icon

Zle som počula?

anjika42
18. máj 2016

Predvčerom večer boli u nás svokra aj švagor, sedeli v kuchyni. Potrebovala som tadiaľ prejsť a ako som otvorila dvere izby, začula som, ako svokra o mne nelichotivo rozpráva. Keď som prišla do kuchyne a spýtala sa, čo to má znamenať, tak s úlisným úsmevom odvetila, že to sa mi len zdalo. Tak som sa ospravedlnila, že dobre...lebo keď takto klame, tak určite je zákerná a nechcem, aby nebolo ešte horšie - ale keď sa ešte raz opováži, tak na ňu aj nakričím. Prípadne, keď začujem, že hovorí o mne, tak si ju nahrám. Ona aj synov - dospelých mužov - volá zdrobnelinami. Tak som ten večer bola naštvaná, že keby som nemala malého synčeka, tak sa zoberiem a idem sa aspoň prejsť. To, čo o mne hovorila, je stopercentná pravda, ale prečo mi klamala do očí, že zle počujem?

zita19
21. máj 2016

spytala som sa Googla, vyhodilo mi Hronovce, mapa ukazala, ze je to pri Leviciach, Levocu mi tiez naslo a aj Prednu Horu. mame zotavovne aj pre vychodniarov. Ale pre Perlu z prasiveho domu bude najblizsia asi v Kremnici. Aj ked aj v BB je tiez. Aby to Mrcha nemala daleko, ked jej buchty ponesie

zita19
21. máj 2016

@moni244 aj tu v Sucanoch ujo Gúgeľ nasiel. Mame zotavoni dost 😀

bellahc
21. máj 2016

@katti77 a furt, ked sme sli okolo tam po tej zakrute, chcela som tam ist kuk. Nepodarilo. 😕
A mozno este poooooojdem... 😀😀😀

katti77
21. máj 2016

@zita19 hronovce sú bližšie ako Kremnica. 😥

bellahc
21. máj 2016

Prepanajana ale mame tych cvokhausov!

katti77
21. máj 2016

@bellahc ťa to tam láka? Ešte pár príspevkov od nevesty A ani sa nenazdas A budeš tam, ja už mám na malé. Ale skôr to vidím na CPZ V mojom prípade. 😣

bellahc
21. máj 2016

@katti77 aaaale sak ja najprv musim rodit! Este 2 dni a je to. 😉
A mozno zrovna od utorka uz budem zrela. 😆

mojkamojka
22. máj 2016

@bebe91 takze moja este raz. Prestan odrbavat a nebudes sa v tom zamotavat. Najskor sporis 10 € potom 100€, potom davas 200€ a potom 600€...Ja to vidim tak, ze otvaras zobak a nedavas nic. Co sa tyka slapiek, tie nie su zivnostnicky, takze nazvat zivnostnicky slapkami chce dost nizke IQ. Sprosti, hlupi ludia je mnozne cislo a pise sa s mäkkym I. To bolo chyb v tej bakalarke co? 😀 No, a co sa tyka mna ja som sa o seba postarala tym, ze mi to pali a nie som tupelo, nespolieham sa na rodinu a tradicie, ale na seba. A co sa tvojho normalneho muza tyka, uz si ho vykreslila v predchadzajucej teme, takze to ani rozoberat nemusim 🙂

bellahc
22. máj 2016

@mojkamojka tych 100/10 € mi tiez padlo do oci, ale nechala som to uz tak.
Devca ma ale vydrz, to sa musi nechat.👍

anjika42
autor
22. máj 2016

vrátim sa k mojej téme - keď už viem, že svokra ma považuje za zlého človeka, aký dôvod mám byť dobrá? už som sa aj tak u nej zapísaná ako NIČ - kedže priateľke jej druhého syna nesiaham ani po päty - tak čo sa budem snažiť

zita19
22. máj 2016

@anjika42 mas sa snazit. Nie ze by som mala tieto skusenosti zo svokrou (aj ked ta moja si o mne tiez mysli svoje, ale to uz roky neriesim), ale v robote som bola podobne nic, len preto lebo som zena. Proste zena nemoze mat bunky na IT. Ked som zistila, ze toto o mne vyhlasuje moj vtedajsi sef ma tak nastartovalo ako nic ine. Dokazat trapkovi, ze to nemam v gebeni vyplachnute bola moja super motivacia. Dalo to zabrat, ale ten pocit vitazstva, ked na porade vyhlasil, ze to co som spravila je dobre (aj ked to teda tazko cez zuby pustal), ten za tu namahu stal. Ale to je o povahe. Ja sa nedam osudom, zivotom, sefom, kymkolvek zdeptat. Ak by som rezignovala v podstate by som im dala za pravdu. Ano som nicka, o ktoru neopru ani hrdzavu kolebezku...

stellamaris
22. máj 2016

@anjika42 svokru jednoducho ignoruj...................aj ta moja ma povazuje za zloducha,ktory jej ukradol syna a vraj mu nedovolim navstevovat rodicov.................................tak ja ju ignorujem na ulici a kvoli tymto jej reciam na nu posielam pravnika,za nactiutrhanie ,mam niekolko svedkov a svokra este zaplace...................mam dost toho jej ohovarania......................

bellahc
22. máj 2016

@stellamaris neries, neudavaj, riad sa prvou vetou v tvojom prispevku!😉

0silvia0
22. máj 2016

@stellamaris čo na to hovorí tvoj manžel? 😕

stellamaris
22. máj 2016

@bellahc
@0silvia0 Rada by som to nepocula,ale musim konat.Bohuzial .Ohovara ma natolko,ze ma na ulici zastavuju jej znami a nadavaju mi,ze svokru vraj trapim.Co nie je pravda.Kompletne cela manzelova rodina okrem svagra sa od nas odklonila a na ulici prejdu radsej na druhu stranu,aby nas nestretli.Museli sme zmenit telefonne cislo,ktore sme nedavali hocikomu,posledne tyzdne nas niekto terorizuje vyzvananim,dokonca aj v noci.............ked zdvihne manzel alebo ja,na druhej strane niekto tresne sluchadlom alebo vrci do telefonu.Nahlasili sme to policii,boli u nas a spisali sme dlhy protokol.Nepriatelov inych ako svokru plus jej rodinu a znamych nemame.To vecne vyzvananie aj v noci nas casto zobudilo.........a bohuzial aj nase dieta.Manzel sam je za podanie zaloby,lebo toto vsetko je teda privela................a vobec sa neboji zakrocit vlastne voci vlastnym vyrobcom............... 😔

lubkavargova1
22. máj 2016

dosiel xanax???

bellahc
22. máj 2016

@stellamaris to ti robi svokra??? A ona bola v ktorej zotavovni? Ci este len ide? To, kto vam vrci do telefonu policajti zistia v priebehu par minut. Sa na to akoze este neprislo???

stellamaris
22. máj 2016

@bellahc svokra alebo niekto z jej kruhu znamych,ani policia nam velmi nepomohla.Inak telefonaty prichadzaju z roznych tel.budiek,takze to niekto robi zamerne.Bud Rada ,ze toto nemusis riesit.Inak svokra bere nejake lieky,ona je psychicky chora vraj...............

trdelnik234
25. máj 2016

@zita19 Mimo temu, ale zaujal ma tvoj prispevok o IT? Si develloper, DBA, admin siete alebo nieco podobne?

zita19
25. máj 2016

@trdelnik234 momentalne IT security, pred tym uzivatelske analyzy a datova modelka pre DB

trdelnik234
25. máj 2016

Datova moedelka pre DB? To nepoznam, respektive neviem ci som dobre pochopila.

zita19
25. máj 2016

@trdelnik234 sprava datoveho modelu pre DB (teda troch, pre tri obrovske DB), ja som sa cely cas smiala, ze som modelka, aspon datova 😀

trdelnik234
25. máj 2016

@zita19 Super, tak konecne tomu rozmumiem. A bavi ta to?

katka1981
25. máj 2016

@stellamaris, ty brdo, to coho si sa dozila? To snad nie.

zita19
25. máj 2016

@trdelnik234 bavilo, uz to nerobim. Mali sme dobrych analytikov aj programatorov, bola to fajn robota.

intrograla
25. máj 2016

No lebo svokra je ako modry konik. Do oci ti pravdu nepovie, ale za chrbtom alebo za klavasnicou sa tolko mudrosti dozvies.....

risicka
25. máj 2016

@stellamaris ja som už tiež uvažovala nad právnikmi. Ak chce moja "drahá" svokra tráviť starobu na súdoch tak môže. Minimálne by som ju mohla udať za ohováranie, pošpinenie dobrého mena a obmedzovanie osobnej slobody. A porušovanie súkromia. Už štyri mesiace ju totálne ignorujem, aj švagra a mám sa dobre. Pre niektorých nie je väčší trest ako ignorácia a mlčanie.

charlie1980
25. máj 2016

Babky, prisla som sa pochvalit. Vsetkym pro a anti svokrovym. Toto su jahodky, ktore nam dnes z lasky priniesla svokrusa. Nie su to hocijake jahodky, uz o nich pisali aj na FB, RTVS, ze sa dnesnym dnom zahajuje zber a ta moja svokrusa ich dnes pracne bola zbierat na poli. Takze su to prominentne jahodky.
@bebe91 Ked budes viac empaticka, aj ty zoznes taketo ovocie (samozrejme aj ine ako jahodky)😉 Ja na tu moju svokrusu nedam dopustit. Tak dobru chut.

retorika
25. máj 2016

By som sa jej opýtala aký mala problém,a či nemá zrejme niečo iné na práci ako riesiť mňa.A ak vieš že je to pravda a dotklo sa ťa to aj tak nemá právo ohovárať ťa keď vie že si bola v tej chvíli tam,jednoducho svokra nemá chrbtovú kosť.

anjika42
autor
26. máj 2016

ja sa priznám, že nie som veľmi spoločenská, ale napríklad upratujem aspon raz týždenne celý veľký byt a jednoducho nie som typ, ktorý pol hodiny telefonuje, alebo kecá dookola o tom istom, to ma zdržuje - stačí mi minúta....