Zostať či odísť?

domcapk
1. jún 2018

Ahojte, nikdy som si nemyslela ze sem niečo napíšem ale zaujima ma vas nazor resp.ako sa hovori ked je clovek zamilovany aj v debilovi vidi boha.
Ide to ze s priatelom sme spolu 4 roky a mame dve deti dcera 2r syn 3 mesiace.No a tu je kamen urazu. Nevidim v nom ziadnu podporu, s detom sa sprava ako s prepacenim hajzel zo mna si vecsinou len utahuje ziadna romantika ziadne pekne slova

deti95060810
1. jún 2018

láska už prešla... ale správať slušne by sa mohol...je to len tento problém? Lebo to zatiaľ na rozchod ani nie je...Alkohol, násilie, drogy? ešte by som zostala - zatiaľ. pozor na ďalšie tehu...

domcapk
autor
1. jún 2018

Hovorila som si ze je este mlady asi 21 rokov ved to je take dieta este ale uz mam toho dost. vcera maly plakal hodinu mala som ho na rukach chcela som aby si ho zobral na chvilu uz som si necitila ruky nakolko cvicim uz som nevladala a on povedal ze ho nechcem. A nebolo to prvy krat vela krat povie ze si ho nezoberie lebo mu smrdi( babetka aj vracaju) a podobne. K dcere to nieje tiez nic moc casto ju capne koli uplnym hlupostiam ako napr. Ze mu silno tukla po mobile. Jeho volny cas je jeho telefon hra tam hry vobec sa nam nevenuje. Neviem ci to je dovod na odchod uz vela krat som chcela odist vzdy sa zmenil na max tyzden a potom zas to iste. Neviem co dalej...

domcapk
autor
1. jún 2018

@deti95060810 uz som dopisala zvysok nezmestilo sa mi to do prispevku

tenerifka
1. jún 2018

Ze 21 rokov?, ved to je doslova decko v dnesnej dobe, aj 30-rocni muzi su este decka.....to nie je ako kedysi. Ako sa spraval po narodeni dcery? Uz vtedy bol problem? Toto podla mña vobec nema buducnost

jonnie
1. jún 2018

myslim, ze zena, ktora je spokojna, neuvazuje vobec nad alternativou odist. Asi si si zodpovedala...

domcapk
autor
1. jún 2018

@tenerifka ked sa narodila dcera isla som k mame na dva tyzdne lebo vobec ziadna opora v nom, prisla som z nemocnici ani pisa mne ani malej, v nemocnici bol za mnou az raz a to mame od domu cca 20 minut , sam od seba si deti nezoberie hrat sa alebo tak stale len on a jeho telefon ale ked chcem odist vie byt nornalny na par dni..

domcapk
autor
1. jún 2018

@jonnie praveze niesom spokojna , ale ked chcem odist otoci to ze koli takej hluposti odchadzat alebo sa na par dni zmeni

beky1813
1. jún 2018

A naco si sa s nim tak rychlo ponahlala s druhym dietatom? Poznali ste sa vobec pred prvym dietatom? Ved on nema ziadny vztah k detom

domcapk
autor
1. jún 2018

@beky1813 neponahlala mali sme ochranu a stalo sa, o tom ze ma posielal na potrat a aj teraz obcas povie ze som to radsej nepotratila o tom pomlcim...

jonnie
1. jún 2018

Toto moze otec dietatka povedat? ze si mala ist na potrat, akoby to bolo vybrat stichy po operacii.... a je jasne, preco nema a zrejme nebude mat k nemu vztah. Nechcem sudit...ale nevyzrety chalan, co je sam deckom... a nepozna hodnoty zivota. Moze byt stastny, ze ma zdrave deti... no ma ine priority. A vies...aj v nasili na zenach sa opakuju taketo udobrovacie fazy a je to bludny kruh. Nemusi byt hned fyzicke nasilie...psychicke ta vie znicit dost. Som stara skola...a zvazovala by som aj, ze si ma nevzal...porodis mu dve deti a sprava sa ako slobodny? Deti maju mat jeho priezvisko s to je akoze vsetko??? Cela muzska/otcovska podpora? Diky... sorry...takychto najdes na kazdom kroku... ale najdi zodpovednejsieho...to uz je iny level. Nechcem ta nabadat, co mas urobit...to musi byt tvoje rozhodnutie...ale vidim to tak, ze vy dvaja nemate spolocny zivot...viazu vas len deti... Osobne by som nevedela ostat s muzom, co ma posiela na potrat. Jeho mamu, keby niekto posielal...tiez tu nie je.

deti95060810
1. jún 2018

hm. smutné....to sa načakáš kým sa zmení, ak vôbec...Ale aj tak ešte by som neodchádzala...a večer trávi doma či s kámošmi - lebo aj takých poznám...

domcapk
autor
1. jún 2018

@jonnie dakujem za odpoved

domcapk
autor
1. jún 2018

@deti95060810 doma ALE myslou niekde inde v jeho hrach a podobnych hlupostiach

obsadenemeno
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rucka77
1. jún 2018

A keby ste najskôr skúsili ešte nejakú partnerskú poradňu? Lebo detičky sú ešte malinké, myslím, že kvôli nim by sa to celkom oplatilo ešte zachrániť

domcapk
autor
1. jún 2018

@rucka77 on by na take nesiel urcite...

obsadenemeno
1. jún 2018

@domcapk mozno by siel, ak mu pohrozis ze bud poradna alebo koniec.....😒

domcapk
autor
1. jún 2018

@obsadenemeno Aj keby nemyslim si ze to pomoze bud ma rad svoje deti alebo nie to nejaky psycholog neovplivni

osky
1. jún 2018

@domcapk 21 rokov je velmi malo na tolku zodpovednost.
Je hrotne ze ta posielal na potrat ale myslim ze on sam si ani prilis neuvedomoval co hovori.o co naozaj ide.
Poviem ti len jedno-muza nikdy nemen-nikdy sacto nepodari.mozes ist na neho obklukou,pomaly a milo ale muzi neznasaju priame rozkazy.
Muz zoberie inak vetu napr. zlatko mna uz tak bolia ruky mozno pri tebe by maly prestal plakat ako vetu vezmi ho na chvilu ja uz nevladzem...to len ako priklad.

Prvotny a zasadny problem vo vasom vztahu vidim telefon a hry!
Pozorujem to uz dlho na okoli ako muzi a zial i niektore zeny podliehaju mobilom a pocitacom a presedia cele hodiny pri blbostiach.potom nic nestihaju a neriesia a hadky na dennom poriadku.
Cize hladat cestu ako toto eliminovat a viac byt spolu ako rodina vonkuva pod.
Ak on sam nechce s detmi pomahat a nema k nim vztah,treba mu v tom pomoct.a napr.kde su jeho rodicia?ved moze vziat deti na chvilu aj k nim,rodicia sa potesia,pomozu mu s nimi a ty si trocju vydychnes.
Je to mlady chalan,potrebuje len spravne takticke nasmerovanie a cas.
Nie je dost vyzrery na rodinu a treba mu v tom pomoct.
Chapem ta uplne,ale ak sa nechces rozist,bude to asi jedina cesta.
V tomto pripade je lepsie ze ste sa nevzali lebo ked to ani po roku,dvoch nebude lepsie,potom uz fakt treba zvazit rozchod...
Drzim palce!❤

domcapk
autor
1. jún 2018

@osky dakujem❤❤❤❤

dominika7990
1. jún 2018

Uff pripomenula si mi mojho ex (28r) 😱😱😱 To iste úplne až na to že jej necapol na potrat má posielal iba prvé mesiace tehu plus pár krát sa vyhrážal že má hodí dole schodmi, plus mal výkyvy nálad. Chvíľu bol v poho a potom mu zase preplo a bol odporný kkt ku mne aj ku malej. Boli sme spolu 5rokov mala sa ,,podarila” počas jednej noci kde sme už boli viac menej rozideny ale tak ja som naivne chcela aby mala malá kompletnú rodinu. No radšej nekompletnu akoby mala vyrastať v takom prostredí... Po 7mich mesiacoch od pôrodu som odišla....no predtým som mu dala na vyber. Buď psychiater alebo koniec. Povedal že nepojde tak sme odišli. 🤷🏼‍♀️ Odkedy niesme spolu má vzťah s malou oveľa lepší. Možno preto že je snou 1-2x týždenne. Snaží sa vždy nech sa vrátime ale už mu neverím. Stačí keď sa pohadame teraz raz za mesiac a vidím že zmena minimálna.

obsadenemeno
1. jún 2018

@domcapk za pokus nic nedas. Preco by psycholog nepomohol? Tvoj partner moze mat svoje deti rad, ale nemusia ho zaujimat - hlavne ked je sam este decko. Nehladaj vyhovorky, preco sa to neda, ale sposoby, ako sa to da.
No ale co cakam od generacie co chce vsetko rychlo, hned, bez namahy, najradsej keby bola na vsetko appka, ze? No bohuzial, appka na zivot neexistuje a skutocny zivot nie je to, co vidis na instagrame alebo fejsbuku.

dominika7990
1. jún 2018

Plus neboj sa aj s dvoma detmi si nájdeš oveľa lepšieho chlapa ❤️ Ja som si našla s malinkou po dvoch mesiacoch. Sesternica s dvoma detmi po pól roku a už majú spolu tretie (3r) a plánujú štvrte 🤣

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
obsadenemeno
1. jún 2018

@fidka79 ze "suflikant".... to som uz dlho nepocula...... supeeer...... 👏👏👏

sazumak
1. jún 2018

@fidka79 Aj my máme dvoch švagrov v rodine, čo sa brali takí mladí a sú skvelí oteckovia a manželia 🙂 Určite to je povahou a nie vekom.

chvostik1
1. jún 2018

V prvom rade chcem napisat, ze ma velmi mrzi co prezivas. Neviem ci nam tu pritomnym nalezi radit ti v takejto vaznej situacii. Kazda ti mozeme dat radu, ale rozhodnut sa musis len ty sama.

My ti mozeme napisat co by sme robili my. Mna by ale este zaujimalo, ci okrem toho negativneho zazivate spolu aj nieco pekne. Ci sa u neho obcas prejavuje aj zaujem o teba a deti. Ci s nim maju aj pekne zazitky, alebo je to jeho spravanie stale taketo negativne a nejavi ziadny zaujem.

Ak by to bolo stale len o nezaujme a nechceni, tak tvoj priatel evidentne nie je pripraveny a stotozneny s tym byt otec. Myslim, ze v tomto smere by vam nepomohla ani poradna pretoze on potrebuje dospiet a v prvom rade dozriet aby sa dostal do stadia "chcem a mam zaujem". A chciet musi on sam. Pokial nema zaujem "neprinutia" ho k tomu ani sedenia u terapeuta.

Tazko je radit, co v tejto situacii urobit a ako sa zachovat pretoze ani jedna nenosime tvoje topanky, ale prvorade pre teba ako matku ma byt stastie, pohodlie a zazemie vasich deti.

Z mojho osobneho pohladu ti za seba mozem povedat len to, ze ja by som nechcela aby moje deti citili a uvedonovali si to, ze ich otec proste "nechce" a nezachranovala by som vztah pokial o jeho zachranu a udrzanie nemaju zaujem obe strany. Myslim, ze umelo udrziavat nieco co nedrzi pokope uz davno len kvoli tomu, ze su deti male, nie je stastne riesenie. Ono je dost mozne, ze by sa tie zle veci casom este prehlbili a dietatka tiez rastu, vnimaju, citia.

Ak by som mala moznost niekam odist, odisla by som kym su deti a este to tak nevnimaju. Nemusis mu vsak branit v tom aby za nimi chodil ak o ne bude mat zaujem. Najskor by som sa s nim ale porozpravala. Opytala by som sa ho ako si vas dalsi zivot predstavuje, co pre neho znamena byt otcom, co pre neho znamena rodina, ci je ochotny o vas bojovat, ci o vas vobec stoji, preco sa sprava ako sa sprava a ci vas vobec lubi.

Mozno by ste mu zacali chybat, vstupil by si do svedomia a zacal by sa nemit. Pokial by sa nic nezmenilo, mala by si dostatok casu posunit sa v zivote dalej.

Ale ako hovorim, nie som v tvojej situacii, neviem to objektivne zhodnotit pretoze som take nezazila. Vsetko je to len o tom co by bolo keby...

Kazdopadne ti prajem vela sil na to vysporiadat sa s touto nemilou situaciou.

sasa1310
1. jún 2018

@domcapk pozri sa. V 19-tich sa stal otcom, v 21. dvojnásobným otcom. To druhé dieťa ste nechceli, pritrafilo sa. Jednoducho nie je zrelý ešte na rodinu. Nevie to s nimi, lezú mu na nervy, lebo on ešte sám nevyzrel.
Možno o 10 rokov, keď si založí druhú rodinu, bude pre tú rodinu tým najlepším.
Jednoducho je to v ňom a už ho teraz nezmeníš. Jedine počkať, kým "dospie". ale to pochybujem. Myslím, že keby si aj odišla, tak mu chýbať až tak nebudete.
Môj mal 21 rokov, keď sa stal otcom. Ale ti poviem, on bol zodpovedný ešte sme dieťa ani nečakali. Na ňom to bolo od začiatku vidieť, že je pripravený. On bol šťastný, že má rodinu a žil a žije doteraz iba pre nás. Ale sú rôzne typy ľudí. A ten tvoj jednoducho asi na tú rodinu ešte nemá
A myslím si, že u vás je to len o tom, dokedy ty vydržíš

domcapk
autor
1. jún 2018

Nas najhlavnejsi problem je ze uz milion krat sme riesili to iste ako sa prava k detom ze sa zmeni koli nam ale stale je to to iste, a pre mna nema clovek ktory povie babetku jebni ho o stenu uz stale reve hodnotu aj keby mal neviem ake nervy.myslim ze som si sama odpovedala velmi pekne vam dakujem za rady ❤

stanulienkat
1. jún 2018

2. dieta sa pritrafilo a 1. dieta ste planovali??? Obaja ste nevyzreti a nezodpovedni a v tomto veku sa to dalo predpokladat. Ty mas kolko rokov preboha?? Ste vobec zabezpeceni, mate svoje byvanie?? Prepac, ale v prvom rade si TY! zodpovedna za svoj zivot. On sa nezmenil teraz. On taky bol vzdy-o inom ma nepresvedcis. Tu ti teraz budu baby masirovat ego a lutovat ta a nadavat na neho. No na toto su dvaja. Do takehoto vztahu by som nepriviedla ani jedno dieta, nieto este dve. A este jedno-on sa nezmeni, to nedufaj. Chudata deti.