icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

lakebabe
26. mar 2024

Tak táto veta
Asi bude najlepsie porozmyslat nad odchodom aspon do toho mesta len teda by muz musel ist robit do zahranicia aby sme to zvladali platit aj najom aj dom
To vystihla ty chceš aby chlap robil na turnusy platil podnajom, dom s hypotékou chceš mat ako chatu a ty budeš sedieť doma na riti. Deti budú chodiť do školy same a ty budeš robiť čo?
Ty si fakt myslíš ze sa o teba v meste pobijú so vzdelaním aké máš a ked nic nevieš robiť ???
Toto musí byť troll inak už ozaj neviem ci môže byt niekto taky blbý a lenivý

nelka93
26. mar 2024

@katarinka1986 netuším, ale ak nezmení zmýšľanie tak zle dopadne

aaadkaaa
26. mar 2024

Mna neskutocne vytacaju take zeny, ako si ty, autorka. Ja som otehotnela v 17( nie je sa cim chvalit, ale stava sa...) a aj tak som si zvladla dokoncit vzdelanie a po rodicaku som sla do prace a na vysku naraz, dieta slo do skolky. A tiez som v dedine, ktora je sice komplet obciansky vybavena, ale ja som na takej samote Panu Bohu za chrbtom, ze po dvore sa mi len srnky prehanaju....prva praca bola len na 4 hodiny, v meste, cize rano do skolky 2.5 km peso, na bus, z prace busom, ale deti uz spali, takze peso 2.5 km domov (do kopca...) a potom po dceru a zas domov....PESO. kazdy den...a cez vikend peso na bus a do skoly...a tu som, prezila som to ziva a zdrava. Potom som sa zbavila strachu (ano, strasne som sa bala soferovat) a zacala som jazdit, kupila som si auto ojazdene a je to uplne iny zivot. A dochadzam do prace 35km (teraz som na rodicaku, ale od septembra nastupujem a 2 rocna pojde do jasli) a svet sa kvoli mne neprestane tocit, ze budem vstavat zase o 5 a domov budem chodit o 16.00, ved to je este super cas... tak prosim ta, prestan prskat na muza, deti si si s nim robila ty a dobrovolne, zdvihni ten lenivy zadok, nevis na krku mame ani muzovi a zacni makat. Urob si vodicak,najdi si pracu, odbremen rodicov a ked zarobite, mozete sa vratit do mesta a dom mat ako chatu, ked chces. A zatial aspon nieco chovaj. Ja som bola vyse roka bez prace a vies co som robila? Chovala som doma kravy. Take velke rohate opachy....tak ty mozes aspon sliepky, zajace, pfaca. A nieco pestuj. Len uz konecne rob nieco na zvysenie vasho standardu

autor
26. mar 2024

Neviem co tu z muza robite chudaka ved aj on chcel dom, aj on chcel deti, tka to teraz treba financovat. A on ma lepsie moznosti na uzivenie rodiny ako ja. Keby som zarobila uz po odpoctani dopravy 600 eur tak on tym ze odide robit do zahranicia zarobi aj raz tolko. A nebudem sa aspon musiet stale stresovat ci budem stihat deti domacnost pracu cestovanie a podobne.TO ze nema s detmi vztah nie je moja vina, on je radsej na mobile alebo vypadne prec ako by sa mal o ne starat.

diewcatqoo
26. mar 2024

Ty chces zit normalny zivot? Moooja zlata 🙂
Padlo tu xy rad ako by si mohla zit ten normalny zivot. Vsetky si zamietla. Ty nechces zit normalny zivot. Ty chces mat dom, rodicov po boku, aby ta obskakovali a peniaze bez akejkolvek namahy, aby si nemusela ani prstom pohnut a mohla si cokolvek dovolit. Toto ale nie je normalny zivot. Mala by si sa prebudit uz konecne zo sna a pozriet sa na svet realisticky. Nie nadarmo sa hovori, ze bez prace nie su kolace. Ty by si len chcela, najlepsie vsetko a hned, ale pohnut ritou alebo hlavou alebo vyvinut akekolvek usilie z tvojej strany neprichadza do uvahy... tak len lamentuj nad svojim zivotom dalej, posieras si ho sama svojou lenivostou.

hope87
26. mar 2024

@autorka ja neviem, ci som niekedy stretla cloveka, ktory by mal tolko vyhovoriek, ako sa nieco neda, ako ty. Ty si uvedom, ze to, ze sa budes lutovat, ze si spravila zle rozhodnutia ohladom byvania, atd, ti situaciu nevyriesi. Co sa stalo, stalo sa. Ako ste si zariadili byvanie, tak ste si zariadili. To, ze ste to absolutne nepremysleli a slepo zacali stavat dom, niekde panu bohu za chrbtom, s tym uz nic nespravite. Dolezite je, co spravite teraz. Je nemyslitelne, aby ste si kazdy mesiac poziciavali od rodicov peniaze, lebo nevychadzate a takto dookola zili. Toto je zivot? No nie je.
Niekde z tychto 13stran si pisala, ze muz ti vravel, ze on sa postara financne a ty sa budes starat o deti a dom...a vysledok? Kazdy mesiac si poziciavate peniaze od tvojich rodicov, lebo nevychadzate. A on chce nechat diskusiu o tom, co bude potom, ked deti budu musiet ist do skoly, az na "potom"??? Toto musite riesit uz teraz. Hovorim ti, ty potrebujes ten vodicak, inak sa nepohnes. Ale ty uz hladas dovody, preco nie...lebo na to nemate, ok. Potom uz, ze kedy by si neskoro chodila domov, keby dochadzas busom a naco ste si stavali dom, ked si ho ani neuzijes. Dalsia blbost, ktorou sa len vyhovaras. Sama si tvrdila, ze to je mordor takto zit. S muzom sa pomaly ani nebavite, stale je v praci, ty s detmi len na zahrade alebo v okoli. Nemas tam ziadne kamosky alebo inu interakciu, atd. Tak toto je to uzivanie, ktore si myslela? Ver mi, ze keby si sla do prace a stretavala sa tam s inymi ludmi a trosku inak fungovala mimo tej bubliny tam u vas, tak hned by bolo vsetko lepsie. Nehovoriac o tom, ze by si prispela do rodinneho rozpoctu a nemuseli sa stale len spoliehat na rodicov. Ako si myslis, ze to budete financne zvladat, ked deti budu musiet ist do skoly? Skolske potreby, poplatky, atd...A ty budes bez prace, bez rodicaku?
Vy nemate inu moznost, ak sa chcete mat trochu lepsie, nez to, aby si sla aj ty robit a vysla zo svojej komfortnej zony, vyhrnula si rukavy a zacala jednat. Ta tvoja negativita a vsetko je zle a bezvychodiskove, ta len drzi spat a krutis sa v tom stale dookola.
Este si nenapisala, ze kolko rokov maju vase deti? Kolko by si mala byt este na rodicaku?

livuska124
26. mar 2024

Autorka - nestíham sa diviť tvojim názorom, pohodlnosti, lenivosti.
Ak máš nohy, vieš nimi prejsť aj 10km pešo, áno, aj do kopca, aj do zákrut,.... aj do obchodu, aj do škôlky, aj na zastávku.
Ok, na vodičák sa necítiš, lebo panikáriš. To je v poriadku. Práve preto si musíš uvedomiť, že jediná tvoja možnosť (aby si sa nemusela spoliehať len na odvoz mužom) sú tvoje nohy, autobusy, vlaky, bicykel. Že všetko dlho trvá, musela by si čakať, bola by si závislá na verejnej doprave? NO A???????? Milá moja, keď ten vodičák nechceš (už z akýchkoľvek dôvodov), tak sa zmier s tým, že to bude proste takto a nauč sa tak fungovať a prispôsob sa. Že by si musela vstávať skoro a neskoro chodila domov, lebo spoje? Pre boha, veď tak funguje plno ľudí. Ty si myslíš, že ostatní sa kedy venujú domácnosti? PO PRÁCI! Rovnako po práci aj varia, aj sa venujú deťom.... To je asi pre teba novinka, že? Keďže nič nepestuješ, nechováš zvieratá, čo vlastne v tej domácnosti toľko robíš?
A k tomu, že deti budeš samé posielať autobusom - tak 6 ročné deti to majú a musia zvládnuť, ale ty, milosťpani, to nezvládaš? 🙈

misinka26
26. mar 2024

A čo budeš robiť keď si v tom zahraničí nájde inú? A ostane tam, teba prestane financovať a ostaneš na všetko sama? Lebo to by nebol prvý prípad muža, ktorý v zahaničí zrazu zažil iný život... na to si myslela?

cookie29
26. mar 2024

precitala som 14 stran o tom, ako sa to neda... a plne rozporov...
- sedis doma cumis do blba (pises sama)
- ale zaroven nechces chodit neskoro domov, lebo ved naco dom, ked sa tam ides len vyspat...
- muz maka ako fretka ale je to nanic muz a nanic otec, lebo nic nezarobi...
- nemas cas, lebo sa staras o deti - preboha ako to robia ostatne matky???
- muz Ti nie je oporou, a v com? A Ty si mu oporou? Asi moc nie, ked sa ho chces zbavit a poslat do zahranicia...
- co ja vlastne v zivote chces???

ako som pisala, na vsetko hladas odpoved v style PRECO NIE, AKO NIE... aj deti do skolky skor odklad....

Mila moja, podobnych dedin ako opisujes poznam nemalo, Dlhe Pole, Velke Rovne, Zazriva, Marikova... Terchovske dediny.... sama som v podobnej vyrastla... chodila do skoly autobusom rano o 6h a vracala sa podvecer... ked si zmeskala bus v hlavnom case, cakala si 2 hodiny na dalsi... a vtedy este neboli ani nejake obchodaky a pod, kde sa dalo byt v zime v teple.... v ZA je dnes Aupark aj Mirage cca 10 minut od autobusaku, takze mozes sa premavat v teplucku. A pre info, ja z domu chodim o 7h15 a vraciam sa okolo 18h-18h30 a to mam pracu 10min peso.... a tiez sa staram o dom, o deti atd... ako vacsina ludi

1sally12
26. mar 2024

Aspoň sa nebudeš stresovať či budeš stíhať domácnosť?😄 tak toto je gól fakt🤦‍♀️ jasné lebo my po práci keď prídeme domov robíme iné🤦‍♀️ tak sa nestresuj teda, nechoď nikam robiť a ži zo vzduchu.

letfenixa
26. mar 2024

@katarinka1986 to som uz navrhla. Vraj by asi muž nesuhlasil, aj rodičia.

stephania0987
26. mar 2024

Máš 27, si mladá, ale výhovorky neskutočné, musíš ísť do práce ak chcete lepšie žiť, máš manžela,dom, deti pre niekoho to je splnený sen, ty si ničis život akurát svojimi výhovorkami, treba zaťať zuby a makať !!
Ja som svojho manžela stretla v 17, ale makali sme na sebe odkladali peniaze neskutočne každé euro, študovali, pracovné sa posúvali, teraz po 13 rokoch máme vlastné bývanie, hypotéku splatenú, pracovné pozície po akých sme túžili, a prvé dieťa na ceste, každý musí v živote zamakať aby sa mal dobre,

lakebabe
26. mar 2024

Poviem ti jednu vec, kamarátka bola taka istá lemra lenivá ako ty , po dvoch deťoch ani bohovy do roboty. Tie isté argumenty , kto bude stíhať domácnost , deti do školy, tak vyslala chlapa do Nemecka a ona sedela doma. Do roka sa rozviedli, lebo tam stretol normálnu ženu zo Slovenska, ktorá tam pracovala, už je s ňou ženatý a majú deti. A ta kamoška doteraz nerobila, lebo ju nikto nechce zamestnať ani ako upratovačku, lebo škola žiadna, prax žiadna a tiež ju majú na krku rodičia.
Tak aby si nebola prekvapená, že ak odíde kdesi na turnusy , že sa z nich už nemusí vrátiť 💁‍♀️
co budeš robiť potom som zvedava

jaskolka
26. mar 2024

Autorka, ty rozumieš, ze je XY ľudí, ktorí tak žijú? Že buď majú auto a chodia so autom z takých menších dedín alebo okrajových oblasti mesta, alebo jednoducho chodia takými spojmi, ako sú. A áno, aj čakajú viac hodín v meste keď nestihnú alebo im nijaký spoj nejde.
To je daň za bývanie v časti bez spojov. Co si si myslela? Že špeciálne pre teba postavia trať, alebo dodajú spoje ci co? Veď vidíš ze všetci utekajú preč, tak bud ujdete aj vy alebo ss prispôsobite a budeš hrať s kartami, ake máš.
Muž chcel dom, aj deti, tak sa ma starať.
Veď on sa stará, žijete v podstate len z jeho príjmu. A aj tak musíte drankat od rodičov.
Ty fakt myslíš, ze on pôjde do zahraničia, deti pôjdu do školy a zo školy samé, tebe sa bude o dom a záhradu starať mama a ty budeš robiť pár hodín dedine za okienkom na poste?A keď nie, tak co? Strávis do smrti život v dome na kopci? Lebo sú lenivá a hlúpa pohnúť sa trochu a niečo začať so sebou robiť?
Píšeš, ze si ten dom ani neuzijes
A ako by si teda ho chcela si užívať? Opekať, grilovať, ci plávať v bazéne? Veď to nikto, kto ma dom a zároveň pracuje nerobí denne. Ok, cez víkend dovolenku, sviatky, samozrejme. Ale inak každý bežne chodi do roboty, deti do školy a to užívanie je na voľné chvíle.
Ty si sa akoby zasekla v minulosti, v čase, keď si asi mala 14 rokov a o všetko sa starali rodičia ty si sedela a užívala si dom.
No tak sa zobud, lebo je kľudne možné, ze síce muž pôjde do zahraničia, ale už sa z neho ani nevrati, a ty potom urobíš co?

beckinka
26. mar 2024

tu uz je aj zbytocne sa vyjadrovat, vsetci za vsetko mozu: rodicia, muz, hviezdy, vesmir... len autorka je lietadlo a obet toho celeho. Ona v podstate len isla okolo ked sa rozhodovalo o jej buducnosti, aj tie deti si iste spravili tak ze o nich ani nevedela.. Nevedela si otvorit usta a povedat muzovi, ze chce mat karieru a slusny plat. Nie, ona je alebo teda chce byt obet toho celeho. Chudatko, ktore za nic nemoze! To oni (muz a rodicia) na nu takuto budu vymysleli! A ona takto v tichosti trpi! Ja uz len cakam ze tu autorka napise cislo uctu a vyvesi verejnu zbierku. A potom sa bude stazovat ze ludia su take hovada ze im neposlu nic z vyplaty a z coho ona bude zit. Nakoniec mozno ten muz do toho zahranicia pojde a ako pise @lakebabe, aj si tam novu zenu najde. A potom autorka zalozi novu temu, aky je muz svina, hovado ked ju opustil a tak dalej a tak dalej.

nelka93
26. mar 2024

Napíš rovno ze sa chceš muža zbaviť, dom ti už postavil tak načo doma však?

autor
26. mar 2024

Uprimne... keby ma opustil a rzoviedli by sme sa tak by ma musel vyplatit z domu a platil by na deti, uz som aj tymto smerom rozmyslala. Nechcem aby to znelo zle ale tak ten vztah uz an inie je vztahom len spolu zijeme v jednom dome. Neviem uplne ze ako to funguje ale tak on by asi nezostal zit u mojich rodicov na dvore tak by dom musel byt na mna. Ale rozvod nemam v plane fakt to radsej ze by na cas isiel robit do zahranicia kym by som sa rozbehla v meste keby sme sa prestahovali.

nelka93
26. mar 2024

Prečo by ta musel vyplatiť? Však by ti ten dom ostal, takže by bolo všetko na tebe. Ja dúfam, že sa muž spamätá a nájde si lepsiu

beckinka
26. mar 2024

Autorka, keby ti dom zostal, ty by si vyplatila jeho chapes? Nie on teba. Teraz nastava ten moment si uvedomit ze z coho by si ho vyplatila ked pracu nemas?

zuzanazu85
26. mar 2024

🤬tato téma naozaj veľmi dobre funguje na dvíhanie krvných tlakov ,čo potom tí ktorí ho majú vysoký a čítajú 🤭. Neviem ako to funguje u nas,ale ak sa ožení,bude mať novú rodinu,neviem,či bude mať povinnosť niečo ti platiť. Teraz fakt ale neviem, možno sa mýlim.

lakebabe
26. mar 2024

@zuzanazu85 platiť musí stále aj keď ma novu rodinu, ale ak ostane robit na Slovensku dajú mu platiť po 100 eur max na jedno dieťa, ale ona bude musieť vyplatiť polovicou z domu ak tam chce ostat

nelka93
26. mar 2024

@zuzanazu85 na deti áno, výživné by dostávala. Ale ona by sa musela už dupľom zamestnať, lebo keby musela muža vyplácať z domu, tak sa zrúti.

zuzanazu85
26. mar 2024

@lakebabe dík za objasnenie 😉. Chlap nech berie nohy ,toto by už vytočilo aj toho najmierumilovnejšieho človeka 🤭.

lakebabe
26. mar 2024

@nelka93 alebo si podelia izby 😁 aj takých susedov mam co sa už desať rokov nevedia dohodnúť od rozvodu on býva na poschodí ona na prízemí s mamou 😆 keď sa tam stretnúť všetci aj s frajermi tak je tam veselo 😄

mk22
26. mar 2024

Prečo by mal on teba vyplatiť? Snáď ty jeho, nie?
Ty žiješ v nejakej bubline?

aaadkaaa
26. mar 2024

Pocuj, teraz fakt neviem, robis si z nas srandu,alebo si ozaj taka blba? On ta vyplati,necha ti dom, bude platit vyzivne? Kurnik, ak je to take vyhodne, asi zacnem uvazovat nad rozvodom aj ja🤣🤣🤣🤣

autor
26. mar 2024

Ved ale ked mame hypoteku na ten dom obaja tak by mi musel dat tu jeho polovicu hypoteky nie? Aby som to vedela splatit, vsak by tu ostali zit jeho deti ktore musi ako otec zabezpecit

selenka7
26. mar 2024

Iny biznis plan 😂 takze muz ostane byvat u vas na dvore vo vasom dome, vyplati ti polovicu, ty pojdes s detmi k rodicom a budes zit z vajec a zeleniny od mamy a smiesneho vyzivneho od exmanzela. Lebo on sa s konom zrazil. Boze zena uz sa preber. Bolo by to presne opacne. On by odisiel, lebo preco by ostaval panu Bohu za chrbtom v zahrade ex-svokrovcov v dome, na ktory by este musel platit hypo. Vyplatit by si ho musela ty, alebo by ste ten dom tak ci tak museli predat a splatit hypo. Takze by si ostala s holou ritou u rodicov s deckami, bez prace, bez prijmu, bez vodicaku, bez auta a so smiesnym vyzivnym na deti, ktore nepokryje ani naklady na stravu.

lakebabe
26. mar 2024

Musíš dom predať a dat mu polovicu alebo ho vyplatiť ak tam chceš ostať 💁‍♀️

selenka7
26. mar 2024

A bez prijmu by si ani nemohla hypo prepisat na seba.