Zlá predtucha o švagrovi: Ako zvládnuť negatívnu energiu?
Neviem, či to má niekto podobné. Už roky rokúce nejak vycítim zle fungujúce partnerské vzťahy a nekompatibilných partnerov, keďže na to moje okolie zle reagovalo už desiatky rokov to nikomu nehovorím iba môjmu mužovi. Napr že sa niekto v prítomnosti partnera správa úplne inak ako v jeho neprítomnosti.
Jeden pri ktorom to veľmi cítim je švagor. Sestra študovala v zahraničí a tam sa aj vydala. Švagor je rozvedený má detí z predošlého manželstva a je od sestry o viac než 10r starší. To všetko by bolo ok.
Ale.... vyžaruje z neho taká negativita. Irituje má aký je pätolízač, miestnu papalášovi. Nedávno dostal ešte aj nejakú tú funkciu. Od vtedy sa správa ako majster sveta. Namyslený chválenkár. U neho je každý debil len on a jeho,,šéf,, sú dokonalí a bez chyby.
Pred 2r sa im narodili dvojičky a chodia viac na návštevu. Snažila som sa mu vyhnúť ale mama už kvôli zdravotným problémom býva u nás, tak sa nedá. Cítim v kostiach,že to nedopadne dobre. Čo ak sa začne napodobniť aj chovanie svojho ,,šéfa,, voči ženám. Možno sa tak už aj chová len sestra to ešte prehliada.
Nechcem to celé hovoriť sestre aj tak by ma odbila.
Ja už neviem čo robiť ako sa mu vyhnúť
@anonym_autor nestaraj sa do inych
@anonym_9922d1 ja sa nestarám
ako sa im mám vyhnúť ak sú furt u mňa doma ?
@anonym_9922d1 ja sa nestarám
ako sa im mám vyhnúť ak sú furt u mňa doma ?
@anonym_autor staras sa, komentujes, aky je, aky by hypoteticky mohol byt a ako sa hypoteticky mozno sprava k niekomu. Ked niekoho nechces doma, tak proste si vymysli vyhovorku alebo im to na rovinu povedz. Co chces pocut.
To čo na ňom tebe vadí, sestre môže imponovať, páčiť sa jej postavenie, moc, kontakty... asi nie sú spolu úplne krátko, keď sú zobratí a majú 2 ročné deti, tak snáď vie čo má doma
@anonym_autor staras sa, komentujes, aky je, aky by hypoteticky mohol byt a ako sa hypoteticky mozno sprava k niekomu. Ked niekoho nechces doma, tak proste si vymysli vyhovorku alebo im to na rovinu povedz. Co chces pocut.
@anonym_9922d1 paráda nastvem vazne chorú mamu ,ona zomrie a sestra nebude mať dôvod chodiť domov
To čo na ňom tebe vadí, sestre môže imponovať, páčiť sa jej postavenie, moc, kontakty... asi nie sú spolu úplne krátko, keď sú zobratí a majú 2 ročné deti, tak snáď vie čo má doma
@anonym_848acd necelých 5r
@anonym_9922d1 paráda nastvem vazne chorú mamu ,ona zomrie a sestra nebude mať dôvod chodiť domov
@anonym_autor tak co vlastne chces? Bud ich toleruj kvoli mame alebo nech teda nechodia. Boze, ty si strasna
@anonym_autor tak co vlastne chces? Bud ich toleruj kvoli mame alebo nech teda nechodia. Boze, ty si strasna
Ty tiež
@anonym_9922d1

Ty tiež
@anonym_9922d1
@anonym_autor samozrejme, ked uz nevies, co povedat, lebo mam pravdu 🤣🤣🤣
@anonym_autor samozrejme, ked uz nevies, co povedat, lebo mam pravdu 🤣🤣🤣
@anonym_9922d1

Prepac ale ty a tvoja predtucha? To vazne? X ludi som si myslela ze sa rozidu aj sa rozisli. Nie preto ze som medium 🤣 ale preto ze mam odzite a vidim vzorec. Napriek tomu sa nestaram do zivota inych. Mne tiez kazdy vravel ze typek s ktorym randim je pekne na kkt ze z neho nic a ze mam na lepsieho. A ja som ho chcela a chcela a chcela. A sme spolu a som najviac stastna ze som pocuvala samu seba. Takze daj si nieco sladke, obal si nervy a nehaluz.
Ono nie je uplne narocne identifikovat ci partnerstvo ludi, ktorych aspon trochu lepsie poznas funguje alebo nefunguje. Pripadne, ze jeden z partnerov je debil 🤷♀️.
Ja som osoba, ktora podla mna velmi dobre vie precitat ludi, velmi casto si vsimnem, ze nieco je deklarativne alebo ze realita je inak. Kazdopadne nestaram sa do inych, snazim sa nedavat nevyziadane rady, nehram sa na vztahoveho poradcu, ak ma niekto proaktivne nepoziada o nazor alebo radu. Kazdy si musi upratat v prvom rade doma a hlavne lahko sa nam hodnotia vztahy inych.
A comu sa chces vyhnut? Ze si vsimnes, ze niekto ma muza debila? No tak to by si sa musela s nikym nestretavat, s nikym nehovorit....proste si pomysli svoje, povedz to muzovi, ak chces a hotovo.
Ono nie je uplne narocne identifikovat ci partnerstvo ludi, ktorych aspon trochu lepsie poznas funguje alebo nefunguje. Pripadne, ze jeden z partnerov je debil 🤷♀️.
Ja som osoba, ktora podla mna velmi dobre vie precitat ludi, velmi casto si vsimnem, ze nieco je deklarativne alebo ze realita je inak. Kazdopadne nestaram sa do inych, snazim sa nedavat nevyziadane rady, nehram sa na vztahoveho poradcu, ak ma niekto proaktivne nepoziada o nazor alebo radu. Kazdy si musi upratat v prvom rade doma a hlavne lahko sa nam hodnotia vztahy inych.
A comu sa chces vyhnut? Ze si vsimnes, ze niekto ma muza debila? No tak to by si sa musela s nikym nestretavat, s nikym nehovorit....proste si pomysli svoje, povedz to muzovi, ak chces a hotovo.
@petamich neverím na čarovné prútiky tie existujú.iba v rozprávke. Sestra sa do 35ky venovala iba kariére. Prípadne so skupinou kamarátok chodila na poznavačky. Úplne sa vyhýbala politike. Odignorovala všetky voľby na SVK.
A zrazu sa objavili tento chlapík a ona sa zmení? Začne sa zapajať do veci ktoré ju pred tým nezaujímali, priam sa im vyhýbala,...
Je normálne že keď tam sestra nie je tak sa k nám chová povýšenecky, ná nemiestne poznámky,ak tam je ona je ako med?
@petamich neverím na čarovné prútiky tie existujú.iba v rozprávke. Sestra sa do 35ky venovala iba kariére. Prípadne so skupinou kamarátok chodila na poznavačky. Úplne sa vyhýbala politike. Odignorovala všetky voľby na SVK.
A zrazu sa objavili tento chlapík a ona sa zmení? Začne sa zapajať do veci ktoré ju pred tým nezaujímali, priam sa im vyhýbala,...
Je normálne že keď tam sestra nie je tak sa k nám chová povýšenecky, ná nemiestne poznámky,ak tam je ona je ako med?
@anonym_autor nerozumiem co si chcela tymto komentarom povedat, nijako to totiz nesuvisi s povodnym prispevkom
A ano je to uplne normalne, ze clovek sa pod vplyvom partnera meni a zmeni a to v roznych oblastiach niekto zrazu chce mat deti a pred tym nechcel, zacne sa zaujimat o umenie, sportovat, citat a zial niekedy aj pit, brat drogy, verit na hoaxy....ved to je uplne bezna vec, tiez som totalne ignorovala politiku a volit som nechodila, kym som manzela nestretla a nedal mi iny rozumny uhol pohladu.
Nechaj sestru a jej vztah na sestre. A pokojne si mysli, ze svagor je debil, nie sme povinni lubit kazdeho. Ak bude sestra chciet tvoj nazor alebo pomoc, tak si ho iste vypyta.
@anonym_autor kedze mas mamu doma a sestra ju chodi pozerat, logicky musi prist k tebe domov. Takze zial ti neostava ine, len svagra dako prezit.
Neviem, ci chodia iba na navstevy, alebo aj prespavaju rovno u teba, ked pridu (kedze asi teda ziju v zahranici). Ak u teba prespavaju, este sa mozes skusit so sestrou dohodnut, ze si vzdy najdu hotel.
Ak byvaju mimo tvojho domu pocas navstevy a pridu len na par hodin za mamou cez den, tak uz to len vydrzat. Tam ine nenarobis.
A ako často sú u teba nasackovani, že ťa to tak obťažuje? Keď žijú v zahraničí? Pár krát do roka?
To, čo ty stvaras, nie je predtucha, ale toxicita a drama Queen.
Áno, je úplne normálne, že človek sa počas života mení. Mení svoje zvyky, preferencie, vzorce správania.
A najprv sa zamysli, či sa aj ty nespravas falošne pri tvojom švagrovi. Pretože tak, ako ty vycítis jeho falošnosť, môže cítiť aj on tvoju.
A ako často sú u teba nasackovani, že ťa to tak obťažuje? Keď žijú v zahraničí? Pár krát do roka?
To, čo ty stvaras, nie je predtucha, ale toxicita a drama Queen.
Áno, je úplne normálne, že človek sa počas života mení. Mení svoje zvyky, preferencie, vzorce správania.
A najprv sa zamysli, či sa aj ty nespravas falošne pri tvojom švagrovi. Pretože tak, ako ty vycítis jeho falošnosť, môže cítiť aj on tvoju.
@doriiis nebolo mesiaca keď tu neboli, niekedy zostanú tri dni, niekedy desať. Od vianoc do troch kráľov, v lete cez prázdniny aj 2t.
@anonym_autor clovek sa pri partnerovi meni, to nie je ziadna novinka. To vobec neries. Ja som s mojim zacala chodit na tury, ktore som predtym doslova neznasala. Dokonca som zacala sledovat politicke diskusie co predtym nie. Radost mat niekoho ako ty, co by to vyhodnotil ako nieco divne 😁 Trba proste stve ze si u teba stale, tak s tym sa bud zmieris alebo to vyriesis, ale nehladaj zbytocne sprostosti.
@anonym_autor clovek sa pri partnerovi meni, to nie je ziadna novinka. To vobec neries. Ja som s mojim zacala chodit na tury, ktore som predtym doslova neznasala. Dokonca som zacala sledovat politicke diskusie co predtym nie. Radost mat niekoho ako ty, co by to vyhodnotil ako nieco divne 😁 Trba proste stve ze si u teba stale, tak s tym sa bud zmieris alebo to vyriesis, ale nehladaj zbytocne sprostosti.
@anonym_08a8a2 to je iba jeden aspekt, vadí mi jeho povýsenecké správanie, to že jediná pravda je taká jeho, čo sa týka politiky by som mohla dlho rozpisovať
Ľudia sa menia. Ja som sa napríklad za 5 rokov neskutočne zmenila a niektoré názory ako som mala kedysi mám dnes úplne opačne. Človek dospieva a spoznáva svet a menia sa mu aj názory.
To ak majú teraz náročnejšie obdobie nie je vo vzťahu vždy problém. Každý vzťah si prechádza rôznymi vecami a aj niekedy veľkými krízami.
Pozri podľa toho čo píšeš mám pocit, že vnímaš rozdiely medzi ľuďmi a máš pravdepodobne aj citlivejšie vnímanie atmosféry, ale potrebuješ sa s tým naučiť pracovať, lebo ak s tým nepracuješ, neučiš sa nové veci a hlavne nepoznáš vlastne vnútro a vlastne problémy v hlave, tak sa aj tvoja schopnosť prepne do projekcie. A začneš samu seba a svoje pocity prenášať do okolia. Už to potom nebude reálne čítanie atmosféry ale tvoj pohľad.
Jediny, kto ma problem, si ty sama. Sledujes nadmerne okolie a snoris v cudzich vztahoch. Neries to.
@anonym_autor čo ak to nedopadne dobre? Tak to nedopadne dobre, a? Teraz maju ist od seba preventivne lebo ty mas nejaku predtuchu, ci ako si to predstavujes?
Nauč sa vychadzat aj s ludmi ktory nie su tvoja krvna skupina. Ved sa ti teraz nebudu pratat z cesty len preto ze ty nieco citis.
@anonym_autor tak uprataj svagra ked ma blbe poznamky. Je to jedine co mozes spravit, pretoze on si k vym dovoli len tolko, kolko mu vy dovolite. Sestru do toho netahaj, pretoze on sa nevhodne chova k vam, nie k sestre. Ak na to nemas odvahu, tak tisko suchaj nozickami.
A nie je to ziadna predtucha. Taketo veci vidi kazdy pricetny clovek, len nepovazuje to za nejaku extra zrucnost. A to ci sa zo svagra stane kurevnik alebo nie a ako to potom bude riesit tvoja sestra nie je tvoja starost. A uz vobec nemas co predpovedat, pretoze sa mozes sakra mylit, pretoze nevidis do hlavy ani jemu ani jej a ked budu mat problem, je to ich problem, nie tvoj.
@anonym_autor tak uprataj svagra ked ma blbe poznamky. Je to jedine co mozes spravit, pretoze on si k vym dovoli len tolko, kolko mu vy dovolite. Sestru do toho netahaj, pretoze on sa nevhodne chova k vam, nie k sestre. Ak na to nemas odvahu, tak tisko suchaj nozickami.
A nie je to ziadna predtucha. Taketo veci vidi kazdy pricetny clovek, len nepovazuje to za nejaku extra zrucnost. A to ci sa zo svagra stane kurevnik alebo nie a ako to potom bude riesit tvoja sestra nie je tvoja starost. A uz vobec nemas co predpovedat, pretoze sa mozes sakra mylit, pretoze nevidis do hlavy ani jemu ani jej a ked budu mat problem, je to ich problem, nie tvoj.
@anonym_4327e4 v tomto som sa ešte nikdy nepomýlila. Žiaľ
Mimochodom to ako pochodila jeho exmanželka boli napísané aj články v zahraničných médiách
@anonym_autor čo ak to nedopadne dobre? Tak to nedopadne dobre, a? Teraz maju ist od seba preventivne lebo ty mas nejaku predtuchu, ci ako si to predstavujes?
Nauč sa vychadzat aj s ludmi ktory nie su tvoja krvna skupina. Ved sa ti teraz nebudu pratat z cesty len preto ze ty nieco citis.
@tykat s cudzími ľuďmi? Tento človek sa mi pravidelne špacíruje po dome, vylihuje v obývačke, používa moju kúpeľňu a slní sa na mojej záhrade, atď
@anonym_4327e4 v tomto som sa ešte nikdy nepomýlila. Žiaľ
Mimochodom to ako pochodila jeho exmanželka boli napísané aj články v zahraničných médiách
@anonym_autor a ty teraz s tym co chces robit? Tvoja sestra je nesvojpravna? Ona ako dospela osoba sa s nim rozhodla zit, nie ty. Ci chces jej oznamit, ze sa ma preventivne rozviest lebo mas predtuchu? Ci co vlastne?
@tykat s cudzími ľuďmi? Tento človek sa mi pravidelne špacíruje po dome, vylihuje v obývačke, používa moju kúpeľňu a slní sa na mojej záhrade, atď
@anonym_autor Tak ho vyhod a nabuduce nepusti domov. Take jednoduche to je. Vadi ti navsteva ? Vyhod ju. Darmo na Koniku zaplnis 5 stran diskusie blabolmi, ty musis konat.
@anonym_autor tak si nastav vlastné hranice a naťahaj do toho vzťahy iných ľudí. Nechapem co vlastne chces? Znicit preventivne vztah sestry s muzom aby si mala doma komfort ktory si nevies zabezpecit vlastnou komunikaciou?
@anonym_autor si citliva na toxickych ludi aj ja to mam ale musis to nechat plavat
..

@anonym_autor nestaraj sa do inych