Zmenila vám Biblia život?
Je tu niekto neveriaci alebo "pochybujuci", ktorému zmenila zivot napr. biblia? Alebo niečo ine nabozenske? Co vas obrátilo k viere? Ako ste sa k tomu dostali? Sami ci "s pomocou vyssej sily"? Nepytam sa ľudí ktori su hlboko veriaci tzv. Od malička. Ale tych ktori sa k viere dostali sami a uz vo vyssom veku.
@katkami123 Sú spomínané. Nie menom ale tam sa spomínajú ako žena toho a toho.. Pre porovnanie napr pri panne Márii, tu si Korán akoby neváži preto, že bola matkou Ježiša. To bol Boží plán, ktorý sa nedáva vôbec do popredia. Do popredia sa dava váha na to, ako sa správala, akú vieru mala v Boha. Opisujú sa tam skôr jej vlastnosti, jej správanie v konkrétnych udalostiach, pre ktoré je považovaná za jednu zo 4 najväčších žien islamu.
A hej, súhlasím, nemá zmysel sa o tom hádať. Môžeme si len navzájom vymeniť pohľady na nejaké témy. 🙂
@lenkakravcova a to ako ty vies zasa,?O detskej manzelke co napises?
Mohamed zil v monogamii pokial zila manzelka,ako chudobna sirota asi z toho manzelstva dost profitoval,pochopitelne ze az po jej smetinsinzacal uzivat,vidno aj narast manzeliek.Ako ty pises o Jezisovi domienky,domnievan sa aj ja ze kebyze to urobi za zivota prvej manzelky raz,dva by ho zrejme vydedika.
To ale nic neznamena ze pokial
mal jednu manzelku zil v monogamii,mohol predsa tak zit aj po jej smrti,nie brat si dieta za manzleku a dalsich 13
@lasoli keď napíšeš svoje meno, tak potom ti odpíšem. 🙂 lebo na to ti už bolo odpísanie viac krát v inej diskusii.
@lenkakravcova len nikdy nie konktetna odpoved,a tie tvoje prekrucacky clovek si musi aspon 3x overit,aj teraz tu s tymi zenami.A nedavaj priklad Mohameda ako cnostneho manzela,ked mal dieta za manzelku,plus 13 dalsich,to ze si ho jeho prva zena drzala nakratko bolo najskor kvoli majetkom.
@lenkakravcova
Áno, ale ona sama sa tak rozhodla. Je stať, kde hovorí, ona nechce byt v popredí, chce, aby bol jej syn. Preto sa spomina jej pokora. Ona ma zase svoju úlohu v Cirkvi, tiež veľkú. Ono napríklad takí proroci v Starom Zákone, vôbec neboli vážení, možno preto to porovnávaš s Mohamedom, ten ako prorok bol. Ale v Biblii každému hrozila smrť, ľudia sa nechceli meniť, nepáčilo sa im, co im hovorili. Boh naprieč celej Biblii ľudí karhá, ze kde im pošle proroka, aby sa zmenili, tam ho zabijú, ze aj keby im poslal svojho Syna, aj toho zabijú a tak aj nakoniec bolo. Čiže Koran berie asi inak prorokov ako Biblia. V nej sa aj mnohi sťažovali Bohu, ze všade ich chcú zabiť, mnohí aj boli na Boha nahnevaní, kde ich zase posiela do akého mesta, keď videli ako tam ľudia žijú. Takze neviem či by toto bolo vhodne pre zenu, keď do toho ich postavenie v spoločnosti bolo menejcenné, keby niekam takto prišla, asi by nestihla ani prvú vetu povedať a bola by rovno ukameňovaná. Mne sa práve to páči v Biblii, ze Boh ukazuje rôzne príhody ako každý využil svoje talenty, zeny svojim spôsobom, muzi svojim a dokázali veľké veci. Nemôžu byt všetci iba proroci. Pre mna je skôr prvoradé a dôležité akým spôsobom mame žiť, to sa mi páci, nie vždy je to ľahké, ale zachráni to pred mnohými prusermi. A skúmať a pátrať treba cely život, inak by sme sa nikam neposúvali.
A k čomu je dobré porovnávať bibliu a koran?
@terezka1947
Zaujima ma to celkom…
@lenkakravcova Zdravím Lenka, no pohľad mnohých na to, kým Ježiš v skutočnosti bol mnohokrát nekorešponduje s tým, čo o ňom hovoria Písma. Ježiš v Písme bol označovaný mnohými výrazmi, titulmi. V Luk. 2:11 ho anjel nazýva záchrancom, Kristom a Pánom. V Písme je aj označovaný ako "Syn človeka", lebo sa narodil zo ženy, ako potomok Dávida - Matúš 1:6, 16. Apoštol Ján ho v Zjavení 1:5 označuje za Verného svedka".... Ježiš však počas svojej služby chcel vedieť, čo si myslia tí jeho najbližší, ktorý sa zgrupovali okolo neho... čo si ľud i oni myslia kým on je. Odpoveď je tu u Mat. 16:13-17: "Keď Ježiš prišiel do oblasti Filipovej Cézarey, spýtal sa svojich učeníkov: Čo hovoria ľudia, kto je Syn človeka?" Odpovedali: Jedni hovoria, že Ján Krstiteľ, iní Eliáš, ďalší zasa: Jeremiáš alebo jeden z prorokov. Opýtal sa ich: A za koho ma považujete vy? TY SI KRISTUS, SYN ŽIVÉHO BOHA. Ježiš mu na to povedal: Si šťastný, Šimon, Jonášov syn, lebo ti to neodhalil nejaký človek, ale môj Otec v nebesiach". Teda s výrokom Šimona Petra Ježiš plne súhlasil. Tento výrok nehovorí o tom, že by to mal byť jeden z mnohých božích synov, o ktorých sa zmieňuje napr. vami uvedený text z 1. Moj. 6:2 /ktorý sa zmieňuje už o padlých anjeloch, ktorí sa pridali na stranu najväčšieho Božieho odporcu Satana - ktorí si "všímali ľudské dcéry", s kt. neskôr mali potomstvo Nefilim/. Biblia sa na viacerých miestach zmieňuje o anjeloch ako o božích synoch - napr. aj u Jóba 2:1.... Tento text nehovorí ani o tom, že by bol označený Ježiš ako Boh /ako si z neho mnoho náboženstiev urobilo Boha/, ale ako Boží Syn. Prečo si môžeme byť istí, že Ježiš bol naozaj sľúbeným Mesiášom a nie iba obyčajným "božím synom"? Lebo jeden z veľkých prorokov - Izaiáš - predpovedal, že niekto Synovi človeka pripraví cestu - Izaiáš 40:3, "niekto, kto volá na pustatine..." a tým bol vlastne Ján Krstiteľ. Ten, keď uvidel Ježiša zvolal: "Hľa, Boží Baránok, ktorý sníma hriech sveta!" Niektorí Jánovi učeníci okamžite začali Ježiša nasledovať. Jeden z nich povedal: "Našli sme Mesiáša!" Ján 1:29, 36, 41. Je označovaný aj titulom Slovo-Logos, čo znamená, že je akýmsi hovorcom svojho nebeského Otca, čo dokázal aj vtedy, keď oznamoval Božie predsavzatie - v podobne Božieho kráľovstva - i Božie prikázania na zemi. A Boh ho naozaj vytvoril ako prvú duchovnú bytosť v nebi - o tom niet pochýb. Pavol v Kolosanom 1:15, 16: "On je obrazom neviditeľného Boha, PRVORODENÝ CELÉHO STVORENIA. Prostredníctvom neho bolo stvorené všetko ostatné v nebi i na zemi, viditeľné i neviditeľné, či sú to tróny, panstvá, vlády alebo mocnosti. To všetko bolo stvorené prostredníctvom neho a pre neho": Teda ten pokyn "UROBME človeka na svoj obraz...." povedal Boh - Otec - svojmu Synovi v nebesiach. Ježiš bol vytvorený ako prvá mocná duchovná bytosť a nevedno ako dlho pôsobil vedľa svojho Otca ako "majster v diele" Prísl. 8:30. Ján 1:3 hovorí: "Bez neho nezačalo jestvovať nič". Bol to jednosplodený syn - teda jediný - ktorého Boh stvoril priamo - Ján 3:16, všetko ostatné vzniklo prostredníctvom J.K. na základe pokynov, ktoré dostal od Otca. Biblické texty nám o Ježišovi predkladajú jasný obraz kým bol a na čo prišiel na zem. Uviedli ste tu text Hebr. 2:9, kde sa píše: ...ale vidíme Ježiša, ktorého postavil o niečo nižšie, než sú anjeli, ako je teraz korunovaný slávou a cťou, lebo vytrpel smrť, aby z Božej nezaslúženej láskavosti postúpil smrť za každého". Ježiš sa narodil ako človek /preniesť jeho život z nebies na zem do lona Márie pre všemohúceho Boha nebol žiaden problém/, navyše ako dokonalý podstúpil smrť, preto akoby bol v "nižšom postavení" ako verní anejli, ktorí nič také nepodstúpili, Ježiš okúsil porušiteľnosť - 3 dni neexistoval....A nie všetko, čo si prečítame v Písme je myslené doslovne. Napr. Ježiš raz povedal: Mat. 24:35: "Nebo a zem sa pominú, ale moje slová nikdy nepominú..." Myslel to snáď Ježiš doslovne? Určite nie. Použil iba hyperbolu, ktorou zdôraznil pravdivosť svojich výrokov a utvrdil tým svojich poslucháčov, že sa všetko stane tak, ako to predpovedal....Lebo napr. Kaz. 1:4 hovorí: "Jedna generácia odchádza, druhá prichádza, ALE ZEM ZOSTÁVA NAVEKY". Keď tieto dva texty porovnáme, výsledkom bude, že táto zem bola Bohom stvorená na to, aby tu stále vo vesmíre jestvovala. I keď je dnes drancovaná, riešenie Boh nájde - odpoveď si môžete prečítať v Zjavení 11:18. Písmo sa častokrát zmieňuje o pojmoch zem, nebo..., ale tieto pojmy majú rôzne významy. A Biblia sa zmieňuje aj o prorokyni Debore - napr. v Sudcovia 4:4,5....Tak iba toľko, aký je pohľad Písma hlavne na Ježiša. Je už iba na nás, či sa stotožníme s tým, čo nám o svojom milovanom Synovi zjavil Otec. Ježiš nikdy nikoho do ničoho nenútil, lebo rešpektoval to, ako nás Boh vytvoril - so slobodnou vôľou. Avšak svojím životom nám ukázal ako si prial, aby sa Pravda o jeho Otcovi a jeho zámere šírila do sveta, aby svet neostal v nevedomosti, keď sa všetky jeho slová splnia do bodky.... Tak iba toľko. Pekný deň želám.
@lenkakravcova pises o Islamskom svete pritom si v nom nikdy nezila,omg zil si tak max virtualne v nom,bez srandy,uz neporovnavaj prava zien v islamskych krajinach s pravami zien v europe.
@lenkakravcova Tak si pozrime napriklad prorokynu Deboru zo stareho zakona, to len tak v rychlosti a Jezis bol v ludskom tele ponizeny,preto ta paralela s anjelmi.V kontexte to dava zmysel.A este mi napadol zo stareho zakona pripad,kedy si tri sestry ziadali od Mojzisa dedicne pravo,lebo nemali brata a ich majetok po smrti otca prepadol vzdialenym pribuznym a Mojzis im po rozhovore s Bohom vyhovel a ustanovil take pravo,uznal,ze je to spravodlive.
Vo Vatikáne je kniha,ktorú veľmi prísne strážia,asi PREČO???,ako vzniklo náboženstvo??? A prečo?
Áno zmenila. Mala som mŕtvu vieru. Keď som sa pýtala manžela. Myslíš že pôjdeme do neba? A jeho odpoveď. Veď nie sme zlý ľudia tak prečo by sme nemali. A potom som začala hľadať Boha, prečítala som si nový celý zákon a časť starého. A teda to nieje o chodení do kostola, o Tom byť dobrým človekom. Je to len o jednom. O viere v nášho Pána Ježiša Krista, že žil na zemi a že vydal svoju obeť a krv za moje hriechy, slabosti, hanbu za všetko. Tam sa to všetko ukrižovalo. Som zmierená s Bohom ❤️❤️
Ahoj, neviem ci je tvoja otazka este aktualna.
Ja som cely zivot cakala na nieco co zmeni moj zivot.
Cely zivot som len prezivala, nejak sa stale trapila dacim, ponevierala, nemalapokoja, chcela vsetko riadit, zariadit, prezit, vidiet... Proste chaos.
Az kym som neochorela... Tento rok v january. Ostala som doma na pn, bola som na dne
Chcela som zomriet... Ale koli detom som to nespravila...a vtedy som lezala na posteli a povedala Boze ja uz nevladzem. Prosim ta vezmi si ma. Ja uz nechcem nic riesit, nechcem sa strachovat, citit zodpovednost za kazdeho....
Potom sa to zacala, zacala sa zmena mojho myslenia.
Ja som stratila svoj pozemsky zivot pe Jezisa a on mi dal uuuzasny krasny zivot. Uzdravil moje rany, bolesti, nepokoje, vsetko co ma trapilo. Mozem povedat ze tento rok som iny clovek a mozes s pokojom v srdci povedat, ze ano jedine co potrebujem v mojom zivote je Jezis.
Bez neho nechcem prezit na tejto zemi uz ani sekundu...milujem zivot, svet, vsetko. Bez neho som nebola nikto.
Ahoj, ja som ako dieťa žila náboženský život ridičov, chodila do kostola ale nikdy som nepoznala Boha, nečítala Bibliu. Ako dospelá som úplne prestala chodiť do kostola a Boha som neriešila. Zmenilo sa to vo veľmi náročnom období mojho života a vtedy som naozaj začala hľadať Boha. Povedala som Mu, že ak existuje, tak chcem aby zmenil moj život, že Ho chcem poznať a žiť podľa Neho. A odvtedy ubehlo 7 rokov a moj život sa úplne zmenil, poznám Ježiša skrze Ducha Svatého, Boh mi dal duchovné dary a snažím sa žiť podľa Biblie. Boh ma úplne zmenil, moj ateistický manžel je teraz človej milujúci Boha. Boh ho uzdravil z rakoviny. To čo žijeme teraz, je život plný Boha, Jeho lásky a moci, nie mŕtve náboženstvo. Mnohý prekrúcajú Slovo Božie a nemajú zjavenie skrze Ducha Svatého, lebo ak vykladá Písmo človek, tak vznikajú bludy a nepravdy. Ak človeka učí Duch Svatý v Pravde, zrazu rozumie postupne všetkému v Písme, aj tomu, čomu nerozumel, čo sa niekedy zdá, že si Písmo protirečí, ale nie je tomu tak. Biblia je duchovná kniha, teda jej može rozumieť, len človek, ktorý sa nechá viesť Duchom Svatým. Kľudne mi napíš, ak chceš 🙂
@lenkakravcova Ahoj, to čo ty píšeš o ženách sú náboženské nepravdy až bludy, ktoré popierajú pravdu Biblie. Ak by si čítala pozorne, vedela by si, že Boh prvý hriech počíta Adamovi. Tvoja múdrosť nepochádza od Boha. Nerozlišuješ židovský národ od pohanov, nerozlišuješ starý zákon, ktorý sa napĺňa novým, si ako tí farizeji, ktorý zbavili Slovo Božie moci.
Lebo v Kristovi Ježišovi už nie je ani muž, ani žena, ani žid ani Grék a všetci sme jedno v Ježišovi Kristovi.
,,Niet Žida ani Gréka; niet sluhu ani slobodného; niet muža ani ženy, lebo vy všetci ste jedno v Kristu Ježišovi.”
Gal 3,28
A ak máš myseľ Kristovu, už nežiješ ty, ale Kristus v tebe.
,,S Kristom spolu ukrižovaný som a žijem už nie ja, ale žije vo mne Kristus, a to, čo teraz žijem v tele, vo viere Syna Božieho žijem, ktorý si ma zamiloval a vydal sám seba za mňa.”
Gal 2,20
Toto je pravda, ktorej telesný človek nerozumie, iba duchovný človek. Bibliu vykladá Duch Svatý a nie človek. Pros Ducha Svatého, aby ťa naplnil a aby ti zjavil Jeho pravdu. Buď požehnaná v Kristovi Ježišovi.
@makodob List Galaťanom. No pekne. Vieš z ktorého storočia ten list pochádza a kto ho napísal? Ani Boh to nebol, ani Prorok Ježiš to nebol. Texty ľudí..
Aj ja ti uprimne prajem, aby si našla priamu cestu k Bohu. Mier s Tebou.
@aga_aga
Marxizmus je najväčší úpadok čo sa týka filozofie. Vždy bol rozmach a skúmanie, kým neprišiel marxizmus, od vtedy zastavil sa čas. Až keď odišiel, zas to tu ožilo.
@lenkakravcova ja vlastne nerozumiem prečo sa vyjadruješ k téme Biblie a viery v Boha ak ti to je cudzie. Mier s tebou? Takto nehovorí človek, ktorí pozná Boha. Ja som Ježiša spoznala a viem v Koho som uverila.
@aga_aga skús hľadať Ježiša celým srdcom, daj do toho všetko a ak Ho nenájdeš, potom tvrdi, že je to niekoho haluz. Ježiš je Boh a nie náboženstvo a ľudí, ktorí tvrdia, že sú kresťania a Bibliu ani neotvorili, nie sú kresťania, ale iba praktizujú tradíciu človeka- náboženstvo ( skúste skúmať históriu katolíckej cirkvi a budete nemilo prekvapeni). Ak by si zažil to, čo som zažila s Bohom ja, tvrdil by si niečo úplne iné. Skús hľadať Božiu Pravdu a nie teórie ľudí prezlečené za náboženstvá a filozófie. Je jediný živý Boh, ktorý sa dá ľuďom spoznať a tým je Ježiš. Preskúmaj všetky náboženstvá, ale v žiadnom nezažiješ osobný vzťah s Bohom. Lebo žiaden iný boh nie je. Existuje padlý anjel satan, alebo inak diabol, ktorý sa za ,,boha” vydáva a klame ľudí a chce sa nad Neho povýšiť. Ale nikdy nebude mocným Bohom, tým ktorý stvoril každého človeka a všetko, čo je na zemi. Diabol má len deštruktívnu moc, niečo málo dá a potom všetko vezme- viď napr. Madonnu, je to žiaľ chodiaca troska, ale tiež si sama vybrala, mala pár rokov slávu a peniaze . Ale Ježiš je Bohom tvorivým a milujúcim a preto za nás zomrel, aby každý kto uverí v Neho mal večný život. Aj Madonna má ešte šancu nájsť Ježiša.
Ja som Ježiša nepoznala vačšinu mojho života, ale došla som do bodu, že, ak existuje Boh, tak Ho nájdem. A dennodenné zázraky, ktoré dnes Boh koná nie sú mojim výmyslom, pretože sú to existenčné veci a dokazy. Ale pozri bol aj Judáš, chodil s Ježišom, videl na vlastné oči Jeho uzdravenia a zázraky a aj tak sa rozhodol ísť cestou materiálna, to dnes ešte vo vačšom merítku hýbe svetom ako predtým. Každý máme možnosť hľadať pravdu, skúmať napríklad pravosť Biblie. Je mnoho dokumentov, vedeckých výskumov, ktoré potvrdzujú pravosť Biblie a dnes si vieme už dohľadať všetko. Sú dokazy o Sodome a Gomore, o prechode cez červené more, o Noemovej arche,… vedci študovaním DNA došli k záveru, že človek a život isto nevznikol z ničoho, atď. Je mnoho ľudí, ktorí hľadali a hľadajú pravdu v takmer všetkých profesiách bez rozdielu pohlavia, náboženského povodu, etnickej skupiny, atď. A ak tí ľudia tvrdia, že poznajú Ježiša, tak ver, že Ho poznajú, či sú to bývalí moslimovia, židia, africké kmene, Ježiš sa dá nájsť každému, kto Ho hľadá celým srdcom. Urob si nestranný výskum, daj si s tým námahu a potom sa vyjadruj, ak tomu budeš aspoň trochu rozumieť.
@makodob Ako ai ho poznala? Konkretizuj to (osobne? - ak áno, ako? alebo tak ako pozná nejaký iný veriaci nejakého iného proroka alebo vodcu?)
@aga_aga ejha,odvazne tvrdenia.ak by sme prevetrali filozofiu,biologiu, astrofyziku,geografiu a aj historiu,zistili by sme,ze Biblia dava az extremne velky zmysel.Okrem toho,poznam vela vysoko vzdelanych ludi,ktori su bud krestania alebo agnostici,ale malo ateistov,lebo v podstate aj ateizmus je viera (v zmysle opaku viery), akurat menej logicka,pretoze Boha nikdy nedokazes,ale ani nevyvratis 🙂 Prave v dnesnom sekularizovanom svete je na zaklade vedeckych badani velmi velke prazdno,ktore ani sama veda nevie vyplnit,akurat ho posuva do skatulky,ze to zatial nevieme vysvetlit,pripadne ponuka xy hypotez,ako by to mohlo byt,aby sme sa dopracovali k spravne napasovanej odpovedi 🙂 Viera je a aj vzdy bude o rozhodnuti,nie o dokazoch,ale netreba sa tvarit,ze neexistuju.
@aga_aga pozri pravý kresťania boli prenasledovaní napriek celému svetu stále, aj teraz sú mnohí prenasledovaní a aj životom, iným sa vysmievajú a urážajú ich a prichádzame do doby, kedy sa to bude diať po celem svete. Je to napísané v Biblii. Už to začalo, toľko nezmyslov sa presadzuje za pravdy. A ak niečo nevieš pochopiť, neznamená to, že ja som mino reality. Možeš skúmať a hľadať, máš voľbu ako každý iný.
Moj život sa zmenil a nikdy som nežila takto v pokoji a v láske ako žijem teraz. Pred realitou som nemusela utekať, podľa sveta som žila dobrý život aj predtým, ale ja som chcela vedieť, či Boh naozaj je, alebo je to výmysel. A Boh, Ježiš sa mi dal spoznať ❤️
@lenkakravcova ťažko vysvetľovať duchovné veci človeku, ktorý popiera Bibliu. Ale, ak chceš zažiť Boha reálne, tak v prvom rade musíš vyznať Ježiša za svojho Pána a Spasiteľa, uveriť v srdci, že zomrel aj za teba, aby si mohla byť spasená. Pozvi Ho reálne do svojho života, tak aby to bolo vidieť, aby aj ty si vedela, že On existuje. Ježiš ti dá o sebe dokazy, ak to myslíš vážne, dá sa ti poznať. On je veľmi konkrétny Boh. A odpusti každému, kto ti ublížil. Pozvi Ducha Svatého, aby ťa naplnil a On ťa bude vyučovať. Nie je to samozrejme naraz, lebo to by človek neuniesol toľko zmien. Ale učí ťa postupne, a potom ťa bude Duch Svatý volať do čítania Písma - Biblie a budeš tomu rozumieť, začne ti to dávať zmysel a uvidíš rozdiel, ako je čítať Písmo s Duchom Svatým a bez Neho. Mne sa Ježiš aj fyzicky ukázal raz. Videla som Ho a ďakujem Mu, že mi dal tú milosť. Okrem toho ak máš Ducha Svatého, tak sa ti prihovára do srdca, je to Boží hlas, ktorý pojde z tvojho vnútra. Toto sú však duchovné veci. Ak to číta človek, ktorý je telesný bude to spochybňovať, že sú to halucinácie. Ale nie nie sú 😊 Okrem toho Ježiš je rovnaký včera, dnes i naveky. To čo konal, keď chodil po zemi, koná aj dnes. Uzdravuje chorých, oslobodzuje posadnutých, mení srdcia ľudí, osobne som svedkom ako to vykonal a stále koná ❤️ ak človek verí, Ježiš povedal, že budeme konať v Jeho mene aj vačšie veci ako robil On. Toto ke biblická živá viera s Ježišom, kto Ho raz naozaj spozná, ten už nikdy nebude túžiť po svetských veciach, nikdy. A verím, že sa dotkne aj Vaších sŕdc a budete Ho túžiť spoznať ❤️