli a on sa na svoju manželku ani nepozrel, lebo jediné čo ho zaujímalo, bola iba jeho ´´hra´´. Bol už v tom tak hlboko ponorený, že pre neho neexistovalo nič ostatné, ani vlastná 4 ročná dcérka. Bacha na to dievča zlaté... Liečba je možno dobrý nápad, ale ver, že človek -GAMBLER- bude mať VŽDY v podvedomí to, čo prehral a pre neho jediná cesta ako to rýchlo znovu zarobiť späť, je ďalšia hra.
nechapem, ze si si nic nevsimla za 5 rokov?
kradne tvojim rodicom peniaze a sperky, a ty este rozmyslas, ze ho lubis?
@12evka12 ..ako muz ti mozem za mna poradit, ze ak nemate deti, tak okamzity rozvod ...bez reci, sysvetlovania, slubovania a pod. Nic ..proste koniec ..rozvod ..dovi-dopo. Zacni znovu. toto nie je buduci otec toto je lavina, ktora bude narastat ..o par rokov bude vo vazeni, uvidis.
nedbaj na slova .. to je jedno ..sleduj CINY ! to je jedine na com zalezi, ako kona.
vela stastia a rozum do hrsti !!
Ak ste sa brali v kostole tak toto ti schvali aj cirkev a budes moct mat cirkevny rozvod. Toto je zavazna vec ktoru zamlcal.
A poviem ti nezmeni sa. Gambling je na cely zivot, robila som v liecebni. Z toho ho nedostanes. To je jedno co slubuje je to aj ptologivky klamar. Zije v inom svete ako ty. Vo svete kde svetla automatov a najede z vyhier su viac ako laska, ci strach ze na neho niekto pride ze vzal svokrovcom peniaze. Uprimne si povedz, je to ok ze ukradol tvojej mame prsten a dal do zalozne? Ved by som sa pod zem prepadla za neho. Ak nechces zit cely zivot v srackach a cakat kedy prides domov a bude ti chybat telka/sporak/umyvadlo tak utekaj. A klepalo by ma uz aj pri zazvoneni zvonceka. Kamoske tak nabehli dvaja holohlavy s nozom do domu, ze im ma dat peniaze co manzel dlzi. Je uz ale stastne rozvedena, ale dlhy splacat bude este roky rokuce.
@12evka12 Diagnóza či nediagnóza...obetuj sa preňho a zničí ťa na plnej čiare. Mala som tú česť s gemblerom, ktorý svojím správaním navyše vykazoval známky narcizmu a sociopatie...pochválil sa mi, že dlhuje českej banke 400.000 Kč. Jeho otec mu zachránil zadok, inak už mal dávno sedieť v base. Liečil sa na psychiatrii, aj to márne, ani len psychiatrička si s ním nevedela dať rady. Pustili ho domov a dnes ešte stále žije na krku svojich rodičov, náš vzťah trval našťastie len 2 mesiace...ale napíšem ti úprimne...tie 2 mesiace vzťahu s ním mi zobralo 5 rokov života...o 5 mesiacov mal nejakú ďalšiu, už o mesiac skončil vzťah...to je taká citová plochosť, že na to slovo ani nie je. Myslíš, že ten tvoj je lepší? 🙄 Keď už máš tak nízke sebavedomie, tak aspoň pozeraj na svoje deti. Tie sú to najdôležitejšie, nie chlap.
@12evka12 mala som "česť" s takýmto človekom, vďakabohu sme neboli manželia. Ale i tak ma obral o nemalú sumu peňazí. Tiež to tajil asi 2,5r... Ja som chodila ešte do školy a on do roboty tak sa mu to darilo tajiť. Keď som však začala zarábať zrazu nikdy nemal€ ani na Kofolu a čoraz častejšie keď sme niekde boli tak ma pýtal € že potrebuje vrátiť raz tomu potom tomu kamošovi, ale mne ich nevrátil nikdy a pritom zarobil 3x viac ako ja. Tak som začala zisťovať a pýtať sa, tak som zistila že má úvery v nebankovkách, neplatí si živnosť, chcel sa vlámať k mojim rodičom keď som nebola doma, ale to mu prekazili ... Také tak a to nie je zďaleka všetko... Takže za mňa určite zrušiť BSM a rozvod....
uz by som bola zbalena keby mam takehoto chlapa. Podla mna takyto clovek sa len tak nezmeni a jediny kto by na tieto jeho ciny doplatil by si bola ty!
este by ma zaujimalo, co hovoria tvoji rodicia na skveleho zata-zlodeja?
Tiez by ma zaujimalo co na to ti rodicia . Ze im ukradol tisice . Nevadi im to ? Alebo ste im to zanho vratila ? Ci ako ste sa dohodli ... ?
No to by bolo peklo nedajboze by umrel pri autonehode a ty by si o nicom nevedela a zrazu tu exekutor tam exekutor ...by si skoncila s holu ritu a schyluje sa ktomu uz teraz ak nezacnes konat a nezduchnes od neho tak ta budu nahanat exekutori v jeho mene...aj tak kto vie este jake opletacky ma ked sa stymto vselicim nepriznal na rovinu tak aby ta nestretlo este sialenejsie prekvapenie
pripajam sa, rozvod je jedina cesta!!! vsetky odpovede mamiciek v tejto diskusii su spravne lebo ti vsetky radime to iste. Necakaj prosim! Nezmeni sa.
Zvysok zivota alebo vztahu podla toho ako sa rozhodnes budes stale v strehu.Casto sa budes pytat kde bol ci bol hrat a nikdy mu odpoved nebudes verit,mozno nebude klamat no aj tak v tebe bude podozrenie z toho budes tak psychicky rozhodena ze dovera nula bodov co vasmu vztahu neprida.takze caste hadky a vzdy ked stretnes spolocneho znameho budes sa triast ci od teba nebude pytat dlzne peniaze za tvojho manzela.Nerozmyslaj a kasli ns to zivot je kratky....
hmm asi by som mu po tom vsetko uz neverila. klamal ti neraz v tom ze uz prestal. kazdu chvilu by si ratala peniaze, ci nejake nezmizli, nemozes s nim ist nikam, lebo ver, ze taky clovek okradne kadzeho. kvoli svojim detom, by som mu povedala aby odisiel
ak mám pravdu povedať, tak si neviem ani len predstaviť jak by som s takýmto človekom fungovala. Veď to by bolo na nervy, už vidím jak by som bola psychicky na dne :/
Skoda, ze autorka sa viac neozvala.
@zahrajzlato v zdravi aj chorobe - to neplati, ak ti partner pred sobasom zataji zavaznu vec vo svojom zivote (napr. svoju chorobu), o ktorej vie, vie ze bude mat negativny vplyv na vztah a vedome ta tak oklame. ma to tak aj cirkev.
a kedze on to vedel a vedome to tajil a klamal, sam vymazal tu cast " v dobrom i zlom, v zdravi i chorobe".

je závislý. A keď nemá vôľu sa liečiť, tak to je o ničom ... Môže sa pokúsiť o liečenie. Ešte či nad tým vyhrá, prvý raz. Po prvom liečení. Keď hej, je dobre a keď nie, tak to už je na celý život... Je v mozgu centrum , ktoré závislým dáva nejaký pocit , chcenie , že proste aj keby čo bolo nevydržia bez toho.... To je choroba. Čítala som o tom niekde už dávno. To je ako narkoman, alebo alkoholik.