icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

mk22
26. mar 2024

@luckaamisko tiež som sa Pýtala, kde žijú, fakt ma to zaujíma..

luckaamisko
26. mar 2024

@lakebabe preto rozmýšľam stále nad tým že kde vlastne žije 😁 lebo to neexistuje 🙈

gejb
26. mar 2024

Su to Lutiše??? 🤔 to je nekonečne dlha dedina, hore kopec dole kopec, zákruta tiež sedi 😁😁

zuzanazu85
26. mar 2024

@momoftwo si to brutálne zaklincovala 🤣🤣🤣. Treba túto variantu zárobku jej poradiť,nech urobí taký remix a verím tomu,že sa peniažky len pohrnú,ale ako už poznáme všetky odpoveď.... NEDÁ SA 😁 .Fakt toto vyšlo 👍👍👍🤣

lakebabe
26. mar 2024

@gejb na Lutise chodia busy aj na smer Žilina cez Terchovu aj na Čadca . Podľa jej opisu sú to kopanice v lese

autor
26. mar 2024

Uz som spominala ze tu bola priblizna lokalita spomenuta nechcem rpesne pisat, slovensko je male. A vsak to je jedno aj tak ze kde presne urcite je takych casti na sk vela vsak sa staci nastahovat na nejaky koniec dediny a zijete na konci sveta

gejb
26. mar 2024

@lakebabe mne prišlo ze dedina je relatívne v pohode, to len oni majú domček na stracej nôžke niekde za dedinou, ďaleko v lese medzi líškami.

lienka.7
26. mar 2024

@lavender94 moja, autorka jasne napisala, ze ona po tráve predsa behať nebude! 🤦‍♀️ na to aby schudla, musí mať peniaze, ktoré ma jej chlap zarobiť. .. omg omg omg 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

luckaamisko
26. mar 2024

Čiže ty chces vlastné len počuť že: Áno, tvoj manžel nie je dobrý, lebo povedal že to bude financovať a nezvláda to, tak áno okamžite ho zbaľ a zajtra nech uteká do zahraničia, lebo tebe sa nič nedá.
A ľutujeme Ťa v takej diere tiež, lebo my v meste máme všetko pod nosom.

lakebabe
26. mar 2024

@gejb mne príde každá dedina v pohode len mam asi trochu iný pohľad na svet 😄 podľa mňa ona by mala problém aj keby byvala na námestí v Bratislave 😁

lienka.7
26. mar 2024

@lakebabe v BA by jej zase vadilo, že tam ma kopec busov a nevie si vybrať do ktorého ma vlastne nastúpiť 🤣🤣🤣🤣
A taka elektricka, to by ju už úplne dorazilo🙈🤣🤣🤣

lakebabe
26. mar 2024

@lienka.7 no keby počula ze kým prejde cez Bratislavu v kolonach z roboty ze to trva aj hodinu , tak by jej aj tie kopanice už nevadili

hope87
26. mar 2024

My si nepredstavujeme...xy zien, ktore takto ziju - na samote, na konci dediny, ti uz pisali a v pohode vsetko zvladaju. Jazdia do prace, deti zanasaju do skolky/skoly, staraju sa o domacnost, zahradu, atd. To len ty mas plnu hubu vyhovoriek a melies dookola stale to iste. Ako som pisala, neverim tomu, ze to je uplne pravdive...lebo neviem si predstavit zenu, ktora si este necha vsetko to, co jej tu piseme a pokracuje v diskusii a vybera si len nieco na co odpovie a v podstate opakuje dookola to iste, ako taky verklík. Žeby snaha presvedcit ostatne zeny, ze je vlastne chuda a ma sedkat pekne doma na riti a nic nerobit, len cakat na zazrak, ktory jej spadne z neba a zacnu rast peniaze na strome. OMGGGG 🙈🙄

letfenixa
26. mar 2024

Ja teda naozaj mám všetko nadosah, zas sa ale "tlačime" v byte. Do roboty to mam 15 minút pešo. Behať nebeham, upratujem a vôbec všetko doma robím aj so synom. Jáj, do práce chodím od synovho roka.

misicka31
26. mar 2024

@zuzanazu85 ( hudba Diridonda)😄
Nedá sa,nedá sa ,dostať sa ráno do roboty,
tu kopec,tam kopec,človek sa veľmi rýchlo spotí.
Úzkymi cestami nechodí nik,
na prvej zákrute strácam svoj dych.
Nedá sa po tráve,
pošlite pre mňa vrtuľník.😄

autor
26. mar 2024

No ked si robia srandu tak to ukazuje skor ich inteligenciu. Lahko sa im hovori ked si ziju niekde v meste alebo v centre dediny. Mne tu pomohlo precitat si rady lebo som sa rozhodla ze treba nieco zmenit aby sme sa ako rodina mali lepsie. Zial to nejde podla tych rad co davali ale inspirovlao ma to aspon trochu k inym veciam zas.

diewcatqoo
26. mar 2024

Autorka, ked tuto diskusiu myslis naozaj vazne, tak uz radsej nepis nic, lebo co slovo, to perla a kazdym dalsim prispevkom sa stale viac a viac strapnujes. Ano, vsetci zijeme v mestach alebo v centre dediny a nemame paru o tom, ako to naozaj funguje v zivote 🤦‍♀️

hope87
26. mar 2024

Povedz mi a co ukazuje to, ze ty mas so vsetkym problem a nic sa neda. NIC. Doslova a do pismena si to na tychto 19stranach dokazala...
Podel sa s nami, co ides teda zmenit, ked si sa inspirovala? Ake kroky podniknes, atd?

luccija
26. mar 2024

@lakebabe Dlhá nad Oravou či ako sa to volá je tuším najdlhšia dedina či Hodruša Hámre?už neviem niekde som to započula.Autorka je majster ako hľadať problémy.Citala som len prvých pár stránok byť bol malý, tak išli k mame na pozemok.To vtedy nikoho nenapadlo, že raz škôlka, práca atď ..vodičák sa dá spraviť aj na splátky aj si kúpiť malý skúter či bicykel a chodiť pár dedín tak, alebo s niekým sa zviesť.

autor
26. mar 2024

Urcite sa porozpravam s muzom a navrhnem mu aby cez bratranca skusil najst pracu v zahranici aspon na nejaky cas. Po par mesiacoch budeme moct odist do mesta do najmu dat deti do skolky a budem si moct najst pracu tak potom zas bude muz moct zmenit ak sa mu nebude pacit v zahrnaici. A dom si budeme moct nechat ak ochatu napriklad.

gejb
26. mar 2024

Geniálny plán. 👏👏 držím palce. Daj nám potom vedieť co povedal manžel. Snáď sa nechá ukecat...

luckaamisko
26. mar 2024

@luccija Dlhá nad Oravou nie je až takáto katastrofa

mk22
26. mar 2024

Sama si sa rozhodla, teda spolu s mužom, žiť niekde mimo.. Na samote.. Máš dve deti. Príde škola, škôlka.. Tvoja práca.. Jednoducho potrebuješ vodicak a auto.. Uľahčis si život, sebe aj detom..otvoria sa ti možnosti, ísť na výlet kdekoľvek.. Máš 27r mladá.. Véd ty máš mať kopec energie, chuti.. Si zober koľko ti pomohli pomáhajú rodicia.. Keby nie ich pomoci, možno nemáš ani dom..
Mam sesternicu z Oravy, 5deti..muz v ba na turnusoch, roducia jej nežijú.. Sa vezme a idú otca pozrieť do ba na víkend.. Žije, užíva.. Hľadá spôsoby ako vziať deti.. A s ničím nečaká na chlapa.. Dokonca po nociach pece na svadby..
Tak prestaň tu fnukat..

1sally12
26. mar 2024

Normálne sa obávam že raz sem prídem neskoro a diskusia bude zmazaná. To by bola taká škoda😄

nelka93
26. mar 2024

Ale my vieme ako to funguje na dedine, takmer polovica z nás v dedine žije, to len ty si lietadlo, ktoré spadlo z neba evidentne, pritom si zrejme narazila na hlavičku , keďže nerozumieš písaného textu. Ty máš len plnú hubu výhovoriek, som len o pár rokov staršia ako ty ale rozumovo teda som mala navrch už pred 15 rokmi

zuzanazu85
26. mar 2024

Som zvedavá, koľko bude mať táto téma zajtra, pretože skoro 2dni a skoro 20 stránok...toto bude na knihu 😁.

hope87
26. mar 2024

Ja odpadnem. Jedine zmeny, ktore ty chces spravit sa vlastne ani netykaju teba ale len tvojho muza, aby si svoju pohodlnu rit mohla posadit na gauc v podnajme v meste a mala si vsetko jednoduchsie?? Tak namiesto toho, aby si sa ty vzchopila a spravila si vodicak alebo nieco proste postupne sa snazit...aj dochadzat tym busom...nic...Tlieskam ti, za tento tvoj uzasny plan 👏. Na druhej strane, ak bude tvoj muz suhlasit, nech sa paci...ale do podnajmu su to zbytocne vyhodene prachy...radsej setrit a spravit za to vodicak a kupit pre teba auto...hned by sa vsetko dalo...teda podla teba asi nie 🙈

lakebabe
26. mar 2024

@luccija táto pani by mala problém aj keby byvala v centre mesta. Jej predstava bola sedieť doma na riti a muž ich bude živiť. Plán nevyšiel. Aj keby byvala v centre lesa aj ztade sa dá dochádzať 🤦‍♀️

nelka93
26. mar 2024

A mimochodom, bývam v novej časti dediny, kde nie je zastávka, obchod, škôlka nič. Všetko chodím PEŠO do dediny. Auto mame, ale ja nesoferujem, radšej sa prejdem. Čiže mam podobnú situáciu ako ty, akurát ja som vedela do čoho idem a neprekáža mi to

autor
26. mar 2024

Vsak potom v meste si spravim aj vodicak ak nebudem mat strach, ale to bude lahsie ked to budem mat blizsie a nebudem sa musiet terigat autobusmi do mesta a bat saze nestihnem.