icon

Život so sociálnou fóbiou

26. okt 2025

Ahojte, je tu niekto taký? Nemám ju síce diagnostikovanú, pred 15 rokmi som bola u lekára ktorý mi ju nepotvrdil ale keď o nej čítam veľa veci na mňa sedí. V skratke vyhýbam sa ľudom okrem jednej kamaratky a najbližšej rodiny. Ideálny deň je pre mňa keď sa nemusím s nikym stretnúť. Ľudia vo všeobecnosti mi nevadia (plne reštaurácie, koncerty, obchodné centra) ak s nimi nemusím mať interakciu. Uvedomujem si to čoraz viac a čoraz viac sa mi nechce vrátiť po rodičovskej do prace 😅 ak sa tu niekto nájde, ako ste to vyriešili s prácou? Ako žijete?

anonym_5e3272
26. okt 2025

Si introvert, nemáš sociálnu fóbiu. To by ti prišlo zle na verejnosti, kde sú ľudia, točila by sa ti hlava, bolo by ti na odpadnutie. To, že nevyhľadávaš spoločnosť a nových ľudí je introverzia.

motylik2559
26. okt 2025

@anonym_autor Ahoj, ale toto vobec nemusi byt socialna fobia, ale si proste len introvert. Druhy krat negoogli, lebo tam ti vyhodi cokolvek a neviem ako mozes tomu hned verit, za to ze sa zhodujes s nejakymi priznakmi. Ked si aj tak myslis,ze mas soc. fobiu, tak chod k psychologovi/psychiatrovi nech ti ju potvrdi/vyluci. Ale pochybujem,ze ju mas. Kebyze mas socialnu fobiu, tak by si mala problem ist aj do obchodu a nie kvoli interakcii s ludmi, ale uz len za to,ze tam ludia su a idealne,ze by si nevychadzala ani z bytu na ulicu, co za paniky by si kvoli tomu mala. Jasne, aj soc.fobia moze mat rozne podoby aka tazka je, ale tvoje spravanie by nebolo take, ake opisujes v tomto kratkom prispevku. A tuto dg. treba ozaj liecit a za tych 15 rokov neliecenej by si uz zrejme davno bola aj par krat na psychiatrii.

anonym_69abd0
26. okt 2025

@anonym_autor súhlasím, čistý introvert. Doteraz nezdvíham ked mi niekto vola a cudzie čísla uz vobec 😂 neviem co budem robit po rd asi chodit kanálmi a zit zo vzduchu😂 paradoxne najviac mi pomohla práca kde sa musim rozprávať lebo som proste nútená, lenže velmi ma komunikácia vyčerpáva a potom chcem byt iba sama a ticho na dobitie bateriek

anonym_69abd0
26. okt 2025
@anonym_69abd0

@anonym_autor súhlasím, čistý introvert. Doteraz nezdvíham ked mi niekto vola a cudzie čísla uz vobec 😂 neviem co budem robit po rd asi chodit kanálmi a zit zo vzduchu😂 paradoxne najviac mi pomohla práca kde sa musim rozprávať lebo som proste nútená, lenže velmi ma komunikácia vyčerpáva a potom chcem byt iba sama a ticho na dobitie bateriek

@anonym_69abd0 no a žijem normálne, uz som si na nálepku divná a ta co nikam nechodí zvykla, som takto stastna

anonym_6ac59f
26. okt 2025

Pre mňa tiež po RD bolo ťažšie nastúpiť do práce a to som mala len zopár kolegov. Ale porady a pod.mi spôsobovali až migrénu. Časom sa to zlepšilo. Podľa písaného vyššie budem asi tiež introvert. Teraz mám prácu, kde nás je ešte menej. Úplne ideálny stav pre mňa. 😃 Potom sa teším niekam na víkend. Predtým som potrebovala aspoň sobotu iba doma. Podľa mňa sa to aj u Teba zlepší. Akurát poobede budeš potrebovať regenerovať.

karolinakr
26. okt 2025

to musi byť hrozne, ked ma niekto z ludi fobiu, toči sa mu hlava a je na odpadnutie..to mu nezávidím..ja to mam z výšok a mám pocit, že umieram a nedá sa to nijak zastaviť ani ovplyvniť, je to horšie a horšie a keby som toto mala mať z ľudí, neviem si predstaviť, ako oni realne funguju v živote

eva8
28. okt 2025

20 vecí, ktoré introverti z celého srdca milujú
https://emefka.sk/ked-niekto-predstiera-ze-ta-n...