icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

zuzanazu85
27. mar 2024

DOKONCA VLAKOM...chodí starý otec....😲😲😲👍👏

petronelag
27. mar 2024

Nebola by som si istá, či také dieťa, ktoré bude v podstate chodiť iba rok do škôlky a väščinou je iba doma, nepozná ostatné deti - zvládne same v prvej triede do školy, aj keď len vystúpiť z autobusu a ísť s ostatnými. Aspoň mesiac by som s ním chodila, aby som to videla, či to zvláda.

zuzanazu85
27. mar 2024

SI TROLL ALEBO TRÚBA JERICHOVA,ALEBO EXPERIMENT NA ČITATEĽKY MODRÉHO KOŇA!!!!

proste0monika
27. mar 2024

Ze jeho to bavi 😂😂😂 sen kazdeho slovenskeho dochodcu, cestovat s prestupmi do prace aby mohol prilepsit dcere, ktora ma tu istu zastavku rovnako daleko ale nechce sa jej na nu ist 😂

zltalienka
27. mar 2024

Však aj Tebe by na začiatok stačilo pár krát do týždňa...ísť na brigádu.

1sally12
27. mar 2024

Takže dokonca už aj vlaky sú po ruke 😳 áno? Tvojho otca baví pracovať?🤦‍♀️ Takže po ňom to mať nebudes...

hanka50
27. mar 2024

Mila autorka ,neviem ci tato rada uz padla ( prisla som ,len po 26 stranu) ,ale nechces sa prihlasit do ZAMENY MANZELIEK?..kaplo by z toho mozno na ten vodicak , mozno by ti ti nastahovali zenu ,co ,by ti ukazala ako sa to robi a ja ,by som to strasne rada videla😁

lienka.7
27. mar 2024

@zuzana76 prepac, ale si fakt robíš prdel, ze? Toto nemá inteligencie co sa za necht vojde 🤦‍♀️
Jej sa nechce vystrcit päty z domu, hľadá akékoľvek výhovorky, co to nevidíš??? Chudence deti aspoň v škole budu mat aký taky kontakt s rovesníkmi a okolim a ty jej tu este rad homeschooling, aby ďalej drepela doma a z deti boli malí foresti, co???

zuzanazu85
27. mar 2024

@hanka50 bohužiaľ aj to už padlo... všetko padlo,len ona stojí 🤣

hanka50
27. mar 2024

@zuzanazu85 neverim ,ze niekto takyto existuje ,dala by som jej vyskusat jeden moj tyzden a asi by skolabovala😂

luckaamisko
Autor odpoveď zmazal
taksomtu
27. mar 2024

@hanka50 už som to tu pred chvíľou navrhla, ale autorka asi nereagovala, už prestávam mať prehľad 😅 navrhovala som aj kuchárske súťaže, že ju tam dokonca aj dovezú, odvezú a nič, pritom výrazne by si finančne prilepšili a verím,že by ju zavolali aj opakovane.

taksomtu
27. mar 2024

@zuzanazu85 👏👏👏 ako, padlo tu aj podozrenie na umelú inteligenciu, ale podľa mňa to už samotný názov vylučuje...

autor
27. mar 2024

Nebudem sa strapnovat v telke pre pana vsak my nie sme nejaky pripad ze by sme museli do telky ist sa pred celym slovenskom strapnit.

@1sally12 no moj otec tam chodi lebo ho to bavi, nevadi mu zabit hodinu cestovanim lebo to berie aj ako konicek a stretnutie sa s ludmi. Ale tak to nie je praca pre mna to co tam on robi to je fyzicka praca skor vhodna pre muza a treba to uz ovladat trochu.

@luckaamisko muz mi slubil ze sa postara a ja budem doma s detmi cize on mi nejak nevycita ze nepracujem kedze vie ze nemam ani kde. Bohuzial jeho plat nestaci uz tak to bude treba nejako riesit.

zuzanazu85
27. mar 2024

@taksomtu čiže som odhalila prvá umelú inteligenciu? 🤣🤣🤣lebo asi dakde v strede som ju spomenula,že TOTO NEMÔŽE BYŤ ŽIVÁ, EMPATICKÁ , ROZUMNÁ BYTOSŤ,aj keď sme naozaj rôzni ľudia?. A hlavne PRETOŽE ,ZE JE FURT TAK NAD VECOU?veď tými všetkými príspevkami by sme už vytočili aj krtka po zimnom spaní 😁

misicka31
27. mar 2024

Tu robíte to isté a zadarmo🤷

luckaamisko
Autor odpoveď zmazal
mima1608
27. mar 2024

@1sally12 jej mama má podľa jej slov tiež dobrý dôchodok, takže zjavne aj ona makala celý život.

No to je nejaká divná dedina... Nič tam nie je, len kopce a úzke cesty a nakoniec sa dozvieme, že je tam pošta, škola, škôlka, obchody (vrátane obchodu s oblečením), vlaková stanica, na prepravu z jednej strany dediny na druhú potrebuješ MHD... Nakoniec sa dozvieme, že bývaš niekde na okraji Banskej Bystrice, lebo tá je dosť kopcovitá 😂

katika85
27. mar 2024

autorka… to fakt? jeho bavi zabijat hodinu denne cestovanim? (ci par krat do tyzdna?) 😒 hmmm normalne pouvazujem nad tym ked pojdem buduci tyzden do prace ci ma bavi stat v spicke v buse dychat vydychany vzduch, citit cudzie fucanie pri uchu. v jednej ruke kabelka (tazka jak fras kedze v nej mam aj desiatu aj obed) a v druhej ruke Nb a drzim sa zubami aby som sa nevytrela pri brzdeni…hmmm normalne zacnem uvazovat ze dam vypoved vsak toto nie je zivot… takto sa neda zit. na rozdiel od vasej domacnosti moj muz zarobi dost na to aby nas s prehladom uzivil a este by bolo na letnu dovolenku. a ja si budem sediet doma… brat nejaku davku a bo co… sa to pobera…

taksomtu
27. mar 2024

Ja si práveže myslím a očividne tu nie som jediná, že sa do reality show perfektne hodíte celá rodina a najmä ty, autorka. Ako ti tu už napísali- mala by si z toho aspoň peniaze, takto z toho nemáš nič okrem toho, že valcuješ Modrého koníka a zapíšeš sa do jeho pomyselnej siene slávy. Ešte zostáva Boris Kollár, ale ak máš nadváhu, to je tiež patová situácia...

owecka
27. mar 2024

Ty si za a) troll...neverim, ze takato zena existuje...robis si z nas prdel ak troll nie si tak za B) totalne vymleta osoba, prepac, ale toto sa neda po tebe citat

taksomtu
27. mar 2024

@zuzanazu85 🤣🤣🤣 tak autorka dá ráno deťom raňajky poprechádza sa s nimi na samote u lesa, dá im obed (buď ho uvarí jej mama alebo aspoň poskytne potraviny), dá deti spať, posurfuje na nete, poočumuje bývalé spolužiačky na sociálnych sieťach, pozávidí, potom už nepamätám čo, ale zrazu je večer a idú spať. Čuduješ sa,že je taká zrelaxovaná a má kľud Angličana? 🤣

lakebabe
27. mar 2024

@zuzanazu85 som to hovorila ze Kysuce 👌🤦‍♀️ každý tam dochádza ako sa mu da na vlak a odtiaľ smer Žilina alebo Čadca do roboty .
Kokos tri hodiny som šoférovala a tu pribudlo 16 strán 😀 no nič vidím ze sme sa nikde nepohli možno o týždeň tu nejaký nápad padne💁‍♀️

taksomtu
27. mar 2024

@lakebabe nápadov je neúrekom, len autorka je zavalená toľkým brainstormingom, že nevie, ktorý má skôr zamietnuť.

lakebabe
27. mar 2024

@taksomtu ak sú to vážne Kysuce ja jej fakt tu robotu rada zoženiem 😀 Len voziť ju do nej nebudem 😀
Dneska som ztade prišla , každý sa sťažuje že nevie zohnať zamestnancov tak už som fakt z toho debil😀

zuzanazu85
27. mar 2024

Ona je ozaj niečo vygenerované 🤣👍. Veď ,to ako VLAŽNE odpisuje, nič ju neurazí,nič ju nenaserká, znáša aj urážky, (človek jej napíše že je trúba a nech si dáva bacha, aby jej neprišla sociálka...) a ona s kľudom leňochoda píše naďalej,ako sa všetko nedá... 😂

lakebabe
27. mar 2024

@zuzanazu85 keby si ty mala život gombicku odrobene v živote tri mesiace a mama by ta krmila do huby s chlapom tiež by si mala kľud Anglicana😀

autor
27. mar 2024

Ja si srandu nerobim to skor len vy uzakujete ze zijete uplne inym sposobom zivota a toto si fakt ani neviete predstavit inak by ste tu take veci nepisali. co mne pomoze ze mam v dedine x kilometrou odo mna postu skolku skolu obchody ked mi tam ide par spojov a par naspat. Peso sa tam enda dostat to by bola samovrazda. Tak som tu proste zaseknuta odkazana na muza s autom a hej aj na pomoc od rodicov lebo ked nieco musim vybavit musia strazit deti. A to by ma zaujimalo kde v dedinach a okolitych mestach je tolko roboty ze by si ju clovek len so strednou nasiel a nemusel by robit na zmeny ci v take casy ze poobede.
A nejake strasenie zo socialkou kvoli tomu ze poslem deti autobusom do skoly vsak to je hlupost. To by polka dediny mala deti odobrate lebo to je normalna vec ako to tu aj pisali.

jarka212
27. mar 2024

@lakebabe aj ja si stále myslím, že sú to Kysuce, a verím tomu, že je aj ona reálna, len proste sa jej nechce robiť. By ste sa čudovali, je ich dosť takýchto žien, čo sa im robiť nechce a kvasia doma, ale za to chlapa vedia presne navigovať, čo má porobiť, ale keďže to im asi aj vyhovuje...tak uvidíme do kedy, tiež sme mali susedku, domka čo sedkala a manžel podnikal, do kedy ho to prestalo baviť a po 20 rokoch manželstva to vzdal a zrazu naša milá susedka v 50tke musela nastúpiť do práce, lebo zrazu nemala sponzora!

veronicka88
27. mar 2024

Bože dobrý. Na kieho ony som začala čítať túto skvostný debatu....decká má dnes vytacakubdo nepríčetna ale po tomto si fakt idem naliať jeden dobrý rum🙈otras...