Zminené problémy v manželstve a živote
Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.
@lienka.7 delia, ale jej muž na rodinu sere, nepostara sa o deti. A ona bude ako taká krava lietať v práci, potom v domácnosti a on po práci na mobile
@jaskolka nech mi ta žena normálne vysvetli postup ako sa celý deň stará o dom, nič nepestuje nemá ani zvieratá. Ma to to iste ako na byte.
Ja mam v dome 250 metrov obytnej plochy a nechápem ako sa on starať. Takisto upracem ako keď som bola na byte to je cele. Co navyše tam celý deň robí keď jej ešte aj mama deti postrazi aj navari
@jaskolka to neviem, len ma mrzí že každá tu prehliada to, že na domácnosť a deti je sama. Chápem, že je to náš folklór robiť zo ženy otroka, ale ja sa s tým nestotožňujem
@zmrzlinka2021 ona ale nie je na to sama, však mama sa jej postará o deti, navarí napecie, ona sa s deťmi prejde po záhrade a to je cele staranie. Od prace sa teda nepretrhne. A vlastne mužovi sa nečudujem, že nemá o ňu záujem, keď sa správa takto a len kopec vyhovoriek
@zmrzlinka2021 ale ona nie je sama! Cez dvor tam mam matku, ktorá jej vari, pečie..a Boh vie co este. nie je schopná ísť odniesť deti ani do skolky, lebo to by madam musela ísť autobusom! Ale deti uz samé pošle potom 👌 toto je už ale iný level lenivosti ti poviem.
A uprimne, z vyjadrení autorky co tu prezentuje by som na mieste jej muza robila to isté.
Toto bude asi ,, Nekonečný príbeh modrého koníka" 😁. Našla sa po 21stranach osoba, ktorá bude autorku ešte podporovať ,obranovať v jej videní sveta, a veď vlastne prečo nieee,ja sa už iba bavím 😆.
@zmrzlinka2021 vies, len je ine, ak je muz tak pracovne vytazeny, ze pride vecer o siedmej - siestej a zena pracuje dajme tomu do tretej a ma kludnejsiu pracu. Jasne, ze ta zena porobi doma viac. Ja tiez robim nakupy, periem, varim cez tyzden, lebo koncim o druhej a o tretej som uz doma. Muz pride o siestej, tak dovtedy nesedim a nevalam si sunky. Zena by nemala byt otrokom, ale zase ona je sice sama, ale mohla si uz vymysliet nejaky plan, aby pracovala napr 4 hodiny denne: Chodit upratovat, starostlivost o starych, piect, sit, vyrabat nieco, aj ked len 300 eur by zarobila, ale uz nieco odlozi, resp. nemusi si poziciavat. Ale ona je s detmi, navari a uprace. Mozno by sa aj muz zapojil, keby videl, ze zena sa snazi, ale ked sa len povaluje doma, tak ani on sa nepretrhne.
ano, autorka, velmi zle rozhodnutia. Apelujes, ze my ostatne mame zivoty zariadene, ale kto si ich zariadil? Ako si zariadis, tak mas. Vies, kolko je tu aj zien, co prekonali vaznu chorobu a pracuju. Zien, co ich opustil manzel a vystudovali vysoku skolu este, same a s detmi. Zien, co po veceroch studuju a doplnaju vzdelanie.
Autorka ma 27 rokov. Je mlada, asi aj zdrava, ma vlastne vsetko pre svoj rozvoj a nic nevyuziva. Len sa lutuje.
@zmrzlinka2021 len nie každý chlap je úderom 16 či 16:30 sú takí čo majú aj služobné cesty a dlhšiu pracovnú dobu či dochádzajú dlhšie.Pre deti treba ísť v istom čase, alebo krúžok, alebo dať jesť spraviť večeru čo majú čakať, kým príde muž?
@lienka.7 no uz odkedy ma deti, cize asi 5 rokov? starsi este nechodi do skoly. V podstate nema ziadne pracovne navyky, ale takychto zien je vela. Je velmi vela pohodlnych zien. Nie, nikto nema zo seba robit mulicu. Ale dnesne zeny sa radi viktimizuju. A ked chce byt zena v domacnosti, nech zase nefnuka, ze nemaju peniaze.
@zuzana76 písala ze uz predtým nerobila, takže nemala ani matersku. Takže moc toho asi nenapracovala... starší nechodí do skolky preto, lebo je lenivá ho tam nosiť, stačí si to tu prečítať. V podnájme v meste sa jej nepáčilo, lebo vsak maly byt. Boli dvaja, to co chcela 5izbovy mezonet? Miesto toho aby v meste hľadala dalsou robotu, tak si nezamestnaná robila deti a stavala dom na samote u lesa ... lebo vsak usetrili👌
Autorka tu ma iba samé nároky ale eurom neprispeje. Jej muz zial nema taky zárobok, aby všetko pokryl, cize je čas ísť do práce! Autorka tam ma matku, ktorá by vedela a mohla pomôcť, ale nie! Ona do prace predsa nepôjde... ešte tu cak výhovorky typu, naco si niečo hľadať vsak deti budú aj tak často chore... a potom tu druhu najoblubenejsiu...dajú mi predĺžený rodicak????
@lienka.7 len ta mama moze byt zhruba v mojom veku 50-tnicka a teda este asi sama pracovne cinna, ak to nie je podobny pripad ako autroka a neostala po detoch doma. A teda ja by som nemala cas sa este starat plnohodnotne o vnucata, kedze sama este normalne pracujem a este dlho budem, obcas postrazit ano, ale nie zavesit mi ich na krk.
@zmrzlinka2021 veď autorka nie je na všetko sama, veď ona ma luxus oproti iným ženám v tom, ze má pri sebe oboch rodičov, ktorí sú už podľa toho čo píše, na dochodku a mama jej všemožne pomáha, co takisto vyplýva z jej samotných vyjadrení.
Čiže v tomto to ma neskutočne ľahšie v porovnaní s mnohými ženami,ktoré sú fakt ma všetko samy. No ona ani s týmto benefitom nevie robiť nič z toho na čo by mala možnosť
@zuzana76 áno,ma fóbiu a volá sa to lenivosť 🤭🤣
@zuzanazu85 ano, aj to, plus neochota vykrocit z komfortnej zony
@zuzana76 Veď chce ísť do mesta bývať, čiže fóbia s poruchou sa socializovat nepripadá do úvahy 😉
@zuzanazu85 ano, ale myslela som taku skor pracovnu oblast, jednoducho, ze ten clovek nedava aj pracu, lebo sam sa pozna, ze nestiha, nezvlada, časový manažment atd...nie, ze sa boji ludi, ale tzv. "neschopak"
@zuzanazu85 ze ona dava ledva tu rodinu, aj to asi s odretymi usami
Inak vsak mala vela toho, pise, ze sa starala o deti a rodicov a v tej istej vete, ze oni pomahali jej. @autorka Ty si ucebnicovy priklad niekoho, komu sa nic nechce, na vsetko ma vyhovorky, preco to nejde a vie len natrcat paprcu a hladat pomoc u inych
Ja fakt lutujem chlalov tychto hnilych zien (este ho posiela zarobit do zahranicia, pretoze to je pre nu najpohodlnejsie
Autorka, ja som ti tu už síce prispela s možnosťou HO, ale ako vidím, ani si nezareagovala. Fakt som si dala námahu prečítať všetko.
Ja stále tvrdím, kto je šikovný a chce, vynájde sa. Ja v mojej práci mám tabuľkový plat, ale vieš čo? Našla som si aj 2. prácu. Začínam o 7, končím o 16 - každý deň 9 hodín. Áno, nemám deti, ale tiež sa starám o domácnosť. Makám, aby som sa mala v budúcnosti lepšie. A maká tu aj veľa žien, ktoré ti tu poskytli rady a tipy - opäť si to dostala na podnose a ZADARMO.
Všetko už snáď povedané bolo. Škoda len, že si nám nenapísala, že ťa to nakoplo a rozhodla si sa aspoň k niečomu - či zaslať životopisy, či pozrieť si možnosť naučiť sa jazyk... Aspoň by naše komentáre nevzišli naprázdno 🙂
Horšie bude, keď zistí, že aj v meste nejde všetko jednoducho, autobusom bude mať dosť, ale pomoc rodičov nebude a keď napr. jedno z deti ochorie, tak hneď bude problém. A nájsť si prácu s takýmito názormi a žiadnymi pracovnými návykmi to tiež nebude jednoduché.
Este ma zaujala veta, ze vztahy s rodicmi uz nie su dobre a boli nezhody a hned za tym...rodicia by nam pozicali (inymi slovami dali) dalsie peniaze
Co takto prestat rodicov vycuciavat a nech si ich mat ako tak dostojny dochodok?
Bohaaaaaa. Že ľahko sa hovorí, keď mame zariadené životy. Lebo životy sa zariaďujú samé od seba. Bože, žena vzchop sa. Nikto ti ten život za teba nezaradí. Tvoje štartovacie podmienky su lepšie ma väčšina samoživiteliek…. Naozaj nemám slov na teba. Čudujem sa tvojim rodičom, že ťa tolerujú a dotujú. Ak by som mala takú dcéru, bola by som zo seba ako z matky sklamaná.

@zmrzlinka2021 no z príspevkov a štýlu písania autorky nemám pocit, ze ona sa nejako pretrhne okolo domu a detí..