Život so svokrou
Ahojte 🙂 Mám taký problém. Môj muž sa stará o svoju mamu, teda moju svokru. Zomrel jej manžel, nemá kam ísť . Nemá prácu, je onkologická pacientka ale invalidný nedostala. Nedostáva ani cent. Mám však problém s tým že muž bol starý mládenec v podstate. Začali sme si spolu keď mal 26. Keďže okrem neho nikoho nemá, svokra musí žiť s nami. Aj keď som mu povedala o tom aký mam z toho pocit že bude s nami, viem že s tým nič nenarobí. Nie je zlá len má neustále potrebu dirigovať, rozkazovať a prehnane sa do všetkého starať. Momentálne očakávame nášho prvého drobčeka. Nemáme peňazí nejak na zvyš a preto sa snažím nájsť čo najlacnejšiu výbavu ako kočík, postielka a podobne. Čo mi ona vyčíta že som lakomá. Kupovala som nábytok, samozrejme ďalšia výčitka, že prečo nekúpim gauč za 1000 euro, prečo je pre mna veľa dať 500€ za posteľ, prečo nekúpim ja alebo muž hento a tamto. Muž mi povedal, že to jednoducho mam ignorovať že na nej nezáleží že nemá v tomto žiadne slovo. Ale človeka to zamrzí, že všetko čo má dá a aj tak je to málo. Čo robiť ? Ako to zvládnuť a ako jej povedať nech sa nestará bez toho aby sa jej to dotklo ? Navrhli sme jej že jej nájdeme a budeme platiť nejaký menší podnájom. Bolo zle. Muž sa jej uz niekoľko krát snažil dohovoriť, po dobrom aj krikom. Nepomohlo. On sa naučil tieto jej výstupy za tie roky ignorovať, ja to však nedokážem. Máte aj vy nejakú podobnú skúsenosť ?
@natalienka12 presne tak ako ty 😉😘
@natalienka12 vsimam si, len nejako jej to nevychadza😀
@natalienka12 aj keby byvaju u svokry,toma ako svpkra pravo o vsetkomrozkazovat,do vsetkeho brblat a tak? Tiez by sa mala spravat slusne aj napriek tomu ze je tam pani domacou.
A podla tvojich nazorov, teba by som za svokru nechcela ...
@nostres Prosim, nauc sa citat v klude a az potom reaguj.
@natalienka12 druhý krát ti píšem, z e som v diskusii na fóre po niekoľkých mesiacoch ak nie rokoch, tak nechapem kde si na to prišla... Jaj už viem, domyslela si si. 😂😂😂
@dskjhfdlkdjhl ja som úplne kľudná 😉 ale ty si nejaká vztahovacna 🙂 veď kľud... O nič nejde...
@nostres nie som vztahovacna a keby si ma nebola oslovila, tak ja by som teba isto nebola. Takze klidek a citaj pozorne a az potom pis. Ja o debatu s Tebou nestojim, pisala som zakladatelke.
@evica17 Ja nemám pocit, že by im rozkazovala, len má pre autorku "nevhodné" poznámky, že kupuje lacné veci a šetrí...to nie je rozkazovanie, len nevhodné netaktné poznámky. Alebo má vo svojom dome držať hubu a cudzia žena jej bude určovať nebodaj aj či si môže ústa otvoriť.
@nostres Rozhodena si tu akurat Ty😉
@dskjhfdlkdjhl mám pre teba novinku, si straaasne vztahovacna 😉
@dskjhfdlkdjhl určite a to vieš odkiaľ?
@nostres Zaujimave, Ty mi zase pripadas taka, ze aj ked nikoho Tvoj nazor nezaujima, tak mu ho budes pisat a nevies pochopit, ze zaujem z druhej strany nie je-chapes?
@0silvia0 veru, najlepsie je sa s nou rozlucit, zakladatelke som napisala a padam prec, lebo tu niektore nevedia kedy maju skoncit🙂
@dskjhfdlkdjhl keď nieje tak nieje, nechápem potom prečo ťa to tak rozhodilo 🙂 veď si nemusela vôbec reagovať 😉
@dskjhfdlkdjhl a ty nevieš čo si máš domyslieť ... Papa
@natalienka12 moze usta otvorit a povedat co chce, a nepoviem.keby tokupovali za.jej peniaze. Ale oni zo svojich penazi zivia svokru, staraju sa o nu , a ked kupia daku vec, lebo proste nechcu zbytocne rozhadzovat tak im.to vycita ?
Proste treba aj trochu slusnosti a rozumu, aby clovek vedel kedy ma co povedata kedy nie, kedy je to k veci a kedy su to.len moje komplexy aby som.zhpdila danu osobu, rypla si.
@nostres 😉
@evica17 Kde písala, že zo svojich peňazí živia svokru? Ak svokra nemá invalidný, tak má asi nemocenské zatiaľ. Bez peňazí isto nie je.
@natalienka12 proste ak.su dve rodiny, konkretnrjsie dve zeny chcu spolu zit a vychadzat, a tu je to dobre pre obe strany ( ak teda ziju u svpkry v dome) ze svokra im.poksytla ubytovanie a oni jej zas opateru a financie, tak sa musia naucit spolu komunikovat na urovni a aj tolerovat jedna druhua neublizovat si. Ako osobne by som to tiez nezniesla a este poznamky muza, ze vsak ona je uz taka, to nerises.
Och keď je niekto hlúpy a ešte aj slepý 🤦😂
@natalienka12 neviem, v prispevku bolo pisane ze nedostava ani cent.
@evica17 a to sa ako dá?
A realne poznam pripad, kedy jedna pani potrebovala opateru od svojich deti, nevedela sa o seba postarat. Deti si ju zobrali, ale kedze bola vecne brblajuca, nespokojna, panovacna, nik to s nou realne nevydrzal a skoncila nakoniec v domove. Cize vsetku svokry, mamy by sa mali tieto reci snazit obmedzit, aby takto nedopadli. Pretoze ja tiez.nemam.zaujem si zavesit na krk staru, vztahovacnu, panovacnu , brblajucu mamu/svokru, len preto aby som sa o nu postarala a mojzivot, moja psychika bude kvoli tomu v prdeli a moje deti ma budu vidiet vecne nervoznu a tiez k babke kvoli tomu nebudu mat az taky vrucny vztah. Sama to vidim na dedkovi aky bol cely zivot a teraz s nim len sonslusnosti prehodim par viet ale inak nic. A babka bola opak a s tou mam krasny vztah

@0silvia0
@dskjhfdlkdjhl Ona je "najmúdrejšia" v každej diskusii 😀😀