icon

Život s manipulátorom

20. feb 2025

Ahojte, prosim o nazor zeny, ktore zili vo vztahu s manipulatorom.
Zila som v manzelstve s manipulatorom, ktory si nakoniec nasiel frajerku a odisiel, samozrejme bez emocii a ziadnej empatie.
Moja otazka znie: Dokaze sa manipulator zmenit vo vztahu s inym clovekom? S novou zenou?
Dakujem

autor
21. feb 2025

@oktober3 ja som tiez schudla na 52kg , ani si to nevsimol, len to ako nema cas na seba a na novy vztah, lebo za detmi chodi a peniaze mi musi na deti posielat, to jedine ho trapi

bambi23
21. feb 2025

Preoac pripojim sa,aj ja . 2 roky su tomu a ja,sa,este stale dusevne , emocne, psychicky a fyzicky doslova liecim, trva to dlho a ešte bude, ale podstatne je , ze psychicky a emocne musis ten vztah ukoncit. Ja som ho ukoncila dnom kedy som za nim zatvorila dvere ako odišiel a povedala,si a DOSŤ TOTO BOLA POSLEDNA KVAPKA A AJ KEBY SI TU PLAKAL PRED DVERAMI a taktiez,stavy ze,si nieco urobí a bla bla bla PROSTE NA,MNA VIACEJ NEFUNGUJU a je mi jedno co s nim bude. My sme si vytrpeli so synom dosť a od tera konecne pozerám iba na syna a seba a davam svoje potreby a svoj život na vyslnie a presne tu energiu už,budem davat iba,sebe, synovi a ludom ktory si to zasluzia. Takze u mna to bola,ta,povestna posledna kvapka. Ale problemy sa,tahali roky a odputat sa,od neho som sa tiez bala. Vyhrazal sa . Kazdy den som vďačná ze ho uz nemam v živote aspon teda doma. Je to tazke nechce sa mi verit , ked sa pozriem spätne ako som to ja clovek ktory zo sebou nenecha tocit a som bola aj som vzdy samostatna a silna, ako ma,dokazal takto takmer znicit.

oktober3
21. feb 2025

Mne vieš čo povedal na to že som tak schudla?
Že mu mám vraj poďakovať, že nepotrebujem trénera a mám tehličky na bruchu..
Chuj bol, ozaj..
A to dovtedy bol 12 rokov úžasný manžel. Nikdy mi ani len škaredo nepovedal.
A zo dňa na deň, strih, a úplny KKT..

A tiež bol so staršou
Ja som mala 28 a on šiel za 40 ročnou vydatou 🫤

bambi23
21. feb 2025

@oktober3 to je BLB ,aj môj sa tvaril a predstieral pred kazdym v rodine a,kamarátmi, v práci, ako on nasneskutocne miluje, vsetko robí iba,pre,nás.... hhhmmm len škoda ze iba,recami , preto mi skoro kazdy neveril ako som zacala rozprávať konečne pravdu ako sa,veci mali naozaj. Inak ja som mala opak aj so synom emocne prejedanie a plus on stále tvrdil ze miluje zeny s plnymi krivkami , nikdy nechcel aby som schudla, co mi bolo divne ale mne to vtefy lichotilo a dnes viem , ze to bolo asi preto aby poza chrbat mal na,mna nieco a aby mal pocit ze sa,na mna nebudú tak lepit iny chlapi alebo pozerať. Neviem, ale vybral si prave tou postavou podobnú mne. Posielam vam 😇🍀❤️pre radost za to ako sme silne ako sme to zvládli zatiaľ všetky

oktober3
21. feb 2025

@bambi23 ani mne to nik nechcel veriť.
Boli sme dokonalý pár.

Inak , ako si spomenula to pozeranie druhých muzov.
môj ex bol neskutočne žiarivý.
Snažil si čistiť svedomie tým, že on to spravil preto lebo že nezvládal, ako sa na mňa pozerajú iný..
Ale vieš. Aj keby som bola pribrata, spravil by to aj tak , len by povedal, že som ho už nepritahovala.

Čo by bolo možno aj lepšie, lebo spával so mnou každý deň až do momentu, keď som sa to nedozvedela že ho videli s inou 😑🤢

autor
21. feb 2025

@bambi23 dakujem vam velmi pekne dievcata, niet nad rady z vlastnych skusenosti, kto si to neprezil, nepochopi. Vraj prekonat rozchod z toxickeho vztahu patri medzi najtahsie :( opatrujte sa a dakujem

oktober3
21. feb 2025

@bambi23 a neboj, bude lepšie..
Ja som paradoxne na to vhupla.
Ani nie pol roka po rozvode som spoznala muža.
Najprv som ho poslala do teplých krajín 🫣🤣
Vravela som si, že ten ma chce isto len do postele.
On sa nenechal odbiť , ale bol veľmi rozumný, mily...
Ja som ho paradoxne ešte s jeho ex chcela dať dokopy. Že nech to nevzdáva. Nech bojuje a tak. ..🫣😅
Ale strašne sme si rozumeli, ako sme si písali. Stretli sme sa.

A nakoniec ma po mesiaci požiadal o ruku 😅😁
Po 10 tich mesiacoch bola svadba a to som už bola v 4 týždni tehotenstva 😁🤣🤣
On chcel strašne bábätko ❤️❤️❤️
Dnes sa už tešíme so syna 🩵

Takže niekedy to môže mať aj šialené tempo 😁

autor
21. feb 2025

@oktober3 nie, na mna nikdy neziarlil, on ma zhadzoval, ze nie som pekna , ze jedine v domove dochodcov si mozem noveho hladat,..ubijal mi sebavedomie,..preto ma prekvapilo, ze jeho nova co sa tyka vzhladu nie je ani zdaleka modelka

bambi23
21. feb 2025

@oktober3 ty vole pekne, vyzerá ze to musel.byt tiež,skrytý narcistický manipulator. Inak ti sú najhorší, lebo odhaliť ich je dosť ťažké a,dokázať co robili ešte,ťažšie. Akurát tým prechádzam ešte,stále nemôžem dokončiť súd na výživné a starostlivosť o syna. A inak presne tie tipy skrytý narcisti dokážu oklamať aj psychologou a vidím to inak aj ja,doslova,na,súde na polícii na úrade ako zo seba klamstvami robí obeť chudacik. A veria mu to , ved jeho rodina,a,kamaráti co ho poznajú dlho tak mi nechcú veriť. Urobila som najlepšiu vec v živote a doslova potiahla hrubú čiaru a odstránila zo života každého kto mi neveril. Dokonca aj vlastného brata. A je mi to už jedno ja sa,teším a,som vďačná za,každý deň bez neho.

autor
21. feb 2025

@oktober3 wau, grstulujem, taketo stastne konce dodavaju nadej, len ja musim uzavriet minulost, dany chlap by zo mna nic nemal teraz :(

oktober3
21. feb 2025

Autorka..

Takto ťa zhadzoval a tebe ešte chýba ?
Joj...
Nádych , výdych... Ideš ďalej.

Raz ten babe ešte kvety posles, s odkazom, že ďakujes..
Lebo bez neho ti je lepšie ...

oktober3
21. feb 2025

Tá minulosť sa bude uzatvárať dlho.
My sme mali riadne fázy ..

Hlavne ex robil strašne problémy keď som sa pohla v živote ďalej.
Kým som trpela, bolo ,, dobre" ..
To sa mu asi páčilo .

Ale vždy som sa snažila zachovať kľudnu hlavu. Nikdy som sa nehadala. Na ustipacne reči som bola ticho
Neodpisovala som.
On potom pochopil, že to nemá zmysel.
Treba riešiť už len starostlivosť o deti. K inému sa nevyjadrovat.
A časom to bude lepšie.
My máme už vyše dvoch rokov od rozvodu a tersz by som kľudne šla s ním aj na kávu.
Že už sa vieme opäť porozprávať. Ale ja som taká dosť kľudná povaha. Hlavne som dobrák.
Preto som mu veľa krát aj naletela.
Ale stále je to otec mojich detí. A našťastie, po pol roku sa spamätal a teraz je skvelý otec. Veľa sa o ne stará. Naozaj

Celé je to proces
A treba si tým prejsť.
Hlavu hore dámy ❤️

lilinka76
21. feb 2025

@autor, nečítala som diskusiu, iba Tvoj prvý príspevok. Zbavila si sa manipulátora, tak sa teš a oslavuj. Čo by iné ženy za to dali, keby takí debili odišli z rodiny vlastným rozhodnutím.

bambi23
21. feb 2025

@oktober3 waaauu gratulujem 😍😅 inak na mňa,tiež, strašne ziarlil a vždy ma odizoloval doslova od rodiny a všetkých potenciálnych kamošiek, ale mal.smolu mala,som par zo skoly ktoré mu na,to nenaleteli a tie som si nedala vziať ani ja. Ale zas je pravda ze som ich nekontaktoval iba,na národky a sviatky, no jemu vyhovovalo aj to ze mame autistu , nemohla,som si dovoliť ist niekde vypnúť alebo dat psychohygienu a komplet všetko starostlivosť bola,na,mne aj o domácnosť proste o všetko, fungovala som bez,oddychu 12 rokov a psychicky ma,dával paradoxne dole nie môj syn ale práveže,on . A ešte sa,tváril ze on robí všetko a ja,mam byt vďačná lebo bez,neho by som to nezvládla a pritom on alkohol, kamaráti, automaty potichu nikto nič nevedel a každý na,mňa ešte ze nech budem rada,že som doma zavretá lebo bez neho ako sa on chudak trápi by som to financne nezvládla. Akože rozum sa,mi dnes,samej zastavuje ešte dodnes aj nad sebou úprimne. Tak vám Držím prsty dievcata a prajem všetko dobré, verte si a nepochybujte o sebe. ❤️

oktober3
Autor odpoveď zmazal
bambi23
21. feb 2025

@oktober3 👍🍀😇😍 pochopil ze už,nie si na,ňom ani závislá a ze si ho uz,prekukla, žiješ si svoj život a vie ze už na teba,tie jeho hry neplatia . Boli to lekcie ktoré sme mali pochopiť a to je hlavne, pochopiť ich a nerobiť opakovane tie isté chyby v živote. A hlavne mat radi same seba na prvom mieste a naše deti. Prajem nám pokoj , zdravý rozum a úprimných ľudí ktorým na nás,záleží a majú nás radi take aké sme. 😇🍀😍❤️

taktotedanie
21. feb 2025

Nie nezmeni
Zo zaciatku zahra divadlo ale po tom to bude tak ako pri vas, ako cez kopirak
Tito ludia sa nemenia
Len ste mu uz dali vsetko co potreboval, evidentne ste uz nechceli skakat tak ako on piskal, tito ludia chcu stale viac a viac a idu tam kde im to daju, ak vycicia dalsiu zenu aj tej bez emocie bude vykrikovat, ze chce byt konecne stastny
Je to kolobeh, vy ste sa mu este podakovali mali, ze odisiel- smeti sa same vyhodili 👍🏻

autor
21. feb 2025

@taktotedanie ano, lebo som odmietala skakat ako chcel on, hlavne som nechcela trpiet neprerusenu pupocnu snuru medzi nim a jeho mamou, ktora mu na vsetko prikyvovala, vraj by mi ona dala ako manzelke jej syna za nase manzelstvo znamku 5- 😖

szpj
21. feb 2025

Presne toto isté aj v mojom okolí , má dve deti ale jeho takýto život nebaví on chce niečo iné . Tak za deťmi ani nepríde len pošle výživné a tým to konci. Minuly rok sa rozviedol a teraz presne o rok v mesiaci kedy rozvod bol sa mu narodí s novou partnerkou dieťa. Ale pred rodinou top otecko a všetko ..v čase keď spával so súčasnou ženou a milenkou mu jeho mama len tolko povedala že nemôže sedieť na dvoch stoličkách 🙂)) teraz sa teší na nové vnúčatko .. prvorodené dve nevidela viac ako rok .. autorka buď rada že si sa zbavila takého parazita

taktotedanie
21. feb 2025

Nech si tu znamku vytetuje sama na celo aby vedela ako syna vychovala, na 💩

vakatko
21. feb 2025

Je to typické správanie manipulátora. Pozri si info o manipulačnej DARVO technike.
Viní ťa za to, že opustil rodinu, trpel pri tebe, hrá sa pred okolím na obeť.

sova7
21. feb 2025

Nie. Počas fázy lovu mozno zahrá čokoľvek. Ale predátor ostane predátorom. Vôbec ho nerieš tes sa že je preč. To aký je to je jeho podstata a osobnosť. Ta sa nemení

sova7
21. feb 2025

Inak on ma vztah s mamou jedine je to ďalší taký vadny kus

marca12
21. feb 2025

Ver tomu,ze o par mesiacov budes stastna,ze odisiel on a nemusela si ty riesit rozchod. A uz teraz mozes polutovat tu jeho novu obet,lebo aky bol k tebe,taky bude aj k nej.

erickatt
21. feb 2025

Nie. Ja som mala kure..ka , podla toho co viem, nezmenil sa

jumama
21. feb 2025

Autorka - najdi si na youtube Dr. Ramani - ak vies anglicky. Ak nie, v marci jej vychadza kniha - https://www.martinus.sk/3139785-nie-je-to-tvoja... po slovensky. Ona lieci oete narcistickeho zneuzivania. A podla toho, co popisujes, ty si kandidat. Ona ta nauci rozpoznat, preco si si do zivota pritiahla narcisa, v com narcisticke zneuzivanie spociva a nauci ta aj, aby si si v akomkolvek buducom vztahu nepritiahla narcisa len preto, ze sa bude spravat pekne.

Jej rada ako sa vysporiadat s narcizmom partnera? Radikalna akceptacia, ze je narcis. A to znamena, ze musis vediet, co to znamena, ten narcizmus... Ked budes citat jej knihu alebo pozerat videa, mnoho situacie sa ti pripomenu a vyliecis sa z nich tak, ze ich pochopis, mozno i oplaces - ale vyjdes z toho silnejsia - ze uz nikdy viac to nedovolis.

Jej dalsia rada je spravanie k partnerovi odteraz bude ziadny kontakt - co kvoli detom dost dobre nie je mozne, takze grey rock - seda skala. Cokolvek muz povie, neber si osobne, ale vid za tym jeho narcizmus. On by sa tak spraval ku komukolvek, aj ta nova zena, ak sa ti aj podoba, to preto, ze narcis take vyhladava - take, co su dobracky, ustuppovacne, vykonne, ocari ich, lebo jednu vec nemaju - sebavedomie. A potom sa zacne jeho zneuzivanie. Nie vzdy vedome, on je tak vychovany, taku ma povahu...

Ak by si sa pozrela do jeho povodnej rodiny s velkou pravdepodobnostou bol bud rozmaznane alebo naopak zanedbane dieta. On vyzera skor rozmaznane - pravdepodobne ho mamka ocenovala len ak vitazil, ak podaval vykon, a inak ho stale do sutazenia tlacila... a za kazdy prd ho chvalili, a zaroven vyvysovali nad ostanych, ze ty si vynimocny... a podobne veci. Tak bohuzail vznikne povaha, ktora nerozumiecitom, ktora je neempaticka, lebo sama ako dieta moc citov a empatie nezazila... Cize niekedy mozno nevedomo opakuje vzory, a je to takmer nemenne. Muselo by s nim nieco ridne otriast, to je skoro ako alkoholika odnaucit pit... kym nepadne na dno sam, nechce sa liecit, nema dovod...

bambi23
21. feb 2025

@jumama aj mne pomohla Dr. Ramani je super a celkovo veľa iných videí v angličtine o narcizme a manipulovani, inak tam som presne zostala v šoku ze som obet a on je skryty narcista manipulator a dalo mi všetko zmysel prečo všetko bolo ako bolo. Ku nám sa ešte dosť pomaly dostáva povedomie a informácie o narcizme a iných psychických poruchách

autor
21. feb 2025

@jumama dakujem velmi pekne, urcite to pozriem, mate velku pravdu. Vo mne velmi ubil sebavedomie :( a presne ako pisete, matka ho za vsetko vzdy chvali, este aj ako pekne travnik pokosil, aky je sikovny, kolko ma toho vela a ja som bola nevdacna, ze u mna nebol na prvom mieste a pod. A ze teraz ma nadej, ze nova partnerka mu da to, co mu u mna chybalo :( ja si racionalne uvedomujem, ze som to s nim nedavala, ze mal na prvom mieste seba a svoju matku, no srdce sa nevie odpojit, citi zradu z novej partnerky, ktora uz po mesiaci bola vo vsetkom lepsia ako som ja

jumama
22. feb 2025

Ale to je sucast narcistickeho zneuzivania. Vola sa to triangulacia a zazila si ju asi milionkrat - ze stale to co si urobila, nebolo dost. Ze stale to co mali, robili druhi ludia, bolo lepsie. A toto zrejme uz zaziva aj nova partnerka. Ak je este vo faze zalubenia, prechadza to s graciou, ale dospeje to u nej do takeho bodu ako u teba - k zlomenemu srdcu.

A toto by si mala pochopit a svojim sposobom aj jeho novu partnerku polutovat, ze ona s nim nebude mat lepsi a krajsi zivot ako si mala ty - zazije od neho a jeho mamicky presne to iste, co si zazivala ty. Toto ked pochopis, podla mna, dokaze ti to pomoct. Pretoze ty skutocne veris, ze ona je lepsia. Prd makovy. Ty si bola dost dobra, ale on s namickou ti to nikdy neuznali. On proste naozaj nerozumie, co je to mat rad. Cochvila zacne s okolim porovnavat svoju novu partnerku a zacne sa jej male peklicko.

Fazy narcistickeho zneuzivania vzdy zacinaju love bombingom a potom prichadza devalvacia... narcis potrebuje mat nad obetou moc. A ak by si pre jeho zle zaobchadzanie chcela odist, tak ti hodi par omrviniek, dovoli ti udobrit sa s nim, sale dufas, ze ked na oltar lasky das viac, ked budes dokonalejsia, ta zmena pride. Nepride. Nikdy. S nikym.

Ty by si mala porozmyslat viac ako nad nim nad sebou. Preco ti tych par omrviniek stacilo. Kto ti tak v tvojom detsve znicil sebavedmie.

autor
22. feb 2025

@jumama dakujem za vsetky odpovede, mohla by som ti napisat aj suktpmne prosim? Dakujem