Život u svokrovcov - svokra je mrcha
Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?
Babyyyy asi budem teraz za "neinteligentnu" ale kto je Liska? 😕
@evittam my sme vďaka úbohému stredoškolákovi, síce s priemyslovkou, ale bez VŠ postavili dom bez hypo, bez pôžičky....ja si vážim každého človeka, je jedno, či má VŠ a päť titulov za menom a tri pred ním, alebo je to smetiar, ktorý by tie tituly mal možno tiež, keby sa nenarodil v rodine alkáčov. Ale je pre mňa tak isto potrebný, ako trebárs špičkový lekár s tými titulmi a oveľa potrebnejší, ako niekto s VŠ, ktorá mu síce dá titul, ale posunie ho fakt na miesto variča kávy a zakladača papierov....
no mne ani VS nepomohla teraz...kto je Liska???? 😕 😕
Moj syn mal trvaly pobyt u nas az pokial sa v Cechach neozenil. 10 rokov bol z domu a u nas papierovo byval. Myslim, ze takych je vela. Ale aj tak je velmi vela takych, co vyuzivaju full servis mamahotele. Ale kym prispievaju na domacnost, aj ked si dovedu zenu a deti naplodia je to aspon ako tak v poriadku. Ak aj pomahaju okolo domu. Ale podobnych exemplarov a mozno este horsich ako je mlada skororodina zakladatelky ja na moj vkus este stale (alebo uz?) privela. A kolko je takych, co sa len doma valaju, ani nerobia, len sa nechaju zivit (vsak aj chren od zakladatelky to 3 roky bravurne zvladal) !!! To uz je cista katastrofa 😝
@yanni
@lubkavargova1 český herec Pavel Liška
@lubkavargova1 ved aj ja dumam. A to mam dve. Aj muz ma dve VS a on toez neviem. Ale on je Nemec, je mu odpustene. Dufam.
tak babyyyyyy, kto je Liska, ze si vysluzil aj titul "hovorcu v navi"? 😀
😀 😀 😀 jaaaj, hlasujem za kostelneho 😀 😀 ale aj latinak by sa mi na to hodil, on je taky zlato naivny 🙂
podobná rodinka práve začína v svokre na markíze 😀
@terezka1947 Karel a Karel? 😀 😀 😀 😀 😀 ja ho mám tiež rada 😀 veď sa tu obsadzovali role vo filme mrcha z prašivého domu (či tak akosi) a pri opise mumáka čo mu mamička musí nájsť prácu, kde vo vzťahu dieťa plánovala len žena mi jednoznačne vyšlo že to musí hrať on 😀 😀 😀 😀 😀
@marcelatje ze mumak 😀 😀 😀 😀 😀
hmmmm nepoznam....idem pozriet....zeny, ja sa priznam. Mne tato diskusia dala vela. A to konkretne to, ze si viac vazim mojich rodicov ze spravili pre mna to co spravili...aj dobre aj zle...ze ked som padla na hubu, tak ma aj nechali, aby ma zivot oplieskal. Aj ked je pravda, ze drzali ochrannu ruku, ale nie az tak moc. A dala mi aj to, ze si nepripadam jak martanko, ze si vazim starsich ludi a mozno nejaka buduca svokra, si to zasluzi. Mozno s nou nebudem vychadzat na 100%, ale aspon sa snazit ako-tak...
@lubkavargova1 😀 inak mne je vyška tiež velmi osozna teraz...dnes som hrabala v zahrade a od zajtra ma čakaju tri dni pulirovania antikorovych zabradli...takže tu latinčinu a dejiny využívam asi ako skladník ve šroubárně, čo si může přečíst Vergilia v originále 😀
@yanni best hlaska dna...neviem od koho...ze 34 rocny corgon! 😀 😀 😀 😀
@lubkavargova1 Noooooo Corgona by som si dala. Ale neviem, ako by chutil 34rocny 😕 Brrrrrr
@yanni baby podte si dat kolac co som napiekla...lepsie sa klabosi pri kolaciku...
@lubkavargova1 jéj, ty si zlatá a nemala by nás ponúknuť autorka témy?
@sense to si isto prečítaj, ja som sa už 2x k tomu vratila, to je konikovsky evergreen 😀 vzdy sa na tom narehunam ako hovado 😀
@lubkavargova1 mnaaaaam. Ja si uz ani nepamätam ,kedy naposledy som jedla dobry kolac. 😕

@yanni 😀 😀 😀 😀 Ešte, že mne chlop príde domov až v nedelu, lebo by som dopadla podobne. 😉