icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

mysga
18. máj 2016

@tomiholjubavi ja som na jednom pohovore na pracovnika čerpačky po strednej povedala na "kde sa vidíte o 5 rokov" ..."Ježíš, čo ja viem?! Kam sa dá dostať z predavača na čerpacej stanici?"

A na negatívne vlastnosti som povedala, že moja negatívna vlastnosť je asi to, že si nemyslím, že mám negatívne vlastnosti :D:D:D

Nezobrali ma.

:D:D

natalym
18. máj 2016

@sasa1310 Prd, pes stráži ich. 😀

zuzana76
18. máj 2016

@tomiholjubavi ake jazyky ovladas? ratali aj latincinu 😀

natalym
18. máj 2016

@mysga Ja mám negatívnu vlastnosť: Mňa robota baví a nemám problém byť tam od rána do večera. Ale to už radšej nehovorím. 😉

zuzana76
18. máj 2016

@tomiholjubavi akoze studium k nicomu, vzdelavas zeny na Mk

pehavcek
18. máj 2016

@natalym Lenze to nevie ani ona. Ona ma v sebe taky zmatok, ze by na jeho upratanie potrebovala odbornu pomoc. Staci si vsimnut ako vymysla. Raz tvrdi, ze neplatia svokre, potom zrazu ze platia. raz je priatel total neschopak, potom zrazu neskutocne sikovny. Ono ked si niekto vymysla, tak musi mat aj dobru pamat a pamatat si co uz predtym navymyslal. Inak sa do toho zamota a je tu vsetkym nasmiech. ja mam k nej v podstate ambivalentny postoj. Je mi jej luto, lebo z tohto sa sama nevyhrabe, ale na druhej strane ma tak strasne irituje.....

natalym
18. máj 2016

@pehavcek Ale nie je hlúpa to si nemyslím, len nevie čo vlastne chce. Mne je tak trochu aj sympatická, ja som bola tiež taká. Mladá, neskúsená, nevediaca kedy držať hubu, kedy kričať. 😉

tomiholjubavi
18. máj 2016

@zuzana76 ano, ratali. lebo súbezne som sa samoučila taliansky, takze som mohla odpisovat aj na taketo rezervacie. okrem toho hovorim plynule anglicky, rusky a trochu ukrajinsky..a teraz uz aj chorvatsky (srbsky) macedonsky, slovinsky a trochu nemecky. Akurat sa učím rumunsky. jazyky mi idu (na rozdiel od matematiky, kde bez kalkulačky radšej ani neprdnem 😀 ) Minule nam prišli hostia a ja som na rychlovku nevedela vyratat, kolko je 80 x 7 😀 len kukali, ked som vytiahla mobil a začala ratat 😀...ale tak ludia su haklivi na peniaze, lepsie zo seba spravit blbca, ako zaratat omylom viac a vystavit sa podozrievavym pohladom.

emarekova
18. máj 2016

@sasa1310 ju nenaserieš tým,že pomáhaš rodičom. Ty zle robíš! Lebo ty si celoživotne dieťa svojich rodičov a aj keď budeš neviem ako stará mali by oni pomáhať tebe. 🙂 ona má klapky skoro na každom otvore,sa vám čudujem,že si vôbec kvôli niekomu takému prsty deriete. Chce byť chúďatkom a bodka. A asi sme tu vážne všetky vymyslené,keď sem hneď necapneme foto. To aby sme ju nezahanbili. To nepochopíš,teda ona nič z tohto,to je život.

mysga
18. máj 2016

@natalym No to fakt nehovor. :D :D ťa vezmú za slovo.

Ja z negatívnych vlastností použitelných na pohovore hovorím zrovna tú vyššie spomenutú prešpekulovanosť. Lebo to, že sa dokážem vyhrabať akoby zázrakom vždy zo všetkého je tŕňom v oku mnohým :D

natalym
18. máj 2016

@mysga Šak nehovorím, ale už ani na pohovory nechodím, nikde ma nechcú. 😉
Lebo som moc múdra a museli by dať veľa peňazí.

tomiholjubavi
18. máj 2016

@mysga inak som videla taky obrazok nedavno na internete, z pracovneho pohovoru. že
- ake su vase negatívne vlastnosti?
* úprimnost
- viete, ja si nemyslim, ze uprimnost je negativna vlastnost
* je mi u riti, čo si myslite...
😀

pehavcek
18. máj 2016

@natalym Niekto z toho vyrastie a niekto nie. Ja jej drzim palce. Ale ruzovo to nevidim. Vies keby sa aspon zamyslela nad tym co jej tu piseme ale ona nie. Bolo tu viacero takych tem a po precitani prispevkov autorky pisali vety typu: no mozno som aj ja zareagovala prchkejsie. Nabuduce to skusim tak. Alebo skusala som to a to a nezabralo... No ale tu. Ja ti neviem. Bodaj by. Ved sa tam onedlho bude trapit tolko ludi a najviac bude trpiet dieta.

zuzana76
18. máj 2016

@tomiholjubavi no super, teda hlavicka, a ti jazyky chorvatcina, srbstina a slovincina nie su velmi dolizne , vsak? aj ja som sa samoucila taliansky a potom som presedlala na spanielcinu

mysga
18. máj 2016

@natalym ja si zas musím vymyslieť zviditeľňujúci sa plán na najbližšie 3 roky, nech sa potom dostanem na tú učiteľskú pozíciu. :D Tam sa moc tabulkovo dostať nedá, skôr známosťovo. :D

natalym
18. máj 2016

@pehavcek Ale rozmýšľa, len sa neprizná. 😉

zuzana76
18. máj 2016

@mysga no neviem, ja som a bez znamosti, ale je pravda,z e uz dlhe roky v jednej skole

m.i.r.i
18. máj 2016

@natalym ono je aj rozdiel ci so to cakanie na pracu snov mozes dovolit -- niekedy sa to da...ja si tiez viem predstavit, ze keby ze som velmi nespokojna s pracou co mam, tak dam vypoved a klude doma mozem pol roka, mozno aj rok sediet a chodit po pohovoroch, odmietnut co sa mi nepaci...a cakat na to super..niekedy sa to da a aj oplati...pretoze mam nasetrene financne rezervy, mam nejake sebavedomie...mam kde byvat, z coho zit...ale ked si vybera niekto kto poriadne nikde nerobil, nic nema, vyciciava rodicov alebo inych pribuznych a dudre, ze on toto a hento nepojde robit, tak to je rozdiel...🙂

natalym
18. máj 2016

@mysga Tak sa zoznamuj.

natalym
18. máj 2016

@m.i.r.i Tak áno. Tak ale ona je ešte na MD a dieťa je malé, veľa času doma so svokrou a nervy v prdeli. 😉

pehavcek
18. máj 2016

@natalym Suhlasim. Keby to vyuzila v inej oblasti... Napriklad v tej ako si najst vlastne byvanie 😉

natalym
18. máj 2016

@pehavcek No však ale aj pánko by musel chcieť, nie?

zuzana76
18. máj 2016

@tomiholjubavi pocuvaj a nebudeme sa spolu turectinu ucit? ja sa idem, ale rada by som mala niekoho, s kym by som aj kecat mohla a mna tak zaujima o com ti turci a moslimovia o nas vravia, strasne ma laka citat ich noviny a spravy , myslela som aj na arabcinu, ale v mojom veku tie haky baky asi uz nedam

mysga
18. máj 2016

@zuzana76 To je tak, ak sa raz dostaneš na také miesto, tak môžeš mať robotu istú do dôchodku. Takže ak sa miesto uvolní, tak sa ľudia, samozrejme, supia. Takže dôchodcovská pani učiteľka odchádza z MŠ a vojna potencionálnych učiteliek nastáva o 3,2,1. :D

sobicatko
18. máj 2016

@emarekova nemá na každom otvore 😀 😀

tomiholjubavi
18. máj 2016

@zuzana76 srbčina, chorvatčina, bosančina a černohorčina je v podstate to iste..takze, ked sa naučiš jeden, vieš všetky...slovinsky je dost odlišny, ale je to taka miešavina chorvatskeho a slovenskeho...v pomere asi 70/30, takze ked vies slovensky a chorvatsky, slovinčina sa ti sama posklada..macedonsky je este lahsi od chorvatciny a spol lebo je nesklonny...ako napr. aj bulharčina, alebo angličtina..
macedonske motto je napr. od son do sonce (od sna k slnku - lebo slnko je symbolom ich nezavislosti, maju ho aj na zastave)...a po chorvatsky by to bolo od sna do sunca, kdezto v macedončine poznaju len nominativ a zakrpateny genitiv... (čiže o robotu menej sa učiť)... 🙂
no a ukrajinsky som sa naučila na intraku, kde som bola šialene zalubena do jedneho ukrajinca a on mi po večeroch šepkal pekne slovíčka 😀

zuzana76
18. máj 2016

@mysga mozno hej, ale ked mas dobru kombinaciu, tak sa uchytis podla mna

emarekova
18. máj 2016

@sobicatko veď som napísala SKORO na každom 🙂

mysga
18. máj 2016

@tomiholjubavi prídeme na dofču, zarezervuj nám termín a hoď tam zamestnaneckú zľavu :D

sobicatko
18. máj 2016

@emarekova pardón, zle som to prečítala 😀 😀