Zničila som si život
V 50tke musím začať od nuly.Nemám ani svoj byt a toto ma najviac trápi.
Vždy som pracovala za nízku mzdu,mám len učilište takže som pracovala len vo fabrike alebo ako predavačka.Momentálne pracujem ako upratovačka uz druhý mesiac ale nevládzem.Nevládzem upratovať 8 hodín,je to pre mňa vyčerpavájúca práca.2 mesiace ma už bolí neskutočne celé telo.Každý deň prídem narobená a zničená a čaká ma doma bordel.Cez víkendy zase len upratujem byt,periem,varim,pečiem,žehlím,nemám žiaden oddych.Moje deti nechcú s ničím pomáhať,stále majú mobil v ruke.Teraz som chorá,druhý deň mám teploty ale postarať sa o deti a domácnosť musím.A aj keď som chorá deti nepomáhajú.
Po odrátaní napoly účtov,cestovného,obedy v práci,deťom do školy obedy,krúžky,oblečenie mi z výplaty ostáva zopár eur.Niečo mám našetrené ale je to smiešna suma.Neviem ako sa pohnúť ďalej.Ubíja ma takýto život.Chcela by som odísť a mať pokoj.Psychický pokoj.Partner so mnou jedná ako s handrou a to už veĺa rokov.Som zavretá v maličkej izbe už veĺa rokov a ani nevychádzam.Nemožem nič povedať,ak začnem nedokončim ani 1 vetu a už ma vyhadzuje,kričí po mne,fyzicky ma napáda a vulgárne mi nadáva.Vulgárne mi nadáva už veĺa rokov a už mi začína nadávať aj 15 ročný syn keď chcem aby sa učil alebo aby si poupratoval izbu alebo keď mu poviem aby vypol mobil.Tie nadávky su strašné,same piča,jebnutá,debil,včera mi povedal krava jedna prijebaná. Pred pár mesiacmi som deťom povedala že si prenajmem byt a odíndem preč.Syn povedal že on v žiadnom prípade nikam nejde a dcérka povedala že ona so mnou odínde.Syn je v puberte a keďže jeho otec chodí každý deň domov neskoro večer tak by mal byt pre seba,mohol by si robiť čo chce a mohol by hrať hry na mobile koĺko len chce.Odišli by ste od dieťaťa? Nechali by ste ho žiť s jeho otcom ktorý sa o neho nebude nijako starať? Maximálne mu objedná donášku jedla.Alebo by ste ešte tie 3 vydržali pokým bude dospelý? Môj partner je sebec,nikdy mi nepomáhal s deťmi ani s domácnosťou.Má vybudovanú svoju firmu,darí sa mu a domov sa chodí iba vyspať.Deťom sa venuje len v nedele,berie si ich na výlety,ja ostávam doma,nechce aby som s nimi chodila.
Ak odíndem neviem ako to zvládnem zaplatiť si prenájom bytu,stravu a ostatné výdavky.Skončim s dcerkou v 1 izbovom byte aby mi zostalo na stravu ale strava je drahá a z výplaty to neutiahnem,to aby som si našla ešte jednu prácu.Ale v mojom veku ja už nevládzem toĺko robiť a chcem byť aj s dcérkou,čo by to bol za život ani by som ju poriadne nevidela. Bojím sa aby aj dcérka neodišla žiť radšej ku ocovi lebo u neho by jej bolo finačne dobre a pri mne ju čaká chudoba a obmedzovanie.Má 10 rokov ale príde puberta a bude chcieť viac vecí.
Čo by ste mi poradili? Mám žiť ďalej takto ako žijem alebo odísť? Rodičov nemám,mám sestru.Všetko dražie,byty,strava,všetko,obávam sa že z obyčajného platu nevyžijem.A raz keď budem na dochôdku tak to už vôbec neviem ako zaplatím prenájom bytu.Zničila som si celý život a som neskutočne smutná.
Ďakujem za každú radu.
mas na svojho chlapa nieco? nikdy si si nerobila nejake video ako dokaz jeho tyrany? kamoska nemala az tak zle, ale mala dokazy a povedala, ze pojde na policiu a to mu stacilo aby sa zmenil... inak mala by som nieco pre teba na spanie, je to prirodne
@nedockavasom
@daniela1911
Presne, teraz nie je čas na sedenie s psychológom alebo psychiatrom. Zober dcérku a odíď do krízového centra. Potrebuješ kvalifikovanú pomoc.
Si dlhé roky tyrana žena, prosíme Ťa tu toľké.
Tvoj muž sa nezmení. Ty ale môžeš zmeniť svoj život, zachrániť seba, aj svoje dievčatko.
🙏🙏🙏
@miadi To je hrozne smutne stratit takto otca.
Prosím Ťa, príjmi ponúkanú pomoc, potrebuješ fyzickú aj morálnu pomoc a podporu.
Alebo aspoň zavolaj na linku pre týrané ženy, uľaví sa ti, keď všetko porozprávas a určite ti kvalifikovane poradia .
Ja ti poviem co je naj pre tvoj spanok - tvoj podnajom v byte bez tyrana budes spinkat ako anjelik na oblaciku.
@katkazuz ona nemusi ist priamo do krizovehp centra .. jej by velmi pomohla aj ludska podpora, nasmerovanie (take "zastupenie", ked nema nikoho takeho v rodine)
Musis strašne trpiet, ja trpim len to citam. Ale prosim ta, urob potrebne kroky k tomu, by si mohla odist. Trocha si si to pokazila tym,ze si mu povedala o svojich planoch. - - Ako prve si zabezpec byt......nikto nebude cakat,ked povies,ze koncom mesiaca sa ozves. Ked pride niekto,kto ma skutocne zaujem,podpise zmluvu s nim.
- Po druhe posluchni prosim dievcata,kt. ti uz vela krat pidali,ze mas ist na urad prace, poradit sa. Poziadaj o zverenie dietata (ci neodkladnu starostlivost.....mas tu o tom popisane dost). Urob to dkor,ako to urobi on
- nedelu si vyhrad na oddych.....mam 3 deti, nemam umyvacku ani susicku, takze riady tiez v nedelu umyvam
.......ale ani by ma nenapadlo vysavat a zehlit. Ozehlim to co nutne treba priebezne a vysavam v sobotu. Kuchynu pozametam kazdy vecer....otazka minuty. Velmi ta prosim, vyhrad si tu nedelu pre svoj oddych. Hlavne, ked nikto nie je doma.
-nenechaj sa deptat synom. Ked ti odpapuluje, postav sa za svoj nazor, presad si ho. Nestiahni sa. Ak nemas na neho ziadne paky,tak zi ho teda nevsimaj, ale do jeho izby ani nevkroc a neuprac za nim nic
- chlapovi uz nehovor prosim o svojich planoch. Roky rokuce ta nici, depta. Preco si taka naivna a dufas,ze sa dohodnete? Nie, nehohodnete sa. Bude ta chciet akurat potrestat za to,,e si sa odvazila po rokoch urobit nieco proti jeho voli (preto musis mat ten navrh na zverenie dcery tebe)
- nespavost suvisi samozrejme s tvojim psychickym stavom a aj s vekom....hormonalne zmeny. Ja tiez spavam velmi zle...4-5 hodin ....a to aj ked som v uplnej psychickej pohode (nie vzdy som,niekedy mam nervy z prace, niekedy kadeco ine...). Obcas si dam melatonin a uzivam magnezium a caje na spanie. Ja osobne si na lieky nechcem zvykat, ale tebe by pomohli. Predpise ti ich aj obvodna. Nemusis k psychiatrovi. Moj muz si tiez obcas da, ked nemoze spat a predpisuje mu ich obvodna.
- trvaj na tom, aby ta sestra vyplatila z bytu. Co je fo za cli eka, ze ta necha takto trpiet a ona oritom uziva cele dedicstvo, zatial co ty trpis ako zviera. Toto su dobre vztahy? Ved ona ma aspon rodinu,zazemie,tak zvladne zobrat hypo na byt aby ta mohla vyplatit. Ty nemozrs cakat kym nasetri. To uz bude neskoro.
Jasne ze sa “ k muzovi nevratis” Ved vy spolu nie ste on ta nechce. Nie ste par uz roky rokuce.. lenze ty si este neodisla a temu chces zmazat Lebo mas “ stres” z rad ze mas uz konecne odist. A to si sa tvarila ze odist chces Takze reci o odchode ti mozu robit stres len ked si Sa rozhodla ze… neodindes.
Lenže s ním sa NEDÁ dohodnúť, chápeš to? Nemyslím to v zlom, naozaj sa ti tu snažíme pomôcť, ale konať musíš už ty sama.
@janickacrazy zas totalne submisivny napad ze sa snim chce dohodnut.. na com?ze jej zrazu prestane nadavat ? Alebo ze jej pomoze pobalit kufre? Nechapem vobec co od neho chce aku dohodu? Su len dve moznosti ostat trpiet dalej robit sluzku 2 odist.Dohodnut sa moze na vyske vyzivneho aj z noveho bytu cez telefon. A ked nie tak cez sud.
Už som nechcela ani prispievať do tejto diskusie ale nedá mi....mna až nadvihujenod nervov. Mila autorka, už konecne pochop, že ,, dohodnut sa v dobrom " môžeš s niekym s kým kominikujes. Vy s partnerom nekomunikujete....ty niečo povieš, on po tene zvrieskne a posle ta do inej izby resp ta vyhodí......preboha ako sa ty s ním chceš dohodnut??????? Veď podľa všetkého ty nemôžeš ani vetu súvislú povedať v tom byte. Nečakaj a nehambi sa a vážne vyhľadaj psychológa aj keby mal byt v inom meste , prosím. Ty už si úplne mimo realitu. Neber to v zlom . Uvedom si, že si úžasná zena , ktorá zažila veľa zlého ale Etse ta aj veľa pekného čaká. Len zacni konať. A stále maj v hlave, že to musíš urobiť koli sebe a aj koli dcere. ´
Autorka, nemusis prispievat pokial nechces, ale diskusiu nezmaz.
Ja si pamätám tu diskusiu, kde baba bola v Srbsku muž ju bil a bolo to dost važne a nervačil, ked ho mala opustit, na 20 stranach rad neurekom, a ked jej radili, ze sa maju rozisť,potom to vyriešila tak, že zmazala diskusiu...No vsak ona ho lubila, takze robi fackovacieho panaka dodnes..Čo už
mozno vam uz niekto k tomuto napisal, ale neviem, ci to nahodou nefunguje tak, ze by vam musel dorovnat alimenty na dceru, kedze vravite, ze je bohaty podnikatel a vy zarobite malo. Preverte si to, prosim. Urcite si vopred pozistujte informacie a budte pripravena. Existuju bezplatne pravne poradne (studenti), rozne zdruzenia, azylaky, socialne odbory v ramci samospravy pripadne na uradoch prace. Chapem, ze sa ako matka bojite o syna a ze vam na nom zalezi. Avsak sucasny rodinny model obom detom skor uskodi. S partnerom ste platili vsetko napoly? Napriek rozdielom v prijmoch? Vyzera to tak, akoby partner popri vas pekne odkladal peniazky pre seba, zatial co vy ste ledva vyzili. Drzim palce, nech najdete silu a odvahu na tazky krok..
@nedockavasom v tomto sa bohužiaľ mýliš, kým tá žena neodíde, nepomôže nič. Žiadna podpora.
V tom mojom prípade bola ponúknutá psychická, fyzická aj pomoc s bývaním a stále dôvod prečo nie, respektíve prečo nie teraz.
Autorka podľa mňa od toho muža ani odijst v skutočnosti nechce. Ona chce aby sa zmenil v postoji k nej a boli šťastná rodina.
Absolútne nechce pochopiť, že to nie je reálne.
Zároveň, chcú aby niekto im pomohol a situáciu vyriešil. Akoby mohol prísť a kuzelnym prutikom zmeniť situáciu u nich doma.
To je tragédia všetkých tých žien.
@janage presne môj názor, čaká na zázrak, ktorý sa samozrejme neudeje. Do týchto patologických vzťahov sa väčšinou dostávajú ženy, čo sú tak nejak prirodzene submisivne a pasívne, či už výchovou v detstve ci silna povahova crta. Ony neodidu na začiatku, po prvých fackach , nadavkach, keď sú ešte psychicky ako tak v norme, nieto ešte po rokoch týrania. Tu ak nezasiahne niekto zvonku a nezoberie ju preč, nevybavi byt, papiere... tak sa nič nezmení, bohužiaľ. Tiež takýto prípad poznám a to daná žena bola finančné nezávislá s podporou rodiny a trvalo to par rokov kým sa odhodlala.
Ja poznam jednu pani, ktora sa odhodlala odist v 60ke..Tiez zarabal muz niekolkonasobne viac a musela zivit zo svojho deti, plus starala sa o domacnost tip top aby nemal dovod sa stazovat a vzdy si tu zamienku nasiel bil ju a neviem co..Ona potom zacala do krestanskeho spolocenstva chodit a sama mi hovorila, ze keby nie,uz davno by tu nebola.Ked sa tak nad tym zamyslim, muz ju sprosto financne zneuzival plus mal sluzku k tomu, tiez intimne nezili.Teraz byva sama v jednoizbaku..Takze tych pripadov je viac akoby sa zdalo, co je pre niektore zeny nemyslitelne, pre ine je to chlebik kazdodenny..Moja mama tiez je vecny stazoval, bedakat a nariekat, to je jej druha podstata, ale zmenit nic nechce a ked veci riesim za ňu, este mi vynada.Vzdy pozera na to, co povedia druhy a je schopna so zlomenou rukou chodit, aby sa doktorka nenahnevala..Taketo povahy to maju v živote ťažke

Oscar Wilde povedal “ kazdy sme sebe diabol a vytvarame si na tomto svete svoje peklo ..” na teba to žial plati. Kebyze nemas deti ok trp si ked ta to bavi . Ale ked budu tvoje deti raz takto trpiet v zlych vztahoch.. Tak čast viny za to bude patrit tebe.