icon

Zničila som si život

1. mar 2022

V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.

brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
janickacrazy
9. mar 2022

Samozrejme, že môžeš takto pracovať, dcéra to určite zvládne. Ja som bývala sama doma ako 7-rocna, rodičia v práci, školu som mala poobede, celé doobedie som bola sama, vychystala som sa do školy. Popros nejakú susedu, nech na ňu dohliadne občas. Môžeš odísť od priateľa hneď, keďže nie ste zobrati. Len mu napíš sms, že keby chcel dcéru vidieť, tak môže, aby potom nevytahoval na súde, že si mu bránila dcérku vidieť. A priprav sa nato, že bude zúriť, volať ťa naspäť, lebo kto mu bude variť a upratovať? Musíš byť silná, nenechaj sa obalamutiť jeho rečami. Držím ti palce.

brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
liliana8
10. mar 2022

Kvoli 200 euram navyse by som hned nemenila pracu,ak tam treba aj 40 minut dochadzat.Aj praca na smeny vycerpa.Osamostatni sa s dcerou,zostan este chvilu upratovat,a ked sa zastabilizujes a oddychnes si,tak o par tyzdnov mozes riesit aj zmenu prace.Krok za krokom,nie vsetko naraz.Teraz radsej obehaj/obvolaj tie urady (napr.sekcia pravnej pomoci na Upsvare,aby ti poradili ako dalej,na co mas narok a zacalo sa riesit aj vyzivne na dceru).Drzim palce🍀

autor
Autor odpoveď zmazal
petkavka
14. mar 2022

Velmi drzim palceky- ja mam obdobne staru dceru a ta mi casto vie otvorit oci. Minuly rok prisla od babicky a na otazku, ci sa jej dost venovala mi povedala, ze ci neviem, ze babicka musi vela pracovat (je predavacka), aby zarobila peniazky a ze raz by chcela byt ako ona 🙂. Uplne ma odrovnala. Deti su velmi vnimave a aby si nebola prekvapena, ze ta o tej jedenastej v noci Bude na stole cakat od dcery vecera pre unavenu mamicku. A casom verim, ze sa aj syn prida. Posielam vela odhodlania na vytuzenu zmenu

brembo
Autor odpoveď zmazal
brembo
Autor odpoveď zmazal
lea202
16. mar 2022

Dúfam, že sa máš lepšie a presne ako ti tu už písali, my ani nevieme, aké máme koľko krát skvelé deti a aké sú vnímavé a všímavé v istých situáciách, vedia dodať tak veľa síl

autor
Autor odpoveď zmazal
letfenixa
19. mar 2022

Milá @autorka prosím ťa, vôbec nepremýšľaj, že čo by si bola bývala zmenila v minulosti, to je pasé. Formovať môžeš prítomnosť a budúcnosť. Rozmyslanie nad minulosťou ti len zhorší psychiku. Je skvelé, že máš dobre fyzické výsledky z lekárskej prehliadky. Áno, psychika je mocná, skús si každý deň nájsť nejaké pozitívum, hoc aj malé. Držím ti palce!

brembo
Autor odpoveď zmazal
ol1234
19. mar 2022

Chápem to, čo chceš spraviť s domácnosťou, z ktorej odchádzaš. Ale uvedom si, že ohovárať Ťa bude tak či tak. Keď chceš pre svoj vnútorný pokoj, ja by som Ti poradila nájsť v meste nejakú upratovaciu firmu, zaplatila tých pár eur (keďže máš peniaze od sestry) a dala upratať ten byt im, kým budeš sama doma. Ty si vylož nohy. Byt bude upratany, Ty oddýchnutá. A napr u nás v meste takéto jednorazové upratanie stojí okolo 35 eur, čo si myslím, že Ťa jednorazovo nezruinuje. 🙂 Tiež som robila v ťažkých topánkach s oceľovou špičkou. Denne prešla cca 21 poschodí hore, dole + mala 25000 krokov. Áno, som mladá, ale prvé dni aj mňa neskutočne boleli nohy. No je to hlavne o zvyku. Takže sa nevzdávaj. Keď prídeš z roboty do nového, svojho bytu a tam si budeš môcť oddýchnuť, tak tú prácu by si určite zvládla. Len treba na to doma oddychovať. Ak aj nie, tak nápad s oddychom nikdy nie je zlý. 🙂

karolinakr
19. mar 2022

Čo.maš s tym upratovaním? To je nejaka posadnutosť, zanechat tip- top byt a on ti ço zanechal na rozlučku?Keby ti aspoň dal na začiatok nejake peniaze.A ako je možne, že sestra tak rychlo vytasila peňaženku, keď doteraz nechcela? Len či ty nas nevodíš za nos..Doktorky sa spytaj na štitnu zlazu, z toho možeš byt stale unavena alebo priblemy so srdcom..Začni navštevovat krestanske spoločdnstvo, najdi si tam priatelov, čo ti budu oporou v tažkych chviĺacj.A ako sa muž tvaril, ked si mu povedala, že odchadzaš a syna mu nechaš na krku? Čo sa pracd tyka, na urade prace preplacaju rekvalifikačne kurzy, treba sa spytať, ak chceš zmeniť profesiu a najsť si sedave zamestanie v urade trebars..

karolinakr
19. mar 2022

Inak 200eur neni na zahodenie, neviem čo tam presne robíš, ale na začiatok vydrž, potom si zmeň pracu trebars v potravinach..Ak ešte stale vieš šiť privyrabaj si šitim po večeroch nejaké jednorazove zákazky aj 50eur pomóže

bluka2
19. mar 2022

Ta fabrika znie fakt náročne. Prečo si na seba taká prísna? Ja som mala tiež ťažký týždeň v práci (a teda išlo len o "sedenie za počítačom") a cez víkend nedám ani riady do umývačky, kašľať na to, ale dobijam si baterky na ďalší náročný týždeň. Takže som dnes bola von s deťmi, poobede som s nimi spala a večer podobne náročný program. Chcem ti tým povedať, že je potrebné poľaviť z nejakých utopickych predstáv mať všetko perfektné. Relax je absolútne nevyhnutny, si unavená psychicky. Mysli na seba. Či s maturitou, či bez, zaslúžiš si to

brembo
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
19. mar 2022

@brembo 🤣 medailu za upratovanie..

annamalaga
19. mar 2022

Počkaj, teba sestra už vyplatila z bytu? Či ti len tak dala peniaze. Vydrž v tej fabrike, o 200€ naviac sa zíde, na kieho pana ešte ideš upratovať cudzí priatelov byt, zase ideš obchodiť deti s priateľom? Veď oni si ťa vôbec nevážia a ty toto robíš?

annamalaga
19. mar 2022

Živnosť na upratovanie v dnešnej dobe, ešte by som počkali, lebo tam sa dvakrát tak narobiš, ešte budeš musieť živnosť odplácať, moc sa neponahlaj, aby si neľutovala.

madeline1
19. mar 2022

Urcite odid. Na zaciatok skus skontaktovat sestru, ak s nou mas dobry vztah, opytaj sa, ci mozes s malou ostat na cas u nej...riesenim je aj krizove centrum, alebo mestske najomne byty, tie su za podstatne nizsie ceny ako bezne prenajmy...ten mestsky byt by ti dali asi ale az ak by si bola slobodna, rozvedena, ale mozno aj teraz...skus si vyzistit...co sa tyka syna, on je uz velky, nech ostane kde je, aj chapem, ze on neciti potrebu sa stahovat a co sa ucenia tyka, on vie ze sa uci pre seba a tie nadavky, mozno to uz ani on nedava, nadava lebo ma hnev, vzdoruje plus situacia doma nerobi dobre ani jemu, treba mu ale pripominat, ze sa uci pre svoju buducnost a nech zamaka...

annamalaga
19. mar 2022

@bluka2 to len ľudia , čo kancelarsku prácu nerobili, si myslia , že to je nenáročná robota, opak je však pravdou, nehovoriac o tom, aké všelijaké vzdelania a certifikáty potrebuješ na prácu za počítačom , plus chrbtica môže byť v 50 tiež KO.

brembo
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal