Život so sociálnou fóbiou
Ahojte, je tu niekto taký? Nemám ju síce diagnostikovanú, pred 15 rokmi som bola u lekára ktorý mi ju nepotvrdil ale keď o nej čítam veľa veci na mňa sedí. V skratke vyhýbam sa ľudom okrem jednej kamaratky a najbližšej rodiny. Ideálny deň je pre mňa keď sa nemusím s nikym stretnúť. Ľudia vo všeobecnosti mi nevadia (plne reštaurácie, koncerty, obchodné centra) ak s nimi nemusím mať interakciu. Uvedomujem si to čoraz viac a čoraz viac sa mi nechce vrátiť po rodičovskej do prace 😅 ak sa tu niekto nájde, ako ste to vyriešili s prácou? Ako žijete?
@anonym_autor Ahoj, ale toto vobec nemusi byt socialna fobia, ale si proste len introvert. Druhy krat negoogli, lebo tam ti vyhodi cokolvek a neviem ako mozes tomu hned verit, za to ze sa zhodujes s nejakymi priznakmi. Ked si aj tak myslis,ze mas soc. fobiu, tak chod k psychologovi/psychiatrovi nech ti ju potvrdi/vyluci. Ale pochybujem,ze ju mas. Kebyze mas socialnu fobiu, tak by si mala problem ist aj do obchodu a nie kvoli interakcii s ludmi, ale uz len za to,ze tam ludia su a idealne,ze by si nevychadzala ani z bytu na ulicu, co za paniky by si kvoli tomu mala. Jasne, aj soc.fobia moze mat rozne podoby aka tazka je, ale tvoje spravanie by nebolo take, ake opisujes v tomto kratkom prispevku. A tuto dg. treba ozaj liecit a za tych 15 rokov neliecenej by si uz zrejme davno bola aj par krat na psychiatrii.
@anonym_autor súhlasím, čistý introvert. Doteraz nezdvíham ked mi niekto vola a cudzie čísla uz vobec 😂 neviem co budem robit po rd asi chodit kanálmi a zit zo vzduchu😂 paradoxne najviac mi pomohla práca kde sa musim rozprávať lebo som proste nútená, lenže velmi ma komunikácia vyčerpáva a potom chcem byt iba sama a ticho na dobitie bateriek
@anonym_autor súhlasím, čistý introvert. Doteraz nezdvíham ked mi niekto vola a cudzie čísla uz vobec 😂 neviem co budem robit po rd asi chodit kanálmi a zit zo vzduchu😂 paradoxne najviac mi pomohla práca kde sa musim rozprávať lebo som proste nútená, lenže velmi ma komunikácia vyčerpáva a potom chcem byt iba sama a ticho na dobitie bateriek
@anonym_69abd0 no a žijem normálne, uz som si na nálepku divná a ta co nikam nechodí zvykla, som takto stastna
Pre mňa tiež po RD bolo ťažšie nastúpiť do práce a to som mala len zopár kolegov. Ale porady a pod.mi spôsobovali až migrénu. Časom sa to zlepšilo. Podľa písaného vyššie budem asi tiež introvert. Teraz mám prácu, kde nás je ešte menej. Úplne ideálny stav pre mňa. 😃 Potom sa teším niekam na víkend. Predtým som potrebovala aspoň sobotu iba doma. Podľa mňa sa to aj u Teba zlepší. Akurát poobede budeš potrebovať regenerovať.
to musi byť hrozne, ked ma niekto z ludi fobiu, toči sa mu hlava a je na odpadnutie..to mu nezávidím..ja to mam z výšok a mám pocit, že umieram a nedá sa to nijak zastaviť ani ovplyvniť, je to horšie a horšie a keby som toto mala mať z ľudí, neviem si predstaviť, ako oni realne funguju v živote
20 vecí, ktoré introverti z celého srdca milujú
https://emefka.sk/ked-niekto-predstiera-ze-ta-n...

Si introvert, nemáš sociálnu fóbiu. To by ti prišlo zle na verejnosti, kde sú ľudia, točila by sa ti hlava, bolo by ti na odpadnutie. To, že nevyhľadávaš spoločnosť a nových ľudí je introverzia.