icon

Život u svokrovcov - svokra je mrcha

bebe91
16. máj 2016

Ahojte. Potrebovala by som poradiť. Pred pol rokom sa mi narodila dcérka. Priatel bol nezamestnaný a ja som študovala. Teraz už priatel pracuje ale len na dobu určitú má zmluvu, vraj ak by sa niečo stalo tak aby zamestnávateľ nemusel platiť odstupné. Môj problém je ale so svokrou a s bývaním. Keď som porodila išla som bývať ku priatelovi, ktorý ešte žije s rodičmi. Máme vlastnú spálňu a obývačku, všetko ostatné je spoločné. Svokra je tu ako kráľovná domu a patrične to dáva aj najavo. Pred 3 mesiacmi prišla za mnou a poriadne ma zdrbala že sa neviem udomácniť. Pravda je taká že som introvert, v dedine som nepoznala nikoho a žiadnych kamarátov som na blízku nemala. Keď idem do mesta musím sa ponáhľať lebo vždy ma niečim poverí svokra aby som vybavila a iba bežím, ani na to nemám čas aby som skočila ku mamine do práce nie to ešte s kamoškami sa stretnuť. Od tej doby čo ma zdrbala svokrička mám každé ráno hnačky a v poslednom čase aj špatne mi je. Začala som brať Xanax na ukludnenie a žial vrátila som sa potajomky k fajčeniu. Neviem čo to je so mnou ale začala som mať na ňu alurgiu alebo čo, lebo vždy keď ju vidím alebo už len počujem mám strašné nervy. Dcérke už spôsobila aj dvakrát zdravotné problémy, raz ju vyniesla s kočíkom v najväčšom vetre a dostala prievan na oči a teraz ju vybrala z kočíka tak že mala na sebe dupačky z ktorých kvôli cvokom nemala celú nožičku zakrytú a nedala na ňu ani hrubší svetrík tak malá prechladla. Samozrejme buď som bola v škole ale na hodinku v meste a iba susedia mi vraveli že drahá svokrička malú vyniesla v takých podmienkach. Povedala som si dosť!!! No a problem sa tu začína. Chceli by sme sa odsťahovať ale nevieme, kvôli financiám. Už som sa o tom rozprávala aj s priatelom a povedal aby som ešte počkala ale ja nechcem. On totiž nevidí nič iba to že nemusí platiť za nič a že maminka mu urobí všetko možné. Mojej mamine som povedala aby mi pomohla ale ona tiež nemá toľko peňazí aby mi zaplatila byt. Svokrovci zrejme nás ani nechcú z tadialto pustiť. Už som povedala priatelovi že ak sa s nimi neporozprávame tak koncom mesiaca odchádzam s dcérkou. On si myslí že žartujem ale je to tak. Máme málo miesta a zdravotne nás tu to celé ničí a mňa osobne aj psychicky. Má niekto nejaké podobné skúsenosti? Riešil už niekto dačo podobné?

terezka1947
18. máj 2016

@m.i.r.i ejej,od surodenca podpasovka zaboli...ja mam tiez smutnu skusenost ☹
akurat,ze ja som bratovi venovala prilis vela na ukor svojej rodiny a dietata...ale...raz to niekto tam hore posudi.

sense
18. máj 2016

@yanni tak ja zijem v krajine kde je materska 14 tyzdnov a ani halier viac, pokial nemas zamestnavatela napr. velke statne firmy ze ti daju 16tyzdnov, a este aj zdravotne poistenie si platite sami aj pre dieta, ziadne take ze stat da ... a ani ziadne take ze na matersku sa ide 6tyzdnov pred porodom a ked das deti do jasli tak ich este aj pekne zacvakas cim viac zarobis tym viac zacvakas preto ostava vela zien doma lebo jeden plat by siel len na skolku a nie preto ze muzi zarabaju tak skvelo ze si mozu zeny ostat doma...

ervenka
18. máj 2016

@moni244 taketo chute narobit... a dufam,ze je natreta na zemlicke s tvrdou korkou. Posli mi prosiiiim, trebars aj cez email...

moni244
18. máj 2016

@ervenka keby sa dalo, este ostalo, jasne, fajna cerstva chrumkava zemla

tomiholjubavi
18. máj 2016

zeny uvedomujete si, ze kym tu tliachame v nekonfliktnej teme 😀 na ploche nam unika nejaka stavnatá aféra? ...ale ešte neviem čo, zatial som sa nedočítala k tomu, čo sa stalo. 😀

ervenka
18. máj 2016

@moni244 celozrnna?

ervenka
18. máj 2016

@tomiholjubavi hod link...

sense
18. máj 2016

@tomiholjubavi aka? som mimo ale asi to bude tym ze nestiiham vsetko naraz...

moni244
18. máj 2016

@tomiholjubavi co sa deje? Co nam uslo?
@ervenka ano, celozrnna

tomiholjubavi
18. máj 2016

uz nic, akurat som si vsimla, ze uz je to tri dni stare...pardon za znepokojovanie atmosféry a planý poplach.. 😀
..
ale este by som rada upozornila na fakt, ze toto je asi jedina tema, kde sa nikto nehada a prebrali sme vsetko od utečencov, cez alergie, az po tipy na obed 😀 50 stran a ziadny krvilacny konflikt stale 🙂

ervenka
18. máj 2016

do tretice vsetko dobre- baby, pamatate sa na jednu temu, veeeeelmi davno, pisal to muz. On bol uplne zosokovany z pouzitej vlozky v kupelni, ze jeho draha nevladala 10kg vrecia s pieskom pre macku vlacit. a po laparoskopii sa mu stazovala kvoli bolesti a lezala na pohovke.. Pamata sa niekto na to?

katrin21
18. máj 2016

@ervenka ja sice tuto diskusiu necitam, asi som o vela prisla, asi zacnem..
to ste tu napisali za par dni 50stran??fiha.. o co ide? 😀

ale temu, ktoru spominas, si pamatam 😀

sense
18. máj 2016

@tomiholjubavi este aj triedenie odpadu a jazykove okienko 😀 😀 😀 😀

ervenka
18. máj 2016

@katrin21 ako to dopadlo, ci to islo do stratena? Lebo najprv ze bleech, on sa s nou rozide a postupne sa preorientoval, ze uzmierenie a pod...
No a tuto temu citaj, citaj, ale nie pri jedeni, lebo je vysoka pravdepodobnost ze 1, ti zabehne 2, ze ti vypadne jedlo z otvorenych ust. Mne klesla sanka pri niektorych prispevkoch autorky... 😀

sense
18. máj 2016

@ervenka tak tu temu tiez nepoznam, asi travim malo casu na konovi... 😀 😀 😀 😀 😀

yanni
18. máj 2016

@ervenka pamätam 😕

bellahc
18. máj 2016

@ervenka nemas link? Aj moj kedysi vykrikoval, ze jeho ex bezne nechavala spinavu vlozku... a pred dvoma hodinami dal dolu kolieska z kocika a zacal ich drhnut v kuchynskom dreze spongiou na riad!!!!!
Zomrela som. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

ervenka
18. máj 2016

@sense to bolo davno- mozno v 2012/ 2013...

tomiholjubavi
18. máj 2016

@sense ked sme pri tom jazykovom okienku...nikto nechce tu rumunčinu? fakt?? ☹ 😀 ale zase som sa naučila čo - to o separovani a spravila si očko u stareho vraga, lebo som uznala, že mal pravdu..či to bol z dlhodobého hladiska rozumny tah, neviem..nie ze teraz, ked je na koni bude vyzadovat, aby som to zacala robit za neho 😀

yanni
18. máj 2016

@ervenka ze klesa sanka. ja uz ju mam az po zem 😀

tomiholjubavi
18. máj 2016

@bellahc aha profilovka 🙂

simculllka
18. máj 2016

Toto je najlepšia téma po sto rokoch na koňovi 😀😀😀neskutočne sa bavím a ako bonus viem, čo robiť so starým olejom, zajtra robím bryndzovu pomazánku,začínam sa tešiť na knihu o vragovi, poučila som sa o tom, kto koľko zarába, aké má výdavky, čo spláca ( sme na tom kralovsky v porovnaní s niektorými) a proste, celé dobré 😀len tak ďalej a hlavne, konečne je to bez hádok huraaaa 😃a už prestaňte na dnes, lebo zajtra to tu bude mať sto strán 😉

tomiholjubavi
18. máj 2016

@simculllka a ešte si sa aj naučila, že bryndza je slovo zahraničného povodu 😀

sense
18. máj 2016

@ervenka tak to som este kona asi ani nepoznala...

sense
18. máj 2016

@tomiholjubavi no ja by som sa par fraz velmi naucila a hlavne skarede slova zial tie by sa mi velmi zisli v praci aby som vedela kto ma ohovara...

bellahc
18. máj 2016

Hviezda najjasnejsia. 😃😍😍

tomiholjubavi
18. máj 2016

@sense daaaj daaaj, to ešte neviem..prosííím...pošlem ti srdcá 😀 (viem len pula a pizda) 😀

...aha..az teraz vidim to BY som sa ...😀 uz mi to nepali dnes..ale ak sa dozvieš, daj vediet..srdcova ponuka stale plati.

cawes
18. máj 2016

@sense ha ha ha presne mozem ta poslat na rychlokurs moj ex svagor je rumun 🙂

0silvia0
18. máj 2016

@moni244 poslala by som ti k pomazánke pažítku a reďkovky, keby sa dalo, mám nejakú nadúrodu v záhrade a nikomu to už nejde dole krkom ☹

sense
18. máj 2016

@tomiholjubavi to by som skor potrebovala vediet, ...ale @cawes nas hadam cosi nauci