icon

Zminené problémy v manželstve a živote

25. mar 2024

Mam 27 rokov no pocit ako keby som si pokazila zivot:( s muzom som sa stretla pocas strdnej skoly a hned po skole sme sa zobrali, on vted yuz robil tak nam rodina pomohla financne so svadbou. Odisli sme do najmu kusok od nas do mesta a konecne sa mi podarilo najst pracu v administrative kedze mam len SS. Ale byt bol maly a proste sa nam tam nepacilo tak sme sa dohodli s mojimi rodicmi ze prenechaju cast zrahrady a tam psotavime dom, co mi prislo super. Tak sme dostali hypoteku a zacali stavat, vela pomohli rodicia aj finanacne aj co sa stavby tyka tak to islo rychlo, no v praci som skoncila tak sme isli naspat k rodicom byvat lebo nemalo zmysel ostavat v byte. Neskor som zistila ze som tehotna tak som pracu prestala hladat, zial mi nevysla materska. Zili sme skromne ale tak sustredili sme sa na ten dom, halvne muz. Starala som sa o dieta u rodicov ktory pomohli, muz bol v praci alebo robil na dome, netravili sme vela casu spolu. Po cca 2 rokoch sa narodila dcera a neskor sa uz aj dokoncil dom tak sme sa oknecne don nastahovali. Ono potom ked uz sme mali prve dieta uz som si zacala uvedomvoat ze to nie je take ruzove a sme teraz prikovany k domu v casti obce kde nic nic nie je, najblizsi obchod skoro 10 min autom a praca naokolo ziadna. Dtarsie dieta nemam v skolke lebo ho tam nemam ako vodit, muz ma auto ale to potrebuje do prace ja nemam vodicak a druhe auto si aj tak nemozeme dovolit. Muz sice zarobi ale vsetko ide na splatky benzin a jedlo no a uz aj to jedlo zacina byt stale drahsie a drahsie. Vztah medzi nami dost ochladol, uz spolu ani netravime cas, o deti sa staram hlavne ja, ani sa nemame o com rozoravat spolu. Ked ma cas tak je na mobilea radsej ani nechcem vediet co tam robi. S rodicmi uz su vztahy tiez horsie lebo sa stale starala hlavne mama do vsetkeho do deti, otec zas s muzom mal nejake nezhody, proste vsetko zle. Coskoro si budem musiet zacat hladat pracu ale rposte tu nic nie je ani sa tam nemam ako dostat, aj keby som deti nechala mame pocas toho ako budem v praci tak proste o 7 autobusom do prace a o pol 5 z rpace autobusom. Ani nemozeme predat ten dom lebo kto by to kupil na zahrade na konci sveta. Rodicov by asi porazilo. A potom pozriem na net a vidim najlepsiu kamaratku zo zakladnej skoly ako je kazdu chvilu niekde na vylete a uziva si zivot lebo studovla adalej a odstahovala sa. Mam pocit ako by som zila 50 rokov v minulosti.

livuska124
25. mar 2024

@matkahelka presne toto mi napadlo, viď môj príspevok 😀 akože Rimavská Sobota nie je veľkomesto, ale neverím, že v nejakej dedine má škôlku 5km od domu, keď ja cez pol mesta (resp. možno aj viac, než cez pol mesta) som ju mala necelé 3km.

autor
25. mar 2024

Nechapem, a keby mala nad dvetisic obyvatelov tak to nemoze byt koniec sveta? ta cas t v ktorej zijem? To fakt asi nikto z vas nebol v takej situacii lebo by ste nemali take komentaare ako mate, ako keby som bola v uplne jednoduchej situaici

hama_ba
25. mar 2024

Však to je troll? 🍿

zuzana76
25. mar 2024

viac ako hodinu cestovanim stravi takmer kazdy Bratislavcan, alebo aj ja, byvam 5 minut autom od mesta, ale robim na opacnej strane mesta, cize musim prejst cez cele mesto. Ano, mam auto, konecne, lebo som o 20 rokov starsia ako ty a nasetrili sme, zarobili sme, obaja, s manzelom, aj dve deti sme stihli. Takze rano mi trva autom 20 minut do prace, keby som isla autobusmi, tak mi to trva hodinu, alebo hodinu a pol. A to ani nie sme daleko v zapadakove, ale k nam chodi autobus len raz za hodinu.

zuzana76
25. mar 2024

Napis aspon obec, chcem vidiet, kde je to take hrozne, ze sa neda dochadzat

subartic
25. mar 2024

@matkahelka moja obec m 5 km na dĺžku , ale škôlku má v strede . Takto by tá obec mala na dĺžku 10 km a takú naozaj nepoznám , skutočne.

subartic
25. mar 2024

autorka 10 km obec na dĺžku ? Veď v takej vzdialenosti sú mnohé dediny od mesta a nie ešte aby to bola dedina v zapadákove. Neexistuje taká dlhá obec . Zrejme si zle odhadla vzdialenosť.

hsara99
25. mar 2024

Bože chudák tvoj muž, dufam že si uvedomuje akú ma lemru doma.

misinka26
25. mar 2024

Kriste dievča spamätaj sa... čo si myslíš, že každá z nás má prácu rovno za domom? Ja žijem sama so synom v BA, denne cestujem viac ako hodinu! Môj syn kým chodil do škôlky bol v škôlke prvý a odchádzal posledný lebo sa inak nedalo, prvé dva roky v škole rovnako, teraz už chodí sám... všetko sa dá keď sa chce, len ty nechceš... máš na všetko výhovorky...

livuska124
25. mar 2024

Autorka - už tu padlo tristo rád a nič z toho sa podľa teba nedá...... Tak čo chceš počuť? Jednoducho pracovať budeš musieť, ak chceš zlepšiť vašu finančnú situáciu, či sa ti to páči, alebo nie. Tak ako tisíce ľudí, ktorí nevlastnia auto, prispôsobíš svoj čas / život autobusom, spojom a môžeš dochádzať do mesta. Alebo chceš ostať na dôchodku s holou riťou? Vieš o tom, že dôchodok sa už nepočíta z priemernej mzdy?

zuzanazu85
25. mar 2024

Ale ty si v jednoduchej, normálnej situácii s tým rozdielom,že si proste len lenivá a čakáš pečené holuby do ... úst 😆

autor
25. mar 2024

Skusim este hladat nejaku pracu z domu ako tu bolo spomenute. Ja nehovorim ze sa neda dochadzat, da, ale je to komplikovane lebo tu autobusy nechodia kazdu chvilu a ked nahodou zmeskam autobus tak musim cakat hodiny na dalsi. A na vodicak sa tiez tazko setri ked nie je z coho. Pisala som ze niekedy uz ani na jedlo nevychdza a musim od mami poziciavat z coho mam asi setrit.

ckocka
25. mar 2024

Vobec sa nerozčuluj nad komentármi, lebo nám je to v skutočnosti úplne jedno. Bez peňazí a bez budúcnosti si ty, nás sa to žiadnym sposobom netýka.

lenkasarka
25. mar 2024

Ešte je možnosť. Ďalšie dieťa a potom ďalšie a následne ďalšie a tak ďalej. No verím,že toto nebude tvoj prípad,ale keby aj tak ja ich živiť nebudem 🤷‍♀️

lienka.7
25. mar 2024

Ja navrhujem urobiť si ďalšie dieťa. A zase na 3 roky mas vystarane 😉👌🙈

subartic
25. mar 2024

ok, a koľkokorát do roka zmeškáš autobus a budeš musieť čakať na ďalší ? Si v pozícii 1000 cky žien a mužov čo bývajú na dedinách a robia v meste , veď nie si jediná . Ani tam nechodia autobusy každú polhodinu alebo hodinu .

alex49
25. mar 2024

Radšej budeš doma sedieť a na konci mesiaca hladovať ako by si aspoň skúsila ísť aj do tej blbej výroby pracovať, síce precestovať 60eur, ale do rozpočtu pridať 700eur?? Máš dve deti, si za ne zodpovedná. Začni hľadať ako sa niečo dá a nie nedá, ty si nemôžeš vyberať ci budeš robiť v administratíve alebo upratovačku. Potrebujete peniaze. Rodicia vám už dosť pomohli, je načase postarať sa sama o seba.

ivik4
25. mar 2024

Ale vsak zeny Ti radia uplne normalne ,bezne moznosti ako maju ludia po celom svete a funguju tak.Na vsetko povies ze sa bud neda alebo ze sa to lahko povie. No nie, nieje to lahke. Nic nieje v dnesnej dobe lahke a ak byvas kde byvas, uz aj to mas tazsie ale na tom ste sa s muzom rozhodli Vy sami a aj na dvoch detoch ked nemate peniaze.
To s tym ze Ti dieta bude hned chodit do skoly same si strasne lahko predstavujes, stale je to male dieta a musi si zvyknut,naucit sa poriadne cestu a predskolska nevravim, treba s nim chodit.

zuzana76
25. mar 2024

tak zacni opatrovat deticky, alebo starych ludi, mozno niekto, kto do prace bude chciet ist, tak tebe da dieta postrazit, alebo aj dve, budes inkasovat 200 eur mesacne za jedno (to je este nizka cena, ale vzhladom na to, ze ste v zapadakove a rodicia by si tie deti k tebe vozili sami, tak je znizena) , hned mas 400 k dobru

zuzana76
25. mar 2024

a za 10 mesiacov mas nasetrene na vodicsky

subartic
25. mar 2024

treba sa sústrediť na to čo máš a čo je dobré .. dve zdravé deti , vlastné bývanie , záhradu , muža čo sa mi vracia domov , rodičov čo sú ochotní pomôcť, škôlku a školu v dedine , síce 4 spoje ale sú , taxík alebo muž to vždy istí keby niečo , možnosť dochovať , dopestovať , podnikať výlety do okolia . Máš toľko toho čo môžeš robiť a byť spokojná a nie taká negativistická . Zamestnaj sa , urob si vodičský , kúp auto ...to maj ako cieľ . Bože dievča však dá sa toľko zapracovať na tej svojej situácii, aby bolo dobre.

letfenixa
25. mar 2024

@ivik4 dieťa bude chodiť samé, hore kopcom, dole kopcom, blbé autobusy, ale dospelá osoba nie, príliš zložité.

lakebabe
25. mar 2024

@alex49 o takúto ambicioznu ženu, bez vodicaku, bez školy, bez jazykov, bez praxe s dvoma malými deťmi po MD, ktorá bude dochádzať z konca sveta sa ozaj v administratíve pobijú. Na jej mieste by som ešte za tu výrobu alebo predavačku bola vďačná

diewcatqoo
25. mar 2024

Zena, ty si totalne mimo. Si myslis, ze vsetky mame skoly/skolky pod nosom a pracu 5 min od domova? A hanba ta ani trochu nefackuje, ze ti
rodicia pomahaju financne, lebo ti nevychadza? A co sa tyka prace, tak si tiez dost mimo.. s takymto pristupom jedine do tej vyroby. Ved ty nemas ziadnu prax, nemas nic, co by si potencialnemu zamestnavatelovi mohla ponuknut a predpokladam, ze podobny lenivy pristup budes mat aj v zamestnani.

gejb
25. mar 2024

@alex49 síce hladuju ale za to majú dom! To je dôležité 👌
Finančná gramotnosť 0. Snáď rodicia nepôjdu tak skoro do dôchodku lebo budu hladovať všetci...

ivik4
25. mar 2024

Ty mas uz len milionovu vyhodu v tom ze ked raz zacnes pracovat , ma Ti kto vyzdvihnut deti zo skolky ci skoly,pripadne sa s nimi aj naucit a ty si tym padom pracovne volna aj s tym cestovanim.
Ani nevies kolko zien by taku pomoc od rodicov potrebovala na dennom poriadku. O pozemku a peniazoch od nich nehovorim 🙄

hederamonstera
25. mar 2024

Odporucam aj detox od socialnych sieti a zacat zit tu a teraz. Nikto neda na socialne siete bezny zivot, ktory ma aj tazke chvile, vzdy su to tie highlity, tie mini topky z dna, ktore sa zdaju byt ako mega obrovske a uzasne. To nerobi dobre na psychiku nikomu, NIKOMU. Mozes to brat ako motivaciu ale nie ako ze niekto ma takyto uzasny zivot 24/7.
Drzim ti palce aby si sa z tejto depky dostala. Bude dobre.

doriiis
25. mar 2024

Úplne zbytočne jej tu všetky radíte.Ked je niekto hnida lenivá,tak jej nepomôže nič.To je o ľuďoch a v ľuďoch.
Takýchto žien mi nikdy ľúto nebude

diewcatqoo
25. mar 2024

@ivik4 prosim ta, taketo zeny tuto pomoc od rodicov neberu vobec ako vyhodu (uz toboz nie, aby prejavili nejaku vdaku), pretoze to pokladaju za samozrejmost. Ony si nevedia predstavit, ze vacsina ludi existuje inak. Bohuzial, poznam dost takych a je to uplne presne ako autorka - nic sa neda, na vsetko je vyhovorka.

autor
25. mar 2024

Ja nehovorim ze vsetky mate pracu 5 min od domu ale vyst z bytu par metrov a byt na zastavke kde kazdu chivlu chodi autobus, nasadnut a vystupit par krokov od prace je rozdiel ako vyjst z domu, trepat sa kilometer za kazdeho pocasia na zastavku kde pride bus raz za 3 hodiny ci ako casto chodi a potom dalsich 10+ min chodze do prace podla toho kde by som robila. Ano da sa tak prezit, ale ja mam este 2 deti a dom o ktore sa treba starat nie ze cely den zabijem cestovanim a chodenim, o zvysok sa bude starat kto ked bude aj muz v praci?