Zničila som ja švagrine svadbu?
Ahojte..ani neviem preco tu pisem ale potrebujem sa niekde vyzalovat mozno poznat iny nazor..lebo som akosi zrazu cierna ovca v manzelovej rodine a niesom si ista ci právom..mozno vy mi to objasnite ako nezainteresovane osoby..svagrina mala pred mesiacom svadbu..vydavala sa prvykrat ..pripravy prebiehali dost chaoticky lebo svagrina je typ cloveka co vsetko riesi na poslednu chvilu..no a tri tyzdne pred sobasom si spomenula ze vsak ona nema zajednanu kadernicku..resp. mala ale ta jej to odriekla a ona zabudla si hladat novu..kedze bola zufala nakolko obvolala asi vsetky kadernicky v meste ale bud mali plno alebo dovolenka..ja som si spomenula na jednu moju znamu kadernicku ktora mna cesala pred troma rokmi na ples a ucesala ma velmi pekne aj za dobru cenu..povedala som svagrine ze jej skusim zavolat ze ona je teraz na materskej dovolenke a berie to ako privyrobenie si tie ucesy..tak som jej zavolala a povedala ze ma v tedy akurat volno ze svagrinu moze ucesat...svagrina cela happy ze ma o uces postarane ale ze ide teraz na dva tyzdne na dovolenku tak nestihaju skusku ucesu..svagrina povedala ze jej to nevadi ze vsak ja som ju ako kadernicku vychvalila do nebies (povedala som len ze ma vtedy raz pekne ucesala) tak ze jej veri a skusku ucesu netreba..prisiel den svadby a svagrina sa isla dat rano o desiatej ucesat..vratila sa odtial po dvoch hodinach tak sa jej pytam ze ako je spokojna ..uces sa mi zdal celkom OK aj ked priznam sa k nej nehodil velmi ale myslela som ze je s tym svagrina v pohode, presla len okolo mna skaredo sa na mna pozrela vosla do izby a bachla dverami..tak som sla za nou a pytam sa co je..zacala na mna kricat ze sa jej mam pozriet na hlavu ze co jej ta moja "uzasna" kadernicka vytvorila na hlave..ze vyzera akoby mala prilbu uces ala sesdesiate roky ze ani jej babka nemala taky hrozny uces na svojej svadbe..nevie s tym ani nic urobit lebo jej na to dala asi tonu laku a do toho ešte korunku ze proste hruza zacala tam plakat ze ona takto pred tych ludi nepojde ze vyzera ako debil a ze mi pekne dakuje ze som jej odporucila kadernicku a znicila svadbu..ja som sa jej pokusala vysvetlit ze vsak mna ucesala pekne ze som necakala ze jej urobi takito uces naozaj to vyzeralo tak nemoderne..ale nebol to zamer aby som jej pokazila svadbu alebo nieco take..chcela som len pomoct..naco mi povedala ze krasne dakuje za taku pomoc ze v svoj velky den bude vyzerat ako cinsky boh srandy vdaka mne..ze si mam nabuduce svoje odporucania nechat..svadba prebehla tak ze nevesta bola oduta vobec sa nebavila a vsetci to davali za vinu mne..hlavne teda ona a svokra samozrejme..svokra ešte zahlasila..ze tak aspon vies ze si nemas davat od nej radit ...
Tak ja neviem ženy, ale asi žiadna z vás by nechcela mať na sebe "prilbu" počas vlastnej svadby. Takže ja sa nečudujem, že to v tvojej švagrinej takto vrelo a vyvrelo.
Keďže každý ráta s tým, že sa vydáva len raz. Ale snáď to nebudete riešiť ešte roky rokúce.
Ale zas švagriná mohla ísť aspoň za tou kaderníčkou a aspoň si dohodnúť, čo a ako ..a nie len čumiet do mobilu. A mala byť ku kaderníčke úprimná a riešiť svoju nespokojnosť na mieste.
Autorka,
ty si švagrinej svadbu nezničila...to ONA zničila váš spoločný vzťah do budúcnosti.
Lebo takej rozmaznanej hlúpej hysterickej trúbke sa budeš musieť vyhýbať a žiadne bližšie kontakty nepestovať.
Svokra je podobného razenia... držať na dištanc :(
Nič si nevyčítaj...pouč sa z toho...a ži si svoj život 🙂
A ešte by ma zaujímalo, čo na to celé povedal ženích? To mu nevadilo, že nevesta bola celú svadbu oduta?
Keď sa bude vydávať druhý krát, určite si dá záležať a bude vyzerať lepšie. 🙂 Keď ju ženích s takým účesom vzal za ženu, tak to nebolo také hrozné.
Fotka nebude? Chcela by som vidieť čínskeho boha srandy. Pardon, ale vybuchla som od smiechu.😅
Na druhej strane, neviem si ani predstaviť ako strašne sa musela švagriná cítiť a že bude mať pokazené spomienky na celú svadbu, to je fakt. 😐 Ale žiaľ, môže si za to jedine sama. Sedela predsa v kresle keď jej robila účes a to že ťukala do mobilu a nesledovala čo jej robí, tak asi jej na tom nejak veľmi nezáležalo. Radšej by som hodinu meškala kvôli novému účesu, ako prísť s nejakou katastrofou na hlave a zničiť si celý deň a fotky. Zdá sa, že tvoja švagriná absolútne nerozmýšľa. 🤷
Ty za to určite nie si nijak zodpovedná. Žiaľ, toto už len bude musieť predýchať, nič iné jej neostáva. 😐
Ty nie si na vine. Bolo to tu už 100x opakované a súhlasím. Chcela si len pomôcť... Ale emócie, ktoré museli v švagrinej byť si viem predstaviť. Niektoré tu píšu, že svadba nestojí na účese. Pochopiteľne... Ale aj v bežný deň sa človek cíti lepšie keď je upravený. Aj v bežný deň by mi bolo nepríjemné mať na hlave niečo čo sa mi fakt nepáči a necítim sa v tom dobre. Ani v bežný deň by sa mi nechcelo stáť pred fotografom, kameramanom a všetkými známymi ako stredobod pozornosti s účesom, ktorý by mi vyslovene vadil. A nie to ešte na svadbe. V deň, ktorý sa nikdy nezopakuje. V deň, ktorý mal byť fakt krásny. V deň, ktorý si kopec žien predstavuje od dievčatka, že aká bude raz pekná nevesta.... Jasné, malo to kopec lepších riešení. Keby sa zapojil rozum dalo sa to racionálne aspoň ako-tak poriešiť. Nádych-výdych, rýchlo umyť a výkuzliť si hoc aj sama na hlave aspoň účes, ktorý sa mi na sebe páči a viem, že sa v ňom cítim dobre... Jasné.. Ale v tom zhone, strese a veľkých emóciach chápem, že holt, ju to prevalcovalo. A je mi jej fakt ľúto lebo zjavne na vlastnú svadbu nebude spomínať v dobrom...
@estrella5 áno, účes je dôležitý a na svadbe ešte viac, ale mala si na to nevesta dohliadnuť, pozerať sa, čo jej na hlave tvorí, predtým jej ukázať foto, aký účes chcem ... a nie sa vŕšiť na švagrinej a zvaľovať vinu za spackaný účes na ňu ...
Mňa zarazilo že sobáš bol o 2hej a ona sa šla dať česat o 10tej (bez skúšky u neznámej kadernícky) dosť na hlavu teda. Ja by som už bola o 10tej doma 🤣
Jednoznačne je to jej chyba. Raz ako deti sme išli na svadbu a so sesternicou nám naše mamy spravili rovnaký účes. čo bola chyba. Jej sa hodil aj bol krajší, ja mám jemné vlasy vyzeralo to strašne. Celý čas som sa cítila zle, ako škaredá ale bola som fakt mladá aby som to hneď riešila, až neskôr na zábave som šla do záchoda a rozobrala si to. Vtedy som sa poučila. Takže viem ju pochopit ako sa cítila ale môže si to dávať za vinu sebe .... Ty si chcela pomôcť , nabudúce už nerob pre ňu nič.
Vies co, je mi tej svagrinej velmi luto. Mna by asi slak trafil na jej mieste.
Ale ona sama si to pohnojila hned 3x.
Prvy krat, ked nechala hladanie kadernicky na poslednu chvilu a nevedela nikoho zohnat.
Druhy krat ked suhlasila s ucesom bez skusky. Ved mala 3 tyzdne do svadby a kadernicka isla na dovolenku len 2 tyzdne... aj keby som mala mat skusku den pred svadbou, tak to urobim. Vlasy su nesmierne dolezite.
Treti krat v den ked ju ucesala a ona jej nic nepovedala... ved ak sa jej to nepacilo, poviem kadernicke nech zmyje a dam si robit nieco rychle a jednoduche... aj keby len vlasy vyfukala a potom natocila kulmou.. ma to za 40 min hotove...
Inac chuda nevesta musela vyzerat asi hrozne. Na hlave nemoderna leskla prilba, ktora sa jej vobec nehodila a zachmurena tvar. Asi by som spalila vsetky fotky ak by som bola nou.😀
A švagriná kde mala usta, keď ju kadernicka česala?este jej aj za ten účes zaplatila? Veď nie som spokojná- nerob mi to tak, nezaplatím ti 🤷🏻♀️ Jej problém je, ze sa nevie ozvať tam, kde je potrebne, hlavne, ze tebe vynadala. Svadbu si sama pokazila, mala si to sama poriešiť.
@ella1234
Na 100% súhlasím, švagriná je hysterka. Kadernícke povie jej pekne a na tebe sa vyziape? To co ma byt? A objedná sa ku nej AŽ o 10? To sa všetko rieši skoro ráno, už o 7. Ona bude riadne nesamostatne poleno. Svadba a ona si ani len blby účes nevie vybrať aký by chcela. Ta akosi toho až príliš veľa necháva na druhých, asi sa jej potom robia ľahšie scény, keď za nič nie je zodpovedná.
Vies co, radsej tuto diskusiu zmaz. Ak sem nahodou chodi a najde tuto diskusiu, budes mat dalsi cierny puntik.
Ako sa poznám, ja by som kaderníčke tiež nič nepovedala, lebo som už raz taká, ak by som sa "prebrala" až pri lakovaní vlasov, ale doma by som to z hlavy dala dolu čo ako a improvizovala by som, aby som práve nemala pokazenú celú svadbu. Ale rozhodne by som vinu nehádzala na nikoho iného, takže sa vôbec netráp.
Svadba, jediný vynimocny deň, ona ide ku kadernícke, ktorú vôbec nepozná, nevyberie si účes a keď jej ho robí ani sa nepozerá a nekoriguje ju, ale hlavu ma v mobile. - tak jej treba a účes je fakt otras 😀 ale milá svagrinka ma aspoň životnú lekciu.
@andreatytler zmazem.len som chcela vedieť názory..aktuálne je na svadobnej ceste v Turecku
Chybu urobila švagriná. Keď ma hlavu v oblakoch a nevie si sama dopredu zariadiť kadernícku že "zabudne" tak za to jej nik nemôže.
Keď už tam sedí a celý čas je ako nalepena na mobile, nepozrie ani, čo sa deje, za to tiež nik nemôže.
Že sa zdvihne a ako tela ani muk, zaplatí, hoci sa jej nepáči a nie je spokojná, torz nikto za to nemôže.
Suma sumárum, keď je ona trúba, tiež za to nik nemôže.
Tu už aj kôň začal haprovať pre istotu. 😅 Účes jedna katastrofa....kvôli tomuto by som hádam asi aj potrebovala pár sedení u psychológa. 😳
@tykat tak ale kto je jej na vine? Len ona sama, veď keď nedokážem ani si obstarať fotku, čo chcem na hlave, a sedím ako tlk v kresle, tukam do mobilu a neceknem ani potom, tak prečo by mala byť chúďatko? Podľa mňa je akurát trúba, lebo fakt nikto iný jej nemôže za to, že ona nevie ani len upozorniť kadernícku, že toto nechcem, urobte to ináč.
Mňa celý čas ako česala na svadbu, tak sa pýtala, že môže tak byť, súhlasíš? Ci urobíme inak dačo? Ako chceš doplnky,(a priložila ozdobu), chceš to vyššie, alebo radšej nižši drdol a viac spustíme po bokoch?
Ale na to bolo treba aj pozrieť do zrkadla, nie cumiet do mobilu
@tykat tak to áno, ale ide aj o to, že keď jej povedala, že len vycesat hore a spustiť pramienky, tak toto v podstate spĺňa tu kategóriu.
Ťažko povedať, ako skúsená ta kaderníčka je, zrejme nemá extra fantáziu,ani možno šikovnosť, bohužiaľ, sú aj také, čo bez obrázku (približná predstava) nevedia to urobiť.
Možno autorka, keď ju česala, jej presne povedala, čo chce, ukázala obrázok, nevedno co a ako tam bolo. Možno náhodne sa to podarilo, zé mala ona pekný účes.
V každom prípade, na to sú skúšky účesov, na to sa vopred informujem u viacerých, že ako dobre cese ta ktorá kaderníčka. Aj ja pred svadbou som sa pýtala asi 5 žien tu, či skutočne vybratá pani cese kvalitne a dobre.
Neposles realne do spravy? Prisaham, zebto sem nezavesim
Ako jje mohla sprqvit taky zastaraly uces?
Poucenie mate obe.
Ty , ze si jej odporucila kadernicku u ktorej si bola raz.. Dobuducna si rozmyslis. Mne sa to stalo velakrat. Ludia mi odporucili, chod tam, skus toto, toto sa oplati a pod. Vychvalane do nebies,clovek skusi a sklamanie, vyhodene peniaze. Ja ked niekomu nieco odporucam, ale ze skusit to uz musia na vlastne riziko. Vzdy s faktami, ze mne to vyhovuje, mna to ocarilo, ale ludia maju rozny vkus a rozne naroky.
A svagrina zasa, ma uplne prirodzenu reakciu, musi to spracovat. Ale ona vie, ze si za to moze sama a je si vedoma aj svojej povahy, ze robi veci ledabolo a potom take su aj vysledky. Takze padla na hubu. Ale luto mi je jej, je to strasny pocit urcite, ale mali ste jej rychlo umyt vlasy a len urobit volajake jemne vlnky, vsetko lepsie ako toto. Tiez by som hystercila.
je to jej chyba, mala si účes vyskúšať a ak sa jej nepáčil ten čo jej urobila,tak je svojprávna, mala jej povedať že to tak nechce a nech jej to prerobí.....

Tiež by som chcela vidieť fotku 😁
Ináč známej sa stalo niečo podobné, kaderníčka jej urobila nejaké natupirovane čudo na hlave, tak nakoniec jej to sestra celé dala dole a urobila jej narýchlo nejaký jednoduchý účes. Takže všetko sa dá, keď sa chce...
Ja som tiež nebola na skúške účesu na svadbu, ale tak aspoň som si doniesla fotku účesu, ktorý sa mi páčil, to je hadam minimum, čo mohla spraviť, aby sa vyhla tejto situácii. Urobiť z teba kvoli tomu ciernu ovcu rodiny je strasne detinské...