Zmení sa to časom?
spoznala som úplne super muža, vyzretý, po 30ke, rozumieme si v životných cieloch, vyhovujeme si takmer po každej strenke...
spoznávame sa, chodíme na výlety skrátka všetko, čo k spoznávaniu patrí...
on je veľký pracant, jeho cieľom je zabezpečiť seba+časom rodinu a venovať sa jej naplno, preto teraz maká aby sa dostal na vyššie miesto, veľmi túži po deťoch a rodine... viackrát mi to povedal, bavili sme sa úprimne, pretože ja som strávila 6 rokov vo vzťahu, ktorý napokon neviedol nikam, ani svadba ani deti a stratila som svoje roky od 20-26... preto sme boli úprimní, či vôbec časom hľadáme to isté
no ale pravdaže chce to aj svoju daň, teraz má málo času, vždy sa snaží nájsť aspoň 1x do týždňa čas, niekedy vyjde aj 2x, ale oproti môjmu bývalému vzťahu je to také že cítim, že je veľký pracant a skrátka má v hlave zabezpečiť a dosiahnuť a potom rodina, deti..... s mojím ex sme boli každý deň spolu aj v čase randenia a spoznávnia sa
furt mám v hlave, že keby chcel, randíme častejšie... ale on ma stále ubezpečí, že chce len zabezpečiť, už hľadá trvalý vzťah, a chcel by aby všetko dobre dopadlo, ale ako tam dospieť, keď práca, práca, práca? aj to chápem, ale zároveň potom niet čas na spoločné chvíle že,a hlavne v stave spoznávanua sa🙂
Muz ma chodit do roboty, a zena sa stara o rodinu a domacnost. Je super ze chce makat. Hadam nechcete mat doma povalaca co bude na podpore a socialnych davkach, varit, prat a starat sa o deti.
Prehanam. Ale ak je pracovity, dodrzuje slovo. Mne sa to lubi... ostatne detaily nepisete. Ale zamerala by som sa skor na vztah k alkoholu, k svojej mame, k zenam, a detom. To ze je pracovity je asi najmensi problem, ci?
No ja ti neviem,príde.mi to také že práca je jeho život a že aj keď bude mať rodinu,bude stále pracovať lebo treba zabezpečiť to a ono. Aspoň tak to vidím ja.
Toto znie tak, že z toho nebude to, čo si predstavuješ/želáš, sorry
Ešte mi napadlo, kde ste sa spoznali? Ukazuje ti niečo zo svojho života, v zmysle, kde a ako býva? Poznáš už niekoho z jeho rodiny? Nemáš pocit, že pred tebou niečo skrýva za tou frázou že má veľa práce?
Ak pracuje vela teraz bude aj potom...budes na deti sama....stale bude v praci....vlastna skusenost....
Ja mám už manžela , je to workoholik vždy bol, jeden čas sme aj spolu žili v zahraničí kde sme obaja pracovali a videla sme sa prosím pekne až večer o 9 lebo jeho práca si to vyžadovala… ale zas keď mal voľno cez víkend tak sme vždy boli spolu ( nemal volno každý víkend možno raz do mesiaca) stále pracuje v zahraničí cca 3-4 t a cca 4-5 dni doma… je to ťažké lebo aj doma má plno prace a on ju robí rad a to mi tiež sľuboval že v zahraničí do max 32-33 rokov potom 35 a stále nič už som so sľubov vyrástla a viem že to nieje realita že tam bude cely život … takze k tvojmu priateľovi raz aké nabral tempo takým pôjde a nespomalí ho nič… ani deti … my už mame 2 a mm to nespomalilo… zas ale mame sa po finančnej stránke dobre ja nemusím pracovať som s deťmi doma… ale toto nieje všetko , blízkosť toho druhého je lepšia…
Radsej ambiciozny workoholik, nez lenivy chlap.
Mas pri sebe zodpovedneho muza, ktory sa chce postarat o svoju buducu rodinu. Ak vzdy dodrzi co sluby nemas dovod mu neverit. Namiesto vycitiek mu daj oporu a uvidis, ze si to bude vazit a nevymeni ta.
nemyslim si že mi tají, poznám jeho zopár blízkych a priateľov, rodinu -mamu ešte nie, ale to chápem ak sme vo fáze spoznávania a nemyslím si že by chodil za inou, v ich partii je aj ich kamarát a jeho frajerka a s tou frajerkou vychádzame dobre a viem že žiadna iná sa tam nemotá.....
sľuby dodrží aj keď sme von a povie, že na druhý deň príde aspoň na 1 hodinku, tak naozaj príde hoci aj neskôr večer
ja mám tiež nejaké záľuby ktorým sa aktívne venujem a vidím že aj keď má rád jeho prácu tak asi podvedome ho zaujíma aj môj život v tom zmysle, že sa snaží napríklad už odísť od práce a nerobiť po večeroch ale ísť skôr spať....
už neponocuje do 2-3 ako predtým čo sme sa spoznali, ale chodí o 11-12, čo je výrazný pokrok lebo tým pádom ráno vstane v normálnom čase, napr. o 7 a sám na sebe vidí, že je menej unavený, keď vstal potom o 10-11, má trošku pohyblivú pracovnú dobu a pracuje z domu
tak to ma teší že sa snaží zmeniť...
ale sú aj fázy kedy sa uzamkne do seba a naozaj sa dá do toho pracovného módu a vtedy je to ťažšie lebo chce všetko stihnúť, aj cvičiť, aj jeho rodinu a pomôcť jej, aj zároveň vie že by chcel niečo budovať v rámci vzťahov čo sa týka jeho možnej budúcej rodiny
alkohol nepije, sem-tam si dá na oslave, ale neinklinuje k tomu, nefajčí..... také že popíjať pivo doma a ísť do krčmy, to nehrozí, to radšej sedí za PC a rieši zákazky :D
už som sa s ním pred pár dňami rozprávala že si predstavujem fázu spoznávania sa častejšie, hoci len ak príde na hodinku a porozprávame sa, aký mal kto deň🙂
Niekedy aj prilis zodpovedny a pracovity chlap nie je vyhra.
@luccija áno viem a vidím že je to iné že toho času je menej, on sa aj snaží ale skrátka toľko aktivít a vecí čo rieši aj v jeho rodine aj práca, no skrátka tam to smeruje že potom je času menej na to aby sme boli aj viackrát do týždňa von.....
Mozes si ho ospravedlnovat kolko chces, ale z tohto mracka nezaprsi. Este by take nebolo aby som cakala ci si na mna chlap utrhne 2bod tyzdenne. Celkom chapem jeho ex.
workoholik zostane navzdy workoholikom
veľmi dobre si rozmysli, či to je to, čo chceš..Teraz Ti to vadí trochu, keby ste mali rodinu a deti Ti to bude neskutočne prekážať a z toho, čo pozorujem vo svojom okolí- po takýchto rodinách ostáva akurát tak veľká spúšť...Keď budeš nonstop na deti sama a musieť dať bokom celý svoj život, lebo Ťa nebude mať kto podporiť a vystriedať, už to nemusí byť také ružové..Ono zabezpečiť rodina sa dá aj ibak, ako tráviť 90% času v práci- hovorím z vlastnej skúsenosti☺️A pri dvoch deťoch môžem zodpovedne povedať, že nebyť môjho manžela, ktorý ma plne podporuje v mojej kariére a aj osobnom živote. asi by som sa už dávno zbláznila, keby som bola na deti nonstop sama(a širšia rodina sa málokedy ide potrhat za tým, aby varovala Tvoje deti). Môže to byť super vzťah, len na toto nezabúdaj..všetko, co sa Ti páči alebo nepáči v bezdetnom vztahu sa pri deťoch 100x znásobí
Ja som taka ako tvoj muz… Zarabam podstatne dost penazi ale vzdy mam malo… Vzdy sa zeniem a chcem viac a viac… Dovod si vzdy najdem preco potrebujem teraz zamakat… Moj muz tiez nieje nadseny ale proste mam to tak nastavene a bohuzial nepohne so mnou ani on.
@lucinka1988 presne preto nad tým premýšľam, ja som ho pýtala, či v práci bude tráviť veľa času, ale on z jeho pozície si to predstavuje tak, že skôr chce dosiahnuť to, aby menej času trávil v práci, ale plat mal rovnaký ako teraz resp. už aj viac...
no ja si myslím, že aj keby to dosiahol na tú pozíciu, že by mal v jeho oblasti ľudí pod sebou ako to tvrdí, stále by to bolo na jeho ramenách a riešil by veci, podľa mňa by bol zahltený prácou ešte viac a nebolo by to 8h ako teraz, a to už aj teraz často presiahne tých 8h, lebo robí aj iné zákazky a samozrejme do neskorej noci, aj do 2 rána....
že záľuby a aktivity ktoré chce stihnúť a milión ďalších vecí....
no je mi s ním veľmi dobre, cítim sa pri ňom uvoľnene a fajn, čo sa týka iných vecí tak si rozumieme povedala by som že skvele, viem, že je to verný typ muža, že je zodpovedný a svedomitý, ale chce to daň v podobe práce a voľného času....
pozor na to! Workoholik ostane workoholikom vždy..A ako píšu diskutujúce predo mnou, zaľúbený chlap urobí všetko pre to, aby bol so ženou čo najviac..obzvlášť po 4 mesiacoch..A nijako sa nevylučuje to, že by to mal byť povaľač alebo neschopný chlap. Ver, že aj top manažéri aj politici a ktokoľvek, kto chce byť so ženou, čas si nájde..čo najviac. Je to o prioritách..Rozhodnúť sa musíš sama, držím Ti palce, nech to vyjde tak, ako je pre Teba najlepšie!!!
Ja mam muža co tiež veľa pracuje. Ale zase zarobí a bývame spolu, tiež cez víkend chodíme na výlety a deťom sa venuje vždy keď sa dá. Áno na kamošov a fitko už čas nemá, no nedá sa stíhať všetko, treba si určiť priority.
Co sa teba týka, podľa mňa by bolo fajn začať bývať spolu ak to myslíte vážne, boli by ste spolu viac. A do fitka ci s kamošmi ta tiež vie zobrat. Len si nemyslí že keď prídu deti bude robiť menej a venovat sa vam viac... mam v okoli veľa žien co sú doma s detmi, riešia celú domácnosť, kruzky a muž stále robí aby ich uživil a fungujú takto roky. Vieš keď nerobíš nezarobis, česť výnimkám.
Nemoze u teba parkrat za tyzden prespať a rano ist do prace od teba? Takto budete mat viac večerov pre seba.
z vlastnej skusenosti, ak je za tym naozaj len praca a ak je naozaj workoholik, tak sa to nezmeni. len zhorsi. ani na pomoc s dietatom nebude cas. casom bude mat menej energie ale prace vela, tak moze prist nervozita ze uz tak nestiha, dlhsie mu to trva.
aj ja som pocuvala, ze to pre nas, na dom, na dieta, aby potom praveze menej pracoval... nepracuje menej lebo nie je ochotny investovat do projektov ktore by mu prinasali peniaze bez jeho prace(napr. prenajom nehnutelnosti). zarobi len za to, co odrobi a preto pracuje stale vela. stal sa z neho cholerik a privodil si aj tetaniu. na dieta som viac menej sama, dokonca ho doma rusia zvuky popri praci. ano, mame dom, chodime na vylety, ale ja by som radsej ten cas mala a kludneho manzela.
treba zistit, ci ten tvoj je naozaj workoholik a ak hej, ja by som do takeho vztahu nesla.
Mám manžela a aj 2 deti mame 2 a 6 rokov. Sme spolu 8 rokov a budú 4 roky ako manželia. Jeho práca je časovo náročná.. Kŕmi kravy a to každý deň ide ráno o pol 4 príde o 9 a potom od 15tej do 18-19 ale príde sezóna kedy je v robote od rána vkuse až do večera do 22 tej aj 4-5dni. Voľno ma len vtedy keď si vezme dovolenku. Tiež nadávam ale mame domček nový plne zariadený. Deti majú toho tiež dosť. Keď niečo vidíme a paci sa nám kúpime si. Chýbajú mi spoločne prechádzky alebo nejaké výlety len tak že je pekne poďme. Teraz je to náročné keď manžel je doma syn spinka. Pracujeme na záhrade keď je pekne. Chyba mi že sa nezobudim vedľa neho lebo je v práci ale chce nám dobre. V dnešnej dobe potrebujeme peniaze
Autorka ja mám povahu, že nikdy by som nemohla byt s človekom, ktorý je 2/3 dňa v práci. Nikdy. Takto som sa nastavila a bodka. Našla som si manžela. Ktorý ma naozaj veľa prace, pracuje ťažko, nosi domov peniaze ale na začiatku vzťahu som mu jasne povedala, že si neprajem aby chodil domov po večeroch. Jednoducho ja chcem žiť normálne. O 4tej skončí v práci a príde domov. Moje deti sú aj jeho deti a je rovnocenný rodič. Začiatok bol ťažký. Snažil sa aj tak aj tak lebo je totálny workoholik ale povedala som mu, že keď to bude robiť, tak od neho odídem. Neznasam, keď muzi si chodia PO-PIA o ôsmej večer domov. Katastrofa. Potom na ktorom mieste je manželka a deti? ….Ale zas, niekomu to vyhovuje🙂
Ja mam takeho kolegu... Buduje firmu, tiez vravi ze chysta vsetko pre buducu rodinu. Dnes ma 37 stale nove zakazky a ziadna frajerka s nim dlho nevydrzi lebo logicky ziadnu nebavi stretavat sa raz do tyzdna. Ci sa to zmeni neviem... To by musel stretnut asi nejaku co sa vola Zvaracka🤣
Treba si nájsť itckara alebo infuencera. Ti robia bud z domu alebo chodia po výletoch a dovolenkách pripadne točia doma videjka 😀
Ahoj, ja osobne a aj moj manzel sme pracovali vo firme, kde ludia makali omnoho viac ako 8h denne (ja uz nie, manzel este stale). Kedze som aj ja som strasne makala, videla som ako funguje taka firma, nikdy, ale nikdy nikomu som nevycitala, ze veoa pracuje. Dokazem to pochopit. Clovek sa chce financne zabezpecit, ma jasny ciel. Ako som videla vztahy okolo nas, iba ti muzi mali doma problemy z toho, ktori mali partnerky co nikdy v zivote viac ako 8h nerobili. Nas vztah funguje super napriek tomu, ze on stale maka. Ked je doma, su dni ked je nervozny z prace, ale odkedy mame dcerku, tak sa pri nej dokaze uplne uvolnit a nemysliet na pracu. Pokial si si ista, ze ten chlap ozaj pracuje a neflaka sa s kamosmi alebo za inymi zenami, podla mna chod smelo do toho. Idealne vy bolo ok by ste cim skor zacali spolu byvat, pretoze tak dokazete stravit viac casu spolu. Aspon po veceroch v posteli sa pritulit… to velmi vela spravi. My sme na tom boli rovnako. Kedze toho casu sme mali obaja velmi malo, tak sme v podstate hned od zaciatku zacali spolu byvat a to nam zabezpecilo, ze aspon chvilocku denne sme mali trosku romantiky 🙂
Otazka je,ze ci si vies predstavit zivot s takymto clovekom?On ti sice povie to a to,ale pochybujem,ze sa to neskor zmeni.Ak sa chces mat v buducnosti "luxusne" za cenu,ze budes v podstate po cely cas sama pripadne len s detmi,tak kludne stracaj s nim cas,ale ak tuzis po normalnom vztahu,tak hladaj dalej.Existuju aj chlapi,ktori vedia zarobit tak,aby materialovo nic nechybalo,ale vedia travit cas s rodinou.Ty si urci koho vedla seba chces mat.S takymito chlapmi dokoze zit len male percento zien.Ja a moja povaha by trpela a utrapila by som sa pri takomto chlapovi.Su zeny,ktore potrebuju luxus,nepracuju,chodia nonstop po kavickach,tak take svojho chlapa ani pri sebe nepotrebuju,staci,ze dostanu kreditku a mozu si robit co chcu. 😁
Ak chces,daj tomu cas do konca roka,ale ak budes mat stale blby pocit z toho,tak to ukonci.Daj na svoje pocity,nie na "sladke" reci.Pre mna osobne su skutky viac ako manipulacia so slovickami.A niektori to neskutocne dobre vedia so zenami,co sa tyka slov,ktore zeny chcu pocut,ale v podstate z ich strany to vacsinou ostava len pri tom.
Poviem ti to tak. Ja mam muza ktory pracuje od rana do vecera a cez vikendy robi na nasom dome a mame dve deti. Jediny cas co mozme byt spolu je nedela a to zvycajne sme na stavbe a upratujeme a tam travime cas. Bud rada ze sa stretavas s muzom ktory pracuje a rozmysla tak ze chce zabezpecit rodinu. Ty nepracujes?Nechodis do fitka?Tak chod s nim do fitka aby ste mali straveny cas spolu nejakou aktivitou. Podla mna je to super znak ked chlap pracuje a snazi sa. My sme sa stretavali s muzom ked sme randili 2-3krat do tyzdna a chodila som na vysku tiez som nemala vela casu furt sa flakat. Ak sa chces viac stretavat chod s nim do fitka si zacvicit ked vravis ze tam chodi. Skus najst spolocne aktivity.

zit s workoholikom nie je jednoduche, miluje deti ale casu ma na ne malo, ked nemoze pracovat je nervozny a prenasa sa to na zenu a deti…