Zomrel mi už druhý manžel. Ako sa mam s tým duševne vysporiadať?
V prvom rade ti prajem uprimnu sustrast z celeho srdca.
V druhom ti prajem velmi Vela sil a na dialku posielak ibjatie.
Nemozem povedat, ze viem, co si prezivas, lebo je to jeden velky horror. Moj vynikajuci manzel ma terminal rakovinu.
Chemo mu nezabralo, teraz dostal aj emboliu plucnice. Bolesti ma katastrofalne. A to zijeme v Londyne, UK, kde sa opiatmi nesetri. Pred sebou ma kratko.
Takze Tu bolest, zufalstvo a nespravodlivost si viem predstavit.
Ja som mala prve stretnutie u psychologicky, toto som sa u nej naucila:
Je ok byt off z roboty a but doma.
Je dolezite mat nieco na sebarealizaciu, kde vypnes a ponoris sa do toho, co robis. Ja vysivam.
Je ok plakat, aj Sama aj s niekym.
Je ok sa city Vienna, ze si to Ty, co si to prezila.
Je ok byt unavena, nahnevana.
Co sa tyka deti. Od malicka ucim syna, ze ked mu Bude smutno, clivo, ma sa pozriet na mesiac. Ja sa budem na mesiac tiez pozerat a takto sa spojime.
Typ zo skolky: ked moj manzel zomrie, tak poviem synovi, 3,5 roka, ze Ocko he ta najziarivejsia hviezda na oblohe, ze sa na neho pozera, je na neho hrdi a dava na neho pozor, dava mu silu. So synom Tu hviezdu budem hladat.
Drz sa x
Preboha 😢 uprimnu sustrast. Kup si knihu Moje mila smrti od Veroniky Hurdovej. Prisla o muza mlada, ked cakala tretie dieta. Facebook aj blog Krkavci matka. Takisto o muza v dosledku onkologickeho ochorenia prisla dalsia Ceska, facebook Nelca pise
Ak si veriaca,tak existujú dobré knihy.
Hľadala by som útechu v Bohu. Zo skúseností v ťažkých chvíľach viem, že dokáže dať taký nadprirodzený pokoj, aký tento svet nedáva.
@oslo1 v poslednej dobe som si na teba casto spomenula. Ze tu uz velmi nebyvas.
Vela sil. ❤️
To by nas asi zaujimalo aspon v skratke čo a prečo...
@oslo1 uprimna sustrast sa nepraje, je to nanajvys nevhodne
@0kristina0
Myslim, ze v momentalnej situacii je maximalne nevhodne dotahovat za slovicka.
@0kristina0 ako fakt? Urobilo sa ti teraz dobre na duši? Ty si okolo empatie zrejme ani nechodila..... Niekedy je mlčať zlato..
@oslo1 je mi to tak luto pomodlim sa za vas oboch aby manzel nasiel pokoj a za silu pre teba
@bobka22 prjať smrť blízkeho človeka je ťažké a ťažko sa s nimi vysporiadať.
Mne zomrela nedávno teta, ktorú som mala veľmi rada. Vedela som, že je chorá ale stále som jej návštevu odkladala. Keď som sa dozvedela o jej úmrtí, bola som sama prekvapená z bolesti, ktorú som cítila a z výčitiek svedomia, ktoré sa mi objavili. Mne pomohlo spievanie mantry zo zen buddhistickej tradície, ktorá sa spieva po úmrtí. Logicky tomu vôbec nie som schopná porozumieť, ale spievanie mi veľmi uľavilo a zmizli aj výčitky svedomia, ktoré sa mi v súvislosti s jej smrťou objavili.
Ak si veriaca, hľadaj útechu aj vo viere. Ak nie, určite stratu a bolesť treba odsmútiť. A potrebuješ veľa času.

úprimnú sústrasť, skús psychológa