Zlá predtucha o švagrovi: Ako zvládnuť negatívnu energiu?
Neviem, či to má niekto podobné. Už roky rokúce nejak vycítim zle fungujúce partnerské vzťahy a nekompatibilných partnerov, keďže na to moje okolie zle reagovalo už desiatky rokov to nikomu nehovorím iba môjmu mužovi. Napr že sa niekto v prítomnosti partnera správa úplne inak ako v jeho neprítomnosti.
Jeden pri ktorom to veľmi cítim je švagor. Sestra študovala v zahraničí a tam sa aj vydala. Švagor je rozvedený má detí z predošlého manželstva a je od sestry o viac než 10r starší. To všetko by bolo ok.
Ale.... vyžaruje z neho taká negativita. Irituje má aký je pätolízač, miestnu papalášovi. Nedávno dostal ešte aj nejakú tú funkciu. Od vtedy sa správa ako majster sveta. Namyslený chválenkár. U neho je každý debil len on a jeho,,šéf,, sú dokonalí a bez chyby.
Pred 2r sa im narodili dvojičky a chodia viac na návštevu. Snažila som sa mu vyhnúť ale mama už kvôli zdravotným problémom býva u nás, tak sa nedá. Cítim v kostiach,že to nedopadne dobre. Čo ak sa začne napodobniť aj chovanie svojho ,,šéfa,, voči ženám. Možno sa tak už aj chová len sestra to ešte prehliada.
Nechcem to celé hovoriť sestre aj tak by ma odbila.
Ja už neviem čo robiť ako sa mu vyhnúť
@anonym_autor ja tiež nemusím môjho švagra a pritom moja sestra s ním žije vyše 20 rokov, videla som na ňom, že je to toxik už dávno, čiže žiadne predtuchy, žiadne veštecké gule, jednoducho vidím. Ja mám problém s ním vydržať dlhšie v jednej miestnosti, takže ti rozumiem, nedá sa na to pozerať. Nerieš aká bola sestra vtedy a aká je teraz a ako sa on správa pri nej a bez nej. To je úplne nepodstatné.
Jediné, čo vieš urobiť, zdržiavať sa v jeho prítomnosti minimálne, ak v miestnosti nie je sestra, choď robiť niečo iné, proste sa mu vyhýbaj čo najviac.
@anonym_9922d1 paráda nastvem vazne chorú mamu ,ona zomrie a sestra nebude mať dôvod chodiť domov
@anonym_autor nepreháňas trochu?
Vidno, ze si na neho maximálne alergická, a áno, myslím, že každý človek stretne v živote človeka ktorého neznesie. A ešte ho trpieť vo svojom dome??? To by som nedala. Je to tvoj dom, prečo by si sa mala ty v ňom cítiť zle? Švagor je možno naozaj taký ako ho opisujes. Treba im proste naznačiť, že by bolo vhodnejšie keby prespávali na hoteli, kedze chodia k vám na takú dlhú dobu a tak často.....
@petamich neverím na čarovné prútiky tie existujú.iba v rozprávke. Sestra sa do 35ky venovala iba kariére. Prípadne so skupinou kamarátok chodila na poznavačky. Úplne sa vyhýbala politike. Odignorovala všetky voľby na SVK.
A zrazu sa objavili tento chlapík a ona sa zmení? Začne sa zapajať do veci ktoré ju pred tým nezaujímali, priam sa im vyhýbala,...
Je normálne že keď tam sestra nie je tak sa k nám chová povýšenecky, ná nemiestne poznámky,ak tam je ona je ako med?
@anonym_autor nikdy som nebola voliť, prvý krat ako vydatá a vďaka môjmu manželovi, ktorý mi vysvetlil preco aj na jednom hlase záleží. A obaja sme uplne normalni
Treba sa zmieriť s faktom že nám nemusí každý sedieť. Ak je tvoja sestra spokojná tak to vôbec nerieš. Keď ti on tak veľmi vadí tak si vymysli iný program v čase keď prídu pozrieť mamu, píšeš že chodia raz mesačne takže nič strašné.
@anonym_autor podľa mňa preháňaš, aj tu máš prehnané reakcie, ak by si švagra odmietla u seba doma, mama by umrela atd. Zveličuješ. Nemáš nijakú predtuchu, švagor je možno blbec ale akú predtuchu máš? Sestra s ním môže zostarnúť, môže jej vyhovovať jeho povaha a postavenie. Nestaraj sa im do vzťahu. Nazvala si si to predtuchou aby si si vytvorila dôvod na to odohnať ju od neho. To, že ti vadí u teba doma, no hold, ak máš mamu u seba a oni za ňou chodia, moc s tým neurobíš, buď ju dajte do ústavu alebo sa s tým zmier. Nemôžeš sestre zakázať aby so sebou vodila manžela ak je u vás dva týždne. Ja by som sestre povedala, že z hľadiska súkromia chcem, aby boli ubytovaní inde.
Ok. oni žijú v zahraničí, mama u vás. Oni chodia za ňou. Nedá sa docieliť, že keď sú tu, tak prídu len na návštevu? Oni musia u vás byť v lete dva týždne a cele Vianočné sviatky? Slušne povedať, rada ich uvidíš, radi sa navštívite. Ale už je proste už je full house a potrebuješ aj ty svoj priestor ? A mama sa s nimi stretáva len u vás ? Proste nie je šanca, žeby sa stretli inde alebo išli spolu na výlet ? Ja si toto tiež neviem predstaviť a popravde by mi to liezlo na nervy keby, ale že stále som niekoho u seba mala. Tvoja mama je tak veľmi chorá, že ona nemôže ani päty vytiahnuť z domu ?
Ale prosim ta. Ake predtuchy? Kazdy clovek co ma nieco odzite, ma skusenosti, na zaklade toho vie odhadnut spravanie alebo povahove crty niekoho ineho. Nestaraj sa o to, co nie je tvoja vec. Ty s nim nezijes denne, sestra ano. Jej to vyhovuje, inac by s nim nebola. A ze sa sestra zmenila? Tak ludia sa menia, niekto k lepsiemu, niekto vekom k horsiemu. Alebo pod vplyvom komunity, kde sa pohybuje a ludi, s ktorymi zije. Ked Ti svagor nesedi, tak to je OK, nemusis si sadnut s kazdym. Tak ho respektuj, nevyvolavaj nejake hadky na zaklade odlisnych nazorov. Vola sa to tolerancia.Ak u teba byvaju, ked su na Slovensku, tak ich poziadaj, aby sa ubytovali niekde inde, hotelov, penzionov a bytov cez AirBnB je dost v kazdom kute Slovenska.
Ok. oni žijú v zahraničí, mama u vás. Oni chodia za ňou. Nedá sa docieliť, že keď sú tu, tak prídu len na návštevu? Oni musia u vás byť v lete dva týždne a cele Vianočné sviatky? Slušne povedať, rada ich uvidíš, radi sa navštívite. Ale už je proste už je full house a potrebuješ aj ty svoj priestor ? A mama sa s nimi stretáva len u vás ? Proste nie je šanca, žeby sa stretli inde alebo išli spolu na výlet ? Ja si toto tiež neviem predstaviť a popravde by mi to liezlo na nervy keby, ale že stále som niekoho u seba mala. Tvoja mama je tak veľmi chorá, že ona nemôže ani päty vytiahnuť z domu ?
@maury a je celkom mozne, ze oni ziju v maminom dome, ktory bol aj rodny dom jej sestry. Sestra chodi domov, k mame. Autorka nepise ako je ten jej dom vysporiadany so sestrou, aka tam bola dohoda. Takze sestra povazuje za normalne, ze pride do domu svojej mamy a byva tam dva tyzdne, aj ked tam uz byva aj jej sestra s rodinou. Asi by bolo dost blbe ak by byvali v hoteli, ked je mozno este stale v katasri mama majitelka. Ak dostali dom vymenou za doopatrovanie mamy, tak este stale sestra chodi k mame domov.
@anonym_autor ako to je s tym domom? Ktora z uvedenych moznosti plati?
Ja asi stale nerozumiem, ze co tu teda riesime, tvoju nadprirodzenu schopnost identifikovat pokazene vztahy, ze sa sestra zmenila, ze svagor je debil, ze k vam chodia....nechapem.

Ano, musí to byť obtazujuce. Dufam, ze počas návštevy ich nemusíš obskakovat a niečo urobia aj sami. Ty môžeš akurát povedať svagrovi svoj názor, ak.ma hlúpe ci arogantné správanie. Ak sa bude sestra čudovať, povedz to aj jej. Inak by som ho ignorovala.